• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşında annemden dayak yedim...

Öyle bir anlatmissiniz ki sanki annesi düzenli olarak hergün şiddet uyguluyormus gibi....Annesi ilk defa böyle birsey yapmış...Annesinin hiç mi kredisi yok..... Annesinin yaptığı şeye elbette desteklemiyoruz ama ilk hatada da rest çekip evden gidilmez ki....

İlk hata olduğunu nasıl okudunuz acaba?

Sürekli hakaretler duyuyormuş konu sahibi. Daha önce de ağır bir depresyon geçirmiş. O evde kalması sağlığı açısından hiç uygun değil.

Bütün anneleri aynı kefeye koymak gerçekten adının hakkını verenlere ayıp bence.

Nasıl ki anne ve babanın çocuk üzerinde hakkı varsa evladında ana baba üzerinde hakkı vardır. Size gidin gitmeyin diyemem siz ayaklarınızın üzerinde durabiliyorum diyorsunuz karar sizin. Ölçün biçin. Ama annenizin doktoruyla bi görüşün derim ben.
Çok üzüldüm bu arada inşallah bir daha yaşanmaz.

Öyle bir anlatmissiniz ki sanki annesi düzenli olarak hergün şiddet uyguluyormus gibi....Annesi ilk defa böyle birsey yapmış...Annesinin hiç mi kredisi yok..... Annesinin yaptığı şeye elbette desteklemiyoruz ama ilk hatada da rest çekip evden gidilmez ki....

Ilk defa mi yapildi surekli mi bilmiyorum, ilk defaysa bisey diyemem, ama surekli olan biseyse hayati bosu bosuna zindan etmenin bi anlami yok, bir kere geliyoruz su dunyaya anamiz babamiz diye sineye cekip dayak yiyerek mi gecirelim gunlerimizi.
Ben kimsenin kum torbasi, stres topu olmak istemiyorum, bunlar benim düşüncelerim

Yasadiklariniza cok uzuldum
İnsallah hersey kisa zamanda yoluna girer ama benim farkettigim annenizin sizlerden sakladigi bir sıkıntısı var ve agresifliği de bu sebebten dolayi bunca siniri..
Evden gitmeyin kalin ve bu sizden sakladigi neymis onu bulmaya calisin bence altinda ciddi sorunlar yatabilir

İlk hata değil eğer okuduysanız, sürekli hakaretler var diyor konu sahibesi. Psikolojik şiddet de var yani. Ayrıca ağır bir depresyon geçirmiş. Kendi ruh sağlığı da tehlikede.

annenizin sorununu çözecek kişi siz değilsiniz.. sudan sebepten kızına saldıran yaralayan anneye siz nasıl yardım edebilirsiniz ki? psikolojiniz bir kez altüst olduğunda o girdaptan sizi kim çıkaracak? anneniz tedavi oluyormuş zaten.. bence bi süre ayrı kalmak da fayda var.. siz de kafanızı toparlarsınız.. annedir silip atmayacaksınız elbette ama yarın öbürgün başınıza daha da kötü şeyler gelebilir.. hasta olmasa muhakkak size bunları yapmazdı evladısınız çok yazık.. ama tedavi görüp iyileşene kadar kendinizi de düşünmelisiniz..

Cekip git, kocalar sidder uygulayinca hemen boşan diyoruz ama anneler babalar vurunca o senin annen/baban!

Kocayla ana baba bir olmaz tabi, emekleri, haklari var. Ama biz "insan"iz, eslere de uzerimizde fazla hakki olmadan vurdugu için mi kiziyoruz? Hayır bir kadinin gururunu incittigi, ona zarar verdigi, aci cektirdigi icin

Belki kati bi yorum sizi yanlis yonlendirmek istemem ama buda benim gorusum, ben bu konuda yumusayamiyorum siddet siddettir bana gore kim yaparsa yapsın, benimde gururumu incittiler maddi manevi zorluklar sıkıntılar yasattilar/yasatiyolar. Haklarini asla ödeyemem ama bana zarar verirlerken onlarla aynı cati altinda kalip kendime iskence edemem, maddi durumum(uz) el vermedigi icin ayni evdeyiz ama ayaklarimin uzerinde durur durmaz evden ayrilmayi dusunuyorum.
Diyeceklerimi demişsin canım ;) .
Bir doktora görünün parmağnız fena görünüyor..

İlk hata olduğunu nasıl okudunuz acaba?

Sürekli hakaretler duyuyormuş konu sahibi. Daha önce de ağır bir depresyon geçirmiş. O evde kalması sağlığı açısından hiç uygun değil.

Bütün anneleri aynı kefeye koymak gerçekten adının hakkını verenlere ayıp bence.
Yazdıklarından analiz yaptım.....Yanlış analizimi duzeltebilirsiniz, yazdıklarım yanlış olabilir ama konu sahibesinin yazdıklarından bunu analiz ettim
1- iki yıl önce nisan attım, issizdim, hayatımda hiçbirşey yolunda gitmiyordu ama sonradan işe girdim, bu dönemlerde ciddi depresyon yaşadım.....
Yazılanlardan anladığım depresyonu, nisan attıktan sonra ayrıca iş bulana kadar işsiz kaldığı için depresyon yasamis....

2- Hayatım düzene giriyor diye düşünürken....Bu sabah uyandım....Annem akşam geldi.....Dayak yedim...25 yaşında dayak yedim.....Zaman verdiği için ilk olma ihtimali var.....
Cunku soyle demiyor "anmam uzun süredir beni dövüyor".....
Soyle diyor "Bu gun başıma soyle soyle bir olay geldi diye".....
Sürekli bana hakaret ediyor lafını da gormeidm hiç.....
Sadece bu sabah ve bu akşam başına gelen olaylardan bahsetmiş....

Belki soylediklrim yanlıştır....Ama kizin yazidklarinin analizi yukarıda yazidigim gibi....Eger şizin soyeldiginiz gibiyse Konu sahibesi kendini doğru ifade etmemiş demektir....

Annemle genel olarak ilişkimi soran arkadaşlara topluca cevap vermem gerekirse,
Son zamanlarda sürekli hakarete maruz kalıyordum zaten, kendime saygımı topyekün kaybetmiştim.
Para konusu açmayı asla sevmem fakat maaşımın 3'te 1'iyle annemi psikiyatriste götürüyordum çünkü hakaretleri ve temizlik takıntısı beni endişelendiriyordu. "Ne konuştunuz doktorla?" dediğimde hep geçiştiriyordu. Bugün de bu meydana geldi...

Yazdıklarından analiz yaptım.....Yanlış analizimi duzeltebilirsiniz, yazdıklarım yanlış olabilir ama konu sahibesinin yazdıklarından bunu analiz ettim
1- iki yıl önce nisan attım, issizdim, hayatımda hiçbirşey yolunda gitmiyordu ama sonradan işe girdim, bu dönemlerde ciddi depresyon yaşadım.....
Yazılanlardan anladığım depresyonu, nisan attıktan sonra ayrıca iş bulana kadar işsiz kaldığı için depresyon yasamis....

2- Hayatım düzene giriyor diye düşünürken....Bu sabah uyandım....Annem akşam geldi.....Dayak yedim...25 yaşında dayak yedim.....Zaman verdiği için ilk olma ihtimali var.....

Belki soylediklrim yanlıştır....Ama kizin yazidklarinin analizi yukarıda yazidigim gibi....Eger şizin soyeldiginiz gibiyse Konu sahibesi kendini doğru ifade etmemiş demektir....

Burada yazmış.

Daha sonraki yazdıklarıma bakarsanız göreceksiniz, arkadaşlar oradan anladı durumu.
Daha evvel şiddet görmedim fakat bir süredir hakaretler devam ediyordu.

Ben konu sahibesinin ilk yazdigi yorumu baz alarak yazdım....

Babanız yaşıyorsa babanıza veya ablaniza abinize söyleyin bence...

İlk hata değil, son da olmayacak Aylin, kendini düşünmelisin, psikolojini sağlam tutman için ayrılman gerektiğini düşünüyorum o evden. Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek yaşta ve maddi güçtesin..

Bu tartismayi alevlendiren birsey olmali mutlaka gelir gelmes koltugu sildin mi diyerek hoppp seni hirpaladiysa psikiyatir klinigine yatirmaniz lazim

Eğer gerçekten ortalığı alevlendirecek bir çıkışım olsaydı bu denli afallamazdım.
Sebep-sonuç ilişkisi dahi kuramıyorum ne olduğuna dair fakat ilk saniyeden itibaren inanılmaz gergin, kavga modundaydı zaten.

İlk hata değil, son da olmayacak Aylin, kendini düşünmelisin, psikolojini sağlam tutman için ayrılman gerektiğini düşünüyorum o evden. Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek yaşta ve maddi güçtesin..

Minilis, ilgin için çok teşekkür ederim öncelikle.
2 yıldan uzuncadır (ağustos 2012'de nişan attım) süren depresyonumu körükleyen şeyin kesinlikle annem olduğunu anladım olanlardan sonra. Uyguladığı şiddet fiziksel boyuta varınca, gözlerimle görünce konuya ayıldım. Morluklarıma bakınca fark ettim psikolojimdeki yaraları.
Bilmiyorum yahu. Bir yanım çek git diyor, diğer yanım en değer verdiğin insanı yalnız bırakma...

Benim anneminde piskolojik sorunları vardı ağır bi depresyon geçirdi ve o sıralar şiddete kadar ilerlemesede bu şekilde tepkileri oluyordu, şimdi ilaç kullanıyor daha sakin fakat ben o zamanlar ördüğüm duvarı yıkamıyorum demem o ki gitme gitme de bi daha hiçbişey eskisi gibi olmayacak

Minilis, ilgin için çok teşekkür ederim öncelikle.
2 yıldan uzuncadır (ağustos 2012'de nişan attım) süren depresyonumu körükleyen şeyin kesinlikle annem olduğunu anladım olanlardan sonra. Uyguladığı şiddet fiziksel boyuta varınca, gözlerimle görünce konuya ayıldım. Morluklarıma bakınca fark ettim psikolojimdeki yaraları.
Bilmiyorum yahu. Bir yanım çek git diyor, diğer yanım en değer verdiğin insanı yalnız bırakma...
O zaman dediğim gibi hatasını anlaması için geçici olarak git, ona da öyle söyle. Ben bir süre arkadaşımda kalacağım, bana bu yaptığını hazmedemiyorum, bunu haketmedim, senin psikolojini düzeltmeye çalışırken ben daha çok dibe batıyorum, o yüzden kendimi toparlamam lazım, umarım sen de bu süre içinde kendini toparlarsın de, bunları iyilikle, güzel güzel söyle. Ayrıca söylemeden önce bir de annenin haberi olmadan psikiyatristiyle görüş bence, olanı anlat, böyle bir karar aldım de, onun da fikrini al..
Elinin morluğunu şimdi gördüm bu arada. Çok geçmiş olsun, umarım bir daha yaşanmaz bu durum :(

Back
X