Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    122

Benim 3.gebeliğim. İlkinde suyum geldi önce, sonra kendi sancılarım başlamadı ve suni sancı aldım. İkincisinde kordon prezentasyondu ve acil sezaryene aldılar.

Benim 3.gebeliğim. İlkinde suyum geldi önce, sonra kendi sancılarım başlamadı ve suni sancı aldım. İkincisinde kordon prezentasyondu ve acil sezaryene aldılar.
Şimdi nasıl olacak doğumunuz ssvd düşünmüyorsanız zaten sezeryan olursunuz sancıya ağrıya ihtiyacınız yok ben kendim suni sancıyla doğmuşum kızımı da suni sancıyla doğurdum bunda da sancı gelmiyor genetik olabilir dedim sizinde sancınız yoksa benim gibi olabilir

Benim ikisinde de 40 hafta doldu ve doğum oldu, dediğim gibi ilkinde suyum geldi, ikincisinde risk oluştu. Ben ağrı başlasın, kendisi gelsin istiyorum sezaryen de de. Tabii ki sağlık önceliğim.

O yüzden ağrısı başlayanlara gıpta ediyorum, çok şanslılar.

Benim ilk doğumda annem biraz kendi ağrım başlamıştı, annem kızımın ağrısını al Allahım bana ver diye dua etmeye başlamış, ben de anneme telefon ettim, anne öyle dua edilmez diye, gerçekten ağrım kesilmişti. Yani her şeyin doğaya uygun olması güzeldir, sağlıklı olduğu sürece.

Ama sezeryande bebek kanala inerse sezeryan yapmak zor olur diye biliyorum sancıda açılmayı tetikleyip bebeği kanala indirebilir 38 hafta olmuşsunuz doktorunuz sezeryan günü vermedi mi

Kızlar selam 38+0 olduk bugün kilosu 3650 olmuş doktorum bir hafta daha bekleyip doğum başlamazsa suni verelim diye düşünüyor kilosu daha da ilerlemeden ama suniden sezaryene de dönebilir gidişatı bilemeyiz dedi çok kararsızım beklemeli miyim yoksa riske atmamalı mıyım hem suni alıp hem sezaryen olmak da istemem var mı bu durumda olan

Ayy bu anneler yokmu bir yandan kızıyorum bir yandan merhametten yapıyorlar diyorum
Benim annem ilkinde çok panik etti beni ağladı ikincisinde evde kalsın dedim ama eşim yetişemedi annem yine panik oldu evden çıkarken çabuk ol doğum var diyor ben yürüyemiyorum sancıdan hastanedede ağlamaya başladı kolunu tutuyrum kendini üstüme atıyır ağlıyor bağırıyor çok panik ediyor benide

Ne güzel düşünmüşsünüz kardeşler arasındaki sağlıklı bağ, ebeveynlerle başlıyor.

Ama sezeryande bebek kanala inerse sezeryan yapmak zor olur diye biliyorum sancıda açılmayı tetikleyip bebeği kanala indirebilir 38 hafta olmuşsunuz doktorunuz sezeryan günü vermedi mi
Konuşmadık tarihi, nasıl olur bilmiyorum, biraz da kaçıyorum. İkinci doğumum da Allah'a şükür sağlıklı oldu ama bende birkaç şey bıraktı, hepsi de psikolojik. Doktorum çok iyi, üçüncüde de aynı doktor. Fakat dediğim gibi ben psikolojik olarak etkilendim, tamamen kişisel bir durum, yoksa sezaryenle ilgisi yok.

Bugün hastaneye gittik, hem görmeye hem de kan vermeye. Tesadüf kan alınan yerin yanında ameliyathane girişi vardı, kapının önünde de iki kadın bir genç kız duruyordu. Konuşmalarından bebeğin doğduğunu ve onların da annenin çıkmasını beklediklerini anladım. 5 10 dk sonra anneyi sedyeyle çıkardılar, kadınlar o kadar neşeliydi ki, bildiğin Anadolu teyzesi ikisi de kadını öyle gülerek karşılsdılar, helloooo diyerek, hiç endişe yoktu hiçbirinde. Gerçekten hayran kaldım.

Yanında götürdüğün kişi çok önemli.

Doktordan geldim simdi cok ugrastirdilar
35 haftalik 3050 olmus sanci cikti baska doktora yonlendirdi o da tekrar nst istedi ilac yazdi yarin tekrar gidicem sabah bol su icip gel dedi pazarteside ameliyata gelir gibi gel geceden bisey yeme dedi tabi dogurmazsan o zamana kadar dedi dogurur muyum dedim bilmiyorum dedi dogurmam inşallah o zaman dedm
Kilosu iyi muhtmeelen kendi gelmek isticek bayrama kadar dedi. Bayramdn once son kontrol olcak yani pazartesi günü

Ayy aramızda bir hafta var sanırım 34+1 oldum bugün. Aa yok uygulama 3gün gösteriyor sadece. 34+larda mısın yoksa 35e mi girdin? Kontrol için haftaya gitmeyi düşünüyorum tabi bir ağrım sızım olmazsa. En son 32de gitmiştim. Maşallah bebişinin kilosu iyi. Ay benimki kaç oldu acaba sen böyle yazınca heyecanlandım bayramda doktor yokken gelme gibi bir çılgınlık yapmazlar inşallah

Sizin ağrınız haricinde başka bir semptomunuz var mıydı?
Açılmanız var mıymış peki?
Sancı kaç çıktı ki nstde?

Ay ben panik
Aramızda çok az gün var. Tırsmaya başladım
Ben 32de gittim, haftaya 36da gideceğim. Daha nst ye hiç girmedim bi de.
Sancı gibi bir ağrım yok ama bazen regl sancısı bazen makata gelen tekme/bası hissi var sadece.
Günler yakın olunca bana da şafak göründü gibi geldi.
Ben de aynı heyecana girdim, 35+1 deyim.
Günlerimiz çok yakın 3ümüzün de.
Bayramda doktorum burada mı onu da bilmiyorum; daha doğuma da karar veremedim
32. Haftada tam 2 kiloydu bizim hanım kız. Ort. Haftalık 225-250 gram alırlarmış.
36da kilosu 3kg'ı geçerse iyi

Bayramdan önce gelirse tam bir kaos, daha evi temizlemedik bile kardeşimin gelmesini bekliyordum. Eşyalar hazır ama valize girmedi ohhooo baya dandini

Söyleyelim bebişlere de beklesinler ya bu ne acele bari Nisanda doğsunlar, mart annelerinin kaderini yaşamayalım

Var ya sırf ulu orta üstümü başımı açıp emmeye çalıştığı için oğlumla dışarı çıkarken dekolteli elbise falan giyemiyordum korkudan. Dışarda aklına esip bi indirse bluzu, elbiseyi emmek için rezillik
Ben 18 aylıkken tatile gittim bir hafta döndüğümde memeyi unutur sanmıştım ama hem ben mastit olmuştum hem o ilk mememe saldırdı bu kez aynı hataları yapmayacağım diyorum ama emzirerek uyutmak konforlu oluyor.

Haftalarimiz aynıymış ben de 27 Mart'ta gidiyorum kontrole sezaryen için gün verilecek. Bayramı atlatırız inşallah

Ya evet 3kiloyu geçerler inşallah sağlıkla tabii sorma bende de durumlar aynı eşyalar valize konmadı, temizlik yapılmalı ay bayramdan sonraya kalsınlar yaa. Ödüm kopuyor doktorum yokken gelme girişiminde bulunur diye

Benim 14 yaşındaki kız ile 5 yaşındaki oğlan da kıskanıyor beşikte tavşan vardı yastık bunlara da fil aldık kıskandılar diye. Bebeğin barbie kıyafetinden istiyor kız. Oğlan da cıngıraklara zilli toplara göz dikti. Bugün kızın 27 si oğlanın doğumgünü aannemlere hediyeleri doğuma gelirken getirin dedim ilgi bebeğe kaymış olmasın diye. Dün oğlan ben de hastanede kalçam özlerim kapıda dururum uyumam acıkmam dedi diye o da mı kalsa diyorum eşim abartma diyor suit oda var gecelik 8 bin farkla onu bile veresim var eşim de onla çocuklara hediye alırız daha çok sevinirler diyor 2 gecede 16 bin eder diyor ama sanki içim sızladı

Bana da carsamba yani yarin icin gel tabi o zamana kadar dogurmazsan demişti dogurmadim cok şükür 35+2 yim yarin insallah kilosu benimkinin de sizinki gibi iyidir erkenci biraz kendisi doktorum da bayramda yokmus denk gelmez umarim tam o 3 gune

Bayrama kalmadan suni al bence doktorun olmazsa bayramda zor olur. Suni ile normal doğurdu kardeşim üçünde de . Kesin sezaryene dönecej diye bişi yok onu getirme aklına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…