21 senede korkunç bir ilk :(

Cok kötü bir olay yasamak istemem. Cok büyük bir yıkim aile icinde güven duygusunun yok olmasına sebep, oructan dolayı böyle yapmış büyük ihtimalle hic normal değil, oruç tutuyorsa bize tutmuyor kimse tutmasınlar. Nasil toparlanir kocaman ergenliğe adim atmış çocuğu dövmüş ya resmen olacak iş değil.

Sizin yerinize kendimi koydum ve ne kadar üzgün olabileceğinizi tahmin ettim zaten..Amacim sizi kirmak degil inanin..Yasadiklariniz hele ki bir ramazan sofrasinda cok agir..Cunku iftar sofrasınin neseli olmasini isteriz hep..

konuda geçen ve olay yaratan soruyu ben de size sormak istedim su an gerçekten...

Ya kadın kafa göz daldı çocuğa yazmış, hatta ya, olanları hatırlamak, anlatmak istemiyorum demiş.
ne yapsaydı? Bıraksaydı babasının elinde mi kalsaydı cocuk?
Araya girmeyip ellerine sağlık beyim, terbiye böyle mi verilir deseydi?
yanlış yanlıştır yahu.
babasının yaptığı, gucu babaya yetmeyen bir çocuğa ağız burun girişmek, mal mısın demekten daha büyük yanlıştır...
Birazcık ölçünüz olsun yahu.
sırf kocişinizin otoritesi sarsılmasın diye siz izin verin babası çocuğunuzu dövsün madem.
geline üzülüyormuş bilmem neymiş. Kendi zihniyetinize üzülün siz önce.
Normal bir uyarı, normal bir tartışmadan bahsetmiyoruz burada.
12 yaşında çocuğa bırakın bu şekilde girişmek tokat atamazsınız!
gelecekteki gelini düşüneceğinize evdeki cocugu dusunun biraz.
O cocugun yediği dayakla onurunun nasıl zedelendiğini, nasıl şok olduğunu, nasıl acı çektiğini, nasıl güçsüz olmanın çaresizliğini hissettiğini dusunun.
ve şu durumda annesi de kayıtsız kalsa cocugun aile ile bağının ne hale geleceğini.
Gerçekten aklınız başınızda mı?
Gelecekteki gelinmiş...
Daha neler duyacağım...

Aklım başımda, hiç dayak yememiş ama terbiyesini almış bir insanım. 12 yaşında sofrada kavga edip aileme “mal mısınız” diyerek kalkıp gidemeyeceğimi bilirdim.
Terbiye verilmemiş bir çocuk olduğu belli, 12 yıldır da babadan hiçbir şiddet görmemiş. Babanın kafa göz daldığını sanmıyorum, sadece hassas yaradılışlı bir annenin abartması bence. “Hırpaladı” deniş, kafasını gözünü dağıttı değil. Çocuk o yaşa gelene kadar terbiyenin ne olduğunu öğrenemediyse bi yerde patlamak da bence normal, ipin ucu çoktan kaçmış.

Ayrıca evde “kocişim” değil benim otoritem konuşur. Bu çocuk olduğunda da değişmeyecek. Kocişi de çocuğu da idare edecek güçte bir kadınım, bugüne kadar hep böyle oldu. Asıl “kocişine” ve “oğluşuna” çok güvenen kadınlar biraz kendilerini sorgulasın bence. Sonra yataklara düşüyorlar

demokratik insanlarız neyseki, idare edebileceğim bir adam yerine, istişare edebileceğim biri ile evliyim.

Sizin bilip etmeden, hele ki çocuğunuz/ergen çocuğunuz olmadan ahkam kesmenizi cahilliğinize veriyor, ruh hastası düzeyde kayınvalide dusmanlığınız için de Allah’tan acil şifalar diliyorum.
İyi günler dilerim.

Siz demokrat olduğunu sananlar hep böyle hakarete mi başvurursunuz :)
Burası yorum için konu açılan biryer, neden benim yorumum demokratik kişiliğinizi bu kadar sinirlendiriyor? Kaldı ki konu sahibi de değilsiniz.
Bol bol sabır diliyorum.

Çok şey söylenir bu konuda çok yanlış da yönlendirmeyelim şimdi
Ama konuşmaya karar vermeniz çok isabetli bir karar
Çözüm odaklı olun konuşmanizda kavga ederiz ama sorunu cozemediysek konuşmanın hiç faydası yok
Neler hissettiğini anlatarak başlayın konuşmaniza çocuğunuzla arasının açılmasının daha çok zarar vereceğini izah edin bence ki belki eşiniz anlatmaya başlayacak hislerini size
Burda ufak bir çizgi var hem üzüntünuzu hem de bir kez daha olursa tavrınızın net olacağını anlasın
Muhakkak çocuğunuzun terapistiyle durumu paylasmalisiniz
Süreci maalesef siz yönetmek zorundasınız
Evinizdeki huzur eskisinden daha iyi hale gelir inşallah

Hiç ergen psikolojisi üzerine bir şeyler okudunuz mu ? Ya da başlı başına çocuk psikolojisi ile ilgili ?
Baba kötü bir rol model olduğunu zaten özür bile dilemeyerek göstermiş,terbiye bunlarla öğretilir işte.Belki kalkıp hırpalamak yerine ''bunu nereden öğrendin sen,biz seninle böyle mi konuşuyoruz'' tarzı bir yaklaşım sergileseydi o ergen çok değil 2 saat içinde pişman olup tıpış tıpış özür dileyecekti,hem de aynı şeyi bir defa daha söyleyecekken oturup bu anı düşünecekti.Şu durumda kendisine vuran ama özür dilemeyen bir ebeveynle karşı karşıya,üstelik o ebeveyn diğer ebeveyni de incitmiş,sizce neden gelip alttan alsın ? Tam tersine içten içe kinleniyordur babaya.

Ben şu yılda hala şiddeti savunan yorumları anlamıyorum,anlayamıyorum.Şiddet dediğiniz şey günü kurtarır en fazla,ama kişide travma bırakır.Hani hep diyoruz ya ''çok özgüvensiz bir toplumuz'' diye,işte sebebi çocukluğumuzda uğradığımız hakaretler,dayaklar.Cidden fazlası değil.Onu desem ayıp olur mu,bunu desem kızarlar mı,hepsi aileden gelen kodlu korkular.Ben demiyorum her çocuk şımarık yetiştirilsin,tabii ki de yeri geldiğinde anne anneliğini baba babalığını gösterecek,ama çocuğu masadan kaldırıp hırpalayarak değil.Ayrıca annenin araya girmesi bile adamı durdurmamış bir tane de ona vurmuş,belli ki hıncını alamamış bıraksa çocuğu daha dövermiş.

Siz daha çok gençsiniz çok belli.
Terbiyesini verdiğiniz, otoritenizi konusturdugunuz mutlu yuvanızda ezber bozan şeyler yasamamanızı dilerim.

K bakmayın ama siz terbiye almamış bastırılmışsınız bunu da normalize etmişsiniz. Size gösterilen baskıyı da kocanıza uyguladığınız şu sözlerinizden belli. Evlilik eşitler birliğidir. Birinin birinin üzerinde tahakküm kurduğu bir kurum değildir. Olmayan terbiyeyi de kimseye veremezsiniz.

Sorsam şimdi herkes kadına şiddete karşı,ama çocuğa şiddet olunca bazıları bir anda ''bazen gerekiyor ya'' diyor.İşte o döven erkekler de bu kafadalar ''terbiye etmek için dövüyoruz'' diye düşünüyor çoğu,bırakın artık insanları tokatlarla dayakla terbiye etmeyi,yıl 2021 elinizin altında bir sürü kaynak var bir ergene/çocuğa nasıl yaklaşmanız gerektiği ile ilgili.

Bir öğretmen gözüyle söylemeliyim ki oğlunuz ceza almalıydı ama karşılığı dayak değil elbette. Maalesef sofrada hepinize hakaret etmiş. Bence çocuk psikoloğundan destek almalısınız. Baba oğul arasına girerek istemeyerek taraf tutmuş oldunuz ve oğlanı babadan korudunuz ( çünkü annesiniz). Şimdi kutuplaşma daha da arttı evinizde. Çok zor ama araya girmek daha büyük problem doğurdu. Ama başka seçeneğiniz yoktu. Eşinizin o tokatı size değil çocuğunuzaydı. Siz annelik hissiyle davrandınız. Eşiniz sizden özür dilerse affedin. Benim çocukluğumdaki evde bu tür tartışmalar sıklıkla yaşanırdı. Üzülmeyin inşallah bu ilk ve sondu

Çocukla baba sözel olarak tartışsa hadi belki dediğiniz doğru. Babası büyük birine vurur gibi çocuğa vuracak araya girdi diye anne taraf tutmuş olacak. Şiddeti hediye paketi yapıp sunmanın başka bir modeli. İzan lazım hepimize gelecek nesiller için.

Şimdi kapı çaldı. Çiçek geldi, üzerinde bir not: "Özür dilerim " Dün gece de ayrı uyudum, konuşmadım. Eşim çiçek, hediye alır ama ilk kez bir küslük sonrası alıyor. Çünkü hata yaptığını çok iyi biliyor. Bende aradım, biraz resmi şekilde aksama mutlaka konuşalım dedim. Aklıselim davranıp cocugumdan af dileyeceğine inanıyorum. Çünkü inanın çok düşkün çocuklarına. Çok alkol almaz. Hayatında bir kez sarhoş olmuştu. Onda da "Allah affetsin ben babasız büyüdüm, ben çocuklarım büyümeden ölemem" diye ağlamıştı. Tamamen kendi annesinin yaşattığı travmaların bir anlık patlamasıydı bence. Çocugunu kaybetmeyi göze alamaz. Boşanma değil yanyana yasarken bile kaybetmekten, yürek soguklugundan bahsediyorum. Yorumunuz için teşekkürler

Aslında her kadın, kadına şiddete karşı değil. Bazı kadınlar bu konuda salt eril zihniyette ve bunu öyle bi dava haline getiriyor ki, erkeklerden daha canla başla savunuyor. “Kesin bir şey yapmıştır. Haketmiştir. O da öyle demeseymiş”. Erkeklerden duymaya alıştığımız bu sözleri özümsemiş kadın sayısı azımsanmayacak kadar çok. Dün bir üye konu açmıştı eşi düşük sonrası fena dövmüş. Eşimin öfke kontrolü yok diyor. Ben de onu o kadar sinirlendirmemeliydim yazmış. Eşinin dövme sebebini kendinde arıyor bi nevi. Şimdi böyle düşünen birilerinin yetiştirdiği nesil de kendine benzemez mi? Erkek çocuksa şiddete meyilli, kız çocuksa pasif, kendini suçlayan, özgüvensiz. Matah bir şeymiş gibi dayağı savunanaları görünce “ay inanamıyorum” desem de gayet inanıyorum ve hiç şaşırmıyorum. Sokağa çıkıp bakınca bile insanların kültür seviyesini ve yetişme biçimlerini görebiliriz. Hayatında bir tane çocuk psikolojisi ile ilgili tek satır okumayan kişiler burada “dayak güzeldir” diyecek tabi, ne diyecek ki?

Çok sevindim hem sizin hem çocuğunuzun hem eşinizin adına. Umarım istediğiniz gibi sonuçlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…