- 22 Mayıs 2023
- 1.486
- 1.644
- 53
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #2.821
Yok yok bende en fazla değişen şey mide ağrısı ve üşüme. Başka hiç bi farklılık yokAyy geçmiş olsun canım ama bunu duyduğuma sevindimbende mi anormallik var diyorum
Evet aynı şekil benimde öyleBulantım olmadığında da sürekli geyirme hissi oluyor yanıyor adeta((
Oh rahatladımYok yok bende en fazla değişen şey mide ağrısı ve üşüme. Başka hiç bi farklılık yok
8+5 benim de...8+3'ten günaydın herkese.
Dünden beri küçük 1 tost 1 salatalık 1 havuç güç bela yiyebildim. Su desen 1 litre zar zor içiyorum, zorlarsam ağzıma geri geliyor tiksiniyorum sudan bile. Böyle bir şey yaşayan var mı? Yeteri kadar su içemiyorum bebeğe zarar veriyorum diye çok korkuyorum.
Çok teşekkür ederiz bilgi için. Bilmediğim için soruyorum ama fetal dna testini her isteyen hamile yaptırabiliyor mu yoksa doktor mu istiyorKızlar merhaba, ben haziran anneleri grubundan geliyorum. Sizi bilgilendirmek istedim gelip, 11 ve 14 haftalar arasi 2li tarama testiniz olacak ve devlette yanilma payi cok fazla size doktor fetal dna onerebilir, bu fetal dna bir cok firma yapiyor ve yurtdisina gonderiyor yanilma payi %1 ama fiyat olarak 15 binden basliyor. Ben burda bir gun dek gelmis ve kaydetmistim sizde kaydedin ileride lazim olacak.
Bu fetal dna dedigimiz testte kan alinip tum tarama testleri, cinsiyet vs bakiliyor genetik rahatsizliklara, down vs.
Eskisehir osmangazi universite hastanesi bu fetal dna testini 444 liraya yapiyor, eskiden yurtdisina gonderiliyormus fakat suan kendi labaratuarlarini kurmuslar. Ben bugun istanbuldan geldim ve bu testi burda yaptirdim, yaptirmadan once prof doktorla gorusuyorsunuz zaten oda size yanilma payinin %1 oldugunu anlatiyor. Bunu yaptirdiginiz zaman sonraki haftalardaki 3lu tarama ve 4lu tarama yaptirmanizada gerek kalmiyormus. Size simdi atiyorum bakilan seylere, bana yapilan 2. Seceneklerden nipt plas olan.
Hepinizi opuyorum
Bunuda herkesin faydalanmasi icin yazmak istedim, cunku cok maliyetli bir test.
Devlete gidiyorsaniz 11 ve 14 hafta arasi her gebeye yaptirmalarini istiyorlar ama 2li test olarak, buda devlet hastanelerinde yapiliyor, ozele gidiyorsaniz genelde ozeldeki doktor direk fetal dna oneriyor cunku yanilma payi yok ve ileri haftalarda ki detaylilarada gerek olmuyor.Çok teşekkür ederiz bilgi için. Bilmediğim için soruyorum ama fetal dna testini her isteyen hamile yaptırabiliyor mu yoksa doktor mu istiyor
tamam canım çok saol kaydettim yazınıDevlete gidiyorsaniz 11 ve 14 hafta arasi her gebeye yaptirmalarini istiyorlar ama 2li test olarak, buda devlet hastanelerinde yapiliyor, ozele gidiyorsaniz genelde ozeldeki doktor direk fetal dna oneriyor cunku yanilma payi yok ve ileri haftalarda ki detaylilarada gerek olmuyor.
İkiliden farki tum genetik faktorlere bakilmasi ve yanilma payinin %1 olmasi
Bu osmangazide devlet hastanesi ama boyle bir uygulamasi var, herkes tarafindan cok bilinmiyor bende burda birinden ilk haftalarimda duyup kaydetmistim, haftam gelincede geldm.
Mutlaka kaydedin 11 ve 14 hafta arasi lazim olacak.
Teşekkürler bilgilendirme için. Ben de Eskişehir'i duymuştum. Yakın illerde ya da Eskişehir'de yaşayanlar için çok makul bir tercih gerçektenKızlar merhaba, ben haziran anneleri grubundan geliyorum. Sizi bilgilendirmek istedim gelip, 11 ve 14 haftalar arasi 2li tarama testiniz olacak ve devlette yanilma payi cok fazla size doktor fetal dna onerebilir, bu fetal dna bir cok firma yapiyor ve yurtdisina gonderiyor yanilma payi %1 ama fiyat olarak 15 binden basliyor. Ben burda bir gun dek gelmis ve kaydetmistim sizde kaydedin ileride lazim olacak.
Bu fetal dna dedigimiz testte kan alinip tum tarama testleri, cinsiyet vs bakiliyor genetik rahatsizliklara, down vs.
Eskisehir osmangazi universite hastanesi bu fetal dna testini 444 liraya yapiyor, eskiden yurtdisina gonderiliyormus fakat suan kendi labaratuarlarini kurmuslar. Ben bugun istanbuldan geldim ve bu testi burda yaptirdim, yaptirmadan once prof doktorla gorusuyorsunuz zaten oda size yanilma payinin %1 oldugunu anlatiyor. Bunu yaptirdiginiz zaman sonraki haftalardaki 3lu tarama ve 4lu tarama yaptirmanizada gerek kalmiyormus. Size simdi atiyorum bakilan seylere, bana yapilan 2. Seceneklerden nipt plas olan.
Hepinizi opuyorum
Canım bana yaştan dolayı ikili değil direk fetal dna önerdi doktorum. Bir yerle anlaşması var zaten orayla önümüzde ki cumartesi gelip kan alacaklar. 9+4 üm bugün cumartesi 10+2 olacağım. 1 hafta da çıkıyor sonuç 12. Hafta da doktoruma gideceğim. Ben doktora güveniyorum onun dediği şekilde ilerliyorum.Günaydın kızlar,
fetal dna için düşünceleriniz neler, yapacağınız yeri belirlediniz mi?
dr um 6+6 da bir ay sonra gel demişti ama başka bir dr u denemek istiyorum
fetal dna tek gebeliklerde 10. ve 12. haftada yapılabiliyormuş ne yapsam bilemedim.
Şu an 9+2 deyim
Merhabalar, bilgiler için teşekkürlerKızlar merhaba, ben haziran anneleri grubundan geliyorum. Sizi bilgilendirmek istedim gelip, 11 ve 14 haftalar arasi 2li tarama testiniz olacak ve devlette yanilma payi cok fazla size doktor fetal dna onerebilir, bu fetal dna bir cok firma yapiyor ve yurtdisina gonderiyor yanilma payi %1 ama fiyat olarak 15 binden basliyor. Ben burda bir gun dek gelmis ve kaydetmistim sizde kaydedin ileride lazim olacak.
Hepinizi opuyorum
anladım canım genelde 6. haftada görülüyormuş ben kese içinde gitmedim ikisini bir görmek için ilk defa yarın gidecem hayırlısıylaBenimde 6+6 benimde bulantım felan yok . Bende 4+6 da kese görüldü daha sonrasında hiç kontrole gitmedim ne karar geç gitsem o kadar iyi diyorum kalp atışı felan hersey kesinleşsin istiyorum çünkü gittiğim zaman :) haftaya cuma gününe randevu alıcam inşallah güzel gidiyordur gebeliğimiz
Randevu almiyorsunuz, hastaneye gidip genetik poliklinige gidip sira num alip bekliyorsunuzMerhabalar, bilgiler için teşekkürlerEşimle birlikte eskişehire gitsek bir gece konaklasak bile dışarıda yaptırmaktan çok çok ucuza geliyor. Randevu nasıl alınıyor üniversite sitesinden mi almak gerek. Hangi hocadan alınıyor peki.
Anlamadım ya bir daha okudum yine anlamadım. Algım mı kapalıMerhaba, biz gecen hafta keseyi gormustuk, 5 haftalik olmasina ragmen 4+2 gozukuyordu. Bugun kontrole cagirmisti, kese 4+6 gozukuyor, kalp atisi yok, 6 haftalik olmasi lazimdi. Doktor betahcg baktirdi 29unda 7500 du, onun sonucunu bekliyoruz ama %90 saglikli bir gebelik degil dedi….alinacak bebek haftay
Ben düşünmüyorum. Ama bi referans değilim. Çünkü 2li de yaptırmayı düşünmüyorum.Günaydın kızlar,
fetal dna için düşünceleriniz neler, yapacağınız yeri belirlediniz mi?
dr um 6+6 da bir ay sonra gel demişti ama başka bir dr u denemek istiyorum
fetal dna tek gebeliklerde 10. ve 12. haftada yapılabiliyormuş ne yapsam bilemedim.
Şu an 9+2 deyim
Sarımsak alayım hemen ins.Çok geçmiş olsun
1 tatlı kaşığı bal+1tane çok küçük doğranmış sarımsak+3 4 damla limon karıştırıp hop yutuyorsun çiğnemeden
3 gün tekrarlayınca hastalıktan eser kalmıyo doğal antibiyotik eğer denemek istersen
Ahhhh! Bende varrr.Aranızada mide bulantısı değilde mide yanması olan var mıe yesem sindirmiyorum sanki normalde gastrit var ama hiç böyle olmamıştım günlerdir yediğim boğazımda acı acı duruyo sanki
Bende de var. Öğürme gelmeden geğirme geliyor. Çok garip bi fizyoloji. Bilmeyen der ki koca kadın gaz çıkarıp duruyor. Midemde ne olaylar oluyorsa artıkBulantım olmadığında da sürekli geyirme hissi oluyor yanıyor adeta((
No!kızlar neler yiyorsunuz yeme içmenize dikkat ediyor musunuzbenim şuan iştahım çok açık pskolojik herhalde
Kese Gecen haftaya gore buyumesi gerektigi kadar buyumemis. Betahcgye gore kalp atisi gormeyi beklermis ama goremedik. Bebek bile varla yok arasiydi. Kese 10 mm. Simdi betahcg sonucum geldi, 29 kasim 7500 bugun 26600. Dusmemis de…cok karmasik durumdayim su anda..Anlamadım ya bir daha okudum yine anlamadım. Algım mı kapalıhaftasıyla mı uyumlu değilmiş ? Sat neydi ?
Ne yaptın cnm yorum yazdıysan gözden kaçırmışım herşey yolundamıAy çıkmazsam iyice ipin ucunu kaçırırım her gün çıkıyorum biliyorum yapmamam lazım ama engel olamıyorum şu an en azından yememi durdurabiliyorum kendimi böylece yoksa iflah olmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?