Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    122
Benim de 2. çocuk ilk 2 yaş aklıma gelince 8 sene sonra başıma iş aldım diyorum
Peki 2 yaş sonrası tünelin sonu aydınlık mı??

Gerçi ben yaşım nedeniyle, ideal kardeş yaş aralığı denilen 4 yaş ara veremeyebilirim.
İlkinin süt hakkına girmesin diye 2 yaş bitince (veya 1buçuk) 2.ye hamile kalmak geçiyor aklımdan.

Sonsuz döngüye mi giricem yoksa

Ben de sizle aynıyım, bir problem var diye düşünmeye başladım.

Özellikle 2.5 yaşta rahatlarsınız, hele tuvaleti de öğrenirse süper, çünkü dışarıya ilgileri artıyor, özerkleşiyorlar.
Yine de çocuktan çocuğa değişir.

Özellikle 2.5 yaşta rahatlarsınız, hele tuvaleti de öğrenirse süper, çünkü dışarıya ilgileri artıyor, özerkleşiyorlar.
Yine de çocuktan çocuğa değişir.
Amin inşallah
Daha ilkini doğurup büyütemeden ikincinin planlarını yapıyorum ama inşallah nasip olur 2. Çocuk da sağlıkla ve ağız tadıyla

Bir yaşından sonra süt kalitesi çok düşüyor diyor uzmanlar zaten yemek de yiyorlar 1 sene sonra falan da düşinülebilir doğumla 2 ye yakın olur araları zaten sorun yoksa doktorlar emzirmeye devam edebilirsin de diyor bunlara bir bak yaş sıkıntısı barsa erken davran çünkü ben 39 dayım diye mi 39 ve 3. Gebelik diye mi bilmiyorum bunda çok zorlandım

Tam olarak bunu yaptım ben. 26 aylıkken hamile kaldım sütten kestim. Şu birkaç yıl içinde 20lik dişlerimi çektiremedim anestezi almamak için, kafama dolap kapağı düştü röntgene girmedim, grip oldum kaç kere ilaç kullanamadım. Geçen parmağımda siğil çıkmış 3 ay erteledim gitmedim nasılsa hamileyim bir şey kullanamam diye. Neyse artık acımaya başlayınca gittim yaktı Dr. 'İyiki geldin, gebeler hep çözümü yok diye gelmiyor' dedi. Neyse işte şu son 3-4 senedir ya hamile ya emziriyorum, doğunca da emziririm inşallah. Diyorum ki ne zaman biter bu durum ileride tekrar çoluk çocukla uğraşmak istemediğim için birkaç senemi üstüste kitledim.

Benimki de sabah 6 da içimde tepinmeye başlayıp beni uyutmuyor hiçbir şey yapmasa hıçkırık tutuyor huylandırıypr beni

Sadece akıntıydı değilmi kan içinde yoktu
Ben illa kana dair emare olacak sanıyordum nişan için
Hiç kan yoktu içinde. Şeffaf beyaz gibi bi şeydi. Doktor nişan dedi. Burada bazı arkadaşlar mukus tıkacı gibi bi şey yazmıştı onu araştırdım internetten aynen ona benziyordu. İlla kan olması gerekmiyormuş. Şimdilik bi şey yok zaten dışarı çıkmıştım alışverişe şimdi geldim daha sancılar başlamadı. 10 gün içinde başlarmış

Daha çok çocuğun anne ile bağını kuracağı yaşı geçelim de ileride "bağlanma problemi nedeniyle ilişkilerimde şöyle şöyle bir insan oldum" suçlaması duymamak istiyordum. Ama mümkün değil; her evlat ailesini mutlaka suçlayacak bir travma buluyor

Zaten 35 yaşındayım, erken menopoz riskim var (ailesel). Hormonlar suyunu çekmeden halletmem lazım.

Fizyolojik gerçekler, psikolojik dengelerin üstüne çıkıyor.
ileride her türlü terapiye gider zaten o zaman alırım gönlünü
Ben bunu unuttum tamamen. Emzirirken daha rahat oluruz kısmen diye düşünüyordum. En azından arada bir alkolümü alayım artık, malt da süt yapar diye düşünüyorum
20liklerimi 2. Olmadan halledeyim de aradan çıksın bari. Onlar üzüyor

Allah analara zeval vermesin valla.. hiçbir baba ne kadar özverili de olsa (eşim dahil) annelerin yaptığı fedakarlığın 10da 1ini yapamaz

Ben de giyilebilir pompa bakıyorum.
Şubat indiriminde mochi giyilebilir 2li pompayı yakalayamadım.
Şu an tekli mochi giyilebilir 4500 civarı,
Lansinoh şarf edilebilir 2li pompa 2500 civarı.
Ciddi fiyat farkı var.

Ama hala almayı düşünüyorum. prizden bağımsız olması büyük avantaj.
Şarf edilebilir diğer pompalar prizden bağımsız olsa bile ona uygun emzirme sütyeni olması lazım ki eller serbest kalsın. Veya mutlaka pompaların bağlı olduğu makinayı yanımızda taşımamız lazım.

Hazır deneyimliyorken sorayım:

Siz tekli mi aldınız 2li mi?

Meme başı için büyük küçük ayrı aparatı yok değil mi? Tek aparat.
Eski miniş meme başım şimdiden devasa bir canavara döndü, makina tutsa bile bebiş nasıl kavrayacak :/

Ne kadar süre şarjı gidiyor? Yorumlar 1buçuk saat diyor.

Kullandıkça emiş kuvveti azaldı diyen var ama sanırım daha yeni kullanmaya başladınız makinayı.

Tekli almışsanız, 2li almayı önerir misiniz?

Yaaa hayırlısıyla doğum olur inşallah

Ben de giyilebilir pompa bakıyorum.
Şubat indiriminde mochi giyilebilir 2li pompayı yakalayamadım.
Şu an tekli mochi giyilebilir 4500 civarı,
Lansinoh şarf edilebilir 2li pompa 2500 civarı.
Ciddi fiyat farkı var.
Kendimi editlemem lazım

Mochi tekli giyilebilir 2600
Lansinoh tekli giyilebilir 2800
Lansinoh 2li giyilebilir 4500
Lansinoh şarj edilebilir 2li 2500

Çocuktan çocuğa değişiyor benim kızım konuşkan büyümüş küçülmüş gibiydi söz dinliyordu 2 yaşında hamile kalsam 3 yaşında doğursam sorun çıkarmazdı 3 yaş yarım gün kreşe giderse sizin için kolay olur her yaşta kıskançlık oluyor onun çaresi yok 8 yaşında var kıskançlık fark ediyorum anne bebek çantası aldım beğendi fark ettim aynı renk kurs çantası aldım bebeğe kıyafet alırken fark ettim bayramlığı erkenden aldık bir sürü kıyafeti var biz senede 1 kere kıyafet alıyoruz hızlı büyümüyoruz bebek 3 ayda 1 büyüyor 2 yaşına kadar böyle diye açıkladım biberon emzik alırken resim çizmeyi seviyor kalem boya alıyoruz yaş kaç olursa olsun dengeyi korumaya çalışıyoruz
Ben de sizle aynıyım, bir problem var diye düşünmeye başladım.
İlk gebeliğiniz miydi sizin benim sancım ilk gebeliğimde de yoktu suni sancıyla doğurdum zaten

Ahahaha olmuyor maalesef kötü haber emzirirken de alınan anestezi süte geçiyor diye uyarıldım dişçide. Birkaç gün emzirmeyip olabilirsiniz dediler ama oğlum TLCdeki bağımlılık programına çıksa yeriydi o kadar meme bağımlısıydı yapamadım. En az 2,5 senem daha iptal hasta olmamaya çalışmam gerekiyor. Bakalım ikisi de planlı bilinçli oldu ama içimden bir ses korunduğum halde üçüncüye hamile kalacaksın diyor bana da kendime hiç güvenemiyorum nedense.

Ama çok zor olur öyle de her çocuk farklı tabii ama 1 yaşındaki haliyle hamile kaldığımı hayal edemiyorum ben. Dengesiz yürümeye, yerlerde yuvarlanmaya başladığı, uyarıları tam olarak algılayamadığı dönem çünkü. Tam o zamanlarda bulantı kusma baygınlık geçirdiğimi hayal edemiyorum. Ben hala tuvalet eğitimi veremedim ilk zamanlar bulantıdan, şimdi de halsizlikten veremiyorum gerçi. Eşim ve ailem destek oluyor çocuk bakımında, şu an çalışmıyorum ama çalışsam iptal olurdum galiba.

Ay evet bende 2,5 sene emzirdim arkadaşlarım hep 1,5 yaşında kestiler 1,5 yaşından sonra beslenmek değil duygusal bağımlılık oluyor anneyi sıkıyor annem çalışıyordu biz sana yaz tatiline geleceğiz 1 hafta izin al sen toruna bakacaksın memeden keseceğiz dedim çünkü bakımını anne yapınca bulduğu yerde emiyor hatta ortalık yerde emme diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…