- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.264
- 133
- Konu Sahibi landemiyoladiyola
Ben de düşünüp duruyorum çocuğum bana "mal" dese tepkim ne olurdu diye, Allah yaşatmasın da bir yandan terbiyesini düşünüyorsunuz bir yandan kendi büyüttüğünüz uğruna onca şeye katlandığınız evladın size hakaret etmesini, bu bana reva mı diyorsunuz. Çok dikkatli olunması gereken ve sakin kalınması zor bir davranış. Belki bu gibi durumlarla karşılaşıldığında ne yapılacağını konuşmalısınız eşinizle. Bir daha böyle bir durum olursa şu şekilde bir ceza verelim diye ama her iki taraf da bu cezaya sadık kalmalı. Anne baba arasında iyi polis- kötü polis tekniğini de doğru bulmuyorum.Şimdi kapı çaldı. Çiçek geldi, üzerinde bir not: "Özür dilerim " Dün gece de ayrı uyudum, konuşmadım. Eşim çiçek, hediye alır ama ilk kez bir küslük sonrası alıyor. Çünkü hata yaptığını çok iyi biliyor. Bende aradım, biraz resmi şekilde aksama mutlaka konuşalım dedim. Aklıselim davranıp cocugumdan af dileyeceğine inanıyorum. Çünkü inanın çok düşkün çocuklarına. Çok alkol almaz. Hayatında bir kez sarhoş olmuştu. Onda da "Allah affetsin ben babasız büyüdüm, ben çocuklarım büyümeden ölemem" diye ağlamıştı. Tamamen kendi annesinin yaşattığı travmaların bir anlık patlamasıydı bence. Çocugunu kaybetmeyi göze alamaz. Boşanma değil yanyana yasarken bile kaybetmekten, yürek soguklugundan bahsediyorum. Yorumunuz için teşekkürler
Çocuk hatasını anlayana kadar ona yemek servis edilmeyecek onunla birlikte yemek yenmeyecek gibi. Çocuğun şımarıklıkları tatlı bile gelebilir ama hakareti kabul edilemez. Ama şiddet çözüm değil, yarın öbür gün gizli agresif de olabilir çocuk. İçinde sinir krizi yaşarken dışarıya pısırık kalabilir. Yani bu yaşanan son olayı bir şekilde tatlıya bağlasanız bile demek ki ergenlik geldi çattı ve bu tarz durumlarla karşı karşıya kalacaksınız o zaman şimdiden bir yol yöntem belirleyin.