- 23 Aralık 2024
- 60
- 60
- 23
-
- Konu Sahibi yesilgunes
Yorumunuz için teşekkür ederimNe saçamlıyolar 23 yaş çok genç bir yaş ben üniversiteye ilk senemde girdim ve sınıfımd a75 80 civarı kişi vardı sadece 5 kişi 99 luyduk. Çogu kişi bizden 1 yaş büyük geri kalanın hepsi 20 li haşalrını gçemiş. 7 8 kişi 35 in üstüydü. Ben analdım bu ortamlarda yaşım büyük mü kalır diyekorkuyorsun ama hayır ben şuanda da üni okuyorum geçen senede sınava gittim bitiridm bunuda ama asla öyle dikkat çekmedim sınıfta sunum bile yaptım kimse aa bu bizdne büyük gibisinden bakmadı. Hiç bir şey için geç değil hatta 23 yaş artık olgunlaşmaya başlamanın en balı gibi daha güzel dogru kararlar alabileceğin bir dönemdesin seninle yarışamayacakalrını anlayıp pes etmeni istemişler kulak asma yoluna devam et
Yorumunuz için teşekkür ederimlütfen sana bunları dıyenlere asla kulak asma.
hiç bişey için geç değil. Bunu sana dıyenler senı kıskanıyodur emınn ol. Yok öyle bir durum. Genetık bıtırdım iş bulamıyorum baska bı sırkette calısıyorum. 27 yasındayım yks'ye giricem. Hıc bi zaman hiçbişey için geç değildir unutma. 23 yaş daha cok erken ve cok genc bı yas.
bende bılmıyodum bence hala bılmıyorum ılk ıse 23 yasında gırdım bende homeoffıce basladık dırek hala aynı ısımdeyım okuyordum tez yazıyordum yapamam sanmıstım ama hepsınıde bı guzel yaptım. Is ortamında hıcbısey yok senı korkutmalarına ızın verme :)Yorumunuz için teşekkür ederim
Ben iş okul ortamı bilmiyorum diye alaya alınmıştım fakat burada o kadar güzel cevaplar geldi ki
Yorumunuz için çok teşekkür ederimKurbagalar daga tırmanma yarışı yapiyormus etraftakiler yapamazsiniz çıkamazsınız gibi yorumlarda bulunuyormus. Bütün kurbağalar pes edip cikamamis bir tanesi hariç. O bir kurbağa zirveye çıkmayı başarmış nasıl yaptığını sorduklarında görmüşler ki o kurbağa sagirmis
Kimseye ne yaptığınızdan hedeflerinizden bahsetmeyin bugün şu kadar çalıştım şunu yaptım demeyin hedeflerinize odaklanin. Misal arkadaşlarınızla bulustunuz normal muhabbetinizi edin kendinizi anlatmayın.
çok biliyor onlarArkadaşlarım hep benim hastalık yıllarımı biliyorlar, sadece onlarla hedeflerimi paylaşmak istemiştim. Hiç böyle bir şey beklemezdim onlardan.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederimçok biliyor onlar
lütfen hedeflerinizden vazgeçmeyin ve onlarla bir daha paylaşmayın
gerekirse silin onları terbiyesizler
Allah yolunuzu açık etsin
Yorumunuz için teşekkür ederimBaşarı gayrete aşıktır derler, gerekli çaba ile çok şey olur.
Akademik yoldan gidip de sonuca ermek her zaman kolay değil.
Bir sanat öğrenip, nitelikli bir iş yapmak daha önemli ve kısa sürebilir, sonucu da daha garanti olabilir. Aklıma ilk gelen kuaförlük mesela. Herkesin ilgi ve becerisine göre seçenekler farklı olur elbette.
Zaten istekleinize ulaşmaya çalışmayıp ne yapacaksınız. 30 yaşında mesleğe baslasaniz 30 yıl çalışsaniz 30 sene kendi paranızı yiceksiniz. Burda Began vardı üye 40 küsur yaşında çalıştı atandı 3 çocuğuyla. Kendi yolunu çizdi. O da söylenenlere aldirsaydi mutsuz bir hayatın içinde debeleniyor olacakti halaYorumunuz için çok teşekkür ederim
Akillandim artık, hiç kimseye hedeflerimden bahsetmeyeceğim.
Bu yorumunuzu okumak bana da iyi geldi. Bende öğretmenim ama kpss çalışmayı bıraktım. 34 yaşındayım. Çalışmıyorum bile artık benden geçti diyeZaten istekleinize ulaşmaya çalışmayıp ne yapacaksınız. 30 yaşında mesleğe baslasaniz 30 yıl çalışsaniz 30 sene kendi paranızı yiceksiniz. Burda Began vardı üye 40 küsur yaşında çalıştı atandı 3 çocuğuyla. Kendi yolunu çizdi. O da söylenenlere aldirsaydi mutsuz bir hayatın içinde debeleniyor olacakti hala
O yüzden kimsenin sizi aşağıya çekmesine izin vermeyin. Siz kendinize güvendikten sonra cekemezler zaten
Aftan yararlanabilmek için bölüme kayıt olmak gerekiyormuş, o yıllar ben bunu yapmadımAsla geç kalmadın. Tekrar üniversite sınavına girmene bile gerek kalmayabilir. Afla geri dönebilirsin. Af şartlarını bir araştırır mısın? Muhtemelen seneye en geç 2026da tekrar üniversite affı çıkar.
Yorumunuz için teşekkür ederimÇevreniz hangi gerçeklikte yaşıyor bilmiyorum ama Türkiye de yaşadığımızı unutuyorlar sanırım.23 yaşında üniversiteden mezun olan bir kişi ister özel de deneyim kazanma zamanı ister devlete atanma zamanı eklenirse para kazanmaya zaten 27-28de başlıyor.ki böyle olmasa bile 23 yaş benim gözümde küçücük hayatın başında olunan bir yaş.Kimseye kulak asma hayallerinden vazgeçme
Etrafiniz gerçekten sizi aşağı çeken insanlarla doluymuş kimseyi umursamayinMerhaba kızlar yeni üyeyim. Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Ben 23 yaşındayım. Liseden mezun olduğum da Hacettepe Psikoloji bölümünü kazandım, ingilizce okuyacaktım. Psikoloji istediğim bir bölüm ve meslek.
Fakat bir hastalığımdan dolayı o yıllar üniversite okuyamadım ve işe girip çalışamadım. Şimdi daha iyiyim ve yeniden üniversite okumak istiyorum, sınava hazırlanıyorum.
Ayrıca yurt dışın da yüksek lisans yapmak, ehliyet almak, ingilizce öğrenmek, part time çalışmak istiyorum. Kısacası çok hedefim var. Eğitim ve meslek sahibi bir kadın olmak istiyorum.
Fakat ben çok azimli olsam da arkadaş çevrem bana şunları söylüyor
"Senin yaşındakiler çoktan okudu iş sahibi oldu senden geçti"
"Sen bu yaşta araba da süremezsin, ingilizce de öğrenemezsin, çocukken yapacaktın bunları"
"Mezun olduğunda 27 28 yaşında olacaksın, o yaştan sonra mesleğine başlamak için geç"
Arkadaşlarım üniversiteden çoktan mezun oldular, torpille de olsa iş sahibi oldular, bir çoğu evli, nişanlı. Ben sadece hedeflerimi onlarla paylasmak istemiştim ama çok alaya alındım. Acaba dedim gerçekten çok mu geç kaldım?
Ben uzun yıllar evde olduğum için iş ve üniversite ortamını bilmiyorum.
Gerçekten öyle mi her şey için çok mu geç kaldım? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Ne güzel yazmışsınız moral verdiğiniz için çok teşekkür ediyorumİlk yapacağınız iş o arkadaşım dediklerimizi hayatınızdan çıkarın, net. Yaşınız çok genç, hedeflerinizden hayalleriniz vazgeçmeyin. Ben de daha çocuk yaşta eğitim hakkı elinden alınmış bir çocuktum. 23 yaşında üniversiteye gittim, 28 de mezun oldum, 30 da atandım. Okula gittiğim her gün Allah’a şükrediyorum, iyi ki diyorum iyi ki vazgeçmedim. Lütfen sen de vazgeçme. Her şey gönlünce olsun