Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    126
Kızlar selam sizden de fikir almak istedim. Şimdi doktordan geliyorum 39+3 deyim şuan. Normal doğum düşünüyordum ancak sancım yok hala nst de. Dr da suyu bayram öncesine göre azalmış dedi. Henüz kanala da girmemiş. Sezaryen ile alalım riske atmayalım dedi.

Siz olsanız daha bekler miydiniz ? Yoksa sezaryen olur muydunuz ? Eğer olacaksam yarın ya da cumartesi gününe gün veriyor. Hem fikirlerinizi hem deneyimlerinizi merak ediyorum kafam karıştı benim
Aynı süreçleri yaşadım 39+2 de sezaryene karar verdim bebeği riske atmamak adına. Özelde gittiğim doktor sezaryene yönlendiriyorsa emin olmak amacıyla şehir hastanesine de gittim onlar da suyun azaldığını hemen fitil ile normal doğumu başlatmak gerektiğini söylediler ben de panikledim yatışı kabul etmeyip kendi doktoruma gittim sezaryeni kabul ettim doktorum sezaryen sırasında suyunun çok iyi olduğunu yanlış gördüklerini söyledi. Ama benim sezaryeni kabul etmemdeki sebep bebeğin kilosuydu şehir hastanesinde 3950 kendi doktorumda 3850 çıkıyordu kafa çapı genişti bir de. Size tavsiyem bir görüş daha alın ama o görüş de yanlış olabilir ben tüm süreci en başından yürüttüğüm doktoruma güvenmeyi seçtim açıkçası. Umarım sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi 🌸

Benim göbeğim gitmişti birkaç ay içinde benim de korktuğum bir şeydi göbek ama korse de takmadım bence zararlı korse. zor olan ilk iki gün yürüyebilmekti benim için. Bu ağrı, göbek tamamen kişinin bünyesine bağlı bir şey bence. Süt gelmez deniyor ama yarım saat içinde de gelmişti benim. İnşallah yine aynı kolaylıkta olur diyorum ama yine de korkuyorum ya. Benim korkularım vajinal doğumda daha çoktu kötü tecrübe edinmekten çok korkardım sezaryene karar verdim en son. Şimdi de normal doğum sancısı başlar da yetisemem diye korkuyorum 😅
Dikişin üstüne göbek düşüyor mu sırf o yüzden sezaryenden korkuyorum ya 🤣

Bi tane Dr sayfasında görmüştüm kan akışını azaltarak ve o bölgeyi sıkarak rahmin toparlanmasını diğer iç organların eski yerine dönmesini geciktirip zorlaştırıyor diye. Ben de rahat edemem diye hiç takmadım.
Korse neden zararli dediniz acaba zaten bana cok zor geliyor o korse isi ya cok bunaltici

Kızlar bu sefer de doğurmadım 😅😅 haftaya alacakmış doktor kendiliğinden başlamazsa bu gün taburcuyum inşallah
Çekirge gibisiniz, 1 yatış 2 yatış derken 3. Yatış da taburcu oldunuz di mi 😂 bu bebişler bizimle eğleniyor🥰
İnşallah şimdiye kadarki stresinizi yok edecek aşırı kolay bi doğum hikayeniz olur🙏🏻
Aynen öyle doğurmayı bekliyorum iddiayı kazanmak için 😅 yani şöyle anladım ben: hali hazırda 2025 öncesi doğmuş atıyorum 5 yaş altı 2 çocuğumuz var yenisini doğurunca 3. Çocuk olarak her ay yardım alacağız önceki ikisi bir şey almayacak. Böylece yeni çocuk teşvik edilmiş olacak mantıklı olarak. Ama eşim de diyor ki isterse beşiz çocuğumuz olsun 6. İçin bize ilk çocukmuş gibi tek seferlik yardım yapılacak diyor. İkimiz de Türkçe öğretmeniyiz bu açıklamaları on kere okuduk anlamadık birbirimizi sorguluyoruz artık senin okuduğun okulun diye... Aynı okuldan mezun olmamız dışında sorun yok 😄😄 aman neyse bir doğursaydım diyorum artık.
Bence gebeler her zaman haklıdır 💪🏻

Bahsettiğiniz örnekte, 3. Çocuğunuz nedeniyle her ay 5000tl alacaksınız.
Çünkü amaç doğum hızını artırmak.
hiç çocuğu olmayan çift zaten 1 çocuk yapar onlara ek teşvike gerek yok denilip tek seferlik 5000tl yeterli, diye düşünülmüş😄

Amaç biraz da 1.den sonraki çocuğu teşvik etmek. bu ekonomik koşullarda kardeş yapmayı göze alabilen de az. O yüzden de 2. Ve sonraki çocuklar için 60. Aya kadar teşvik veriyorlar.

Bu teşvik planında eğer eşiniz haklı olsaydı, 2. Çocuğu yapma konusunda ekonomik çekincesi olan insanı, tek seferlik 5000tl ile hiçbir şeye ikna edemezler 😄
(ha 60 aya kadar 1500tl dağıtılması, ne kadar sürdürülebilir o da muamma. Emekli ağlarken bu doğum parası kaynağı nereden çıkacak merak ediyorum🤷🏻‍♀️.)
Bu kadar sosyoekonomi yeter :)

Kızlar 37+4 deyim afedersiniz aşırı kabızlık durumu var yaşayan var mı ne yaptınız normal mi bu ?
Benim demir hapı başladığımdan beri oluyor malesef.
En son  DULCOSOFT çare oldu. Tuvaletlerin arası açılınca içiyorum. Düzenli kullanmıyorum. Etkisi çok.
İleride bebek ve çocuklar için de kaka yumuşatıcı olarak kullanıldığı için de çok güvenli. Duphalac geri planda kaldı.

Aynı süreçleri yaşadım 39+2 de sezaryene karar verdim bebeği riske atmamak adına. Özelde gittiğim doktor sezaryene yönlendiriyorsa emin olmak amacıyla şehir hastanesine de gittim onlar da suyun azaldığını hemen fitil ile normal doğumu başlatmak gerektiğini söylediler ben de panikledim yatışı kabul etmeyip kendi doktoruma gittim sezaryeni kabul ettim doktorum sezaryen sırasında suyunun çok iyi olduğunu yanlış gördüklerini söyledi. Ama benim sezaryeni kabul etmemdeki sebep bebeğin kilosuydu şehir hastanesinde 3950 kendi doktorumda 3850 çıkıyordu kafa çapı genişti bir de. Size tavsiyem bir görüş daha alın ama o görüş de yanlış olabilir ben tüm süreci en başından yürüttüğüm doktoruma güvenmeyi seçtim açıkçası. Umarım sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi 🌸
Bebişiniz hangi kiloda doğdu peki merak ettim🥰

Yani aslında normalde de zayıf ve göbeği hiç olmayan biriyseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Ama göbeği kalan tanıdıklarımın hepsi (arkadaslarım, annem, ablam vs) vajinal doğum olsun sezaryen doğum olsun gebelik öncesinde de zaten göbek problemi olan kişilerdi. Hatta bence göbeği kalan biri de doğum sonrası eritebilir diye düşünüyorum. Takmayın ya hu içimizden bir canlı çıkarıyoruz kalsa nolur kalmasa nolur 😄

Tabi ki düşer. Sonrasında bile. Yani bebekten sonra kilo alsanız da öyle olacaktır. Ama normalde kilo verdiğinizde sarkma gibi bir durum olmaz. Yani sizin kilonuza bağlı bir durum.
Kilo verirsem göbek düşmeyebilir mi yani sarkma gibi

Çekirge gibisiniz, 1 yatış 2 yatış derken 3. Yatış da taburcu oldunuz di mi 😂 bu bebişler bizimle eğleniyor🥰
İnşallah şimdiye kadarki stresinizi yok edecek aşırı kolay bi doğum hikayeniz olur🙏🏻

hiç çocuğu olmayan çift zaten 1 çocuk yapar onlara ek teşvike gerek yok denilip tek seferlik 5000tl yeterli, diye düşünülmüş😄

Amaç biraz da 1.den sonraki çocuğu teşvik etmek. bu ekonomik koşullarda kardeş yapmayı göze alabilen de az. O yüzden de 2. Ve sonraki çocuklar için 60. Aya kadar teşvik veriyorlar.

Bu teşvik planında eğer eşiniz haklı olsaydı, 2. Çocuğu yapma konusunda ekonomik çekincesi olan insanı, tek seferlik 5000tl ile hiçbir şeye ikna edemezler 😄
(ha 60 aya kadar 1500tl dağıtılması, ne kadar sürdürülebilir o da muamma. Emekli ağlarken bu doğum parası kaynağı nereden çıkacak merak ediyorum🤷🏻‍♀️.)

En son  DULCOSOFT çare oldu. Tuvaletlerin arası açılınca içiyorum. Düzenli kullanmıyorum. Etkisi çok.
İleride bebek ve çocuklar için de kaka yumuşatıcı olarak kullanıldığı için de çok güvenli. Duphalac geri planda kaldı.

Gerçekten çekirge gibi 3 kere sıçradık inşallah 4. Doğum için olur 🤣

Yani aslında normalde de zayıf ve göbeği hiç olmayan biriyseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Ama göbeği kalan tanıdıklarımın hepsi (arkadaslarım, annem, ablam vs) vajinal doğum olsun sezaryen doğum olsun gebelik öncesinde de zaten göbek problemi olan kişilerdi. Hatta bence göbeği kalan biri de doğum sonrası eritebilir diye düşünüyorum. Takmayın ya hu içimizden bir canlı çıkarıyoruz kalsa nolur kalmasa nolur 😄
Doğumdan önce baya spor yapıyordum göbeğim gitmişti tam üstüne hamile kaldım 🤣 bi de apandisitten dolayı dikişim var zaten bi dikiş daha olursa çok mu kötü olur diye kararsız kaldım 🫠🫠 Dr evhamlısın dayanamazsın normal doğuma diyip duruyor

Ahahaha kesinlikle ben haklıyım evet o da görecek. 2025 öncesi doğmuş tek çocuğum var aylık 1500 verilse fena olmaz tabii ama olmasa da olur. Ben zaten üçüncüyü istemiyorum büyük konuşmayayım ama 5 yıl boyunca aylık 5000 için bile yapmak istemem ama eşimin dediği gibi olsa da o tek seferlik 5000 için bile 5. 6. çocuğu yapacak milyonlar var. Bizim milletin pek çocuk yetiştirme bilinci yok çünkü 😄

Tabi ki düşer. Sonrasında bile. Yani bebekten sonra kilo alsanız da öyle olacaktır. Ama normalde kilo verdiğinizde sarkma gibi bir durum olmaz. Yani sizin kilonuza bağlı bir durum.
Doğumlarla ilgili son düşündüğüm göbek kalması ve göbek düşmesi ya😄😄
Medikal komplikasyonları daha çok dert ediyorum😅
Vücut tipiniz eskiden neyse, ona döner diye düşünüyorum.

Zaten hafif göbüşlüydüm spora rağmen, doğumdan sonra geçerli bi bahanem bile olur😎
Gururla taşırım o göbeği ben🤘🏻✌🏻💪🏻🤜🏼🤛🏼

Doğumdan önce baya spor yapıyordum göbeğim gitmişti tam üstüne hamile kaldım 🤣 bi de apandisitten dolayı dikişim var zaten bi dikiş daha olursa çok mu kötü olur diye kararsız kaldım 🫠🫠 Dr evhamlısın dayanamazsın normal doğuma diyip duruyor
Ahahahah doğurduktan sonra estetik kaygı hiç kalmıyor benim hiç aklıma gelmemişti göbek, kilo falan ama doğumdan önce çok vardı ya kalırsa diye. Bazı anneler diyet yapayım derken sütünü kesiyor bilmeden. Bebişlerimizden önemli değil bir daha yaparsınız n'olacak istersek her şeyi başarırız. Benim ikinci sezaryen doğum aynı dikiş üzerine atılıyormuş ve zaten estetik dikiş oluyor iz kalmıyor öyle çok 😊

Ahahaha kesinlikle ben haklıyım evet o da görecek. 2025 öncesi doğmuş tek çocuğum var aylık 1500 verilse fena olmaz tabii ama olmasa da olur. Ben zaten üçüncüyü istemiyorum büyük konuşmayayım ama 5 yıl boyunca aylık 5000 için bile yapmak istemem ama eşimin dediği gibi olsa da o tek seferlik 5000 için bile 5. 6. çocuğu yapacak milyonlar var. Bizim milletin pek çocuk yetiştirme bilinci yok çünkü 😄
Doğuralım diye o parayı verene kadar, çocuklarımıza eğitimde ve hayatta fırsat eşitliği verilsin, gerçekten sosyal bir devlette yaşayalım.
Bu finansman bunlar için harcansa çok daha müreffeh bir toplum olurduk.
Bu finansmandan kimlerin faydalanacağı belli zaten :)

Ücretli doğum iznini uzatsalar, babalık izni de uzasa çok daha iyi olurdu.
Açıkçası bu kararı bekliyordum 🙏🏻
Kimse maddi zorunluluktan 2-3 aylık bebesini bıraksın istemem.

Ahahahah doğurduktan sonra estetik kaygı hiç kalmıyor benim hiç aklıma gelmemişti göbek, kilo falan ama doğumdan önce çok vardı ya kalırsa diye. Bazı anneler diyet yapayım derken sütünü kesiyor bilmeden. Bebişlerimizden önemli değil bir daha yaparsınız n'olacak istersek her şeyi başarırız. Benim ikinci sezaryen doğum aynı dikiş üzerine atılıyormuş ve zaten estetik dikiş oluyor iz kalmıyor öyle çok 😊
Yok diyet yapmam da bilinçsizce ama spora dönmek falan istiyorum dikişler geç iyileşir diye de korkuyorum ne bileyim bir sürü düşünce var aklımda skdkfk

Doğuralım diye o parayı verene kadar, çocuklarımıza eğitimde ve hayatta fırsat eşitliği verilsin, gerçekten sosyal bir devlette yaşayalım.
Bu finansman bunlar için harcansa çok daha müreffeh bir toplum olurduk.
Bu finansmandan kimlerin faydalanacağı belli zaten :)

Ücretli doğum iznini uzatsalar, babalık izni de uzasa çok daha iyi olurdu.
Açıkçası bu kararı bekliyordum 🙏🏻
Kimse maddi zorunluluktan 2-3 aylık bebesini bıraksın istemem.
Kesinlikle katılıyorum harçlık gibi paralarla nüfusu çoğaltmanın topluma hiçbir faydası olmaz ki. Var olan toplumun eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlarını iyileştirince zaten kimse bir şey de beklemez. İşsizlik almış başını gidiyor, insanlar dışarda trafikte gergin, geçim derdinden dolayı sinirli, uyuşturucu kullanan gençler falan... Biz de doğuruyoruz ama hep bir korkarak yaşayacağız çocuğumun başına bir şey gelir mi diye...

Kızlar sizinde son zamanlara doğru bebek hareketlerinde sayıca bi azalma var mı?Bayramın 1.gününden beri bi azalma var sanki .Hareket ediyor hissetmediğim bi saat olmuyo muhakkak her saat bi kıpırdıyo ama sanki azaldı gibi.Kontrolüm haftaya çarşamba beklesem mi yoksa acile mi gitsem acaba

Back
X