Öyle bir anlatmissiniz ki sanki annesi düzenli olarak hergün şiddet uyguluyormus gibi....Annesi ilk defa böyle birsey yapmış...Annesinin hiç mi kredisi yok..... Annesinin yaptığı şeye elbette desteklemiyoruz ama ilk hatada da rest çekip evden gidilmez ki....
Öyle bir anlatmissiniz ki sanki annesi düzenli olarak hergün şiddet uyguluyormus gibi....Annesi ilk defa böyle birsey yapmış...Annesinin hiç mi kredisi yok..... Annesinin yaptığı şeye elbette desteklemiyoruz ama ilk hatada da rest çekip evden gidilmez ki....
Çok üzüldüm aylincim çok. Geçmiş olsun.Fotoğraf pek net değil ama renk değişimi seçilebiliyor. Tutmaya çalıştığımda elime bunu yaptı...
İlk hata değil eğer okuduysanız, sürekli hakaretler var diyor konu sahibesi. Psikolojik şiddet de var yani. Ayrıca ağır bir depresyon geçirmiş. Kendi ruh sağlığı da tehlikede.Öyle bir anlatmissiniz ki sanki annesi düzenli olarak hergün şiddet uyguluyormus gibi....Annesi ilk defa böyle birsey yapmış...Annesinin hiç mi kredisi yok..... Annesinin yaptığı şeye elbette desteklemiyoruz ama ilk hatada da rest çekip evden gidilmez ki....
Diyeceklerimi demişsin canımCekip git, kocalar sidder uygulayinca hemen boşan diyoruz ama anneler babalar vurunca o senin annen/baban!
Kocayla ana baba bir olmaz tabi, emekleri, haklari var. Ama biz "insan"iz, eslere de uzerimizde fazla hakki olmadan vurdugu için mi kiziyoruz? Hayır bir kadinin gururunu incittigi, ona zarar verdigi, aci cektirdigi icin
Belki kati bi yorum sizi yanlis yonlendirmek istemem ama buda benim gorusum, ben bu konuda yumusayamiyorum siddet siddettir bana gore kim yaparsa yapsın, benimde gururumu incittiler maddi manevi zorluklar sıkıntılar yasattilar/yasatiyolar. Haklarini asla ödeyemem ama bana zarar verirlerken onlarla aynı cati altinda kalip kendime iskence edemem, maddi durumum(uz) el vermedigi icin ayni evdeyiz ama ayaklarimin uzerinde durur durmaz evden ayrilmayi dusunuyorum.
Yazdıklarından analiz yaptım.....Yanlış analizimi duzeltebilirsiniz, yazdıklarım yanlış olabilir ama konu sahibesinin yazdıklarından bunu analiz ettimİlk hata olduğunu nasıl okudunuz acaba?
Sürekli hakaretler duyuyormuş konu sahibi. Daha önce de ağır bir depresyon geçirmiş. O evde kalması sağlığı açısından hiç uygun değil.
Bütün anneleri aynı kefeye koymak gerçekten adının hakkını verenlere ayıp bence.
Annemle genel olarak ilişkimi soran arkadaşlara topluca cevap vermem gerekirse,
Son zamanlarda sürekli hakarete maruz kalıyordum zaten, kendime saygımı topyekün kaybetmiştim.
Para konusu açmayı asla sevmem fakat maaşımın 3'te 1'iyle annemi psikiyatriste götürüyordum çünkü hakaretleri ve temizlik takıntısı beni endişelendiriyordu. "Ne konuştunuz doktorla?" dediğimde hep geçiştiriyordu. Bugün de bu meydana geldi...
Yazdıklarından analiz yaptım.....Yanlış analizimi duzeltebilirsiniz, yazdıklarım yanlış olabilir ama konu sahibesinin yazdıklarından bunu analiz ettim
1- iki yıl önce nisan attım, issizdim, hayatımda hiçbirşey yolunda gitmiyordu ama sonradan işe girdim, bu dönemlerde ciddi depresyon yaşadım.....
Yazılanlardan anladığım depresyonu, nisan attıktan sonra ayrıca iş bulana kadar işsiz kaldığı için depresyon yasamis....
2- Hayatım düzene giriyor diye düşünürken....Bu sabah uyandım....Annem akşam geldi.....Dayak yedim...25 yaşında dayak yedim.....Zaman verdiği için ilk olma ihtimali var.....
Cunku soyle demiyor "anmam uzun süredir beni dövüyor".....
Soyle diyor "Bu gun başıma soyle soyle bir olay geldi diye".....
Sürekli bana hakaret ediyor lafını da gormeidm hiç.....
Sadece bu sabah ve bu akşam başına gelen olaylardan bahsetmiş....
Belki soylediklrim yanlıştır....Ama kizin yazidklarinin analizi yukarıda yazidigim gibi....Eger şizin soyeldiginiz gibiyse Konu sahibesi kendini doğru ifade etmemiş demektir....
Yazdıklarından analiz yaptım.....Yanlış analizimi duzeltebilirsiniz, yazdıklarım yanlış olabilir ama konu sahibesinin yazdıklarından bunu analiz ettim
1- iki yıl önce nisan attım, issizdim, hayatımda hiçbirşey yolunda gitmiyordu ama sonradan işe girdim, bu dönemlerde ciddi depresyon yaşadım.....
Yazılanlardan anladığım depresyonu, nisan attıktan sonra ayrıca iş bulana kadar işsiz kaldığı için depresyon yasamis....
2- Hayatım düzene giriyor diye düşünürken....Bu sabah uyandım....Annem akşam geldi.....Dayak yedim...25 yaşında dayak yedim.....Zaman verdiği için ilk olma ihtimali var.....
Cunku soyle demiyor "anmam uzun süredir beni dövüyor".....
Soyle diyor "Bu gun başıma soyle soyle bir olay geldi diye".....
Sürekli bana hakaret ediyor lafını da gormeidm hiç.....
Sadece bu sabah ve bu akşam başına gelen olaylardan bahsetmiş....
Belki soylediklrim yanlıştır....Ama kizin yazidklarinin analizi yukarıda yazidigim gibi....Eger şizin soyeldiginiz gibiyse Konu sahibesi kendini doğru ifade etmemiş demektir....
Evet, ben sadece ilk yazdığınıza bakarak yazdim...Daha sonraki yazdıklarıma bakarsanız göreceksiniz, arkadaşlar oradan anladı durumu.
Daha evvel şiddet görmedim fakat bir süredir hakaretler devam ediyordu.
Bu tartismayi alevlendiren birsey olmali mutlaka gelir gelmes koltugu sildin mi diyerek hoppp seni hirpaladiysa psikiyatir klinigine yatirmaniz lazim
İlk hata değil, son da olmayacak Aylin, kendini düşünmelisin, psikolojini sağlam tutman için ayrılman gerektiğini düşünüyorum o evden. Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek yaşta ve maddi güçtesin..
O zaman dediğim gibi hatasını anlaması için geçici olarak git, ona da öyle söyle. Ben bir süre arkadaşımda kalacağım, bana bu yaptığını hazmedemiyorum, bunu haketmedim, senin psikolojini düzeltmeye çalışırken ben daha çok dibe batıyorum, o yüzden kendimi toparlamam lazım, umarım sen de bu süre içinde kendini toparlarsın de, bunları iyilikle, güzel güzel söyle. Ayrıca söylemeden önce bir de annenin haberi olmadan psikiyatristiyle görüş bence, olanı anlat, böyle bir karar aldım de, onun da fikrini al..Minilis, ilgin için çok teşekkür ederim öncelikle.
2 yıldan uzuncadır (ağustos 2012'de nişan attım) süren depresyonumu körükleyen şeyin kesinlikle annem olduğunu anladım olanlardan sonra. Uyguladığı şiddet fiziksel boyuta varınca, gözlerimle görünce konuya ayıldım. Morluklarıma bakınca fark ettim psikolojimdeki yaraları.
Bilmiyorum yahu. Bir yanım çek git diyor, diğer yanım en değer verdiğin insanı yalnız bırakma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?