- 5 Aralık 2023
- 146
- 290
- 23
Peki 2 yaş sonrası tünelin sonu aydınlık mı??Benim de 2. çocuk ilk 2 yaş aklıma gelince 8 sene sonra başıma iş aldım diyorum
Ben de sizle aynıyım, bir problem var diye düşünmeye başladım.Bakıyorum herkesin çatı ağrısı kasık ağrısı adet ağrısı bel ağrısı var 37 haftalık oldum hala bir yerim ağrımıyor ağrılarınızın olması güzel bir şey bebekleriniz geliyor ilk gebeliğim gibi suni sancı verecekler diye korkuyorum hurma ananas egzersiz tüm tuşlara bastım çarşamba kontrolümden beri tık yok
Özellikle 2.5 yaşta rahatlarsınız, hele tuvaleti de öğrenirse süper, çünkü dışarıya ilgileri artıyor, özerkleşiyorlar.Peki 2 yaş sonrası tünelin sonu aydınlık mı??
Gerçi ben yaşım nedeniyle, ideal kardeş yaş aralığı denilen 4 yaş ara veremeyebilirim.
İlkinin süt hakkına girmesin diye 2 yaş bitince (veya 1buçuk) 2.ye hamile kalmak geçiyor aklımdan.
Sonsuz döngüye mi giricem yoksa
Amin inşallahÖzellikle 2.5 yaşta rahatlarsınız, hele tuvaleti de öğrenirse süper, çünkü dışarıya ilgileri artıyor, özerkleşiyorlar.
Yine de çocuktan çocuğa değişir.
Bir yaşından sonra süt kalitesi çok düşüyor diyor uzmanlar zaten yemek de yiyorlar 1 sene sonra falan da düşinülebilir doğumla 2 ye yakın olur araları zaten sorun yoksa doktorlar emzirmeye devam edebilirsin de diyor bunlara bir bak yaş sıkıntısı barsa erken davran çünkü ben 39 dayım diye mi 39 ve 3. Gebelik diye mi bilmiyorum bunda çok zorlandımPeki 2 yaş sonrası tünelin sonu aydınlık mı??
Gerçi ben yaşım nedeniyle, ideal kardeş yaş aralığı denilen 4 yaş ara veremeyebilirim.
İlkinin süt hakkına girmesin diye 2 yaş bitince (veya 1buçuk) 2.ye hamile kalmak geçiyor aklımdan.
Tam olarak bunu yaptım ben. 26 aylıkken hamile kaldım sütten kestim. Şu birkaç yıl içinde 20lik dişlerimi çektiremedim anestezi almamak için, kafama dolap kapağı düştü röntgene girmedim, grip oldum kaç kere ilaç kullanamadım. Geçen parmağımda siğil çıkmış 3 ay erteledim gitmedim nasılsa hamileyim bir şey kullanamam diye. Neyse artık acımaya başlayınca gittim yaktı Dr. 'İyiki geldin, gebeler hep çözümü yok diye gelmiyor' dedi. Neyse işte şu son 3-4 senedir ya hamile ya emziriyorum, doğunca da emziririm inşallah. Diyorum ki ne zaman biter bu durumPeki 2 yaş sonrası tünelin sonu aydınlık mı??
Benimki de sabah 6 da içimde tepinmeye başlayıp beni uyutmuyor hiçbir şey yapmasa hıçkırık tutuyor huylandırıypr beniAlın benden de o kadar
Bi de gene hasta oldum, gebeyken 3. Kez. uyuyayım zaten bebek doğunca uykusuz kalacağım.
yok anam babam şimdiden sürekli uyku bölünmesi, uyanınca tekrar uykuya dalamamak vs..
Bugün sürekli hapşırdığım için kızı da uyutmadımsürekli hareket halindeydi.
Analık delilik,
Daha dün hareketleri az diye de sürekli karnımı dürtüyordum, şimdi de çocuğu uyutmadım diye dertlendim.
Geceye saçmalıklar
Sadece akıntıydı değilmi kan içinde yoktuKızlar Dr cevap yazdı nişan gelmiş dedi. Doğum 10 gün içinde başlar dedi
Hiç kan yoktu içinde. Şeffaf beyaz gibi bi şeydi. Doktor nişan dedi. Burada bazı arkadaşlar mukus tıkacı gibi bi şey yazmıştı onu araştırdım internetten aynen ona benziyordu. İlla kan olması gerekmiyormuş. Şimdilik bi şey yok zaten dışarı çıkmıştım alışverişe şimdi geldim daha sancılar başlamadı. 10 gün içinde başlarmışSadece akıntıydı değilmi kan içinde yoktu
Ben illa kana dair emare olacak sanıyordum nişan için
Daha çok çocuğun anne ile bağını kuracağı yaşı geçelim de ileride "bağlanma problemi nedeniyle ilişkilerimde şöyle şöyle bir insan oldum" suçlaması duymamak istiyordum. Ama mümkün değil; her evlat ailesini mutlaka suçlayacak bir travma buluyorBir yaşından sonra süt kalitesi çok düşüyor diyor uzmanlar zaten yemek de yiyorlar 1 sene sonra falan da düşinülebilir doğumla 2 ye yakın olur araları zaten sorun yoksa doktorlar emzirmeye devam edebilirsin de diyor bunlara bir bak yaş sıkıntısı barsa erken davran çünkü ben 39 dayım diye mi 39 ve 3. Gebelik diye mi bilmiyorum bunda çok zorlandım
Ben bunu unuttum tamamen. Emzirirken daha rahat oluruz kısmen diye düşünüyordum. En azından arada bir alkolümü alayım artık, malt da süt yapar diye düşünüyorumTam olarak bunu yaptım ben. 26 aylıkken hamile kaldım sütten kestim. Şu birkaç yıl içinde 20lik dişlerimi çektiremedim anestezi almamak için, kafama dolap kapağı düştü röntgene girmedim, grip oldum kaç kere ilaç kullanamadım. Geçen parmağımda siğil çıkmış 3 ay erteledim gitmedim nasılsa hamileyim bir şey kullanamam diye. Neyse artık acımaya başlayınca gittim yaktı Dr. 'İyiki geldin, gebeler hep çözümü yok diye gelmiyor' dedi. Neyse işte şu son 3-4 senedir ya hamile ya emziriyorum, doğunca da emziririm inşallah. Diyorum ki ne zaman biter bu durumileride tekrar çoluk çocukla uğraşmak istemediğim için birkaç senemi üstüste kitledim.
Ya ben bu hareketleri hıçkırıkları çok özleyeceğimBenimki de sabah 6 da içimde tepinmeye başlayıp beni uyutmuyor hiçbir şey yapmasa hıçkırık tutuyor huylandırıypr beni
Ben de giyilebilir pompa bakıyorum.Mochi marka giyilebilir süt sağma pompası almıştım. Bugün şarj edip kullanmaya başladım. Çok rahatmış bu cidden. Elde iki saat tutmak çok zor oluyordu. Şimdi kendi kendine sağıyor. Bu giyilebilir pompaları tavsiye ederim çok büyük rahatlık
Yaaa hayırlısıyla doğum olur inşallahHiç kan yoktu içinde. Şeffaf beyaz gibi bi şeydi. Doktor nişan dedi. Burada bazı arkadaşlar mukus tıkacı gibi bi şey yazmıştı onu araştırdım internetten aynen ona benziyordu. İlla kan olması gerekmiyormuş. Şimdilik bi şey yok zaten dışarı çıkmıştım alışverişe şimdi geldim daha sancılar başlamadı. 10 gün içinde başlarmış
Kendimi editlemem lazımBen de giyilebilir pompa bakıyorum.
Şubat indiriminde mochi giyilebilir 2li pompayı yakalayamadım.
Şu an tekli mochi giyilebilir 4500 civarı,
Lansinoh şarf edilebilir 2li pompa 2500 civarı.
Ciddi fiyat farkı var.
Çocuktan çocuğa değişiyor benim kızım konuşkan büyümüş küçülmüş gibiydi söz dinliyordu 2 yaşında hamile kalsam 3 yaşında doğursam sorun çıkarmazdı 3 yaş yarım gün kreşe giderse sizin için kolay olur her yaşta kıskançlık oluyor onun çaresi yok 8 yaşında var kıskançlık fark ediyorum anne bebek çantası aldım beğendi fark ettim aynı renk kurs çantası aldım bebeğe kıyafet alırken fark ettim bayramlığı erkenden aldık bir sürü kıyafeti var biz senede 1 kere kıyafet alıyoruz hızlı büyümüyoruz bebek 3 ayda 1 büyüyor 2 yaşına kadar böyle diye açıkladım biberon emzik alırken resim çizmeyi seviyor kalem boya alıyoruz yaş kaç olursa olsun dengeyi korumaya çalışıyoruzPeki 2 yaş sonrası tünelin sonu aydınlık mı??
İlk gebeliğiniz miydi sizin benim sancım ilk gebeliğimde de yoktu suni sancıyla doğurdum zatenBen de sizle aynıyım, bir problem var diye düşünmeye başladım.
Ahahaha olmuyor maalesef kötü haber emzirirken de alınan anestezi süte geçiyor diye uyarıldım dişçide. Birkaç gün emzirmeyip olabilirsiniz dediler ama oğlum TLCdeki bağımlılık programına çıksa yeriydi o kadar meme bağımlısıydı yapamadım. En az 2,5 senem daha iptal hasta olmamaya çalışmam gerekiyor. Bakalım ikisi de planlı bilinçli oldu ama içimden bir ses korunduğum halde üçüncüye hamile kalacaksın diyor bana daDaha çok çocuğun anne ile bağını kuracağı yaşı geçelim de ileride "bağlanma problemi nedeniyle ilişkilerimde şöyle şöyle bir insan oldum" suçlaması duymamak istiyordum. Ama mümkün değil; her evlat ailesini mutlaka suçlayacak bir travma buluyor
Zaten 35 yaşındayım, erken menopoz riskim var (ailesel). Hormonlar suyunu çekmeden halletmem lazım.
Fizyolojik gerçekler, psikolojik dengelerin üstüne çıkıyor.
ileride her türlü terapiye gider zaten o zaman alırım gönlünü
Ben bunu unuttum tamamen. Emzirirken daha rahat oluruz kısmen diye düşünüyordum. En azından arada bir alkolümü alayım artık, malt da süt yapar diye düşünüyorum
20liklerimi 2. Olmadan halledeyim de aradan çıksın bari. Onlar üzüyor
Allah analara zeval vermesin valla.. hiçbir baba ne kadar özverili de olsa (eşim dahil) annelerin yaptığı fedakarlığın 10da 1ini yapamaz
Ama çok zor olur öyle de her çocuk farklı tabii ama 1 yaşındaki haliyle hamile kaldığımı hayal edemiyorum ben. Dengesiz yürümeye, yerlerde yuvarlanmaya başladığı, uyarıları tam olarak algılayamadığı dönem çünkü. Tam o zamanlarda bulantı kusma baygınlık geçirdiğimi hayal edemiyorum. Ben hala tuvalet eğitimi veremedim ilk zamanlar bulantıdan, şimdi de halsizlikten veremiyorum gerçi. Eşim ve ailem destek oluyor çocuk bakımında, şu an çalışmıyorum ama çalışsam iptal olurdum galiba.Bir yaşından sonra süt kalitesi çok düşüyor diyor uzmanlar zaten yemek de yiyorlar 1 sene sonra falan da düşinülebilir doğumla 2 ye yakın olur araları zaten sorun yoksa doktorlar emzirmeye devam edebilirsin de diyor bunlara bir bak yaş sıkıntısı barsa erken davran çünkü ben 39 dayım diye mi 39 ve 3. Gebelik diye mi bilmiyorum bunda çok zorlandım
Ay evet bende 2,5 sene emzirdim arkadaşlarım hep 1,5 yaşında kestiler 1,5 yaşından sonra beslenmek değil duygusal bağımlılık oluyor anneyi sıkıyor annem çalışıyordu biz sana yaz tatiline geleceğiz 1 hafta izin al sen toruna bakacaksın memeden keseceğiz dedim çünkü bakımını anne yapınca bulduğu yerde emiyor hatta ortalık yerde emme diyorAhahaha olmuyor maalesef kötü haber emzirirken de alınan anestezi süte geçiyor diye uyarıldım dişçide. Birkaç gün emzirmeyip olabilirsiniz dediler ama oğlum TLCdeki bağımlılık programına çıksa yeriydi o kadar meme bağımlısıydı yapamadım. En az 2,5 senem daha iptal hasta olmamaya çalışmam gerekiyor. Bakalım ikisi de planlı bilinçli oldu ama içimden bir ses korunduğum halde üçüncüye hamile kalacaksın diyor bana dakendime hiç güvenemiyorum nedense.
Ayyy amin inşallah ben hala ev topluyorum vallahi. Gece de hiç uyuyamadım iş yeri bilgiysarıma bağlandım kafam dağılsın diye çalıştım biraz uyuduğum zaman sabah saat 6 ya geliyordu kapattım bilgisayarıYaaa hayırlısıyla doğum olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?