- 7 Ağustos 2024
- 378
- 486
- 39
Rahim bu ara çok büyüyor ya ondan olabilir bence; bir de kan çok fazla şu an vücudumuzda…Mesela diş etlerim çok kanıyor benim. Yumuşak dokularda böyle kanamalar çok olası mantıken. Riskli bir durum olsa rahim ağzını kapatan sıvının bile aşınması gerekir; zor bir ihtimal gibi geliyor bana.Neden kaynaklanıyor peki bu? Bir hafta içinde dört gün arayla olması korkutuyor
İçim rahatladı. Doktorlar olabilir böyle şeyler deyip geçmişti. Çok teşekkür ederim. Umarım bu haftaki kontrolüm de güzel geçer.Rahim bu ara çok büyüyor ya ondan olabilir bence; bir de kan çok fazla şu an vücudumuzda…Mesela diş etlerim çok kanıyor benim. Yumuşak dokularda böyle kanamalar çok olası mantıken. Riskli bir durum olsa rahim ağzını kapatan sıvının bile aşınması gerekir; zor bir ihtimal gibi geliyor bana.
Umarımİçim rahatladı. Doktorlar olabilir böyle şeyler deyip geçmişti. Çok teşekkür ederim. Umarım bu haftaki kontrolüm de güzel geçer.
Bu bahsettiğim anomaliler tavşan dudak yarık dudak gibi şeylermiş yani genetik testte çıkmayan şeyler. Normalde bu haftalarda bebek bir kısım amniyon sıvısını yutmalı imiş bunu yapamıyorsa bu dudak ya da sindirim sorunları nedeni ile o zaman da su artıyormuş yani onun genetik testten değil belki ayrıntılı ultrasondan öğrenilebilir ama doğumda da ortaya çıkabilir ancak sindirim sorunu iseAma siz test yaptırmıştınız bebişte bişi olmaz heralde değil mi? Böyle bir ihtimal mi verdi doktor anlamadım?
Ben anlamadım aşırı kaşık ağrısı oldu yürüyemedim bile doktora gittik o önce rahim kısalması var mı diye sonra da suyu nasıl diye alttan ultrason muayenesi ile baktıSuyun arttığını nasıl anladınız?
Çok geçmiş olsunBen anlamadım aşırı kaşık ağrısı oldu yürüyemedim bile doktora gittik o önce rahim kısalması var mı diye sonra da suyu nasıl diye alttan ultrason muayenesi ile baktı
İnşallah ama diyet de zorluyor ne yicem kısmı inşallah kimsede gebelik şekeri çıkmaz börek var ama yiyemiyorumÇok geçmiş olsunHer şey yolunda gider inşallah
Kesinlikle evetMerhabalar kızlar bu haftalar sanki biraz daha mı herseyin farkında gibiyiz kasiklarda ağrı hafif kirpirdamalar bebisler büyüyor sanki mide eksimeleri başladı biraz daha gobusler belirginlesti daha bi hersey netleşti gibi
Daha güzelBenim 2. Gebeligim ama aradan 9 yıl geçti sanki hersey unutmusumda ilkkez yaşıyorum bu duyguları gibi
Mrb.sizi kim yönlendirdi intergene, ucreti ne kadar, bende yaptirmalıyim firma arayısindayimBugün 14+2’yim ve intergen e gönderdiğim fetal dna da bebeğimle kanımızı ayıramamışlar yeniden kan vermek zorunda kaldım. Bana defalarca sorun yok endişelenmeyin olağan bir şey dediler ama gel de bunu kalbime söyle… Dilerim bir sonraki sonuç normal çıkar da içim rahat eder…
Beni doktorum yönlendirmişti. Bilgilerini ondan alıp aradım. Eve gelip kan alıyorlar. Sonrasında sonucu bildiriyorlar. Bence her firma aynı şeyi yapıyor, önemli olan testin içeriğinin genişliği. Onları inceleyin derim.Mrb.sizi kim yönlendirdi intergene, ucreti ne kadar, bende yaptirmalıyim firma arayısindayim
Benim geçen hafta başıma geldi. Mart anneleri grubunda açıkladım burdada açıklayayım. Ben aynı zamanda nefroloji bölümüne gittim durumu anlattım. O da, 24 saat boyunca büyük 2 litrelik bir idrar testi verdi ve 24 saat ona idrarımı yaptım kapsamlı bir test yaptı. Sonuca göre 67 protein çıktı idrarda. Kadın doğumun ilk yaptığı testtede 97 çıkmıştı. Sonra iki sonuca görede gebelik zehirlenmesi olmadığını, bazen gebelikte bu protein kaçaklarının olabileceğini söyledi. Eğer protein sayısı 300 ve üzeri çıksaydı ve bunun yanında tansiyon yüksekliği ve ödem olsaydı gebelik zehirlenmesinden ötürü hastaneye yatışım yapılacaktı. Çok şükür ki çıkmadı. Lökositte çıktı ancak idrar kültürü yapıldığında üreme olmadığı görüldü bu yüzden aktif bir idrar yolu enfeksiyonu olmadığı söylendi. Yani özetle protein sayınıza baktırmanız lazım. Sayıya göre yol izleniyorMerhabalar. İdrarda proteinin pozitif olması ne anlama geliyor, bilgisi olan var mı?
Aynen benim de öyle; sanki ilk defa yaşıyorum gibi hamileliği. Ben 2 gündür çok şükür daha iyiyim…Dün 2.5 ay sonra ilk defa türk kahvesi içebildim; ağzımın tadıyla akşam yemeği yiyebildim. Karnım da sanki birden çok çıktı. Yavaş yavaş rayına oturuyor artıkBenim 2. Gebeligim ama aradan 9 yıl geçti sanki hersey unutmusumda ilkkez yaşıyorum bu duyguları gibi
Arkadaşlar kaşıntı kötü koku yoksa ve tahlillerde temizse sarı akıntıdan bu kadar korkmayın hamilelerin %90 ında sarı akıntı görülüyor bunu doktorlar normal karşılıyor. Sarı dışında genel olarak akıntı olması çok çok normal kadınız biz ve vajinamızdan her zaman akıntı gelir ve ömür boyuda gelecek. Korkmayın yani dediğim gibi kötü koku kaşıntı yoksa bunlar çok normalO tozu bana enfeksiyon oldugunda vermislerdi suan rkokusuz akıntıya da verdilerse demekki o da mı enfeksiyonçünkü var bende hatta kuruyunca sarıya dönük renk oluyor gunde 2 kez degistiriyorum camasır ona ragmen mutlaka goruyorum ama bi sıkıntım yok koku-kasıntı vs gibi
Şuan kaç kilosunuz acaba? Gebelikten önce şekerinizde var mıydıİnşallah ama diyet de zorluyor ne yicem kısmı inşallah kimsede gebelik şekeri çıkmaz börek var ama yiyemiyorumhereeyi canım çekerken çok zor
Evet cok dogru zaten hijyenimize dikkat ettigimiz surece vajinanın kendi krndini temizleme akıntılarıdır diye düşünüyorum, sadece sanki gebelikten önce kuruyunca da beyazdı simdi rengi sarıya dönünce kendi üstüme alınarak onu yazdım fjfjfj inşallah enfeksiyonsuz atlatırızArkadaşlar kaşıntı kötü koku yoksa ve tahlillerde temizse sarı akıntıdan bu kadar korkmayın hamilelerin %90 ında sarı akıntı görülüyor bunu doktorlar normal karşılıyor. Sarı dışında genel olarak akıntı olması çok çok normal kadınız biz ve vajinamızdan her zaman akıntı gelir ve ömür boyuda gelecek. Korkmayın yani dediğim gibi kötü koku kaşıntı yoksa bunlar çok normal
Benimde öyle bildiğin sapsarı ama ne tahlilde bir enfeksiyon çıkıyor nede kaşıntım var doktora soruyorum normal diyor dkfkfkff neden normal onuda bilmiyorum ama yakında dilim uyuşsa normal diyecekler cmckfkfEvet cok dogru zaten hijyenimize dikkat ettigimiz surece vajinanın kendi krndini temizleme akıntılarıdır diye düşünüyorum, sadece sanki gebelikten önce kuruyunca da beyazdı simdi rengi sarıya dönünce kendi üstüme alınarak onu yazdım fjfjfj inşallah enfeksiyonsuz atlatırız