23 Yaş Çok Mu Geç? Lütfen Yardım Eder Misiniz

Yorumunuz için teşekkür ederim
Evet 23 yaşın en büyük avantajı hayata daha mantıklı ve bilinçli bakabilmek. Mesela arkadaşlarım "üniversite boş ortam" dese bile ben böyle düşünmüyorum.
Kendimi üniversite de çok iyi bir şekilde geliştirebileceğime eminim.

Ben iş okul ortamı bilmiyorum diye alaya alınmıştım fakat burada o kadar güzel cevaplar geldi ki

Ben iş okul ortamı bilmiyorum diye alaya alınmıştım fakat burada o kadar güzel cevaplar geldi ki
bende bılmıyodum bence hala bılmıyorum ılk ıse 23 yasında gırdım bende homeoffıce basladık dırek hala aynı ısımdeyım okuyordum tez yazıyordum yapamam sanmıstım ama hepsınıde bı guzel yaptım. Is ortamında hıcbısey yok senı korkutmalarına ızın verme :)

Kurbagalar daga tırmanma yarışı yapiyormus etraftakiler yapamazsiniz çıkamazsınız gibi yorumlarda bulunuyormus. Bütün kurbağalar pes edip cikamamis bir tanesi hariç. O bir kurbağa zirveye çıkmayı başarmış nasıl yaptığını sorduklarında görmüşler ki o kurbağa sagirmis

Kimseye ne yaptığınızdan hedeflerinizden bahsetmeyin bugün şu kadar çalıştım şunu yaptım demeyin hedeflerinize odaklanin. Misal arkadaşlarınızla bulustunuz normal muhabbetinizi edin kendinizi anlatmayın.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Akillandim artık, hiç kimseye hedeflerimden bahsetmeyeceğim.

Başarı gayrete aşıktır derler, gerekli çaba ile çok şey olur.
Akademik yoldan gidip de sonuca ermek her zaman kolay değil.

Bir sanat öğrenip, nitelikli bir iş yapmak daha önemli ve kısa sürebilir, sonucu da daha garanti olabilir. Aklıma ilk gelen kuaförlük mesela. Herkesin ilgi ve becerisine göre seçenekler farklı olur elbette.

Arkadaşlarım hep benim hastalık yıllarımı biliyorlar, sadece onlarla hedeflerimi paylaşmak istemiştim. Hiç böyle bir şey beklemezdim onlardan.
çok biliyor onlar
lütfen hedeflerinizden vazgeçmeyin ve onlarla bir daha paylaşmayın
gerekirse silin onları terbiyesizler
Allah yolunuzu açık etsin

Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Akillandim artık, hiç kimseye hedeflerimden bahsetmeyeceğim.
Zaten istekleinize ulaşmaya çalışmayıp ne yapacaksınız. 30 yaşında mesleğe baslasaniz 30 yıl çalışsaniz 30 sene kendi paranızı yiceksiniz. Burda Began vardı üye 40 küsur yaşında çalıştı atandı 3 çocuğuyla. Kendi yolunu çizdi. O da söylenenlere aldirsaydi mutsuz bir hayatın içinde debeleniyor olacakti hala
O yüzden kimsenin sizi aşağıya çekmesine izin vermeyin. Siz kendinize güvendikten sonra cekemezler zaten

Asla geç kalmadın. Tekrar üniversite sınavına girmene bile gerek kalmayabilir. Afla geri dönebilirsin. Af şartlarını bir araştırır mısın? Muhtemelen seneye en geç 2026da tekrar üniversite affı çıkar.

Bu yorumunuzu okumak bana da iyi geldi. Bende öğretmenim ama kpss çalışmayı bıraktım. 34 yaşındayım. Çalışmıyorum bile artık benden geçti diye çocukla zor oluyor.
Ama sizin yorumunuzu okumak güzel geldi. Neden olmasın ki başla bir yerden dedim. Demek ki insanların güzel örneklere ihtiyacı var.

Çevreniz hangi gerçeklikte yaşıyor bilmiyorum ama Türkiye de yaşadığımızı unutuyorlar sanırım.23 yaşında üniversiteden mezun olan bir kişi ister özel de deneyim kazanma zamanı ister devlete atanma zamanı eklenirse para kazanmaya zaten 27-28de başlıyor.ki böyle olmasa bile 23 yaş benim gözümde küçücük hayatın başında olunan bir yaş.Kimseye kulak asma hayallerinden vazgeçme

Aftan yararlanabilmek için bölüme kayıt olmak gerekiyormuş, o yıllar ben bunu yapmadım ama olsun yine çok çalışır yine kazanırım.

Arkadaşlarımın çoğu torpille girdiler işe, bana da "sen iş ortamını bilmezsin" diye üstün baktıkları için ben de geç kaldığımı sanmıştım.
Olsun, 30 yaşında mesleğime başlayacak olsam bile hiç üzülmem. Buraya kadar çabaladım geldim çok şükür diye kendimle gurur duyarım.
Yorumlar da anladım ki yaşın hiç bir önemi yokmuş.

23 yaşıma geri dönebilsem neler neler yapardım dediğim yaştayım umarım anlamışsınızdır :)

annem 49 yaşında, üniversite okuyor şuan. hayatta hiçbir zaman, hiçbir şey için geç değildir. daha genceciksin. hedeflerinin hepsini gerçekleştirebileceğim dolu dolu, upuzun bir ömrün olsun umarım. kimseye kulak asma, pes etme.

Etrafiniz gerçekten sizi aşağı çeken insanlarla doluymuş kimseyi umursamayin
23 yaş her şey ama her şey için o kadar erken ki inanın hiç beklemeyin
45 yasinda Almanca öğrendim yks girdim kazandım aöf okuyorum ingilizce de öğreniyorum kursta öğrenciyi bırakın öğretmen bile çocuğum yasinda ama çok eğlenceli

İlk yapacağınız iş o arkadaşım dediklerimizi hayatınızdan çıkarın, net. Yaşınız çok genç, hedeflerinizden hayalleriniz vazgeçmeyin. Ben de daha çocuk yaşta eğitim hakkı elinden alınmış bir çocuktum. 23 yaşında üniversiteye gittim, 28 de mezun oldum, 30 da atandım. Okula gittiğim her gün Allah’a şükrediyorum, iyi ki diyorum iyi ki vazgeçmedim. Lütfen sen de vazgeçme. Her şey gönlünce olsun

Ne güzel yazmışsınız moral verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…