22 yaşında üniversiteye başlamak için geç mi kaldım?

Benim annem kendini geliştirmek adına ve sevdiği de bir alan olduğu için psikoloji bölümüne başladı 40 yaşında,bu sene son senesi.Hiçbir dersten de kalmadı .22 yaş asla geç değil .

İş bulma meslek edinme gayen varsa keyfine okumuyorsan atanması veya Türkiyede kalacaksan iş bulması kolay bir bölüm olursa daha iyi olur.Yolun açık olsun :)

Hayatının baharındasın ne geç kalmışlığı kuzum. İsteklerinden vazgeçme, unutma bu hayat sana bir daha sunulmayacak..

üniversitede her yaştan insan var doğru geç kalmış asla değilsin ama ben üniversite okuduğuma pişman oluyorum bazen. iyi sayılabilecek, ismi bilinen bir üniversiteden mezunum, sınavda bir alanda 3 bin diğer alanda 10 bine girdim, ultra müthiş top seviye değil ama derece sonuçta :D fazla çalışmamıştım, o dönem büyük sorunlarım vardı, lise boyunca anadolu lisesinden sosyal bilimler lisesine geçtim oradan açık liseye ve mezun oldum. idealist oldum, bölümümü seçicem ulan dedim, okula puan bazında 2. girdim ve diğer girenlerle aramda puan olarak fark vardı, puanımı akıllı kullanamadım aslında, bölümümü sevdim ama şimdi olsa başka bölümleri değerlendirirdim, çünkü dünyaya ve tr'ye dair bazı gerçeklerle yüzleştim.... :KK51: o okullar ve bölümler dışarıdan göründüğü gibi olmayabiliyor, içeri girene kadar anlayamıyorsun, bölümü kaliteli yapan şey hocaları ve okulun somut imkanları, ben de okul zamanını iyi değerlendiremedim, sorunlarımı anca çözdüm. sektörümde farklı yerleri denedim ama bu sene sektörümü bırakmaya karar verdim, sebepleri sektör içindeki insanlar, çalışma koşullarının berbatlığı ve bu sektörde devam edersem kendimi gelecekte kötü bir yerde görmemdi, aynı o insanlar gibi olmak istemememdi. belki ileride kişisel çalışmalarım olur alanımda, sadece öğrendiklerim yanıma kar kaldı. yani hayat inişli çıkışlı olabilir ama asla geç olduğunu düşünmüyorum. senin kendini ne kadar geliştirdiğine ve ne kadar inandığına bağlı aslında. kendine güven.
şimdi bazı önlisans bölümlerine bakıp iç geçiriyorum, keşke önlisans okuyup çalışsaydım diyorum, hatta keşke meslek lisesine gitseydim diyorum. neyse

mesele hangi bölüm düşündüğün, meslek olarak neler yapmayı düşündüğün. planın ne yani? ona göre gerçekçi yorum yapmak istiyorum ben

Son düzenleme:
4 sene sonra her türlü 26 yaşında olacaksınız.

İki yolunuz var: İstediğiniz okulu bitirip hayallerinizi gerçekleştirerek mi, yoksa soru işaretlerinizle hiçbişey yapmamış halde mi 26 yaşında olmak istersiniz ?

Yapmanız gereken tek seçim bu❤️

Sen üni.dekileri lise gibi herkes aynı yaşlarda mı zannediyorsun, öyle bı durum yok her yaştan insan var, geç kalınmış birşey yok tam yaslarindasin tadını çıkar 🤩

Eğer aklınızda nokta atışı bir bölüm yoksa 2 yıllık iş imkanı iyi bir bölüm okumanızı tavsiye ederim. 4 yıllık da kazanabilirsiniz tabi, ancak çok kıymetli ön lisans bölümleri de var daha az zamanda bitirebileceğiniz göz ardı etmeyin.

Back
X