- 2 Mart 2024
- 707
- 129
Bi şeyi ön görüyorsa çıkıyor iyi bir perinatolog prof bir de ne dediyse çıktı umarım yanılırYa ne kadar salak doktorlar var. 3 gün geriden geliyor ailede kısalık mı var ne demek. Ultrasonda +/- 10 gün oynayabilir , bir çok doktor bunu dile getirmiyor bile. Endişelenecek hiç bir şey yok boşuna senin panikletmiş
Ben akşam 70.2 çıkıyorum sabah 68.4Kızlar selam, bende 30. haftaya +10 kilo olarak girmiş bulunmaktayım. Tartıda bi bakıyorum 68 çıkıyorum sabah bakıyorum 65-66 çıkıyorum. Gün içerisinde kilom çok değişiyor. Birde sizde de aynı durum var mı gece en az 10 kere tuvalete çıkıyorumdur. Psikolojim bozuldu.
Yok rutin kontrolde istemişti idrar testini.Ödem de olmadı bende hiç şişlik vsÖdem olduğu zaman idrarda protein kaçağı varmı yokmu ondan mı supheleniyorlar acaba idrar testi istedim sizden
yatacağım belki 4 hafta boyunca onlara ne oluyorsa çok biliyorlarsa gelsinler evi temizlesinler her şeyi hazır etsinler.Bir ihtiyacın var mı diye sorsunlar.Canınız ne zaman istiyorsa çıkın kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapınBen de bugun is yerinde 34 gibi cikarim dedim diye zorbalandim hafiften. 4 hafta evde napcaksin diyolar. E dedim hic bisey hazir degil camasirlar yikanmadi, besik vs kurulmadi, hastane cantam yok. 2 gunluk is nolcak diyolar. Dedim e gelin yardim edin 2 gunde bitsin o zaman.
Biz de doğurduk ne ya pislik insan.Gebe eğitiminde hemşirenin sürekli söylediği şey herkesin gebeliği kendine özeldir herkes çok farklı geçirir asla ne kendinizi ne bebeklerinizi kıyas yapmayın.Kadın kadına bunu yapınca özellikle sinirleniyorum halden daha iyi anlar diye düşünüyorsun ama yok içleri kötü böylelerinin.İster yatarım ister başka şey yaparım sanane. Bu gece çok ağrım oldu işe gitmedim iknın attığı mesaja bakar mısınız? Kanıt olarak bu konuşmaların kaydını aldım. Onla ben bir olmak zorundayım sanki. İnternete gir araştır inanmıyorsan.
Benim ki de bir hafta geriden geliyor bacak boyu, eşim 1.78 ben 1.65 doktor yapısal dedi. Ki babalarımız ve annelerimiz bizden kısalar ben genetik olduğunu düşünüyorum, hiç endişe etmedim bunu sağlıklı olsunlar daArkadaşlar bugün kontrolüm vardı bebeğin uyluk kemiği iki üç gün geriden geliyo ailede kısalık var mı dedi doktor kimsede yok dedim korkmaya başladım kafası da büyük birkaç gün önden gidiyor cüce mi olacak çocuğum tarama testinde çıkmadı dedim son aylarda çıkar dedi ve bir hafta on gün küçük çıkarsa sıkıntı dedi yine de korktum ya ilerlerse
Eğitimde 34.haftadan sonra hazırlayın eşleriniz de yerlerini bilsin dediler bir de liste hazırlayın çıkmadan eşiniz kimlik dahil her şeyi kontrol etsin dedilerKızlar sizce hastane çantası kaçıncı haftada hazırlanmalı? Ben henüz bebeğin kıyafetlerini vs yıkamadım, lohusa pijama takımı emzirme sütyeni terlik falan da almadım. Hep erteliyorum erkenmiş gibi geliyor
Bence eksiklerini bir an evvel tamamlayıp hazırlamaya başlamalısın. Yıka, kurut, ütüle derken bir süre yine geçer zaten. Vakti geldi artık 8 aylık hamile oldukKızlar sizce hastane çantası kaçıncı haftada hazırlanmalı? Ben henüz bebeğin kıyafetlerini vs yıkamadım, lohusa pijama takımı emzirme sütyeni terlik falan da almadım. Hep erteliyorum erkenmiş gibi geliyor
Benim eşim önümüzdeki ayın ortasında bedelli askere gidecek, doğuma yetişemez gibiEğitimde 34.haftadan sonra hazırlayın eşleriniz de yerlerini bilsin dediler bir de liste hazırlayın çıkmadan eşiniz kimlik dahil her şeyi kontrol etsin dediler
Yaa çok üzgünüm bilmiyordum kaçırmışım orayı.Bebişin sağlıkla gelsin de önemli olan o kalpleriniz birBenim eşim önümüzdeki ayın ortasında bedelli askere gidecek, doğuma yetişemez gibi
İlk bebeğimde öyleydi şimdiki de aynı şekilde. Kızım 2,5 yaşında masallah yaşıtlarıyla aynı. Persentili de gayet iyi. Bunu bilmeme rağmen ben de hala karnımdaki bebeğim için endişeleniyorum ama biraz da hormonel sanırım çok etkilenmemizKafanın önde olmasını takmıyorum yapısal sıvı toplaması yok dedi ama araştırdım kafa büyük uyluk kemiği küçükse kısa boylu olduğunu gosterirmis inşallah ilerlemez
Benim bebeğimde uyluk kemiği bir hafta geride ve doktorum bunu sorun yapmadı. Normal dedi. Bir hafta geri bir hafta önde olması normaldir. Sonucta bebekler fabrikadan seri üretimle çıkmıyor hepsinin santimleri aynı olsun .hiç canını sıkacak bir durum yok.Arkadaşlar bugün kontrolüm vardı bebeğin uyluk kemiği iki üç gün geriden geliyo ailede kısalık var mı dedi doktor kimsede yok dedim korkmaya başladım kafası da büyük birkaç gün önden gidiyor cüce mi olacak çocuğum tarama testinde çıkmadı dedim son aylarda çıkar dedi ve bir hafta on gün küçük çıkarsa sıkıntı dedi yine de korktum ya ilerlerse
Sancı için belirtiniz varmıydı ? Varsa nasıldı benimde aşağıda çok ağrım var çıkcak gibi çırpınıyo sanki anlayamıyorum ne olduğunuKızlar selam, bugün bizim de kontrolümüz vardı 33+2 nst de baya sancı çıktı hatta doktor perşembe günü tekrar gel çalışabilir raporunu iptal edebilirim bundan sonrasjnda seni daha sık çağırmak durumundayım vs dedi Progestan kullanmamı söyledi günde 2 defa ama rahim 49 çıktı kısalma olmaz umarım
Rutin kontrol günümdü aslında bugün o yüzden gitmiştim bir şikayetim yoktu ama karnımda kasılmayı özellikle yemeklerden sonra ya da ayakta çok durduğumda sertlik taşımakta zorluk hissediyordum fakat düzenli olmadığı için hiç ciddiye almamıştımSancı için belirtiniz varmıydı ? Varsa nasıldı benimde aşağıda çok ağrım var çıkcak gibi çırpınıyo sanki anlayamıyorum ne olduğunu
Ne kadar çıktı sancınız
Verdikleri kağıttan pek bir şey anlamadım açıkçası doktorda şu seviyede çıkmış diye bir sayı söylemedi ama görsel şu şekildeNe kadar çıktı sancınız
Evet baya da çıkmış. Benim de çıktı diye hastanedeyim. Maşallah sizin rahim ağzı uzunluğu iyiymiş ondan yatış vermedi heraldeVerdikleri kağıttan pek bir şey anlamadım açıkçası doktorda şu seviyede çıkmış diye bir sayı söylemedi ama görsel şu şekilde
Ben de özelde calisiyorum. 31+3 teyim. Bugun kadin mudurum nasil gidio diye sorunca eh artik agirlasmaya başladım zorluyo gibi bise dedim.. hmm.. erken aslinda? Gibi bisey mirildandi. Delimidir nedir kendisi de 2 tane dogurmus halbuki! Erkeni mi var?İster yatarım ister başka şey yaparım sanane. Bu gece çok ağrım oldu işe gitmedim iknın attığı mesaja bakar mısınız? Kanıt olarak bu konuşmaların kaydını aldım. Onla ben bir olmak zorundayım sanki. İnternete gir araştır inanmıyorsan.
Allah şifa versin inşallah yükselir sizin de ciğer geliştirici yaptılar mıEvet baya da çıkmış. Benim de çıktı diye hastanedeyim. Maşallah sizin rahim ağzı uzunluğu iyiymiş ondan yatış vermedi heralde