• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    111
Ya benim de dolap şifonuer daha gelmedi yaptırıyoruz. O yüzden onlar gelmeden de bısey yıkayıp yerleştirmek istemiyorum gelsin yerine koyayaım direk diyorum.
Bıde puseti tek alıp sonra mı bebek arabasını alayım yoksa birlikte alınması mı lazım illa. Çok masraf oldu bize ilk bebiş olunca . Beğendiklerim pusetle birlikte 20sinde gecıyor fiyatlar. Bilemedim doğar doğmaz arabaya ihtiyaç olur mı ki yine
Deneyimli anneler yazsa daha iyi olur.

Biz şöyle düşündük.
Bebek arabası ilk haftalarda bile lazım olur, doktor muayenesi (hem anne hem bebek için) aile hekimine gitmek gerekecek vs.
O sırada bebek arabası kullanırız.
Bebek arabasına da anakucsğı puset takmazsak, arabanın kendi yatma haznesi yenidoğan için fazla büyük oluyor rahat etmeyebilir. Sonuçta anne karnı gibi sarıp sarmalanması lazım. O yüzden bebek arabası da aldık.

Puseti de alacağız aynı markadan bebek arabasıyla uyumlu olsun diye. sadece hangi modeli alsak arasındayız.

Bir de aldığımız markada(cybex) stoklar sürekli bittiği ve ileri teslim tarihi verildiği için (2-3 ay bekleme süreci olabiliyor), şimdiden aldık arabayı. Bu da bi faktör oldu.

Fiyatlar malesef bize de fazla geldi. Ebebekte mamas papas ürünleri hoşumuza gitmişti alternatif olarak; onlar da benzer fiyattaydı.

Son düzenleme:
Eğitimdeki hemşire, ebe, doktor hepsi ısrarla gerek yok, hastane çantasına da koymayın sakın dediler. Neden bu kadar ezber bilgileri sunmayı sürdürüyorlar, hayret gerçekten.
Bazen ilk seferde süt gelmeyince sağmak gerekir diye bir bilgi var buna çoğu kişi katılmıyor belki ondan diyorlardır. Çünkü bebeğin emmesi kadar güçlü değil hiçbir makine ya da pompa. Ben hastane çantama koydum ama gerek duymadım ilk gün bebeğim emdiği için. Birkaç gün sonra sütüm artınca gerekli oldu. Emmeyen bebeği ısrarla emzirmek için teşvik etmeleri bundan dolayıdır belki.

Deneyimli anneler yazsa daha iyi olur.

Biz şöyle düşündük.
Bebek arabası ilk haftalarda bile lazım olur, doktor muayenesi (hem anne hem bebek için) aile hekimine gitmek gerekecek vs.
O sırada bebek arabası kullanırız.
Bebek arabasına da anakucsğı puset takmazsak, arabanın kendi yatma haznesi yenidoğan için fazla büyük oluyor rahat etmeyebilir. Sonuçta anne karnı gibi sarıp sarmalanması lazım. O yüzden bebek arabası da aldık.

Puseti de alacağız aynı markadan bebek arabasıyla uyumlu olsun diye. sadece hangi modeli alsak arasındayız.

Bir de aldığımız markada(cybex) stoklar sürekli bittiği ve ileri teslim tarihi verildiği için (2-3 ay bekleme süreci olabiliyor), şimdiden aldık arabayı. Bu da bi faktör oldu.

Fiyatlar malesef bize de fazla geldi. Ebebekte mamas papas ürünleri hoşumuza gitmişti alternatif olarak; onlar da benzer fiyattaydı.
Biz de hep ilk aylarda kullandık bebek arabasını puseti olan bir arabayı seçtik bu yüzden. Gerçekten de düşününce hastaneye avmye giderken başka hiçbir şey kullanamazdık zaten. Oğlum ayaklaninca kullanmak istemedik elinden tutup gittik her yere. Jolienin modellerine bakabilirsiniz uygun fiyata bulursunuz bence. Biz çok çok para vermedik iyi ki çünkü 1 yaşına kadar kullandı genel olarak. Yine kullanacağız inşallah oğlum kıskanmaz 😅

Ben gümüş kapak kullanmıştım hiç yara problemi yaşamadım. İşe başlayacağım için de devamlı sağım yapıyordum o yüzden mastit de olmadım. 2 sene gece gündüz emzirdim. Benim emzirme sürecim güzel geçmişti. Hep olumsuz düşünmeyin🙂 inşallah şimdi de sütüm iyi olur, yara bere olmaz 🤲
Maşallah ne güzel 🧿 kimisinin bünyesi farklı oluyor arkadaşımda hiç olmamıştı doğru düzgün sağmazdu emzirmexdide ben deli gibi emzirirdim sağardım genede olurdu peki bu Gümüş kapak nasıl kullanılıyor kaç saat duracak önceden başlayalımmı mesela, kremlimi kremsizmi takalım

Kıza hamile olanların yuvarlak erkeğe hamile olanların sivri diyorlar da doğru değildir herhalde. Gerçi benim ikinci erkek ilki de sivriydi ama. Bu bir ay öncesine kadar karnım iyiydi ama doğsun artık demeye başladım. Cidden karnım benden ayrı çok bağımsız duruyor 😄
Benim karnım da sivri, herkes emin misin kız olacağına diye soruyor 😅

Tamamen annenin karın anatomisine ve bebeğin pozisyonuna bağlı olduğunu düşünüyorum😄
Ama bu hurafelerin geyiği de güzel oluyor

Şimdi nasıl yapalım hangi kremi süreceğimi şaşırdım yada direk gümüş kapakmı kullanayım hametan ile lansinoh bir gün biri bir gün birini kullanıyorum arada zeytinyağıda sürüyorum kantaronda var kapağıda sürüp üstüne mi takayım ne yapalım 😆

siz de benim gibi devasa oldunuz mu bir de böyle üniversiteye derslere gidiyorum hocalar gelme artık istersen diyorlar
Maşallah ya🥰olmaz mıyız bu bikaç hafta önceki halim benimde hergeçen gün şişiyoruz alışverişe gittik doğumdan hemen sonra mevlüt vericez sünnet yapıp oralardada düğün gibi oluyor böyle şeyler kıyafet deneyemedim ne alacağımı bilemedim ya alakasız bir alışveriş yaptım ama olmadı tekrar çıkmam lazım 🤦🏼‍♀️

Eklentiler

• IMG_3953.webp
    IMG_3953.webp
    40 KB · Görüntüleme: 60
Şimdi nasıl yapalım hangi kremi süreceğimi şaşırdım yada direk gümüş kapakmı kullanayım hametan ile lansinoh bir gün biri bir gün birini kullanıyorum arada zeytinyağıda sürüyorum kantaronda var kapağıda sürüp üstüne mi takayım ne yapalım 😆
Bütün tuşlara basmışsınız😄😄
Güldüğüme bakmayın valla ilkinde nasıl canınız yanmışsa bu sefer işi şansa bırakmak istemiyorsunuz.

Ben lansinoh ve meme kalkanı alırım dururum diyordum.
Gözüm korkuyor he😅

Aldığım kilo da 7,5 oldu onun da sonunu yeni aldım bu nasıl bir göbek ya diğerlerinde kiloluydum yayvandı göbeğim bunu taşımak daha zor ya da yaşlandığım için artık çok ağrılı ilkinde 25 yaşında idim şimdi 39
Ben şimdi yaşımdan dolayı kolay geçirmeliyim ama 80 lik nene gibi ah uh dolaşıyorum yataktan kalkamıyorum 30 dan sonra bir tane daha düşünüyordum bide yaştan dolayı zor geçerse hastaneye yatırırlar heralde 😂

Bütün tuşlara basmışsınız😄😄
Güldüğüme bakmayın valla ilkinde nasıl canınız yanmışsa bu sefer işi şansa bırakmak istemiyorsunuz.

Ben lansinoh ve meme kalkanı alırım dururum diyordum.
Gözüm korkuyor he😅
Meme kalkanıda var ısıtıcı felanda aldım😂öyle valla aslında ilkindede çok şey denedim ama çare olmamıştı doğumdan daha korktuğum şey varsa bu heralde

Sağma makinası her durumda işe yarar diye düşünüyorum.
Az gelirse sağıp artırmak için; çok gelirse de memeyi boşaltıp mastit riskini azaltmak için.

Sağmak uzun süren birşey olduğu için eller serbest olan şarj edilebilir makinalardan düşünüyorum ben de, Mochi veya Lansinoh

Sizin böyle deneyiminiz var mı?

Keşke anket açabilsem, tüm deneyimli annelere sorardım.
1. Hastane tipi?
2. Kablolu sağım cihazları?
3. Eller serbest (kablosuz) sağım cihazları?
Kablolu kivi ve lansinoh kullandımda ben buzluğa atmak için değil kendimi rahatlatmak amaçlıydı daha çok diyelim
Ama meme ucum çok büyük müş benim bende bilmiyordum😅 bunlar birsüre sonra mememi çeke çeke ister istemez daha da büyüttü ve artık sütler içine değil dışına akıyordu böyle saçma bişey yaşadım Allahtan buzluğa atma derdi vs yok diye idare ettim mastit için kullandım çoğu zaman

ben yatagin yanina takmalik donenceden aldim hollandada dolap gibi bir uygulamadan cunku dediginiz gibi hem pahali hem de cok az bi zaman diliminde kullanilabilicek, ama herkes kullaniyor cocukta otizm riski yaraticagina inanmiyorum sadece uykuya dalip onu oyalamasi icin o, hem de tatli duruyor bazi muzikli olanlari, tavsiyem turkiyede letgo ya da dolap’a bakmaniz💖

sut sagma makinasiyla ilgili de burda bizim evimize gelecek olan ebe bana simdiden sut sagim pompasi almana gerek yok hastanede oluyor kiralamak istersen sonrasinda ama sut gelmesi icin ugrasicaz eger aksi durum olursa dedi, ama tabi ki o anin sartlarinda hastanede ne olur bilinmez aldiysaniz yaniniza alirsiniz belki🙏🏻
Ebe desteği alman okadar iyi olmuş ki hayatının en iyi kararı 👍🏻 süt sağım zor iş inşallah ihtyaç duyulmaz bende mastitten kurtulmak adına kullanıyordum

Benim karnım da sivri, herkes emin misin kız olacağına diye soruyor 😅

Tamamen annenin karın anatomisine ve bebeğin pozisyonuna bağlı olduğunu düşünüyorum😄
Ama bu hurafelerin geyiği de güzel oluyor
Evet hurafe ama beni gören özellikle yaşlılar hep erkek doguracaksın deme diye soruyor eskiler biliyor ya😄 işin eğlenceli tarafı tabii bunlar yoksa kız belirtisi de çok yaşadım.

Ebe desteği alman okadar iyi olmuş ki hayatının en iyi kararı 👍🏻 süt sağım zor iş inşallah ihtyaç duyulmaz bende mastitten kurtulmak adına kullanıyordum
Hollandada siz isteseniz de istemeseniz de veriyolar bu destegi ister gunde 3 saat ister 6 saat 8-9 gun, insallah iyi gelir annem de gelecek ama ilk gunler icin bebek nasil tutulur emzirme nasil yapilir vs. icin cok lazim bence de🙏🏻 evin isini bile yapiyor ama o kadar yaptirmam sanirim🥲

insallah bakalim hepimizin planlarina gore gitsin insallah bu surec🙏🏻

Maşallah ya🥰olmaz mıyız bu bikaç hafta önceki halim benimde hergeçen gün şişiyoruz alışverişe gittik doğumdan hemen sonra mevlüt vericez sünnet yapıp oralardada düğün gibi oluyor böyle şeyler kıyafet deneyemedim ne alacağımı bilemedim ya alakasız bir alışveriş yaptım ama olmadı tekrar çıkmam lazım 🤦🏼‍♀️
Ya hamileyken sonra giyinmek için kıyafet almak o kadar yanıltıcı olabiliyor ki. Şöyle bir şey okudum mesela doğum öncesi aynı kiloya insek bile artık kaburga kemiği eskisi gibi kalmayacakmış. Gebelik boyunca genişlediği için kemikler eski bedenimiz olmayacakmış. İlk gebeliğimde yaşadım bunu eski kilomdayım bazı şeyler üzerime olmuyor özellikle pantolonlar vs. Hayır spor yapıp sıkılaştım yağ yok kilom aynı niye olmuyor çünkü içimizde bebeği büyütürken kemiklerimiz genişledi 🥲

Ya hamileyken sonra giyinmek için kıyafet almak o kadar yanıltıcı olabiliyor ki. Şöyle bir şey okudum mesela doğum öncesi aynı kiloya insek bile artık kaburga kemiği eskisi gibi kalmayacakmış. Gebelik boyunca genişlediği için kemikler eski bedenimiz olmayacakmış. İlk gebeliğimde yaşadım bunu eski kilomdayım bazı şeyler üzerime olmuyor özellikle pantolonlar vs. Hayır spor yapıp sıkılaştım yağ yok kilom aynı niye olmuyor çünkü içimizde bebeği büyütürken kemiklerimiz genişledi 🥲
Doğru benim kemiklerimde çok bir fark olmamıştı keşke olsa biraz genişlese çok minyon bir yapım var bedenlerde olmuyor ama artık bu ikinci belki bu sefer olur kilomda aynı yine zaten doğumdan sonra çıkamam diye düşündüm iki bebekle ve dikişli halimle zaten hiç vakit yok hemen şehir değiştirmemiz gerekecek yol kısa da değil hemen almam lazımdı ama işte deneyemiyorum çok kötü oluyor denediklerimde anlaşılmıyor karnım çok büyüdü şuan her gören günün geçtimi diye soruyor🥹

Doğru benim kemiklerimde çok bir fark olmamıştı keşke olsa biraz genişlese çok minyon bir yapım var bedenlerde olmuyor ama artık bu ikinci belki bu sefer olur kilomda aynı yine zaten doğumdan sonra çıkamam diye düşündüm iki bebekle ve dikişli halimle zaten hiç vakit yok hemen şehir değiştirmemiz gerekecek yol kısa da değil hemen almam lazımdı ama işte deneyemiyorum çok kötü oluyor denediklerimde anlaşılmıyor karnım çok büyüdü şuan her gören günün geçtimi diye soruyor🥹
İşiniz de zor görünüyor Allah kolaylık versin. Gözle görülür bir farklılık olmuyormuş zaten ama eski insan kalıntılarından kadınların anne olup olmadığını kemik yapısından anlıyorlarmış bir yerde okumuştum sonra anlamıştım neden bazı eski kıyafetlerinin olmadığını🥲Benim karnım çok gerildi artık yırtılacak gibi hissediyorum. Hele göbek deliğim dışarı çıktı sanki daha da dayanamayacakmış gibi duruyor. Ben de baharda giymelik bir şeyler alıyorum indirim görünce ama şimdi deneyince çok komik oluyorlar iade mi etsem diyorum habire ama doğumdan sonra inşallah yakışacak diyorum 😄 sünnet için kıyafet seçmek ayrı zordur ama.

Arkadaşlar süt sağma makinesi sadece sütü sağıp bebeğe vermek için kullanılmıyor 🙏 mastit vs olmamak için özellikle ilk haftalar o goguslerın boşalması lazım. Tecrübeli annelerimiz gecmış yorumlarda bahsetmiş ne kadar gerekli bısey olduğunu . Ve çok acılı sancılı bir süreç . O gece sertleşme olduysa memede 2,3 gün siparişin gelmesini bekleyebilecegınız hafif ağrıdan bahsetmiyoruz. Eltimde olmuştu ve gece 3te eczane eczane dolaştılar almak için benden söylemesi 😁
Aynen bundan bahsediyorum be gece acil olunca bulduğun markayı 2 katı fiyata alıyorsun üstüne bir daha almak zorunda kalıyorsun cidden hem ağlatıyor hem emziremiyor mama veriyorsun hem de antibiyotik tedavisi başlarsa o arada sütün azalabiliyor varken boş yere çok sıkıntılı bişi mastit

Sisinki çok tatlı bir yuvarlak benimki füze gibi korkutucu 🤣🤣

Back