- 19 Mayıs 2015
- 1.441
- 2.545
- 133
- 39
Başka doktora yönlendirmedi mi benim doktor yurtdışında olacakmış başka bir doktor ile tanıştırdı beni onu çağırırsınız dedi. Emanet edildim yaniBana da carsamba yani yarin icin gel tabi o zamana kadar dogurmazsan demişti dogurmadim cok şükür35+2 yim yarin insallah kilosu benimkinin de sizinki gibi iyidir erkenci biraz kendisi doktorum da bayramda yokmus denk gelmez umarim tam o 3 gune
Ismini verdi benim hastalarima şu bakacak diye ama hic tanimadigim bi doktorla dogurmak istemiyorum stres oldum kadini gitmeden yakalayacagim bu gidisleBaşka doktora yönlendirmedi mi benim doktor yurtdışında olacakmış başka bir doktor ile tanıştırdı beni onu çağırırsınız dedi. Emanet edildim yani
Onlarda abartmışlarBugün hastaneye gittik, hem görmeye hem de kan vermeye. Tesadüf kan alınan yerin yanında ameliyathane girişi vardı, kapının önünde de iki kadın bir genç kız duruyordu. Konuşmalarından bebeğin doğduğunu ve onların da annenin çıkmasını beklediklerini anladım. 5 10 dk sonra anneyi sedyeyle çıkardılar, kadınlar o kadar neşeliydi ki, bildiğin Anadolu teyzesi ikisi de kadını öyle gülerek karşılsdılar, helloooo diyerek, hiç endişe yoktu hiçbirinde. Gerçekten hayran kaldım.
Yanında götürdüğün kişi çok önemli.
34+3 bnmde bnce aslinda daha erken ama doktor ne görüyosa artk dogck diyo baska bisi demiyoAyy aramızda bir hafta var sanırım 34+1 oldum bugün. Aa yok uygulama 3gün gösteriyor sadece. 34+larda mısın yoksa 35e mi girdin? Kontrol için haftaya gitmeyi düşünüyorum tabi bir ağrım sızım olmazsa. En son 32de gitmiştim. Maşallah bebişinin kilosu iyi. Ay benimki kaç oldu acabasen böyle yazınca heyecanlandım bayramda doktor yokken gelme gibi bir çılgınlık yapmazlar inşallah
Sezeryan olck o yuzden acilmaya bakmiyolar bnm bu 3. Nst oldu kilosu iyi fiye sanirim doktor temkinli ilerliyo kendi dogcak zaten diyo diye diye dogurtcakSizin ağrınız haricinde başka bir semptomunuz var mıydı?
Açılmanız var mıymış peki?
Sancı kaç çıktı ki nstde?
Ay ben panik
Aramızda çok az gün var. Tırsmaya başladım
Ben 32de gittim, haftaya 36da gideceğim. Daha nst ye hiç girmedim bi de.
Sancı gibi bir ağrım yok ama bazen regl sancısı bazen makata gelen tekme/bası hissi var sadece.
Günler yakın olunca bana da şafak göründü gibi geldi.
Ben de aynı heyecana girdim, 35+1 deyim.
Günlerimiz çok yakın 3ümüzün de.
Bayramda doktorum burada mı onu da bilmiyorum; daha doğuma da karar veremedim
32. Haftada tam 2 kiloydu bizim hanım kız. Ort. Haftalık 225-250 gram alırlarmış.
36da kilosu 3kg'ı geçerse iyi
Bayramdan önce gelirse tam bir kaos, daha evi temizlemedik bile kardeşimin gelmesini bekliyordum. Eşyalar hazır ama valize girmedi ohhooo baya dandini
Söyleyelim bebişlere de beklesinler ya bu ne acelebari Nisanda doğsunlar, mart annelerinin kaderini yaşamayalım
Yazdıklarınızı okudukça heyecanım artıyor . Sezeryan günleri konuşuluyor , normal doğum yapacaklar belirtilerden bahsediyor , yaa
Ama sanırım en son benim 33+1im be
Ay maşallah kilosu çok iyi olmuş o zaman çok merak ediyorum benim bebiş kaç oldu34+3 bnmde bnce aslinda daha erken ama doktor ne görüyosa artk dogck diyo baska bisi demiyo
Evet bayramda yokmuş o da doğurtup gitmek istiyor ben de 40a kalmak istemiyorum. hiç sancım falan çıkmıyor her şeyi yapıyorum ama gelesi yok benimkininBayrama kalmadan suni al bence doktorun olmazsa bayramda zor olur. Suni ile normal doğurdu kardeşim üçünde de . Kesin sezaryene dönecej diye bişi yok onu getirme aklına
Benim sizden daha riskili sizinki bu hafta gelmeyebilir daha vakti vsr ama benim ya 28 ya 2 Nisan ikisine Fe 27 si gibi son kontrolde karar verecek ama tercihi 2 si. 28 ile 2 arası benim için zulüm gibi geçer herhaldeIsmini verdi benim hastalarima şu bakacak diye ama hic tanimadigim bi doktorla dogurmak istemiyorum stres oldum kadini gitmeden yakalayacagim bu gidisle
Allah Allah neden bu kadar erken geleceğini düşünüyor acabaDoktordan geldim simdi cok ugrastirdilar
35 haftalik 3050 olmussanci cikti baska doktora yonlendirdi o da tekrar nst istedi ilac yazdi yarin tekrar gidicem sabah bol su icip gel dedi pazarteside ameliyata gelir gibi gel geceden bisey yeme dedi tabi dogurmazsan o zamana kadar dedi dogurur muyum dedim bilmiyorum dedi dogurmam inşallah o zaman dedm
Kilosu iyi muhtmeelen kendi gelmek isticek bayrama kadar dedi. Bayramdn once son kontrol olcak yani pazartesi günü
Normal şartlarda vakti daha var gibi duruyor 32den beri açılmam ve sancim var o yüzden bekliyoruz her anBenim sizden daha riskili sizinki bu hafta gelmeyebilir daha vakti vsr ama benim ya 28 ya 2 Nisan ikisine Fe 27 si gibi son kontrolde karar verecek ama tercihi 2 si. 28 ile 2 arası benim için zulüm gibi geçer herhalde
Ben aslinda bayram haftasi kilosu yerinde olursa dogsa diyorum bayramda oglumda evde ara tatille birlesiyo esimde evde olck bnm icjn cok iyi olcak ama bi yanimda az daha dursun diyoHaftalarimiz aynıymış ben de 27 Mart'ta gidiyorum kontrole sezaryen için gün verilecek. Bayramı atlatırız inşallah
o cumle insani o kadr tedirgin ediyo kiBana da carsamba yani yarin icin gel tabi o zamana kadar dogurmazsan demişti dogurmadim cok şükür35+2 yim yarin insallah kilosu benimkinin de sizinki gibi iyidir erkenci biraz kendisi doktorum da bayramda yokmus denk gelmez umarim tam o 3 gune
Ben bu hamilelikte bebege calisiyorum kilo konusundaAy maşallah kilosu çok iyi olmuş o zaman çok merak ediyorum benim bebiş kaç oldusuyun da biraz fazla demişti. 32de gittiğimde ağrın sızın olmazsa 3 hafta sonra gel dedi doktorum o yüzden haftaya gidecem bu hafta sıkıntım olmazsa. Ama bir yandan gitsem mi diyorum merak içindeyim
Valla bende anlamadim iri bebek haftasi ileri diyo sanci da cikinca ondn herhalde. Saglikli olsnda erkn dogsa da sorun yokAllah Allah neden bu kadar erken geleceğini düşünüyor acaba
Ben maalesef ilk oğlumda bu durumu yaşadım. 39+3 te bebek neredeyse 4 kiloya yaklaşmış suni sancıyla başlatalım beklersek doğumdaki riskler artar dedi doktorum. Ben de mecbur kabul ettim. Ama saatlerce suni sancı almama rağmen doğumum ilerlemedi. Oğlum aşağı inmedi ve hareketleri azalmaya başladı ve sezeryanla alındı. İnşallah siz rahat bir doğum yaşarsınız.Kızlar selam 38+0 olduk bugün kilosu 3650 olmuş doktorum bir hafta daha bekleyip doğum başlamazsa suni verelim diye düşünüyor kilosu daha da ilerlemeden ama suniden sezaryene de dönebilir gidişatı bilemeyiz dedi çok kararsızım beklemeli miyim yoksa riske atmamalı mıyım hem suni alıp hem sezaryen olmak da istemem var mı bu durumda olan
Ben acıdan ağrıdan gebermek üzereyim keşke benimde sizin gibi ağrım olmasaBakıyorum herkesin çatı ağrısı kasık ağrısı adet ağrısı bel ağrısı var 37 haftalık oldum hala bir yerim ağrımıyor ağrılarınızın olması güzel bir şey bebekleriniz geliyor ilk gebeliğim gibi suni sancı verecekler diye korkuyorum hurma ananas egzersiz tüm tuşlara bastım çarşamba kontrolümden beri tık yok
Ay ne güzel maşallah dikkat ettiniz mi yaptığınız birşey var mı gerçi daha geçti hepimiz doğacağız da aklımızda bulunsunBide 2 kilo vermisim 77 ydim 75 e inmisim doktora soyledim bebek kilo almis sen vermissin iste ne guzel dediyani bebek gercekten 3 kiloysa ben 70 le basladim hamilelige sadece 2 kilo almis oluyorm onda suyu plesanta falandir eksiye duscem galibs dogumdan sonra
Valla hic dikkat etmedim aslinda ne bulduysam yedimAy ne güzel maşallah dikkat ettiniz mi yaptığınız birşey var mı gerçi daha geçti hepimiz doğacağız da aklımızda bulunsun
Bir hafta 10 gün geri olması çok önemli değilmiş. Eğer her gittiğinizde gerilik daha da artarsa o zaman değerlendirilmeliymiş. Önemli olsaydı bence doktor size illa ki söylerdi, iki hafta sonra gelmenizi beklemezdi. İçiniz rahat edecekse başka bir doktora daha gidin, ölçümleri karşulaştırırsınız. Sonuçta bunlar da makine, yanılma payı da olabilir.Sevgili anneler ben bir soru soracağım size.
Bebeğimin ölçümleri hep ileride gidiyordu. Ancak son ölçümlerde kafa ölçüleri yani bpd ve hc haftasından geride. İki haftada bir gidiyorum, şu an 35. haftadayım. Doktor bir yorum yapmadı zaten olumlu ya da olumsuz değerlendirme, yorum yapan biri de değil maalesef. Ben eve geldiğimde fark ettim hepsini kıyaslayınca.
Bir sorun yoktur değil mi? Haftaya kontrole gideceğim.
Bir hafta 10 gün geri olması çok önemli değilmiş. Eğer her gittiğinizde gerilik daha da artarsa o zaman değerlendirilmeliymiş. Önemli olsaydı bence doktor size illa ki söylerdi, iki hafta sonra gelmenizi beklemezdi. İçiniz rahat edecekse başka bir doktora daha gidin, ölçümleri karşulaştırırsınız. Sonuçta bunlar da makine, yanılma payı da olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?