Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    74
Benim iyileşme süreci bittikten sonra sızlama hiç olmadı. İlk zamanlar kanguru kullanamadım bebeğimin ayakları dikişlere denk geldiği için. Zaten büyüyünceye kadar iyileşti ama o zaman da takmama gerek kalmadı. Dikişleri sızlayanlar varmış ama üşütünce falan. Şu an zaten tekrar hamile olduğum için karnım büyüdükçe arada sızlama oluyor o da normalmiş. Çok hafif bir iz kaldı ten rengime yakın bir renkte. Yazın bikini vs giyince görünmüyor çok aşağıdan kesi atılıyor çünkü. Sezaryen göbeği bazılarında oluyor ama ben normalde göbeği olan biri değildim bir iki ayda eski haline döndü, tek korkum göbeğimin kalmasıydı. Korse vs takmadım çünkü o bölgenin iyileşme hızını ve kan akışını yavaşlatıyor. Benim çok kolay geçmişti hiç böyle beklemiyordum çünkü hep zor geçenleri dinlemiştim. Şimdi ikinci sezaryene zor dedikleri için biraz tedirginim ben de. Herkesin deneyimi farklı gerçekten vajinal doğumun da sezaryen doğumun da iyi geçmesi şans işi tamamen. Allah güç kuvvet veriyor o zaman gelince.

sizin sezaryen epidural mıydı yoksa komple mi bayılmıştınız?
epidural olanların kimisinde bel ağrılarının arttığını söylüyorlar da, sizde böyle bir şey oldu mu eğer epidural olduysanız?

Sağlık bakanlığının videosu çok korkunç zaten ya bir de böyle saçma sapan konuşan insanlar türedi anneleri hep kötü hissettirmeye yönelik. Bir anne bebeğini sezaryenle doğurmuş vajinal yolla doğurmuş ne önemi var önemli olan iyi bir anne olabilmek çocuğuna. Aynı mobbingi sütü gelmeyen annelere de yapıyorlar, çocuğunu bakıcıya veren çalışan annelere de yapıyorlar. Toplumda hep annelere ve kadınlara eleştiri yapılıyor. Bunu yapanların erkek olması komik ama birçoğunun kadın olması ise acı hatta. Allah sağlıkla kucağına almasını nasip etsin tüm annelerin

Spinal anestezi ile oldum bel ağrım var hala ve spinal anestezi olanlarda kalıcı bel ağrısı var diye çok okudum burda. Fizikten randevu alıp mr çektirdim fıtık başlangıcı vs dendi sonra mekanik bel ağrısı dendi. Ama sonra çocuk bakmaktan olduğunu anladım

Selam kızlar benimde bel ağrılarım iki gündür uyutmuyor gündüz de bar gece daha fazla tabiki . Ama gündüz de çok ayakta duramıyorum felaket ağrıyor ya ayakta kalınca

Hastalıktan koruma açısından normal doğumun bir avantajı yok kanıtlanan böyle derseniz sezeryan düşünen ya da yapanları da üzersiniz. Benim ikisi de sezeryan kız hep hasta idi oğlan çok şükür okula başlayana kadar iyi ilerledi okuldan kapıyor tabi ki bunun onunla ilgisi yok

Benim 3. Sezaryen olacak dikişler belli olmuyor. Normal doğumu tecrübe etmedim bilmiyorum ama ikisinde de 2. Gün ayaktaydım ilk gece de hemşire bile çağırmadan alt değiştirdim vs. Bu biraz bünye ile alakalı benim doktorlarım da aksine ikisi de çatı darlığı olduğu halde suni sancı verelim normal dene demişti ama ben istemedim çünkü zaten çatı darsa zorlamanın alemi yok diye düşündüm. Herkesin doğumu çok farklı normal diye tutturanları da sezaryen diye tutturanları da anlamıyorum doktorunuza güveniyorsanız o sizi yönlendiriyor zaten gidişata göre iki doğumda da mucizeler var. Eksik anne de değiliz benim okulumda bir öğretmen var normal doğurduğu için bir kendisini seçilmiş ilan etmediği kaldı. Üzülme falan diyor bana da içimde kalsa daha çok üzülürdüm bir şekilde çıkıyor işte dedim. İkisinin de korkacak tarafı yok bedeninde bebek ve süt üreten kadın yarasını mı iyileştiremeyecek bebek için hangisi sağlıklı olacak ise sorun çıkmaz ise bir şekilde çıkacak az kaldı

Sezaryende ilk baştan süt gelmeyebilir diyorlar onda da ben önceden süt çayları vs içtim ve sürekli sağdım damak yapışıktı ameliyat oldu sonradan oğlum bu sebeple başta ememedi ama sürekli sağınca da süt gitmiyor artıyor.
Sadece planlı operasyon olursa bu ihtimale karşı biberon mama süt sağma makinesi ve contratube idi sanırım ameliyat dikiş izi için krem hazır olsun

Kanıtlanan var maalesef doğum yolundan aldıkları probiyotikleri herkes bangır bangır söylüyor ben kesin konuşmadım yada mecbur kalmış bir anne ilece konuşmadım sadece keyfi sezaryeni soran biri için konuştum deneyimlerimi yazdım tabiki bebekten bebeğe de değişir yazdım ayrıca
Kendi tercihi olanlara bir diyeceğim yok
Benim söylediklerim isteyenleri cesaretlendirebilmek adınaydı

Ha sezaryen olanlardanda hiç şikayet duymuyorum herkes kolay kalktığını söylüyor çabuk toparladığını hatta hemen dışarı çıkabildiklerini de gördüm ben epizyolu olduğum için 2 hafta ördek yürüşüne geçiş yapmıştım

Tabiki eksik anne diye bi şey olur mu hiç, bebek ve kendinin sağlıklı olmasından önemli değil hiçbir şey.. ben hiçbi şey için tutturup zorla dikine gitmiyorum sadece gönlümden geçen var inşallah istediğim gibi olur diyorum en sağlıklı şekilde.

Bu bir teori henüz aynı bakteriler zaten kese içinde de var ama doğrudan iki yönde de kanıt yok sadece teoriler var. Aksi iddialar da var yararlı olduğu kadar zararlı bakteri de alabilir şeklinde o yüzden hastalık ve sağlığın tek başına belirleyicisi yok ve keyfi sezaryen diye bir şey de yok şimdi düşünüyorum da ilk hamileliğimde psikolojim o kadar zorlanmıştı bedenen değil ama psikolojik olarak seçsem yine sezaryen seçebilirdim.. keyfi sezaryen dediğiniz kadınların psikolojik bir tercihi bence ki bu da önemli

Yok çok zorlanan da oluyor ama annenin fiziki durumu ve psikolojisi önemli sanırım ama çoğu zorlanmıyor öncesinde daha zorlanacağını bekliyor insan

Ben ne yazıkki iki tarafın da kötü tecrübesini istemeden de olsa duydum burda konuşulan aksine sezaryen doğuran kesin normal doğur diyo normal doğuran sezaryen yap diyo ahahaha kimseyi takmayıp kendimizi dinlemememiz gerekiyor günün sonunda. Ama sonunda sizin gibi normal doğurup güzel tecrübesini aktaran da dinleyebildim cesaret buldum açıkçası

Yok yok kimseye bakma doktora ve kendi psikolojisine bak aklında kalmasın. Normal doğuranların da sezaryenin de iyisi kötüsü var ama en çok anne psikolojisi etkiliyor

Kendi tercihi yada doktorunun tercihi sezaryen olan birsürü insan var ve bu durum keyfi benim onlara bir diyeceğim yok seçim yapmışlar mecburi olanlarada bişey söylemedim ama yapmak isteyenleri cesaretlendirmek gerektiğini düşünüyorum etrafta normal doğuma dairde birsürü saçma sapan anlatım bulunuyır bunuda engellememiz gerekli nasıl sezaryen olanlara karışmıyorsak güzel normal doğum yapanların yaşadıklarını anlatmasınada karışmamalıyız
Hemen sezaryenliler anne değilmi tribine girmeyede gerek yok

İlk başlarda buraya acaba kıza mı hamileyim erkeğe mi hamileyim kız olsa şöyle desem bozulur mu erkek olsa bacağını açar oturur mu filan diye evhanlanmıştım aklıma o geldi ahdjsj şimdi de normal doğurursak nası olur sezaryen nası olur diye evhamlanmışım endişe normal tabi ama her şey olacağına varıyor işte bi yola girdik artık mecbur çıkacak ahdjsjs

Ben kendi isteğimle sezaryen doğum yaptım ama aynen dediğiniz gibi bunun da keyfî bir şey olduğunu düşünmüyorum ben. Bakınca sezaryen de kolay değil ki zor da geçebilirdi aylarca ayağa kalkamayanlar var mesela. Ha vajinadan çıkmış ha karın kesisinden çıkmış düşününce bile akıl işi değil insan dünyaya getiriyoruz. Erkeklere göre korkunç bir şey bu hatta. Bence anne olmak keyfî bir şey olamayacak kadar ciddi bir şey. İsteğe bağlı ya da zorunlu diye ayırmak yerine keyfî denmesi de çok kırıcı. Keyfine çok çok düşkün bir insan zaten anne olmayı seçmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…