Benim iki sezeryan var. Mecburi bu arada. Bir hayli sancıdan sonra alındım. Normal doğuranlar bordo berelidir bana göreBen ne yazıkki iki tarafın da kötü tecrübesini istemeden de olsa duydum burda konuşulan aksine sezaryen doğuran kesin normal doğur diyo normal doğuran sezaryen yap diyo ahahaha kimseyi takmayıp kendimizi dinlemememiz gerekiyor günün sonunda. Ama sonunda sizin gibi normal doğurup güzel tecrübesini aktaran da dinleyebildim cesaret buldum açıkçası
Dikiş hissedilmiyor doğum herkeste farklıdır ben yarım saat sancı çekip doguranida gördüm saatlerce açılmasını bekleyenide ama normalde hemen kalkmak güzel 2 doğumunda normal oldu bunu sezeryan düşünüyorum bakalım hangisi daha rahat deneyimliycem bendeVajinal doğumda kesiğiniz dikişiniz vs oldu mu acaba. Varsa nasıl iyileşti hızlı iyileşti mi?Epizyotomi denen olay beni ürkütüyor ama tek bi düzgün kesi ve dikiş olması da iyi ne bileyim. Nedense aklıma bu takıldı. Tabii hiç yırtık vs olmadan yeterli açıklık olur ve rahatça da çıkabilir bebek bu iyi ihtimale sarılıyorumkesi atacağı zaman narkoz oluyo mu acaba (sanmıyorum ama) ya da ne bileyim açıklık ne kadar oluyor kaç saatte tam açılıyor ve bebek geliyor binlerce soru üretebilirim ama en çok aklıma takılanı o kafanın yani bebeğin en büyük yerinin çıkış anı
Evet iki doğumunda da kesi aynı yerdeSezeryanda dikiş yerinin izi belli oluyor mu ve dikiş yerinde sızlama oluyor mu benim vajinal doğum da epizyotomi ve yırtığım var ikisi de sağlıklı bir şekilde çabuk kapandı epizyotomi üşüttükçe 1 sene boyunca sızladı
2. vajinal doğumda epizyotomi yapmıyorlar aynı yerden yırtılıyormuş diye duydum bilgisi olan var mı?
Bizim ufaklığında yüzü ablasına benziyor o da babasına benziyor hepsi aynı ben farklı diye bir üzüldüm başta ama babayı da ben beğendim sonuçta
Merhaba yarın girecegım benKızlar detaylı ultrason yaptıran var mı aranızda ? Şu meşhur bebeğin yüzünü üç boyutlu gösterdikleri ultrason mu bu
Benım de çok fena kuyruk şokumu ve asagısı tam kalça kısmı bi süpürge yapayım bi bulaşık yerlestıreyım feci sızlıyor bende 21. Haftadayım şimdiden böyleyse sonrası bilemedimSelam kızlar benimde bel ağrılarım iki gündür uyutmuyor gündüz de bar gece daha fazla tabiki . Ama gündüz de çok ayakta duramıyorum felaket ağrıyor ya ayakta kalınca 22+5 bugün ve şimdiden böyleyse bilemiyorum ya son zamanlar ne olurumilk gebeliğimde hiç böyle bel ağrısı birşeyler yaşamamıştım ya bunda hep bir ağrı hep birşey var
Kizlar selam bugun detayliya gittim ve sisterna magna sinirda cikti. Bunu yasayan var mi acaba? Doktorum cok rahat konustu acikcasi fetal dna temiz diye ama hic rahat degilim moralim cok bozuldu
10 mm gecmemesi lazimmis benim rapoda 8.70 yaziyor ama bi baska olcumde de 9.20 ciktiGeçmiş olsun kaç mm olması gerekiyor ki
10 mm gecmemesi lazimmis benim rapoda 8.70 yaziyor ama bi baska olcumde de 9.20 cikti
Kafasi hep bir hafta onde cikiyordu ama iste detaylida gorduk hayirlisi ya ne diyeyim cok sagolun tesekkur ederimBaşka bulgu yoksa 15 mm kadar sorun olmadığı yazıyor ultrason kontrollerinde devamında da doğumdan sonra kontrol ediyorlar çoğu kişinin genetik anne babanın kafası büyükse sadece bebeğin kafa çapının büyük olduğu sağlık sorunu olmadığı bilgisi var hem fetal dna da temiz içinizi ferah tutun kontrolleri de ihmal etmeyin tekrardan geçmiş olsun dualarım sizinle
Baş çapı 3-4 hafta ileri gidip sağlıklı bebek tanıdığımda var cisterna magna görüldü mü bilmiyorum. Benim bebek de karın çapında önde.Kafasi hep bir hafta onde cikiyordu ama iste detaylida gorduk hayirlisi ya ne diyeyim cok sagolun tesekkur ederim
Ikili testten beri zaten basi buyuktu hep onde gidiyordu doktor aslinda tek basina bu anlam ifade etmez fetalin de var normal diyelim dedi ama gel de bana anlat.. ust sinira yakin adamcagiz olctu olctu durdu vajinal de olctu ama olcum ortalama 9 cikti hep. Yapacak bir tedavisi falan da yok o yuzden baska bir sey yaptirmayacagiz ama hamilelikte bi yüzüm gulemedi durup durup beyninde fazla sivi var diye agliyorum moralimin bozulmasi bir yana surekli bunu dusunecegim anksiyeteden ona yaniyorum ayri. Icimi doktorum kusura bakmayinBaş çapı 3-4 hafta ileri gidip sağlıklı bebek tanıdığımda var cisterna magna görüldü mü bilmiyorum. Benim bebek de karın çapında önde.