• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    117
Oksapar kullananlar kaçıncı haftada bırakacak benim doktorum bana oksapar yazdı 36 haftadayım ama internette doğumdan önce bırakılıyor yazıyor
Ben kullanıyorum doktorum önceden ilk 6 ay tüm gebelere veriyorum demişti . Şimdi her gittiğimde soruyorum devam diyor 🥹
Perinatolojıye gittiğimde kullandığım ilaçları sormuştu oksaparı soyleyınce neden kullanıyorsun dedi bende doktorum dediği için , bıyık altından bir gülüşle bunun bi etkisi yok ki demişti 🥴
Doktorum da kesinlikle kullanacaksın demişti oysa . Ben yine de devam ediyorum doktorum ne zaman bırak dese o zaman bırakacağım.
Bide siz nereden yapıyorsunuz ? Ben 6. Aya kadar karından yapıyordum sonra karnım büyüyünce iğne batarken tuhaf oluyordu derim doktoruma söyledim koldan yapıyorum şimdi . Ordan aşırı ağrıyor ilk 15 dk sonra gecıyor ama sizde nasıl durumlar

Bu arada bana gebe okulunda ilk günler sağmayı el ile önerdiklerini söylediler. Belki uygulamak isteyen olur diye buraya da yazmak istedim. Kolostrum sütü zaten az olup damla damla geliyormuş emzirdikten sonra el ile çay kaşığına sağıp bebeğe içirmem gerektiğini anlattılar 🌸 sonraki zamanlarda süt arttıkça pompa ile sağmakta sakınca yokmuş. Burda amaç kolostrum sütünden bebişin iyice yararlanmasıymış 🙈

Normal doğum olacak muhtemelen doğumdan 1 gün önceyi nasıl bileceğim ki şimdi e nabızdan reçeteye baktım intra venöz yani damardan yazmış rapor çıkıp eczaneden öğrenseydim bir aklımda soru işareti kalmayacaktı
Yine doktorunuzdan detaylı öğrenin yanlış yönlendirmek istemem ama normal doğumda sıkıntınolmuyor zaten , mesele kan sulandıcı ve anestezi arasında saat olması gerekiyor.iğnenin prospektüsünü okursanız oradada yazıyor.tabi plansız sezaryen olursa iğneyi yeni vurmuş olursak nasıl bir yol izlenir onu bende bilemiyorum sorduğumda doktorum hemen anestezi yapmazlar ozaman beklenir demişti.

Ben kullanıyorum doktorum önceden ilk 6 ay tüm gebelere veriyorum demişti . Şimdi her gittiğimde soruyorum devam diyor 🥹
Perinatolojıye gittiğimde kullandığım ilaçları sormuştu oksaparı soyleyınce neden kullanıyorsun dedi bende doktorum dediği için , bıyık altından bir gülüşle bunun bi etkisi yok ki demişti 🥴
Doktorum da kesinlikle kullanacaksın demişti oysa . Ben yine de devam ediyorum doktorum ne zaman bırak dese o zaman bırakacağım.
Bide siz nereden yapıyorsunuz ? Ben 6. Aya kadar karından yapıyordum sonra karnım büyüyünce iğne batarken tuhaf oluyordu derim doktoruma söyledim koldan yapıyorum şimdi . Ordan aşırı ağrıyor ilk 15 dk sonra gecıyor ama sizde nasıl durumlar
Ben göbekten yapmaya devam ediyorum

yok senin çok erken olur gelmez öyle bence. Ben de bugün mama süt arttırıcı çay pompa vs koyacağım ikinci çantayı yapmaya niyetlendim bu çanta ya hiç açılmayacak ya da çok az açılacak Belki süt arttırıcı çayı alır diğerlerini arabada bırakırım ihtiyaç halinde inip alınır. Eşime de sırt çantası yazıcaz yedek kıyafet, diş fırçası vs geçen oğlan başından aşağıya kusmustu 🤣
Tam hazirlik yani 😂 ya beni doktor korkuttu 36ya kadar dursun bari fln diye yoksa bnm aklimda yoktu bayram oncesi 😁😁 sut arttirici bnde alsam mi bilemedim oglumda basta gelmedi sarilik oldu sonra cok geldi ben mastit oldum 😂

34.haftada bebegim hala makat gelisti doktor bu zamandan sonra donmeyebilir demisti, bugun 36.hafta kontrolumde bebisimin bas asagi dondugunu ogrendim 🥲 kendimi sezeryana hazirlamistim simdi tekrardan normal dogum gundemime geldi, normal dogumu bekleyecegim bu surecte neler yapabilirim kolay dogum gecirmek adina 🥰

34.haftada bebegim hala makat gelisti doktor bu zamandan sonra donmeyebilir demisti, bugun 36.hafta kontrolumde bebisimin bas asagi dondugunu ogrendim 🥲 kendimi sezeryana hazirlamistim simdi tekrardan normal dogum gundemime geldi, normal dogumu bekleyecegim bu surecte neler yapabilirim kolay dogum gecirmek adina 🥰
Yapılacak çok şeyler var bildiğin üzere
Bol yürüyüş, merdivenleri yan inip çıkma, çömelme kalkma , alaturka wc kullanma, ahududu çayı, hurma ananas korunmasız ilişki vs dhaa uzatılabilir ama hiçbirinin garantisi yok içini rahatlatmak adına yapabilirsin yinede ☺️ kimisinde işe yarıyor kimisinde etki olmuyor galiba
Köyde komşumun 4. Bebeğiydi kadıncağız hiç oturmaz ne misafiri ne hayvanı ne bahçesi biterdi üç çocukda daha bebek sayılır küçücükler kaynana kayınbaba hasta onlarada bakıyordu odun kesme işide onda sırtında taşır benle yaşıttı ben hamileyken kıpırdayamıyordum evden o benim yanımada geliyordu nasılsın diye 😅ne rezil bir insanım, ama bebeği doğmadı bir türlü suni verdiler gününüde takip edememiş çook geç gitmiş hastaneye

Ama bende işe yaradı sanırım ben doğurduğum gün çook yorulmuştum ağdaya gitmiştim kimisi ağdada tetikler diyor sağlık ocağına yürüdüm ev baştan sona temizledim düzenledim akiama ağır misafir vardı içli köfte va yaptım misafir geldi gitti o gece ilişki de oldu ve bebeğim iki saatte doğmuştu

Oksapar kullananlar kaçıncı haftada bırakacak benim doktorum bana oksapar yazdı 36 haftadayım ama internette doğumdan önce bırakılıyor yazıyor
Sezeryan olması durumunda doğumdan bir gün önce bıraktıracağını, doğum olduktan sonra da 40 gün devam edeceğimi söyledi. Kısaca benim yatarım çok 😂😂😂
5. Ayda sanırım kol ya da bacada geçebilirsin göbekten yapma artık dedi. Ben de bacaya geçtim. Koldan hem cok morarıyor hem de agriyor.
Bacakta önce buz tutuyorum, ardından igneyi yapıyorum . Bu sayede agri olmuyor.

Kızlar sordum ama arada kaynadı sanırım burun tıkanıklığı boğaz ağrısı ve hapsirmam var . Ne yapabilirim evde ilaç dışında

Kızlar sordum ama arada kaynadı sanırım burun tıkanıklığı boğaz ağrısı ve hapsirmam var . Ne yapabilirim evde ilaç dışında
Ben düzenli kuşburnu çayı, limon bal şerbeti , bol portakal tükettim çok şükür bişey olmadı henüz sadece gece burun tıkanıklığı oluyor deneyebilirsin

Perine masajı yapabilirsin yani kendin yapman zor olur ama çekinmezsen eşin yapsın, yırtılmalar için çok faydalı. Doğum esnasında esneklik sağlıyor. 36.haftadan sonra öneriliyor

Burda anlatım güzel kullanılabilecek yağlar da yazıyor. Yırtılmalar için faydalı derken esneklik sağladığı için önlüyor demek istedim hatta düzenli yapıldığında epizyotomi ihtiyacını bile ortadan kaldırdığı söyleniyor

Ben düzenli kuşburnu çayı, limon bal şerbeti , bol portakal tükettim çok şükür bişey olmadı henüz sadece gece burun tıkanıklığı oluyor deneyebilirsin
Teşekkür ederim. Beneğim kilolu olduğu için meyve ve şekeri en aza indirdim . Ama mecbur bu bı kaç gün sıkıp içeyim portakal vs

Kızlar bide çatlak için kullandıgım yağım bitmişti , jeli tek sürdüm bı kaş gün . Bugün baktım göbek deliğimin altında kedi tırmığı gibi 7,8 tane çatlak var çok üzüldüm ya 🥹🙏
Başla yerlerde yok sadece altta olmuş işte inşallah ilerlemez 🥹

Tam hazirlik yani 😂 ya beni doktor korkuttu 36ya kadar dursun bari fln diye yoksa bnm aklimda yoktu bayram oncesi 😁😁 sut arttirici bnde alsam mi bilemedim oglumda basta gelmedi sarilik oldu sonra cok geldi ben mastit oldum 😂
Valla ben çok faydasını gördüm kızda oldum ama oğlanda hep sağdım mastit olmadı şükür humana aldım çayı

Onlar gelir ben de gitmezdim
Onlara göre oğullarının evi kv ve kp evi Doğal olarak da görümce onların evine gelmiş gibi davranır bu konuda bizden fsrklılar biraz akrabaların evleri bile kendinin gibi misafir falan çağırabiliyorlar zaten kadın 6 senelik evliliğimde 2. Kez geldiği için bişi demiyorum kv ye şimdilik daha önce İstanbul’a gelenlere orada dubleks. Ev duruyor gidin kalın dedi bir iki kere ne münasebet sen benim evime kimseyi gönderemezsin ben çalışıyorum ayrıca benim kızım gelenlerin birşeyi olmuyor genç kızım varken kiimse bana gelip kalamaz dedim sonra yapamadı

Back
X