Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    71
Benim doktor da yasak dedi. Ben de hamam ve termal yapacaktım bu sene ama tansiyon vs. Yüzünden yok dedi.
Bana tansiyondan değilde sıcak su erken doğumu tetikler,açılma kolaylaşır diye istemedi.yoksa eşim ve çocuğum çok istekliydi ama kısmet değilmiş

O hamilelik beyni bende de var. Gece burası bakım çalışmasımdaydı kalktım poğaça için hamur yoğurup dolaba attım uyanınca yaparım hemen diye. Mutfağı toparladım. Havluyu kirli sepete atim diye havlu elimde dış kapıyı açmışım kapıyı da kapadım sabahın körü kapıda kaldım. Eşim diyor bu saatte nereye gittin. Gelde durumu açıkla🤣🤣
Aldldmrnndjd 😂😂 Çok iyi ya 😂 alıp başını gidiyor elinde havlu 😂😂 kocayı düşündüm de gece gece kapıyı çalsan çocuğu uyandırmışsındır. Kocan kalksa dicek karı manyadı 😂😂

Ha iyi bari 😅 Valla vakti zamanında bi arkadaşım beni Antalya’da kadınlar plajındaki hamama götürmüştü zorla. Ben ömrümde böyle bir terapi almadım. En ufak hücreme kadar rahatladım. Çıktım ordan bi de yemek yedik Türk kahvesi içtik. Ohhhh dünyanın en güzel lüksüydü o gün.
Bazen insanın kendini şımartması gerekiyor. Doğumdan sonra gerçekten kendime özel alan oluşturcam eşimle konuştum. Ücretsiz izne çıkıcam bebelerle gün boyu evde kafayı yerim haftanın iki günü sendeler ben yokum dedim. Oda müziğe yazıl spora yazıl zihnene iyi gelecek aktivite yap bare dedi. Düşünüyorum iki gün napabilirim diye 🤣

Aldldmrnndjd 😂😂 Çok iyi ya 😂 alıp başını gidiyor elinde havlu 😂😂 kocayı düşündüm de gece gece kapıyı çalsan çocuğu uyandırmışsındır. Kocan kalksa dicek karı manyadı 😂😂
Bu havada üstüme başıma bakarak anladı manyadığımı 🤣🤣🤣 benim kız büyüdü canım top patlasa uyanmaz 🤣🤣

Neden normal yolla hamile kalmaktan korkasınız anlamadım açıkçası,belki bu tedavi ile oldu ama o hiç uğraşmadan birliktelik ile olacak.
Yaşımdan dolayı bir de embiriyolara genetik test yapıldı 4 tanesinden birinde sorun çıktı o ihtimaller korkutuyor tabi bir de ikinci çocuğa ne zaman hazır olucam kontrolsüz bir zamanda olursa diye

Bazen insanın kendini şımartması gerekiyor. Doğumdan sonra gerçekten kendime özel alan oluşturcam eşimle konuştum. Ücretsiz izne çıkıcam bebelerle gün boyu evde kafayı yerim haftanın iki günü sendeler ben yokum dedim. Oda müziğe yazıl spora yazıl zihnene iyi gelecek aktivite yap bare dedi. Düşünüyorum iki gün napabilirim diye 🤣
Valla kuzum bak hesap yapıyorum 27 Ocakta inş doğum olacak 23 Ocakta annem gelse 1 ay kalsa 18 Şubatta babam ve kardeşim gelse annemle dönseler, 25 Şubatta kayınvalidem ve kayınpederim gelse en max 10 gün kalsalar 7 Martta dönseler kızımın da o ara kreş tatili bitse o noktadan sonra rahatım. Yani 7 Mart itibariyle aşağı yukarı sabah 07.45 eşim ve büyük kızım evden gider ben Mavi duru ile baş başa kalırım eşim 12de eve döner ders mers çalışır bi yandan bana yardım eder. 16.00 çocuğu kreşten alır evin alışverişini vs yapar gelirler ben yemek falan hallederim. Kızım zaten genelde 20.00 yatar uyur yani çok zorlanmayacağımı düşünüyorum. E zaten ek gıdaya falan geçince işler daha eğlenceli oluyor çocuk emekleme evresinde oluyor her şey bi tık daha rahatlıyor benim açımdan. Şu kreş iyi ki var 🤭

Valla kuzum bak hesap yapıyorum 27 Ocakta inş doğum olacak 23 Ocakta annem gelse 1 ay kalsa 18 Şubatta babam ve kardeşim gelse annemle dönseler, 25 Şubatta kayınvalidem ve kayınpederim gelse en max 10 gün kalsalar 7 Martta dönseler kızımın da o ara kreş tatili bitse o noktadan sonra rahatım. Yani 7 Mart itibariyle aşağı yukarı sabah 07.45 eşim ve büyük kızım evden gider ben Mavi duru ile baş başa kalırım eşim 12de eve döner ders mers çalışır bi yandan bana yardım eder. 16.00 çocuğu kreşten alır evin alışverişini vs yapar gelirler ben yemek falan hallederim. Kızım zaten genelde 20.00 yatar uyur yani çok zorlanmayacağımı düşünüyorum. E zaten ek gıdaya falan geçince işler daha eğlenceli oluyor çocuk emekleme evresinde oluyor her şey bi tık daha rahatlıyor benim açımdan. Şu kreş iyi ki var 🤭
Ben bu misafir döngüne çok şaşırdım kız kafan rahatlamıycak sürekli birileri. Lohusa halinle delirmezsen iyidir. Ama bebek ilk aylar yormuyor zaten sık uyuyor. Yada kızım öyleydi bilmiyorum 😀 bizim baba akşama kadar çalışıyor. Garibim evde de ek iş yapıyor ama kendi işi istediği zaman yapıyor. Çocuğa karşı tüm sorumluluğunu yerine getirir. Uyutur yedirir içirir . Gezdirir. Nereye desem yok demez hazırlanın der. Ama ev işinde sıfır. Tabi sofra indir kaldır bulaşık makinasını boşaltma çay kahve yapar gerisi nefret ediyor işten. Bayan çağır diyor. Yemekte zorlama kendini yorgunsan dışarıdan iste der. Benim iş yapmam bile adama yorgunluk veriyor. Evi temizliyorum. Bitiyor gelip kanepeye atıyor kendini ohhh yorucu bir gün dio 🤣🤣🤣🤣 arada yardımcı oluyorda söylene söylene 🤣

Yaşımdan dolayı bir de embiriyolara genetik test yapıldı 4 tanesinden birinde sorun çıktı o ihtimaller korkutuyor tabi bir de ikinci çocuğa ne zaman hazır olucam kontrolsüz bir zamanda olursa diye
Bence yaşı hiç düşünme canım her yaşta sağlıksız gebelikler oluyor maalesef.

Kızlar sezeryanda hiç varis çorabı giyen,doktoru tavsiye eden yada alacak olan varmı

Bilmiyorum ama bence korkmayın zaten 2 yıl sonra istiyorsunuz. Olup olmayacağı belli değil. Bare spiral falan kullanın

Niye ki neden tavsiye ediliyor 🤔
Eltim hemşire o önerdi canım,ameliyat sonrası hem ödemi önlüyor hemde kan dolaşımı için öneriliyormuş.pıhtı atımını engelliyor sanırım.zaten ameliyat çorabı diyoruz biz dedi

Eklentiler

• IMG_7484.png
    IMG_7484.png
    192,4 KB · Görüntüleme: 8
Eltim hemşire o önerdi canım,ameliyat sonrası hem ödemi önlüyor hemde kan dolaşımı için öneriliyormuş.zaten ameliyat çorabı diyoruz biz dedi
Bilmiyordum kız. Benim görümcede korse 40 çıktıktan sonra kullan dedi . Göbeğin daha çabuk şekillenip toparlanır dedi.

Bilmiyordum kız. Benim görümcede korse 40 çıktıktan sonra kullan dedi . Göbeğin daha çabuk şekillenip toparlanır dedi.
Doktorlarınıza sorun bende soracağım bakalım ne diyecekler,ben alacağım zaten şimdiden gündüzleri tak dedi ödem oluşmaz kan akımı hızlanır dedi bakalım

Canım suyu benim de bi tık yüksek demişti doktorum en son gitttiğimde , şekerin ne durumda seyrediyor, beni de şeker etkiledi sanırım suyunu , haftaya gidecegim bakalım ne diyecek
Daha dün sağlık ocağında tahlil verdim açlık 72 çıktı eve geldim ölçtüm 95 çıktı 🤷🏻‍♀️ evde ölçümlerim yüksek çıkıyor biraz. Ama doktor insülin seviyesinde değilsin dedi. 1. Saat tokluklar 150-160 da çıktığı oluyor 130-140 da çıkıyor yani evde ölçüm biraz karışık. 3 ay lık şekerimde 5.01 çıkmış oda normal aralıkta. Cumartesi tekrar kontrol var bakalım ne dicek. 2 kere fln kaçamak yaptım 188-195 gördüm 🙈 kaçamak dediğimde 1 dilim su böreği 🥹 yada yarım simit falan ağlıcam yani

X