- 29 Haziran 2015
- 882
- 901
- 103
Bebekler ses dalgasından rahatsız oluyormuş önce, bu yüzden sesten kaçınca kalp atım sesi kesiliyormuş nst de. Vuu diye çıkan ses bebeğin su içindeki kayma sesiymiş :) sonra mecbur alışıyorlarmış sese. Ben de yeni öğrendim.Benim nts hiç 20nin altına düşmüyor sertleşince 27e doğru çıkıyor ama sertleşmeden de 27e çıktığı oldu.
bebek hareket ederse kalp atışı sinyali kesilebiliyor bazen de takır tukur sesler çıkıyor
Çok bilgilendirici oldu teşekkür ederi zHanımlar merhaba,
Benim de bugün kontrolüm vardı. Doktor dedi ki; ilk doğum yapacakların bebeği kanala doğru inince yani baş aşağı pozisyonu alınca artık değiştirmiyormuş. Ama sonraki gebeliklerde bebek inse de yer daha geniş olduğundan sonradan yer değiştirebiliyormuş. Bir de yine sonraki gebelikler için konuşuyorum, nst de çıkmayan sancıyı çok takma, sancı bir anda da başlayabilir dedi.
Sancı çıksın diye ne yapalım dedim. Yok bir şey yapma, daha zamanı var dedi. Yani hepimiz Allah'ın izniyle 37 yi görelim inşallah, ondan sonrası bakalım nasıl gelecekse hayırlısıyla gelsin. Erken doğum riski olan arkadaşların da umarım kalabileceği maksimum süreye kadar kalsın inşallah bebekleri yerlerinde.
Bir de diğer bebek 40.haftada doğduysa bu da 40 da doğacak diye bir şey yok dedi.
Evet, inşallah zamanında kolaylıkla gelirler. Bir de doktor önceden demişti, bebekler kendi doğumunu kendi seçiyor diye. Bazen ne yapsan olmayacaksa olmuyor, bazen de ne yapmasan olacak olan oluyor. Biraz kısmet işi işte.Çok bilgilendirici oldu teşekkür ederi z
Kanala girip geri çıkma ihtimali beni üzdü
Ama minyonum bebeğimde biraz iri belki faydası olurçok beklemek istemiyorum 40 lardan sonrası korkutuyor
Bilgiler için teşekkürkerHanımlar merhaba,
Benim de bugün kontrolüm vardı. Doktor dedi ki; ilk doğum yapacakların bebeği kanala doğru inince yani baş aşağı pozisyonu alınca artık değiştirmiyormuş. Ama sonraki gebeliklerde bebek inse de yer daha geniş olduğundan sonradan yer değiştirebiliyormuş. Bir de yine sonraki gebelikler için konuşuyorum, nst de çıkmayan sancıyı çok takma, sancı bir anda da başlayabilir dedi.
Sancı çıksın diye ne yapalım dedim. Yok bir şey yapma, daha zamanı var dedi. Yani hepimiz Allah'ın izniyle 37 yi görelim inşallah, ondan sonrası bakalım nasıl gelecekse hayırlısıyla gelsin. Erken doğum riski olan arkadaşların da umarım kalabileceği maksimum süreye kadar kalsın inşallah bebekleri yerlerinde.
Bir de diğer bebek 40.haftada doğduysa bu da 40 da doğacak diye bir şey yok dedi.
Ay kıyamam haşır huşur ses geliyodu benimkinden de kalp atışı siliniyodu demek kaçıyormuş yazıkBebekler ses dalgasından önce rahatsız oluyormuş, ondan kaçıyorlarmış, vuu diye çıkan ses
Bebekler ses dalgasından rahatsız oluyormuş önce, bu yüzden sesten kaçınca kalp atım sesi kesiliyormuş nst de. Vuu diye çıkan ses bebeğin su içindeki kayma sesiymiş :) sonra mecbur alışıyorlarmış sese. Ben de yeni öğrendim.
Ben zorunlu geçen hafta kontrassız mr çekildim. Apandisit şüphesiyle acil çekildim ve mr sonucu ameliyat oldum. Kontrassız mr ın hamileyken çekildiğini söyledi dr um.Hamileyken mr çektiren var mı
Geçmiş olsun bende bugün beyin mr ı çekildim bugün kontratsız ne demek onu belirtmediler kadın doğum doktorum nörolojiye gönderirken mr isteyebilirler dedi bende özellikle gebelikte çekiliyor mu diye sordum nöroloji doktoruma ve mr çeken uzmana da özellikle sordum 32 haftalık gebe olduğumu belirttim içimde kuşku oluştu internette de çekilebilir mr ses dalgaları ile çalışıyor diyor tomografi ve röntgende ışın radyasyon varmış onlar bile gerekirse çekiliyormuşBen zorunlu geçen hafta kontrassız mr çekildim. Apandisit şüphesiyle acil çekildim ve mr sonucu ameliyat oldum. Kontrassız mr ın hamileyken çekildiğini söyledi dr um.
Ben ZuBu diye markanın halka slingini aldım daha kullanmadımBen de sorum duruyorum hala çevreye. Ama bu slingler çok pahalı değil mi ya? Kumaş parçasına 1000tl istiyorlar.
Ay bunlar kasılmaysa bile rahim uzunluğunu kısaltmasın daBunları çok araştırdım sertleşme gibi içim çekiliyor benim semsert oluyor sürekli oluyor ama karnım büyümeye başladıktan sonra bişey bulamıyorum ama sanırım doğuma hazırlık kasılmaları tam sancıda değil önemsiz de değil vücut hazırlanıyor bence bebide içerde geriniyo gibi oluyor
Allah yardımcınız olsun. Siz ve bebekler iyi olun.. Lütfen gönlünüzü ferah tutun. Sağlıkla kavuşun inşallahKızlar 31+5 ikiz gebeliğim şuan hastanede yatıştayim. Acilmam varmış benim için lütfen dua eder misiniz hamile duası kabul olurmuş en azından 2 hafta daha kalsalar çok iyi olurdu.
Çok geçmiş olsunBen zorunlu geçen hafta kontrassız mr çekildim. Apandisit şüphesiyle acil çekildim ve mr sonucu ameliyat oldum. Kontrassız mr ın hamileyken çekildiğini söyledi dr um.
hıçkırığı çok tatlı oluyor bide nefes alışverişini yakaladım bigün okadar harikaydıki göğsü inip kalkıyordu içerde karnıma yansıyordu buAy kıyamam sesten rahatsız oluşlarını yesinler. Benim ilk oğlum bir keresinde dışardan çok büyük bir gürültü geldiğinde karnımda sıçramıştı hatırlıyorumbir de şimdiki bebeğimin hıçkırıklarını bu haftada hissetmeye başladım çok şeker
Zannetmiyorum ya ben ginde 10 kere yaşıyorum en az bu haftalara geldim hatta rahim uzunluğum haddinden fazla bile çıkmıştıAy bunlar kasılmaysa bile rahim uzunluğunu kısaltmasın da
Hıçkırıkları ben de yaklaşık 1 aydır duyuyorum, bayılıyorum çok tatlışAy kıyamam sesten rahatsız oluşlarını yesinler. Benim ilk oğlum bir keresinde dışardan çok büyük bir gürültü geldiğinde karnımda sıçramıştı hatırlıyorumbir de şimdiki bebeğimin hıçkırıklarını bu haftada hissetmeye başladım çok şeker
Ay evet o da var ama o daha nadir oluyorhıçkırığı çok tatlı oluyor bide nefes alışverişini yakaladım bigün okadar harikaydıki göğsü inip kalkıyordu içerde karnıma yansıyordu bu
Ya o ayrılık yasını çok fena yaşadım benHıçkırıkları ben de yaklaşık 1 aydır duyuyorum, bayılıyorum çok tatlışbütün hareketleri çok güzel geliyor.
Bu aralar göbek deliğim çevresinde bi işler çeviriyor bi garip hissettiriyor sadece; ama çok güzel
Allah isteyen herkese nasip etsin
Hamileyken bebek hareketleri o kadar çok hoşuma gitti ki,
Doğum sonrası ayrılık yası yaşayacağımı düşünüyorum. Bazıları yaşarmış..
Sırf bu yüzden tavşan gibi yavrulayacağımdan korkuyor eşim
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişleriniziKızlar 31+5 ikiz gebeliğim şuan hastanede yatıştayim. Acilmam varmış benim için lütfen dua eder misiniz hamile duası kabul olurmuş en azından 2 hafta daha kalsalar çok iyi olur
Aaa onu duymamıştım hiç.. kesin rüyamda kendimi hamile görmeye devam ederim.Ya o ayrılık yasını çok fena yaşadım benbunda da yaşayacağım kesin. Bir de hayalet tekmeler var ki doğumdan sonra rahim eski haline gelirken bazen içerde hala bebek varmış gibi seyiriyor. Biraz ürkütücü ama onu yaşayınca tekmeleri ne kadar özlediğimi anlamıştım
Kontrassız ne demek bilmiyorum açıkçası ama kadın doğumcum özellikle vurguladı ve radyoloji doktoru bilgilendirme için geldiğinde merak etmeyin kontrassız diye özellikle belirtmişti. Evet ses dalgaları o yüzden bir sorun olacağını düşünmüyorum ama bebeğim mr sırasında ki seslerden çok rahatsız oldu sanki karnımdan çıkacak gibi haraketliydi şimdi bile evde diğer çocuklarımın sesi yükselsin hemen tepki veriyor bu benim için üzücü birazcık şimdiden korktu çocuğumGeçmiş olsun bende bugün beyin mr ı çekildim bugün kontratsız ne demek onu belirtmediler kadın doğum doktorum nörolojiye gönderirken mr isteyebilirler dedi bende özellikle gebelikte çekiliyor mu diye sordum nöroloji doktoruma ve mr çeken uzmana da özellikle sordum 32 haftalık gebe olduğumu belirttim içimde kuşku oluştu internette de çekilebilir mr ses dalgaları ile çalışıyor diyor tomografi ve röntgende ışın radyasyon varmış onlar bile gerekirse çekiliyormuş
Tşk ederim şu an gayet iyiyim. Tabii normale dönemedim daha ama kendime ve çocuklarıma yetiyorum çok şükürÇok geçmiş olsunşimdi nasılsınız?
Tşk ederim şu an gayet iyiyim. Tabii normale dönemedim daha ama kendime ve çocuklarıma yetiyorum çok şükür
Sizin grubu sessiz sessiz takipteyim çünkü sizden sonra sırada biz mayıs grubu var. Sizin grubu takip etmek bir adım sonrasından haberdar olmak demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?