• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşında annemden dayak yedim...

Anneye karşılık veril(mez)miyordur okey ama saldırılara engel olunmaz mı?
Elini kolunu tutamaz mı, engel olamaz mı sen yaştaki bir insan?
Yani bilemiyorum ama kum torbası da değilsin.
Çok kızdım annene gerçekten canım.
Cennet ayaklarının altındaymış. Peh!

Çok üzüldüm.
Gerçekten evlada ve insana yaraşır bir davranış sergilemişsin.
Benim aile ve aile bağları husunda kuvvetli duygularım olmadığı için ve öfkem çok kontrolsüz olduğu için, benzer bir durumda kalsam allah ne verdiyse karşılık verirdim.
Neticede annendir, eyvallah. Ancak değil 25 yaşında olmak 5 yaşında bile olsan sana bunu yapmaya hakkı yoktu.
Nacizane tavsiyem, imkanın var madem bir müddet arkadaşlarının yanına gitmen. Ancak sessiz sedasız, küstü de gitti şeklinde değil. Anne ile konuş, psikolojik bir çöküntüde ise gerekli yardımı almasını ve sana yaptıklarını bir düşünmesini rica et.
Kendine gelip çaba göstermedikçe eve dönmeyeceğini, yaptığı şeyin yanında çok çok ufak kalan olaylar için bile insanların ailesini sildiğini, konunun bu raddeye gelmemesini umduğunu söyleyebilirsin.
Alacağın tepkiye göre sende tavrını belirlersin.
Gerçekten çok üzüldüm. Ve sana çok saygı duydum.
Umarım herşey gönlünce olur arkadaşım.

Çok teşekkür ederim arkadaşım, güç verdin. İyi ki varsın...

Annem kendimi bildim bileli soğuktur bana, önceki konularımda da bu konuları irdelemiştik forumdaki arkadaşlarla.
Gerçekten anlayamadım sebebini.

bazen anneliklerine ve babalıklıarına savunup bunu kullanıp herşeyi söyleriz deriz.
çocuk degillerimi diye bunu normala sanan aileler var
oysa kendilerinden uzaklaştırıp soğumalarına sebeb oluyor en önemliside saygınlık gidiyor ne yazık ki...
verilecek en büyük ters gidebiliyorsan o evden git

Tabi ki evden ayrılın.

Depresyon geçirmiş olmanız da çok normal öyle bir evde.

Kendi hayatınızı kurun ve o evden ayrılın.

Merhabalar...
2 yıl önce nişan attım, konularım vardı burada. Daha sonra bir müddet hayatımda hiçbir şey yolunda gitmedi. İşsiz kaldım, bulduğum işler çok yorucuydu yine de hiç yoktan iyidir deyip eşek gibi çalıştım.
Tüm bunlar olurken ciddi bir depresyon yaşadım. Hayatım yeni yeni yoluna giriyor.
Birkaç gündür kendimi iyi hissediyordum. Bu sabah uyandım ve evi temizleyeyim dedim. Annem uyandığında beni temizlik yaparken gördü ve güzellik salonuna gitti, ozon terapisine. Her neyse döndüğünde saat 17.30'du, girer girmez "Burası olmamış, şurası şöyle olmuş." demeye başladı. Koltuğa oturduğu gibi "Koltuğu sildin mi?" diye sordu gözlerini aça aça. Ben de öncelikle sakin olmasını, derdinin ne olduğunu sordum. Bunun üzerine "Koltuğu sildin mi o...pu?!" diye bağırmaya başladı. Ben daha "Düzgün konuş anne!" demeye kalmadan üstüme yürüdü ve saldırmaya başladı. Evet, "saldırmak". Zira tanımlayabilecek başka bir kelime yok. Ciddi bir şekilde dayak yedim. Vücudumun pek çok yerinde travmalar, morluklar, çizikler mevcut. Saçlarım hala elime geliyor. O beni döverken asla karşılık vermedim.
Ama gururum çok incindi. 25 yaşında koskoca kız olarak dayak yemek ağrıma gitti ki dayağı kimse hak etmez.
Olaydan yarım saat sonra yanıma gelip "Bize nazar değdi, benim psikolojim iyi değil. Öpeyim barışalım." vs. dedi dalga geçer gibi. Asla konuşmadım.
Çalışıyorum, fena kazanmıyorum. En azından kız arkadaşlarımın evine yerleşebilirim kiraya ortak olarak.
Şimdi size soruyorum, çekip gideyim mi bu evden? Bundan sonra anneme nasıl yaklaşayım?
Her zman aynı şekilde mi tepki verir anneniz

Anneye karşılık veril(mez)miyordur okey ama saldırılara engel olunmaz mı?
Elini kolunu tutamaz mı, engel olamaz mı sen yaştaki bir insan?
Yani bilemiyorum ama kum torbası da değilsin.
Çok kızdım annene gerçekten canım.
Cennet ayaklarının altındaymış. Peh!

Fotoğraf pek net değil ama renk değişimi seçilebiliyor. Tutmaya çalıştığımda elime bunu yaptı...

Eklentiler

• IMG_1435.webp
    IMG_1435.webp
    246,7 KB · Görüntüleme: 238
Bence bunu annenizden habersiz psikiyatrıyla paylaşın..Ondan yardım isteyin..durup dururken bi anne neden böyle davranır..Ayrıca psikiyatrıyla konuştuklarını anlatmıyor diyorsunuz,psikiyatra bundanda bahsedin belki anlatmayacaktır ama annenizin sorunlarını ona da sorun..Hiç normal değil bu durum çünkü..
Siz bence güçlü bi insansınız..bu kadar şeyi kaldırmayı başarabiliyorsunuz..Allah yardımcınız olsun..

İkilik ben kırk yaşındayım geçen işten geldim ağlattı beni.Sade gulumsedim diye dalga geçmişim onunla güya.Temizlik yapilcakk der yapmazsam terör estirir evde cevap vermem pek versem bende yerim dayak inan.Evi terk etme bazı insanlar böyle yada iyi bir işin varsa terk et.Ben gidemidim o gün iyi bir isim olsa giderdim

Merhabalar...
2 yıl önce nişan attım, konularım vardı burada. Daha sonra bir müddet hayatımda hiçbir şey yolunda gitmedi. İşsiz kaldım, bulduğum işler çok yorucuydu yine de hiç yoktan iyidir deyip eşek gibi çalıştım.
Tüm bunlar olurken ciddi bir depresyon yaşadım. Hayatım yeni yeni yoluna giriyor.
Birkaç gündür kendimi iyi hissediyordum. Bu sabah uyandım ve evi temizleyeyim dedim. Annem uyandığında beni temizlik yaparken gördü ve güzellik salonuna gitti, ozon terapisine. Her neyse döndüğünde saat 17.30'du, girer girmez "Burası olmamış, şurası şöyle olmuş." demeye başladı. Koltuğa oturduğu gibi "Koltuğu sildin mi?" diye sordu gözlerini aça aça. Ben de öncelikle sakin olmasını, derdinin ne olduğunu sordum. Bunun üzerine "Koltuğu sildin mi o...pu?!" diye bağırmaya başladı. Ben daha "Düzgün konuş anne!" demeye kalmadan üstüme yürüdü ve saldırmaya başladı. Evet, "saldırmak". Zira tanımlayabilecek başka bir kelime yok. Ciddi bir şekilde dayak yedim. Vücudumun pek çok yerinde travmalar, morluklar, çizikler mevcut. Saçlarım hala elime geliyor. O beni döverken asla karşılık vermedim.
Ama gururum çok incindi. 25 yaşında koskoca kız olarak dayak yemek ağrıma gitti ki dayağı kimse hak etmez.
Olaydan yarım saat sonra yanıma gelip "Bize nazar değdi, benim psikolojim iyi değil. Öpeyim barışalım." vs. dedi dalga geçer gibi. Asla konuşmadım.
Çalışıyorum, fena kazanmıyorum. En azından kız arkadaşlarımın evine yerleşebilirim kiraya ortak olarak.
Şimdi size soruyorum, çekip gideyim mi bu evden? Bundan sonra anneme nasıl yaklaşayım?
Tabiki de ayrı eve çıkmalısınız ekonomik özgürlüğünüz de var. Tamam anneniz ama size vurmaya hakkı yoktu. Hemde saćma sapan bi sebep yüzünden durduk yere!!

Bu tartismayi alevlendiren birsey olmali mutlaka gelir gelmes koltugu sildin mi diyerek hoppp seni hirpaladiysa psikiyatir klinigine yatirmaniz lazim

Eliniz kötü olmş gerçekten üzüldüm böyle bi olay yaşanmasına anneler ve kızlar aynı evde biraz zor yaşıyor ama uzaktayken de en çok anneniz destek oluyor.bence annenizin hakaret etmesi aramızdaki iletişim kopukluğundan olabilir.ki annenizin sorunları varsa çok da kafanıza takmayın siz yine ılımlı davranmaya çalşn sanki anneniz yarn ölecekmiş gibi sonradan pişman olmak istemedğnz gibi davranın..

Çok yazık, üzüldüm.
Evden ayrılmak büyük bir karar olabilir ama bu kadar tehlikeli bir insanla da nasıl yaşanır ki...
Bugün durduk yerde saldırıp bu derece döven biri, ne malum yarın birgün bıçak filan çekmeyeceği? Ruh sağlığının yerinde olmadığı belli. Dayağın faturasını bile nazara çıkarmış. Hatasını kabul ediyor mu acaba... Ne bileyim bence o evde can güvenliğin bile yok. Korkarım böyle bir insanla yaşamaya. Evden ayrılman abes değil. Yaşın da müsait, aklına yatıyorsa ayrıl. Dayakçı koca olunca ayrıl diyoruz da aynı hareketi anne gösterince ne farkı var? Ondan da ayrıl. Ben bu olaya anne-evlat gözüyle değil, iki yetişkin birey olmanız bakımından bakıyorum. Birinin adının anne olması ona karşısındakine istediği gibi şiddet uygulama hakkı vermiyor. Hem anneyse anne gibi davranacak. Durduk yere evladını bu derece dövmek mi annelik? Hadi canım.

Fotoğraf pek net değil ama renk değişimi seçilebiliyor. Tutmaya çalıştığımda elime bunu yaptı...
Şu Fotoğrafın çok canımı Yaktı.Benim de annem değil ama babam sudan sebeplerle şiddet gösterirdi. Morluk nedir iyi bilirim.18 yaşına kadar çektim, sonra üniversite , iş hayatı diye şehir değiştirdim sırf ondan uzaklaşmak için.İyi de Yaptım çünkü yaşı Büyüdükçe insanın, daha çok canı yanıyor.Sen de durma o evde, çalışıyorsun git ev tut arkadaşlarınla , huzurlu bir şekilde yaşa.Böyle yaşanmaz arkadaşım.Çok geçmiş olsun.

Hayir kesinlikle evden ayrilma...Annen de pisman olmus zaten....Basina bi sikinti geldiginde en cok uzuluecek olan annendir....Biliyorum haksiz yere dayak yemissin....Ama annen de gelmis senden ozur dilemis....Sakin evden ayrilma...Annenin seni ne kadar sevdigini ilerleyen gunlerde goreceksin....

Cekip git, kocalar sidder uygulayinca hemen boşan diyoruz ama anneler babalar vurunca o senin annen/baban!

Kocayla ana baba bir olmaz tabi, emekleri, haklari var. Ama biz "insan"iz, eslere de uzerimizde fazla hakki olmadan vurdugu için mi kiziyoruz? Hayır bir kadinin gururunu incittigi, ona zarar verdigi, aci cektirdigi icin

Belki kati bi yorum sizi yanlis yonlendirmek istemem ama buda benim gorusum, ben bu konuda yumusayamiyorum siddet siddettir bana gore kim yaparsa yapsın, benimde gururumu incittiler maddi manevi zorluklar sıkıntılar yasattilar/yasatiyolar. Haklarini asla ödeyemem ama bana zarar verirlerken onlarla aynı cati altinda kalip kendime iskence edemem, maddi durumum(uz) el vermedigi icin ayni evdeyiz ama ayaklarimin uzerinde durur durmaz evden ayrilmayi dusunuyorum.

fotografi gormedim ama Ilk oldugu zaman buz koymaniz lazim odem olusmamasi icin ama sistikten sonra ise sicak tutmalisin ki odem dagilsin......

Cekip git, kocalar sidder uygulayinca hemen boşan diyoruz ama anneler babalar vurunca o senin annen/baban!

Kocayla ana baba bir olmaz tabi, emekleri, haklari var. Ama biz "insan"iz, eslere de uzerimizde fazla hakki olmadan vurdugu için mi kiziyoruz? Hayır bir kadinin gururunu incittigi, ona zarar verdigi, aci cektirdigi icin

Belki kati bi yorum sizi yanlis yonlendirmek istemem ama buda benim gorusum, ben bu konuda yumusayamiyorum siddet siddettir bana gore kim yaparsa yapsın, benimde gururumu incittiler maddi manevi zorluklar sıkıntılar yasattilar/yasatiyolar. Haklarini asla ödeyemem ama bana zarar verirlerken onlarla aynı cati altinda kalip kendime iskence edemem, maddi durumum(uz) el vermedigi icin ayni evdeyiz ama ayaklarimin uzerinde durur durmaz evden ayrilmayi dusunuyorum.
Öyle bir anlatmissiniz ki sanki annesi düzenli olarak hergün şiddet uyguluyormus gibi....Annesi ilk defa böyle birsey yapmış...Annesinin hiç mi kredisi yok..... Annesinin yaptığı şeye elbette desteklemiyoruz ama ilk hatada da rest çekip evden gidilmez ki....

Arkadaşlarının evine çık bence. En azından bir kaç aylığına çık. Annen de kendine gelsin. Gerekirse gitsin tedavi olsun, ama önce aklı başına gelsin. Kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yok. İyi ki elinizden bir kaza çıkıp da bir tane de siz patlatmamışsınız. Sabırlı bir insanmışsınız vesselam..

Back
X