Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    43
8+5 benim de...
Ben hafta sonu bulantıdan kafamı kaldıramadım. Havuç ve salatalık çok iyi geldi. Acıkınca, yemeyince daha çok bulanıyor. İnanılmaz bir paradoks. Bugün çok fazla bulantım olmadı, işe geldim fakat içim sürekli karışıyor gibi. sabah uyanınca ve akşam yatmadan önce bulantılar pik yapıyor.
1 litreden az olmaması gerekiyormuş sanırım sadece yine de bir doktorunuza sorarsanız daha sağlıklı bilgi verir sanırım. Çok geçmiş olsun

Kızlar merhaba, ben haziran anneleri grubundan geliyorum. Sizi bilgilendirmek istedim gelip, 11 ve 14 haftalar arasi 2li tarama testiniz olacak ve devlette yanilma payi cok fazla size doktor fetal dna onerebilir, bu fetal dna bir cok firma yapiyor ve yurtdisina gonderiyor yanilma payi %1 ama fiyat olarak 15 binden basliyor. Ben burda bir gun dek gelmis ve kaydetmistim sizde kaydedin ileride lazim olacak.
Bu fetal dna dedigimiz testte kan alinip tum tarama testleri, cinsiyet vs bakiliyor genetik rahatsizliklara, down vs.
Eskisehir osmangazi universite hastanesi bu fetal dna testini 444 liraya yapiyor, eskiden yurtdisina gonderiliyormus fakat suan kendi labaratuarlarini kurmuslar. Ben bugun istanbuldan geldim ve bu testi burda yaptirdim, yaptirmadan once prof doktorla gorusuyorsunuz zaten oda size yanilma payinin %1 oldugunu anlatiyor. Bunu yaptirdiginiz zaman sonraki haftalardaki 3lu tarama ve 4lu tarama yaptirmanizada gerek kalmiyormus. Size simdi atiyorum bakilan seylere, bana yapilan 2. Seceneklerden nipt plas olan.
Hepinizi opuyorum
Bunuda herkesin faydalanmasi icin yazmak istedim, cunku cok maliyetli bir test.

Eklentiler

• IMG_20241202_145615.jpg
    148,8 KB · Görüntüleme: 64
Çok teşekkür ederiz bilgi için. Bilmediğim için soruyorum ama fetal dna testini her isteyen hamile yaptırabiliyor mu yoksa doktor mu istiyor

Çok teşekkür ederiz bilgi için. Bilmediğim için soruyorum ama fetal dna testini her isteyen hamile yaptırabiliyor mu yoksa doktor mu istiyor
Devlete gidiyorsaniz 11 ve 14 hafta arasi her gebeye yaptirmalarini istiyorlar ama 2li test olarak, buda devlet hastanelerinde yapiliyor, ozele gidiyorsaniz genelde ozeldeki doktor direk fetal dna oneriyor cunku yanilma payi yok ve ileri haftalarda ki detaylilarada gerek olmuyor.
İkiliden farki tum genetik faktorlere bakilmasi ve yanilma payinin %1 olmasi
Bu osmangazide devlet hastanesi ama boyle bir uygulamasi var, herkes tarafindan cok bilinmiyor bende burda birinden ilk haftalarimda duyup kaydetmistim, haftam gelincede geldm.
Mutlaka kaydedin 11 ve 14 hafta arasi lazim olacak.

tamam canım çok saol kaydettim yazını

Teşekkürler bilgilendirme için. Ben de Eskişehir'i duymuştum. Yakın illerde ya da Eskişehir'de yaşayanlar için çok makul bir tercih gerçekten

Canım bana yaştan dolayı ikili değil direk fetal dna önerdi doktorum. Bir yerle anlaşması var zaten orayla önümüzde ki cumartesi gelip kan alacaklar. 9+4 üm bugün cumartesi 10+2 olacağım. 1 hafta da çıkıyor sonuç 12. Hafta da doktoruma gideceğim. Ben doktora güveniyorum onun dediği şekilde ilerliyorum.

Merhabalar, bilgiler için teşekkürler Eşimle birlikte eskişehire gitsek bir gece konaklasak bile dışarıda yaptırmaktan çok çok ucuza geliyor. Randevu nasıl alınıyor üniversite sitesinden mi almak gerek. Hangi hocadan alınıyor peki.

anladım canım genelde 6. haftada görülüyormuş ben kese içinde gitmedim ikisini bir görmek için ilk defa yarın gidecem hayırlısıyla

Randevu almiyorsunuz, hastaneye gidip genetik poliklinige gidip sira num alip bekliyorsunuz

Merhaba, biz gecen hafta keseyi gormustuk, 5 haftalik olmasina ragmen 4+2 gozukuyordu. Bugun kontrole cagirmisti, kese 4+6 gozukuyor, kalp atisi yok, 6 haftalik olmasi lazimdi. Doktor betahcg baktirdi 29unda 7500 du, onun sonucunu bekliyoruz ama %90 saglikli bir gebelik degil dedi…. alinacak bebek haftay

Anlamadım ya bir daha okudum yine anlamadım. Algım mı kapalı haftasıyla mı uyumlu değilmiş ? Sat neydi ?

Kese var, bebek var, kalp atışı mı yok ?

Son düzenleme:
Ben düşünmüyorum. Ama bi referans değilim. Çünkü 2li de yaptırmayı düşünmüyorum. Bi tek detaylı ultrason
Sarımsak alayım hemen ins.
Sağol kardeşim
Aranızada mide bulantısı değilde mide yanması olan var mıe yesem sindirmiyorum sanki normalde gastrit var ama hiç böyle olmamıştım günlerdir yediğim boğazımda acı acı duruyo sanki
Ahhhh! Bende varrr.
Yanıyorsun Fuat abiii !!! Öyle yanıyor.
Bulantım olmadığında da sürekli geyirme hissi oluyor yanıyor adeta ((
Bende de var. Öğürme gelmeden geğirme geliyor. Çok garip bi fizyoloji. Bilmeyen der ki koca kadın gaz çıkarıp duruyor. Midemde ne olaylar oluyorsa artık
kızlar neler yiyorsunuz yeme içmenize dikkat ediyor musunuzbenim şuan iştahım çok açık pskolojik herhalde
No!
Ama bugün kahvaltıya gittim. Yedigimi yedim, yemediğimi paket yaptırdım. Ya evde canım çekerse di mi ama!

Anlamadım ya bir daha okudum yine anlamadım. Algım mı kapalı haftasıyla mı uyumlu değilmiş ? Sat neydi ?
Kese Gecen haftaya gore buyumesi gerektigi kadar buyumemis. Betahcgye gore kalp atisi gormeyi beklermis ama goremedik. Bebek bile varla yok arasiydi. Kese 10 mm. Simdi betahcg sonucum geldi, 29 kasim 7500 bugun 26600. Dusmemis de…cok karmasik durumdayim su anda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…