• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    118
Kuzeninizin ilk doğumu muydu? Öyleyse eğer kendisini sezaryene hazırlamıştır işler ters gidince devlete gittiğinde de vajinal doğum denenmiştir ilk malum devlet hastaneleri sezaryene öcü gibi baktığı için. Ama bizim durum farklı çünkü nereye gidersek gidelim bizi mecbur sezaryen doğuma almak zorundalar çünkü sezaryen doğum yapmışız öncesinde. Neyse iyi düşünelim de iyi olsun her şey. Umarım zamanında sağlıkla gelirler 🙏🏻
Korkutmak istemem ama öyle yapmıyorlar yine deneyiyorlar hatta şu an İzmir idare mahkemelerinde bir dava var kadın 4 kez sezaryen yapıyor Malatya’da yaşıyor normalde ama izmire gidiyor bir ziyaret için erken haftalarda bir sorun yaşıyor ve hastaneye gidiyor durumunu da söylüyor ama vajinal doğum denemeden sezaryene dönemeyiz diyorlar ve hem kadın hem bebek zarar görüyor bebeğin yaşam durumunu anımsamıyorum şu an tazminat davası vsr doktor ve hastaneye karşı idari yargı davasında hocamız örnek olarak anlattı daha geçen hafta. Uygulamada farklılıklar var önceki sezaryen ise zorlamayan da var devlet politikası bu siyip zorlayan da o yüzden buna pek güvenemiyorum ben

Korkutmak istemem ama öyle yapmıyorlar yine deneyiyorlar hatta şu an İzmir idare mahkemelerinde bir dava var kadın 4 kez sezaryen yapıyor Malatya’da yaşıyor normalde ama izmire gidiyor bir ziyaret için erken haftalarda bir sorun yaşıyor ve hastaneye gidiyor durumunu da söylüyor ama vajinal doğum denemeden sezaryene dönemeyiz diyorlar ve hem kadın hem bebek zarar görüyor bebeğin yaşam durumunu anımsamıyorum şu an tazminat davası vsr doktor ve hastaneye karşı idari yargı davasında hocamız örnek olarak anlattı daha geçen hafta. Uygulamada farklılıklar var önceki sezaryen ise zorlamayan da var devlet politikası bu siyip zorlayan da o yüzden buna pek güvenemiyorum ben
Of Allah korusun çok kötü bir durum. İlk doğumu olup ısrarla sezaryene almadığı için anne ve bebeğin zarar gördüğü hastanelerin bile var bu tarz davaları. 4 sezaryen doğum yapmış kadını da normal doğurtunca ellerine ne geçiyor ne saçmalıktır bu. Gittiğim hastanedeki tüm doktorlar sezaryen olacaksın dedi bana Allah'tan iki hafta sonra da gün verecekler hatta. Ama ne kadar konu açıp sorsam eğer kendim ssvd istiyorsam bunun için üniversite hastanelerinden prof Dr bulmam aksi takdirde hiçbir doktorun böyle bir riski almayacağını da söylediler. Yani çok garip resmen denek olarak kullanmışlar o kadını başka açıklaması yok şu yapılanın.

Kızlar günaydın .
Az önce uyandım küçük abdestten sonra peçeteyle sildim
Haftalarımız aynı bende 32+2 oldum yaşadığım büyük ihtimalle yalancı sancı bel sancım oldu 2 gündür ara ara giriyor 5 dk sürüyor yarın doktora gideceğim bakalım ne diyecek gidince de birsey çıkmıyor
Dediğiniz gibi ger bebek farklı
Bende sabah peçeteyle hafif bı leke geldi şimdi kalktım gördüm hastaneye gidiyorum. Bi baktıracağım. İnşallah şu Nisan dedikleri şey değildir . Kendi doktorum ilde ilçeye görünüp öyle karar vereceğim bakalım

Kızlar günaydın .
Bende sabah peçeteyle hafif bı leke geldi şimdi kalktım gördüm hastaneye gidiyorum. Bi baktıracağım. İnşallah şu Nisan dedikleri şey değildir . Kendi doktorum ilde ilçeye görünüp öyle karar vereceğim bakalım
İnşallah kötü bir şey değildir bizi de haberdar et

Kızlar günaydın .
İnşallah değildir.
Yakın zamanda ilişki veya vajinal muayene olduysa onlarda da olabilir.

Günaydın kızlar, kanamalarım leke şeklinde devam ediyor hala çoğunlukla bir gün oluyor bir gün olmuyor. Bugün 16 gün oldu. İkili test sonucunda papp a mom değerim düşük çıkmış. Doktorum pıhtılaşma şüphesiyle Kayseri'ye bir profesöre yönlendirdi. Profesöre muayene olduğumda moralimi oldukça bozdu. Yüksek ihtimal bebeğimi kaybedeceğimi 2. Gebeliğimde akıllanmış olup kan cıvıtıcı iğnelere daha erken başlayacağımı filan söyledi. Eğer bebeğim düşmezse detaylı ultrasonda görüşürüz diye de ekledi. Aynı zamanda yüzüm bu aralar strese bağlı biraz sivilce yaptı ve yine profesör olduğu için direkt olarak pcos olduğumu söyledi kendisi. Her ay düzenli adet gören bir insanım çok şaşırdım söylediklerine. Daha bir sürü saçmaladı. Ardından hemen kendi doktoruma gittik. Söylenenleri aktarınca bebeğimi kaybetme durumumun olmadığını, kanamalarda dolayı mücadelemizin devam ettiğini, rahim ağzımın kapalı olduğunu, pcos olma gibi bir durumumun olmadığını olsaydı 2 kere üst üste hamile kalamayacağımı söyledi. İçimi rahatlattı yani. Bebeğimin durumu da gayet iyi şükür. 🙏

Şu an onex kan cıvıtıcı iğne kullanıyorum aynı zamanda progestana da devam ediyorum. Benim gibi olan arkadaşlarım var mıdır acaba? 🌸🌸
Cok gecmıs olsun oncelıkle uzerınden zaman gecmıs ama ınsallh gorursunız..
Günaydın kızlar, kanamalarım leke şeklinde devam ediyor hala çoğunlukla bir gün oluyor bir gün olmuyor. Bugün 16 gün oldu. İkili test sonucunda papp a mom değerim düşük çıkmış. Doktorum pıhtılaşma şüphesiyle Kayseri'ye bir profesöre yönlendirdi. Profesöre muayene olduğumda moralimi oldukça bozdu. Yüksek ihtimal bebeğimi kaybedeceğimi 2. Gebeliğimde akıllanmış olup kan cıvıtıcı iğnelere daha erken başlayacağımı filan söyledi. Eğer bebeğim düşmezse detaylı ultrasonda görüşürüz diye de ekledi. Aynı zamanda yüzüm bu aralar strese bağlı biraz sivilce yaptı ve yine profesör olduğu için direkt olarak pcos olduğumu söyledi kendisi. Her ay düzenli adet gören bir insanım çok şaşırdım söylediklerine. Daha bir sürü saçmaladı. Ardından hemen kendi doktoruma gittik. Söylenenleri aktarınca bebeğimi kaybetme durumumun olmadığını, kanamalarda dolayı mücadelemizin devam ettiğini, rahim ağzımın kapalı olduğunu, pcos olma gibi bir durumumun olmadığını olsaydı 2 kere üst üste hamile kalamayacağımı söyledi. İçimi rahatlattı yani. Bebeğimin durumu da gayet iyi şükür. 🙏

Şu an onex kan cıvıtıcı iğne kullanıyorum aynı zamanda progestana da devam ediyorum. Benim gibi olan arkadaşlarım var mıdır acaba? 🌸🌸
cok gecmıs olsun oncelıkle🙏bnde 14 haftalık hamıleyım dun doktor randevum vardı doktor papp-A bıraz dusuk dedı ve 150 mg aspırın verdı.doktora sordugumda bu plesantayla ılgılı oldugunu ve bebegın gelısımını etkıledıgını yanı kucuk bebek olabılır dedı ama 20 cı haftada yıne bakıcaz duzelırse ıyı dedı.doktordan cıktıktan sonra netten baktım neler neler yazıyor bebek ölebılır zehırlenme olabılır vb seyler o kadar korktum kı😔sızın surec nasıl gectı bebegınız nasıl bılgılendırırsenız cok sevınırım

Kızlar günaydın .
Gittiniz mi doktora

Cok gecmıs olsun oncelıkle uzerınden zaman gecmıs ama ınsallh gorursunız..

cok gecmıs olsun oncelıkle🙏bnde 14 haftalık hamıleyım dun doktor randevum vardı doktor papp-A bıraz dusuk dedı ve 150 mg aspırın verdı.doktora sordugumda bu plesantayla ılgılı oldugunu ve bebegın gelısımını etkıledıgını yanı kucuk bebek olabılır dedı ama 20 cı haftada yıne bakıcaz duzelırse ıyı dedı.doktordan cıktıktan sonra netten baktım neler neler yazıyor bebek ölebılır zehırlenme olabılır vb seyler o kadar korktum kı😔sızın surec nasıl gectı bebegınız nasıl bılgılendırırsenız cok sevınırım

Merhabalar, teşekkür ederim. Maalesef bebeğimi 15.haftada kalp durmasıyla kaybettim. Umarım sizinki sağlıklı ilerler. Evet plesantanın yaydığı bir hamilelik hormonunu ölçüyormuş bu değer. Kaç pap a değeriniz acaba?

Kızlar günaydın .
Geçmiş olsun canım. Önemli bir şey yoktur inşallah 🙏🏻 bizi haberdar et.

Evet, 32den sonra ani tekmeler değil hem kayma yer değiştirme ve gerinme şeklinde olmaya başladı.

34te de hıçkırık daha az tutmaya başladı. Önceden günde 2 kez tutardı şimdi 1 kez.
Benim de tam tarif ettiğiniz gibi ekstra da bel sancısı yaşıyorum ara ara 5-10 dakika kadar sürüyor bi endişelendim

Benim de tam tarif ettiğiniz gibi ekstra da bel sancısı yaşıyorum ara ara 5-10 dakika kadar sürüyor bi endişelendim
Kimisinin göbeği öne doğru büyüyor, arkadaşımın öyleydi ve çok erken bel ağrısı yaşamaya başladı.
Bel oyuntusu normalde de fazlaydı, gebelikte göbek büyüyünce iyice arttı.
Dinlenince geçmesi önemli.

Bel ağrısı için gebelikte Bel destekleyici bantlar var onların faydasını gördü. Deneyin isterseniz.

Doğum sancısı belden başlayabiliyor bir başka arkadaşımın öyle oldu. Gece uykudan uyandırdı ağrısı.
Ancak dinlenerek geçecek birşey değilmiş.
Sizin de umarım sadece ağırlık merkezi öne gittiği için olan bir ağrıdır🙏🏻

Kimisinin göbeği öne doğru büyüyor, arkadaşımın öyleydi ve çok erken bel ağrısı yaşamaya başladı.
Bel oyuntusu normalde de fazlaydı, gebelikte göbek büyüyünce iyice arttı.
Dinlenince geçmesi önemli.

Bel ağrısı için gebelikte Bel destekleyici bantlar var onların faydasını gördü. Deneyin isterseniz.

Doğum sancısı belden başlayabiliyor bir başka arkadaşımın öyle oldu. Gece uykudan uyandırdı ağrısı.
Ancak dinlenerek geçecek birşey değilmiş.
Sizin de umarım sadece ağırlık merkezi öne gittiği için olan bir ağrıdır🙏🏻
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama dinlenince geçmiyor evin içinde sağ sola dolanıyorum çömelince biraz daha iyi oluyor dün denedim çömelince ağrı yumuşadı
Bel için destekleyici alacağım umarım işe yarar

Kızlar günaydın .
Nasıl bir lekeydi? Pembe ve mukus gibi bir şeyse nişan diyorlar ama tabii tam bilmiyorum. İlişki sonrası bende de olmuştu hafif kırmızıydı ama tek sefere mahsus olduğu için ve ağrı sancı olmadığı için ciddiye almamıştım. Belki bir şeyden tahriş olmuştur. Doktora gittiniz mi?

Kızlar günaydın .
Merak ettim durumunu 🤔

Bismillah diyerek ben de başlıyorum hazırlığa acaba geç mi kaldım diyorum ki daha gardrop almadık. Bu kıyafetler ilk oğlumun bebekliğinden kaldı bir sifonyerimiz var ona da sığmayacak iki çocuğun kıyafetleri. Var mı dolap önerisi olan kızlar?

Eklentiler

• IMG_20250313_135510.webp
    IMG_20250313_135510.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20250313_135503.webp
    IMG_20250313_135503.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250313_135458.webp
    IMG_20250313_135458.webp
    36,5 KB · Görüntüleme: 28
Back
X