Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Kızlar hepinize günaydın:)
3 hafta önce idrar tahlili vermiştim protein eser çıkmıştı. Doktor önemli değil ama tekrarlayalım dedi ve dün verdim protein 1+ çıkmış 😔
Tansiyonum çok şükür normal. Bugün daha 24 haftalık oldum sonucu görüncede korktum baya 🥺
Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?
Sonucu doktoruma attım cevap bekliyorum bakalım
Merhaba suan 18 haftalık gebeyim ben de tahlil sonucumda bugün idrarda protein olduğunu öğrendim bunun anlamı nedir yani

Kızlar hepinize günaydın:)
3 hafta önce idrar tahlili vermiştim protein eser çıkmıştı. Doktor önemli değil ama tekrarlayalım dedi ve dün verdim protein 1+ çıkmış 😔
Tansiyonum çok şükür normal. Bugün daha 24 haftalık oldum sonucu görüncede korktum baya 🥺
Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?
Sonucu doktoruma attım cevap bekliyorum bakalım
Merhaba suan 18 haftalık gebeyim ben de tahlil sonucumda bugün idrarda protein olduğunu öğrendim bunun anlamı nedir yani

Taranta Taranta şöyle bakılıyor, tabii merak edilecek bı durum yok, o anda anlamıyorsun bile, bı parmak atıp geçiyorlar elleri alışmış 😂😂
Eki Görüntüle 3577310
O anda sancın yoksa çok anlaşılmıyor evet sancının gecmesini bekliyorlar zaten bakmak için 😄 ben oğlumda hastaneye gittiğimde açılmama bakan hemsırenın eli çok hafifmiş hissetmemıstım bile ya da o an canımın derdinde de olabilirim 6 cm miş şok olmuştum 😝😃

O anda sancın yoksa çok anlaşılmıyor evet sancının gecmesini bekliyorlar zaten bakmak için 😄 ben oğlumda hastaneye gittiğimde açılmama bakan hemsırenın eli çok hafifmiş hissetmemıstım bile ya da o an canımın derdinde de olabilirim 6 cm miş şok olmuştum 😝😃
Benim 34muydu 36.hafta miydi geçmiş vakit unuttum şimdi, sancım vardı acilmam vardı gelip gidip bı dürttüler her kontrolde, erken de dogurmadim 40+6ya kadar kaç parmak gördüm saymadım, 😂😂

Kızlarım az önce bir konuda tesadüfen gördüm.
Biri çatı muayenesinden korkuyorum vs diyordu. Biri de cevaben "korkma iki parmağını sokuyor sadece" yazmış. Bu gerçek mi niye parmak sokuyor ne o :KK57: :duduk:
Canım doğum başladığında vajina yumuşar eğer kendini gevşek birakabilirswn derin nefes alırsan saniyelik bir iş ❤️ hem çatı muayenesi hem de açıklık çok kısacık sürüyor ben hiç hissetmemistim neredeyse.

Ebe ya da doktor anlayisliysa önce seni gevsetiyir zaten nefes al der seni rahatlatır sonra bakar. Ben ağrı sancı duymadım ve hissetmedim gerçekten saniyelik bir işlem vajinal ultrasondan bile daha kolay 🥰

Canım doğum başladığında vajina yumuşar eğer kendini gevşek birakabilirswn derin nefes alırsan saniyelik bir iş ❤️ hem çatı muayenesi hem de açıklık çok kısacık sürüyor ben hiç hissetmemistim neredeyse.

Ebe ya da doktor anlayisliysa önce seni gevsetiyir zaten nefes al der seni rahatlatır sonra bakar. Ben ağrı sancı duymadım ve hissetmedim gerçekten saniyelik bir işlem vajinal ultrasondan bile daha kolay 🥰
Senin yazdıklarınla biraz rahatladım canım umarım yumuşatmıyorsundur ama korkmadım değil böyle bir şey beklemiyordum hiç 🤦🏻‍♀️

Ya açıklık meselesi öyle korkulacak bı durum değil, toplumda tabu biraz, cinsellik yaşıyoruz hepimiz, o anda zaten anlamıyorsun bile, gevşemiş oluyor zorladiklari yok, ne kadar esnedigini ölçüp açıklığını anlıyorlar, bı nefeslik iş

Kızlar affınıza sığınarak bişey sormak istiyorum 🙄 şimdi benim göbüşten dolayı bazı bölgeleri göremiyorum ve alamıyorum bi çözümünüz var mı siz nasıl yapıyorsunuz beden temizliğini bütün pratik çözümlere açığım 😒

Kızlarr benim 3-4 gündür sağ tarafımda belim ağrıyor böyle kalçaya doğru tam kemik ağrısı gibi 🥲
Bu sabah o kadar ağrıdıki acısına uyandım kalktım bu seferde o sağ taraftan sancı kasığıma doğru vurmaya başladı.
Yürüdüm vs kasık ağrısı geçmedi. Parol aldım geçirmesini bekledik yoksa acile gidecektik belim de çok fenaydı.
O parol iyi geldi ama şimdi yine gün içinde belim aşırı ağrıyor ve şuan hafif kasığıma vuruyor ağrı 😕
Doktorum parol içebilirsin bu haftalarda olur dedi de korktum açıkçası ya
Erken doğum riski vs olabilir mi 😣 benim gibi olan var mı içinizde 😔
Bu arada magnezyum da içiyorum günde 1 tane ve doktorum 2ye çıkarmamı istemedi belki rahatlatırdı ama bilemiyorum 😕
O ağrı bende de var nörolojiye de gittim ama bir şey çıkmadı. Yani bence kanama gibi şeyler yoksa bir olumsuzluk olacağını sanmıyorum. Yine de kasık ağrısı geçmeyip şiddetlenirse tekrar değerlendirin isterseniz.

Ben de 3-4 gündür bel ve sırt ağrısı çekiyorum geceleri de rahatlama olmuyor nedense ama kasığımda yok benim. Bugün dr.a yazdım artık kontrole çağırdı rahim ağzını falan ölçtü. Beyin sinir cerrahisine yönlendirdi ordan 1 tane krem aldım max 10 gün kullanabilirsin dedi yarın başlicam bakalım.

Son zamanlarda da geceleri bacak kramplarım arttı. Uzun zamandır magnezyum kullanıyordum ama onu da söyledim değiştirdi. İçerisinde d vitamini de varmış onu da bırak sırtını da rahatlatır dedi inşallah faydalı olur.

Siz de eğer çok rahatsızsanız bir görünün. Sürekli ağrıyla yaşamak zor
Size krem olarak ne yazdılar? Bana nöroloji krem de vermedi öylece fizik tedaviye yolladı. Benim kullandığım Magnezyum ilacında da D vitamini var değiştirdiyseniz faydasını gördünüz mü?

Son düzenleme:
Senin yazdıklarınla biraz rahatladım canım umarım yumuşatmıyorsundur ama korkmadım değil böyle bir şey beklemiyordum hiç 🤦🏻‍♀️
Yok kuzum hiç yumusatmiyorum inan 🥰 ağrım olsaydı biraz oldu derdim. İnsan haliyle tedirgin oluyor ister istemez eğer kendini kasarsan evet biraz zorlayabilir sen hevsemeye ve vajina kaslarını rahatlatmaya odaklan. Genelde kegel egzersizi derler ama aslında doğumu kolaylaştırmak için kasları kasmaktan ziyade rahatlatmaya odaklanmak gerekir. Bol bol kendini rahat bırakma egzersizi yap. Hatta anatomik olarak kaslarin girsellerine bak eğer kaldirabiliyorsan ve o kaslarını hayal ederek gevşetme ve rahat bırakma egzerrsizleri yap. O zaman nefesle kendini gevşek bırakınca hissetmiyorsun bile ❤️

Son haftalarda ben hep "bedenim gevşek, bir gül gibi açılıyor diye kendi kendime söyleyip gözümde canlandırma imajinasyon çalışmaları yaptım çok işime yaradı. Tedirginsen öneririm 🥰 o an da aynı şekilde aynı egzersizi yapınca hiç anlaşılmıyor. "Bedenimi serbst bırakıyorum, vajinam serbest, bir gül gibi açılıyor" gibi olumlamalari tekrarlayabilirsin. Bunu 37/ 38den sonra her gün yatmadan yapabilirsin.

7 saatte doğurdum ben 😂 son yarım saati ikinmaydi sadece üç kere falan ikindim geldi bebiş 🥰

Yok kuzum hiç yumusatmiyorum inan 🥰 ağrım olsaydı biraz oldu derdim. İnsan haliyle tedirgin oluyor ister istemez eğer kendini kasarsan evet biraz zorlayabilir sen hevsemeye ve vajina kaslarını rahatlatmaya odaklan. Genelde kegel egzersizi derler ama aslında doğumu kolaylaştırmak için kasları kasmaktan ziyade rahatlatmaya odaklanmak gerekir. Bol bol kendini rahat bırakma egzersizi yap. Hatta anatomik olarak kaslarin girsellerine bak eğer kaldirabiliyorsan ve o kaslarını hayal ederek gevşetme ve rahat bırakma egzerrsizleri yap. O zaman nefesle kendini gevşek bırakınca hissetmiyorsun bile ❤️

Son haftalarda ben hep "bedenim gevşek, bir gül gibi açılıyor diye kendi kendime söyleyip gözümde canlandırma imajinasyon çalışmaları yaptım çok işime yaradı. Tedirginsen öneririm 🥰 o an da aynı şekilde aynı egzersizi yapınca hiç anlaşılmıyor. "Bedenimi serbst bırakıyorum, vajinam serbest, bir gül gibi açılıyor, bedenimin acilmasina izin veriyorum" gibi olumlamalari tekrarlayabilirsin. Bunu 37/ 38den sonra her gün yatmadan yapabilirsin.

7 saatte doğurdum ben 😂 son yarım saati ikinmaydi sadece üç kere falan ikindim geldi bebiş 🥰

Kızlar affınıza sığınarak bişey sormak istiyorum 🙄 şimdi benim göbüşten dolayı bazı bölgeleri göremiyorum ve alamıyorum bi çözümünüz var mı siz nasıl yapıyorsunuz beden temizliğini bütün pratik çözümlere açığım 😒
Ben ayna kullanıyorum 🙈 ilk zaman biraz zorlayabilir ayna ters yansıttığı için ama alışınca çok kolaylaşıyor. ❤️

Denedim denedim bugün aklıma o geldi hiç alamıyor değilim ama ister istemez tertemiz de olmuyor zamanında lazere gitmiştim ıslak bölge denilen bölgede çıkıyor sadece 🤦🏼‍♀️
Aynayı yere koyup üzerine cikiyorum ben 🙈 ay çok detay oldu ama dizlerimi koyuyorum yere altına yumuşak bir havlu vs koyup öyle alıyorum. 🙈

Back
X