Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    74
Kızlar yanlış anlamazsanız bir şey soracağım. 4kişi cinsiyet belli oldu erkek diyor mesela sonra bir kişi kız diyor aa bu ay kız ayı diyorsunuz. Bir iki değil çok okudum bunu sebebini merak ettim. Çünkü bana ilginç geldi. Evet ilk açıklayanların çoğu kızdı ama sonra eşitlendi bence
Tamamen eğlencesine bu yorumlar yapılıyo bence shdsj ben de merakımdan tabloya baktım saydım neredeyse eşit ve daha çoğu yazmıyo. Bu arada bence bu sene erkek senesi 😀😀

Kızlar benimde bulantı var öğürüp duruyorum kusmuyorum ama yani biraz azalmıştı geçen hafta bu hafta aşırı arttı milletin azalırken benim sanki arttı ya 13+3 bugün pik yaptı resmen
15+4 teyim herkes bulantın azalacak dedi 2. Trimestır balayı gibi dedi. Şu mesajı yazdığım saate bakın!! Bulantıyla uyanıyorum artık. Çok şiddetlendi azalacağına. Anlamıyorum ben mi anormalim

15+4 teyim herkes bulantın azalacak dedi 2. Trimestır balayı gibi dedi. Şu mesajı yazdığım saate bakın!! Bulantıyla uyanıyorum artık. Çok şiddetlendi azalacağına. Anlamıyorum ben mi anormalim
Ben 15+1 bugun, mide bulantım var :KK43: En buyuk umudum 16. hafta bitince bulantının da bitmesi...Eger bitmez ise hareketleri hissetmeye baslayınca gecer heralde diye dusunuyorum...Ben ilk gebeligimde boyle şiddetli bişi yaşamadım cidden, yaşamış olsam unutulacak gibi değil bu bulantılar.

İlk gebeligimde de uzun surmustu bulantılarım ama bu kadar siddetli degildi, ara ara kokulardan tiksiniyordum sadece.
Cok iyi hatırlıyorum 18. hafta hareketlerini hissetmiştim ve mide bulantım koku hassasiyetim olmamıştı bi daha.

Bence bu donemde bulanmasının sebebi yine hormonal degisiklikler, betahcg bu sefer de düşüyor ya ondan olabilir :/ Geçecek inşallah hepsi <3 Valla dua mı edelim napalım bilmiyorum kimsenin elinden bişi de gelmiyor...Annem soruyor geleyim mi kızım diye, gelsen napacaksın diyorum. Doktora soruyorum, yapacak bişi yok diyor gel serum takalım diyor. Kimsenin yapabilecek hiçbir şeyi yok bu duruma ne kadar ilginç...

Erkekler bu durumu yaşasaydı, size şöyle söyleyeyim bütün tıp ayaklanırdı ve buna çözüm bulunurdu kesin. Bir yazı okumuştum, kadın bedeni tıpta yeteri kadar çalışılmadığı için kadın bedeni hakkında aslında çok az şey biliniyormuş, bu da bilinmeyenlerden bir tanesi işte.

Erkekler bu durumu yaşasaydı, size şöyle söyleyeyim bütün tıp ayaklanırdı ve buna çözüm bulunurdu kesin. Bir yazı okumuştum, kadın bedeni tıpta yeteri kadar çalışılmadığı için kadın bedeni hakkında aslında çok az şey biliniyormuş, bu da bilinmeyenlerden bir tanesi işte.
Cok dogru. Hamile olabilselerdi bizim gibi haftalarca sürünselerdi hamilelik boyu izinli olurlardi diye dusundum gecen ben de. Uzun sure oturmak bile eziyet sonucta.

13+6 için baya belli oluyor🥰
Zaten 65 ile hamile kaldım biraz göbüşlüydüm. Artık saklayamıyorum 😅

Ben de çok gazlıyım 😅 göbek saklamak zorlamaya başladı benim de

Gynoferondan sonra bağırsaklarım da tembelleşti. Eskiden tıkır tıkır işleyen bir rutinim vardı .
Benim gibi olan kabızlığına çözüm bulabilen var mı?
3 gündür ilacı bıraktım artık (demir depolarımın dolu olmasına güvenerek). Zaten Akdeniz tipi beslenmem vardı, lif sıvı tüketimini artırdım da eskisine dönemedim 💩
hergün kefir ve 3 tane gün kurusu kayısı bende kan hapından sonra hiç kabızlık olmadı bu şekilde

Cok dogru. Hamile olabilselerdi bizim gibi haftalarca sürünselerdi hamilelik boyu izinli olurlardi diye dusundum gecen ben de. Uzun sure oturmak bile eziyet sonucta.
Kadın hastalıklarında da aynı muhabbet. 50 sene önce hangi ilaçsa şimdi de aynı ilacı kullanıyor kadınlar çünkü erkekler yaşamadığı için geliştirilmiyor

Değilsin canım, ben de senin gibiyim...
Ne gece kaldı ne günsüz, zombi gibi geziniyorum resmen.
13+0 benim de bugün, ikinci trimester'e giriş yaptık ama bana mısın demedi
bir de omega 3, kan ilacı felan başlandı, içim dışım ilaç kokuyor, kustukça gaza gelip daha çok kusuyorum resmen.
O kadar çok kilo verdim ki kimse hamile olduğumu anlamıyor.
Ruhen de çok yoruldum... yeter ki kızım sağlıkla gelsin diyorum.

hergün kefir ve 3 tane gün kurusu kayısı bende kan hapından sonra hiç kabızlık olmadı bu şekilde
4 gündür kan hapı içiyorum, kabızlığım kan hapı sebebiyle mi sizce?
Doktoruma sormak istemedim, çok su içemedim belki ondandır demiştim.
Sizin tarife başlayacağım ben de.

4 gündür kan hapı içiyorum, kabızlığım kan hapı sebebiyle mi sizce?
Doktoruma sormak istemedim, çok su içemedim belki ondandır demiştim.
Sizin tarife başlayacağım ben de.
kan hapı kabızlık yapıyormuş ama bende hiç yapmadı dediğim gibi ama ben hergün kuru kayısı ve kefir ekliyorum beslenmeme

kan hapı kabızlık yapıyormuş ama bende hiç yapmadı dediğim gibi ama ben hergün kuru kayısı ve kefir ekliyorum beslenmeme
Kan ilaci ne icin veriliyor acaba. ? Bana ne demir ne kan hic bisey vermediler bahsi bile acilmadi daha dogrusu. Kacinci haftadan sonra kullaniliyor ?

Kan ilaci ne icin veriliyor acaba. ? Bana ne demir ne kan hic bisey vermediler bahsi bile acilmadi daha dogrusu. Kacinci haftadan sonra kullaniliyor ?
eksiklik yoktur belki bende de aman aman bir eksiklik yoktu ama bebeğinn büyümesi için oksijene ihtiyaç var bu da demir ve kan hapıyla mümkün dedi gyno ferro diye bir ilaç verdi sabah akşam aç karna içiyorum hem o halsizlikte gitti bende bilmiyorum bu ilaçtan dolayı mıdır? 2. trimesterde başladık biz 13. hafta civarı folik asiti bıraktıktan sonra

Reçeteli ilaç ismi yazmam pek doğru olmayabilir.
Benim kan değerlerim çok düştü bu sebeple verildi, arada kanamam da oldu kaza yapmıştım eskiler hatırlar :KK43:
10 kilo verip ayılıp bayılıp kanım da düşük olunca yazıldı.
Ne mutlu ki size ihtiyaç olmamış, olsa inanın doktorlar atlamıyorlar.
Ben perişan durumdayım.
8 tane farklı takviye kusma engelleyici kan ilacı alıyorum.
Benim bu hafta da kesilmezse haftaya yatış verecek doktorum, serum takılacak :KK43:

eksiklik yoktur belki bende de aman aman bir eksiklik yoktu ama bebeğinn büyümesi için oksijene ihtiyaç var bu da demir ve kan hapıyla mümkün dedi gyno ferro diye bir ilaç verdi sabah akşam aç karna içiyorum hem o halsizlikte gitti bende bilmiyorum bu ilaçtan dolayı mıdır? 2. trimesterde başladık biz 13. hafta civarı folik asiti bıraktıktan sonra
Aynı durumdayız.
Benim folik asiti kesti ama verdiği diğer takviyelerin içerisine baktım aynı oranda folik asit içeriyor.

13+0'ız biz de bugün :)

Sehir degistirmek durumunda kaliyorum farklı doktorlara gittim genel olarak o yuzden mi atladilar acaba diye düşündüm.
Bende 16 hastalığım folik asiti birak diyende olmadi hala kullaniyorum 😅 yarin cinsiyet icin gidecegim bunlarida bi sorayim

Reçeteli ilaç ismi yazmam pek doğru olmayabilir.
Benim kan değerlerim çok düştü bu sebeple verildi, arada kanamam da oldu kaza yapmıştım eskiler hatırlar :KK43:
10 kilo verip ayılıp bayılıp kanım da düşük olunca yazıldı.
Ne mutlu ki size ihtiyaç olmamış, olsa inanın doktorlar atlamıyorlar.
Ben perişan durumdayım.
8 tane farklı takviye kusma engelleyici kan ilacı alıyorum.
Benim bu hafta da kesilmezse haftaya yatış verecek doktorum, serum takılacak :KK43:
Cok gecmis olsun. Cok zor olmali
Umarim yakin zamanda atlatirsiniz bu durumu

Sehir degistirmek durumunda kaliyorum farklı doktorlara gittim genel olarak o yuzden mi atladilar acaba diye düşündüm.
Bende 16 hastalığım folik asiti birak diyende olmadi hala kullaniyorum 😅 yarin cinsiyet icin gidecegim bunlarida bi sorayim
siz bir sorun ama eksik olsa mutlaka atlamazlardı zaten soruyorlar kullandıpın ilaç var mı diye

Bende kullanmıyorum. Sadece elenetal 2 kullanıyorum multivitamin. Onun haricinde bir ilaç kullanmıyorum, değerlere göre veriyolar galiba 16 haftayım bu arada

Benim doktorum 12.haftadan sonra folik asiti biraktirdi. 15.haftanin basindan beri de gyno ferro sanol ve decavit kullaniyorum ama bana hic kan tahlili vs yapmadi direkt bunlari kullanmaya baslayabilirsin dedi

X