Basınız sağolsun gerçekten çok zor bı hastalık ama sizin dediğiniz kısmını bilmiyordum.bu hastalık benim kardeşim de vardı . erkeklerde goruluyormuskas hastalığı belli bir yaştan sonra yuruyemedi ve sonra vefat etti. kadınlar tasiciyi oluyormuş aynı zamanda teyzemin erkek çocukları kasada vardı malesef o yüzden bende genetik test vs yaptırmak istiyorumÇok önemli bir şey söyleyeceğim şu anda. Dmd kimde var? Dmd ailenizde birinde varsa malign hipertermi riskiniz var. Bunu muhakkak e-nabıza işleyin, doktorunuza söyleyin. Malign hipertermi anestezi komplikasyonu. Anestezi alındığında ölümcül komplikasyonlara sebebiyet verebiliyor. Benim annem en küçük kardeşimi sezaryanla doğurduğunda yaşadı. Annemin 3 kuzeni de sezaryen doğumda yaşadılar. Ancak hiçbiri vefat etmedi Allaha şükür. Biz kısa süreliğine Annemin vefat ettiğini zannettik ama. Sonradan hayata döndü denebilir. Bizde Dmd yok ama bu hastalık bir gen defektinden kaynaklanıyor. Gen defekti de aynı zamanda Dmd'ye de neden olabiliyor, ayrıca bu gen bozukluğu baskın olarak aktarılıyor. Benim ta anneannemin annesi ortak kök olan yakınlarımdan anestezi nedeniyle vefat eden uzak akrabalarım var. Dmd ve malign hipertermi yazın bir sürü makale görürsünüz. Sizi tedirgin etmek için söylemiyorum. Sadece biz önlem alabilse idik, 35 yaşındaki dayım apandisit ameliyatında bu gen bozukluğu nedeniyle vefat etmezdi. Fetal Dna muhakkak ben de yaptirmayi düşünüyorum. Ancak özellik arz eden bir durum daha var. Doğumunuzu mutlaka üniversite hastanesi gibi büyük bir hastanede yaptırın, Dantrolen Sodyum diye bir ilaç var, tek çözümü her hastanede bulunmuyor, o ilacın bulunup bulunmadığını muhakkak sorun. Tedirgin olmayın ama önlem alın diye yazıyorum. Anneme bu hastalık genetik sadece sen değil yakınların da anestezi almamalı deselerdi şu an belki dayım hayatta olacaktı. Doktorların bilgisizliği ve tedbirsizliği nedeniyle onu kaybettik. O nedenle herkesin nadir hastalıklar ve etkileri konusunda bilgili olması gerektiğine inandığım için yazdım.
Tamam canım sen bugün gidicektin sanırım gittinmi doktoraDaha önce duymamıştım bu hastalığı şimdi baktım da evet mutlaka doktoruna bundan bahsetmelisin , doktorun yorumlarını bize de haber ver mutlaka
5 haftalikken keseyi gördük 6+3te kalp atışını duydukÇok şükür.Peki bebeği doktorun hesabına göre kaçıncı haftada gördünüz
Sizin de başınız sağolsun. Sizin de belli ki anne tarafınızdan geçmiş aynı benim gibi. Rejyonel anestezi öneriyorlar gebelere sezaryen için bilginiz olsun. Kaç defa doktora gittim bu süreçte bu malign hipertermiyi bilmeyen doktor sayısı çok fazla. Birisi 6 yaşındaki erkek çocuklarda olmuyor muydu o ya dedi. Hamilelerde daha az ölüme sebebiyet verdiği görülmüş, yenidoğanda da nadiren de olsa doğumda verilen anestezi nedeniyle görüldüğü olmuş. Bu kas hastalıkları ve malign hipertermi genel olarak genç erkeklerde görülüyor ve ölümcül komplikasyonlara sebebiyet verebiliyor. Daha önce ameliyat oldunuz ama bir şey olmadı ikinci üçüncü ameliyatta görülebilme olasılığı var. Bu konuyla ilgili o kadar çok yerli ve yabancı makale, vaka vb. okudum ki korkumdan. Siz korkmayın. Önemli olan bilmeniz, dantrolen sodyum bulundurulması ve güvenli anestezi formlarının verilmesi, bu halde risk çok azalıyor. Kendi kadın doğum doktorunuz anlamayabilir, ısrarla anestezi uzmanına danışmasını isteyin.Basınız sağolsun gerçekten çok zor bı hastalık ama sizin dediğiniz kısmını bilmiyordum.bu hastalık benim kardeşim de vardı . erkeklerde goruluyormuskas hastalığı belli bir yaştan sonra yuruyemedi ve sonra vefat etti. kadınlar tasiciyi oluyormuş aynı zamanda teyzemin erkek çocukları kasada vardı malesef o yüzden bende genetik test vs yaptırmak istiyorum
Aynen bugün gideceğiz saat 15:30 da randevumuz inşallah kese yolk sac görünürTamam canım sen bugün gidicektin sanırım gittinmi doktora
Siz bununla alakalı bir test bişey yaptirdinizmi acaba taşıyıcılık varmı diyeSizin de başınız sağolsun. Sizin de belli ki anne tarafınızdan geçmiş aynı benim gibi. Rejyonel anestezi öneriyorlar gebelere sezaryen için bilginiz olsun. Kaç defa doktora gittim bu süreçte bu malign hipertermiyi bilmeyen doktor sayısı çok fazla. Birisi 6 yaşındaki erkek çocuklarda olmuyor muydu o ya dedi. Hamilelerde daha az ölüme sebebiyet verdiği görülmüş, yenidoğanda da nadiren de olsa doğumda verilen anestezi nedeniyle görüldüğü olmuş. Bu kas hastalıkları ve malign hipertermi genel olarak genç erkeklerde görülüyor ve ölümcül komplikasyonlara sebebiyet verebiliyor. Daha önce ameliyat oldunuz ama bir şey olmadı ikinci üçüncü ameliyatta görülebilme olasılığı var. Bu konuyla ilgili o kadar çok yerli ve yabancı makale, vaka vb. okudum ki korkumdan. Siz korkmayın. Önemli olan bilmeniz, dantrolen sodyum bulundurulması ve güvenli anestezi formlarının verilmesi, bu halde risk çok azalıyor. Kendi kadın doğum doktorunuz anlamayabilir, ısrarla anestezi uzmanına danışmasını isteyin.
Guzel haberler gel inşallah canımAynen bugün gideceğiz saat 15:30 da randevumuz inşallah kese yolk sac görünürçok heyecanlıyım
Ben Umuttepe'de yaptırmak istedim. Yakınlarım da başka araştırma hastanelerine sordular. Test şöyle oluyor. Kas biyopsisi yapıyorlar. Bildiğim kadarıyla kas hücrelerinize kafein ve halotan diye bir madde verip kas dokusundaki gerilimi ölçüyorlar. Ancak bize böyle bir test yapmadıklarını, yapsalar da sonucun güvenilir olamayacağını, dayım ve annemde bulunduğu için zaten bizde olma olasılığının çok yüksek olduğunu, hatta bende ve kız kardeşimde skolyoz olmasının(ki ben çok düzenli beslenen ve çok hareketli bir çocuktum, skolyoz olmamı gerektiren bir durum yoktu) dahi bir belirti sayılacağını söylediler. Bazı yakınlarımda sebepsiz el titremesi ve şaşılık var bunları da belirti saydılar. Biz test sonucuna güvenemeyiz ama sizi riskli sayarız o nedenle teste gerek yok dediler. Dmd'nin belki testi vardır ve kesinliği de bulunuyordur. Ama malign hipertermi öyle değil. Bakın aşağıdaki makalede de tüm aile bireylerini etkiler gibi bir şey yazıyor. Zaten bu hastalık bir aileden 10 kişinin anestezi sonucu vefat etmesi nedeniyle 1960'larda keşfedilmiş.Siz bununla alakalı bir test bişey yaptirdinizmi acaba taşıyıcılık varmı diye
Sizi korkutmak için yazmadım tüm yazdıklarımı ayrıntılı yazmamın nedeni, biz uzun süre bu hastalığın bu kadar nadir olup, kalıtsal geçişinin bu denli yüksek olmasını anlayamadık, inanamadık. Ama birçok taşıyıcı hiç ameliyat olmadan ya da ameliyatında böyle bir şeyle karşılaşmadan yaşıyormuş zaten, o yüzden sıklığı az gibi gözüküyor. Ama bilince de insan tüm önlemini almak istiyor. Yoksa tedirgin olmayın lütfen. Zaten ben ya ailemden biri ameliyat olmak zorunda kalırsa korkumu uzun süre atamadım, hala daha birisi bademcik ameliyati dahi olacak olsa hep beraber o neredeyse oraya gidiyoruz. Yine de zorunlu hallerde ameliyat gerekecekse önlemi alınabilir bir şey. O nedenle dikkat edin diye yazdım. Sizi tedirgin etti isem kusura bakmayın lütfen. Biz kullar ne yapsak da Allahın dediği olur. Öyle yaşamak ama tedbiri elden bırakmamak lazım.Siz bununla alakalı bir test bişey yaptirdinizmi acaba taşıyıcılık varmı diye
İnşallahAynen bugün gideceğiz saat 15:30 da randevumuz inşallah kese yolk sac görünürçok heyecanlıyım
Son adet tarihine göre bugün 5+1. Ben en son 14 Mayıs da kan tahlili yaptırdım 3991 çıkmıştı sonucum daha sonra yaptırmadım. Sizin artışınız da güzel olmuş , sağlıkla ilerlesin inşallahİnşallahKaçıncı haftadasiniz. Ben cumartesi saat 11.30 a kan vermiştim 44 çıkmıştı, bu sabah 06.30 da verdim 108 çıktı :) Sizin değerleriniz nasıl
Sağlıkla kucağımiza alalım inşallahSon adet tarihine göre bugün 5+1. Ben en son 14 Mayıs da kan tahlili yaptırdım 3991 çıkmıştı sonucum daha sonra yaptırmadım. Sizin artışınız da güzel olmuş , sağlıkla ilerlesin inşallah
evet kuzum benim de ara ara gelio gidiyo göğüsler bir gün aşırı sızlıyor bi gün normal sızıda, sabah bulantılarım daha da hissetmeye başladım. kusmuyorum ama bulanıyor.. annemi düşündüm nasıl böyle yaşamış her şeyi tüm çocuklarında vs kramplar bel acısı.. allah onları eksik etmesin başımızdan bebeğimizi sıhhatli, ahlaklı, sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin. göz aydınlığı evlatlar diliyorum hepimize kızlar. cennet boşuna annelerin ayakları altında değilmişMerhaba arkadaslar ,nasilsiniz?nasil geciyor hamilelikBenim de iki gündür Sol tarafimda hep bir Kramp bir sanci..
Merhaba benim de doktora gittiğimde uygylamaya göre 6+0 dı ama doktor kese 4.5 5 haftalık gibi dedi geç döllenme olabilir takip edecez dedi 10 gün sonraya tekrar çağırdı ama ben yarına başka bir doktordan randevu aldım en son cuma gitmiştim bakalım yarın ne diyecekler bu arada sat 05.04 beta 9.05 de 375 11.05 de 795 15.05 de 3200Kızlar benim geç döllenme oldu 8+2 olması gerekirken 6+2 görünüyor şuan.Keseyi gördük ama henüz bebeği görmedik çarşamba günü randevumuz.Bu gibi bir ley yaşayan var mı aramızda.Biraz tedirginim
Bnde çok ayakta kalırsam kasık ağrısı oluyor onun dışında sürekli bi uyku hali halsizlik var sersem gibi oluyorm hep böyle sürmez inşallahMerhaba arkadaslar ,nasilsiniz?nasil geciyor hamilelikBenim de iki gündür Sol tarafimda hep bir Kramp bir sanci..