25 yaşında annemden dayak yedim...

"Son zamanlarda sürekli hakarete maruz kalıyordum" demişsiniz..
Annenizin psikoloğa gitmesi ile mi başladı bu hakaretler.? Yani aynı döneme mi denk geliyor?
Eğer öyleyse; muhtemelen doktorda sizinle ilgili bir sorundan bahsediyor ve siniri geçmediği için dönüşte size saldırıyor..
Ve "babam 3 yaşındayken gitmiş" diyorsunuz.. Babanıza duyduğu öfkeyi de sizden çıkarıyor olabilir mi.?
Haddim olmayarak birşey daha sormak isterim kırılmazsanız;
Babanızın neden gittiğini biliyor musunuz? Sizinle ilgili bir sorunları olup-olmadığını.?
Belki oradan bir ipucu elde edilebilir. En azından saldırgan tavrının nedenlerini öğrenebilirsiniz.
Bunun dışında, arkadaşlara katılıyorum. Evden ayrılmanız en iyisi..
Anneniz yokken toplanıp gidin.. O varken gitmeye kalkarsanız daha büyük bir kavga olabilir.

canım kusura bakma ama anneni ozon çarpmış bence dayağı söylemiyorum bile ama genç bi kıza hele ki annesinin o.. demesi ...

tabii ki de evden gitme falan diyenlerin neden böyle düşündüklerini sorabilir miyim ?
kocadan dayak olunca kıyametleri koparıyorsunuz, anneden olunca neden bu şekilde yorumlarınız ?
bir insanın bir insana şiddet göstermesi hiçbir zaman normal değil..
anne de olsa, eş de olsa, öğretmen de olsa...

Burada yazan herhangi gibi bi yorumcu olarak olabilecekleri düşünmeden sırf yorum olsun diye fikir sorarsan hiç arkana bakmadan kaç derim.

Ama bi abla olarak tavsiyemi merak edersen tabiki kal.
Birincisi senin açından düşünürsek hayat hiç de öyle düşünüldüğü kadar kolay değil yalnız yaşayana.gözünde hep arkadaşlarınla gülümsedigin kareler olmasın.hayatı yalnız yaşamanın çok zor ve sorumluluk gerektiren yanları var.. böyle durumlarda kaçıgın biri bile olsa ailenden birilerinin yanında olması insana güç verir.ama sen simdi gidersen yanında kimse olmayacak.
Ikinci olarak annen açısından düşünürsek yaptığı normal bi davranış değil, demek ki içinde yaşadığı ve sana yansıtmadığı sorunları var.
Baban da yokmuş, annende sende bi başınıza yaşamayın birbirinize destek olun.

Gercekten zor durum...

Dayaktan cok soyledigi o kelimeye takildim , gururu incinir insanin ya nasil soylenir oyle bir kelime anlamiyorum
Bir anne nasil yakistirir agzina , oyle cirkin bir kelimeyi!!!

Daha oncedd siddet uyguladimi ?
Evet diyorsan , bencede gitmelisin ozaman o evden!!

Basligi "anne yahu bu doverde severde sukret annen varda dovuyor" demek için acmistim doğruya doğru ama okuyunca 180 derece dondu fikirlerim. Annen bence hic normal değil çok çok garip geldi bana. Sen eşek gibi calisrken ozon terapisi ne ya ? Hele verdiği o tepki. Saldirisi. Nedensiz ve yersiz kufuru. Bir psikiyatrist desteği almali bence normal değil altinda psikolojik bir sebep yatiyor olabilir. Tepkini de doktor sonucuna gore ver bence. Birseyi yoksa karakter yapisiyla evet ayril o evden, psikolojikse kal annene destek ol sorun buyumesin..

Ben olsam her insan gibi ben de huzur bulduğum yerde olmak isterdim. İster eş, ister sevgili, ister ana baba olsun. Huzurun yoksa gidersin ordan. Hissi bir şey bu. Senin adına üzüldüm. Umarım seçimin ne olursa olsun mutlu olursun.

merhaba bende 1 cocuk annesiydim annemden siddet gordum. hep buyuklerimiz degil bizlerde onlari anlamaya calismamiz gerektigine inaniyorum ben. cunku onlarda kendi iclerindeki verdikleri savaslar var sonucta karsilikli empatiyle buna cozum aramaliyiz

Simdi bazen insan annedir benim kahrimi zamaninda cekti die vicdan yapsana yaptigi hareketin bir bedeli oldg disarda baska biseye moralinin bozulup sana saldiramayacagini ogrenmesi gerekio bence baska biryerde kalmalisin en azindan dersini alana kadar belli yasa gelmis bir kiza vurmak ne demek darp etmis resmen

Annenin her zamanki davranışı mı yoksa ilk defa mı böyle bir şey yaptı?

Çok üzüldüm neden naif insanların çevresindekiler böyle oluyor ki Anneniz her zaman mı böyle?
Anneniz pek normal değil, normal anne böyle yapamaz. tedavi olması için ya ikna edin ya da evden ayrılın, annenize "Anne, senin seviyorum ama şu halde seninle beraber yaşamak istemiyorum, gururum çok kırıldı ve bir süreliğine ayrı kalmak istiyorum" deyin. Kendi paranızı da kazanıyormuşsunuz....

Evden git.kimse dayagi haketmez .

Ayy git ya ..ne ugrasiyorsun..madem imkanin var biraz arkadasinla yasa anlasin kiymetini.ayip be .ne demek dövmek.insan evladina o sıfatı takistirir mi

Seni dönmesine izin mi verdin?
Kendini savunmali ya da kolundan tutup odaya kilitlemeliydin. Annen olmasi seni dövme hakki vermiyor, hele de böyle sacma sebeplerle..
Akil sagligi yerinde degilse kendine zarar versin.

Canım ben annenin o hareketi isteyerek yaptığını düşünmüyorum çok gururun zedelenmiş olsa bile başka bir yere yerleşme isteğini çok mantıklı bulmuyorum annenle otur düzgün bir şekilde konuş allaha sığın bakarsın güzel bir kısmetin çıkar evlenir gidersin başka yere gidersen başına daha kötü şeyler gelebilir ana kapısı ne kadar kötü olursa olsun daha güvenilirdir sonrada ysğmurdan kaçayım derken doluya tutulma...

Çok üzüldüm durumuna.
Dayak yemiş olman bir tarafa sanırım ömür boyu uğraşacaksın annenle.
Annenin şuan tek yakını sensin ve tabii ki sorumluluk hissediyorsun.Psikolojik sorunları çok şiddetli ve bunların arkasına sığınıp sana hep psikolojik şiddet uygulayacak.
Evet anneni silemezsin, ama bu şeklindede kendine yazık edersin.
Annene çok kırıldığını, bir süre ayrı yaşamak istediğini söyle ve ayrıl o evden.
Psikoloğunada bu yaşadığınız olayı anlat.
Ne zaman ki düzelir, o zaman dönersin.
O evde kalmaya devam ettiğin sürece annen sana bu muameleyi göstermeye devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…