26 - 47 yaş farkı, ilişki, evlilik, bir kadının adama adım atması?

Biraz da edep olmalı insanlarda. Kusura bakmayın da babanız yaşındaki adama cinsel istek duyuyorsanız siz de ahlâkî sıkıntı var demektir.
~50 yaşındaki adamla ne işiniz olabilir de bir de güzelleme yapmışsınız sapıklığı?

Burada herkesin inancı farklı, düşünce yapısı da farklı o yüzden kimsenin inancına da düşüncesine de bir şey diyemeyiz lakin sizin sorunuzun cevabı da yazdığım gibi, insanlar sevgiliyken birlikte yaşayabilir o onların bileceği iş, kimse kimsenin yaptığından sorumlu değil hesabı da birlikte vermeyeceğiz herkes hesabını kendi verecek ama siz de şunu bilin nikah erkekler tarafından oyuncak edildi, bu her nikah için geçerli madem iyi biliyorsunuz bir sürü yükümlülükleri ve şartları olduğunu da biliyorsunuzdur, o şartların kaçı yapılıyor? Ben size diyeyim bu bölümü açın eşiyle sorun yaşayan kadınların konularını okuyun, hiçbirinde nikah şartları yerine getirilmiyor hem de her 2 nikahın da şartları yerine getirilmiyor, resmi nikaha göre nikahta takılan altınlar kadınındır dini nikaha göreyse mehir, kaç tanesi boşanırken alabildi? %90’ı alamıyor, madem inanç bu kadar kıymetli, ki kıymetli neden erkekler kadınları tavlamak için nikahı kullanıyor da iş boşanmaya gelince asıl hesap vermesi gereken herkesin her şeyin üzerinde olan merciyi ve onun hükümlerini görmezden geliyor?
İnsanlar buna kızıyor, sevgiliyken birlikte yaşayan kadına tepki göstermemeleri ama iş inanca gelince kızmaları bu yüzden, inancı alet edip kadını istediği zaman eve kapatıp istediği zaman evden atan adamlara tepki, inancın kendisine değil

Dinimizde nikah gizli olacak açıktan olacak diye bir emirmi var önemli olan Allah'ın rızası
Evet var. Kim kimin nesi necisi belli olsun diye var nikah, aile hayatı kurmak için var, uçkurunun keyfini eğleyip vicdan rahatlatmak için değil. Allah 4 duvar arasındaki nikahtan razı değil.

Ben bu söylediklerinizin hiç birini inkar etmiyorum aksine haklısınız keşke yapılsa kimse mağdur olmasa benim anlatmak istediğim şey bambaşka şeyler.Size çok teşekkür ederim saygı çerçevesinde yorum yapmak budur işte insanlar fikir ayrılıkları yaşayabilir ama kimse kimseye hakaret edemez burdaki çoğu insanın yaptığı sadece bu umarım saygılı olmayı herkes öğrenir

Bazen konularda hararet artabiliyor:) o gibi durumlarda müdahale ediyoruz hemen.

Neyse hanımlar, çok da detaylara girmeyelim konuyu dini açıdan ele almayalım da 26 yaşında genç bir kadınla 47 yaşında bir adam olur mu onu tartışalım.
52 yaşındayım bence olmaz, insan evladı yaşında biriyle olmamalı.

Kimsenin bilmediği imam nikahından daha iyidir, en azından kim kimin nesi belli.

O sizin düşünceniz biz dini yönden doğrumu bunu konuşuyoruz
Nikahın şartı duyurmak zaten. Duyurulmayınca nikah olmuyor. Beraber yaşayanların zaten kimseden saklama durumları yok. Bu halde gizli imam nikahlılardan daha çok karı kocalar. İmam nikahında herif sevişip sevişip işine gelmeyince yallah boşol diye dötünü dönüyor, beraber yaşayınca da herkes eşyasını alıp gidiyor. Çok mı farklı bi düşünün isterseniz.

Yok anladım ben bugün burda tam olarak neyi ifade etmek istediğimi neye deyinmek istediğimi anlatamayacağım sizede teşekkür ederim hoşçakalın

Yapma çok pişman olursun şimdi heyecanlsn mutlusun aşk yaşadığın ama bu geçici bir durum özellikle evlenir evlenmez geçecek tüm hislerin ozmn daha iyi anlycksn

O sizin düşünceniz biz dini yönden doğrumu bunu konuşuyoruz
Dini konularda konuşma yorum yapma gibi fazla bir bilgiye sahip değilim ancak iki evliliğimde de 50 60 kişi vardı onların huzurunda dini nikahimiz kıyıldı nikahimi kıyan iki imamda dini nikah açıktan olmalı ki kadın mağdur olmamali demişti nikah gizli saklı kiyiliyor ise adam ya evli yada muta nikahı gibi bir nikah istemiştir yani keyfi bitince kadını def edecek
Nikahlarim ikiside resmi nikah sonrası kıyıldı
Peygamberimiz sav evlenin ve evliliğinizi duyurun gibi bir hadisi şerifi veya böyle bir konuşması vardı galiba dediğim gibi o kadar olaylar yaşadım ki bilgilerim tazeliğini kaybetti
İlim de ki en önemli şey bilmiyorum diyebilmek ve herşey i ben biliyorum dememektir
Hele ki hassas mevzularda
Kızlarımıza kadınlarımıza tek önerim lütfen saf olmayın nikahinizda resmi yada dini kalabalıklar olsun ki şahit olsunlar mehir vs konusunda
Bide imamdan boşama hakkının biride size vermesini talep edin imam soruyor zaten mehir ne istiyorsun taleplerin nedir vs diye
Ülkemizde ve dünyada binlerce kadın erkekler tarafından kullanılıyor mağdur ediliyor yıllarını verdiğin çocuk verdiğin adam tek kuruş nafaka vermemek için şekilden şekile giriyor
Rabbim hepimizi iyilerle karşılaştırsın
Uyanık olun hanimlar okuyun okuyun okuyun
Bizim dinimiz kadını eve kapatan değil baş üstüne alan 8000 den fazla âlime hanım yetiştirmiş bir dindir
Siyaset tarih politika din hep okuyun yani

Ben yukarıdaki cevaplarımdada yazdım tam olarak hangi konuya değinmek istediğimi ve konu evrile evrile buraya geldi bu konuda magdur kadın falanda yok üstelik bile isteye yapmış biri var konu sahibinin anlattığına göre hem ben adam çok iyiymiş doğru şeyler yapmış demiyorum en azından zina yerine nikahı düşünmüş diyorum ama burda herkes ilahiyatçı kesildi başıma hakaret edenimi arasın beni arabistana kovanımı herkes sütten çıkmış ak kaşık. Sizede kolaylıklar diliyorum Rabbim yolunuzu açık etsin iyilerle karşılaştırsın hak ettiginiz mutlulugu bulursunuz inşaAllah

Burada farklı farklı inançlara ve görüşlere sahip insanlar var o yüzden münazara edilecek bir ortam mevcut değil bence kendinizi yormamaliydiniz ayrıca adam bana hiç iyi niyetli gelmedi ama yine de siz bilirsiniz
İyi niyetleriniz ve duanız için teşekkür ederim

Konu geçmişine bakarsanız kimse kendi inancını savunmadı diyanetin açıklaması baz alındı
Yorum yapan hanımefendi hiçbir açıklama beni ilgilendirmez ben böyle inanıyorum dese de kimse karşı çıkmazdı, herkesin inancı kendine
Ancak inatla gizli saklı nikahın dinde geçerliliğini savundu, admin gelince biraz öyle durdu

Ben zaten adamı savunmuyorum çok haklısınız burdaki ilk mesajımdada yazdığım gibi insanlar burda işlerine gelince insanları zinaya teşvik edip denemeden alma der gibi yorumlar yazıyor,demek istediğim buydu baştan beri bazılarına dokunduki yorumumun orasını görmezden gelip burasını uzattılar hoşçakalın

Hayır, gizli saklı kapalı kapılar ardında 2 şahitle nikah duası okuyunca; karı- koca olunmuyor. Akıllarınca zina yapmadıkları yönünde vicdanlarını rahatlatıyorlar.

Kendisi öyle yapar artık. Adam sevişir sevişir, işine gelmeyince boşol der, benim saba karşı sorumluluğum yok Allah'ın rızasını aldım bitti gitti der. Kimseye de dert anlatamaz, elalem kör müydün yapmasaydın der. Bırak yani.

Bir insana benimle muhattab olma dendiğinde bana yorum yapma dendiğinde anlaması lazım bence. sizin bir sıkıntınızmı var benimle size insan gibi söyledim.Ama siz hala devam ediyorsunuz bu seferde gidip benim hakkımda yorumlar yapıyorsunuz bence bi durun artık tadı kaçmaya başladı .Admin gelince durdu değil insan gibi konuşanla insan gibi konuştum hepsi bu sizede tavsiye ederim

Burası yoruma açık bir konu, siz de bu sayfanın sahibi değilsiniz, yorum yaparken sizden izin alacak değilim, haddinizi aşmayın artık, sizinle bir sıkıntım olacak kadar sizi önemsediğimi kim söyledi size? Derdim siz değilsiniz okuyanların gerçeği bulmasına yardım etmek
İnsan gibi konuşmayı en son öğreneceğim kişi de sizsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…