Selam kizlar
bugun bilgilendirme gorusmesine gittim, 13.hafta ultrasonu ve nipt testini yaptirmak istedigimi soyledim. Nipt te kromozomun yaninda bir de vucuttan sivi alip bebegin ve benim bile vucudumdaki herhangi bir sorunu (bebege etki edecek) arastiriyolarmis. Onu yaptirip yaptirma konusunda cok emin olamadim. Nereden siviyi alacaklarini bilmedigim icin korktum acikcasi ama haftaya pazartesi ultrasonum var. O ultrasondan sonra beni arayip ne karar verdigimi soracaklar. Ona gore de haftaya kan alimi olacak
Folik asidi 10-11 hafta itibariyla birakmami soyledi ama Turkiye’de doktoru aradim, 13.haftaya dek kullandiriyorum dedi. Buradaki ebe bir de d vitamini 10 mg baslamaliyiz dedi. Multivitamini de istege bagli kullanabilirsin dedi. Ama Turkiye’deki doktor multivitamin arti demir hapi veriyorum dedi, o yuzden ben onu dinleyip icinde D vitamini olan multivitamin ve ayri demir hapi kullanicam. Zaten kan testinde cok dusuk cikarsa ona gore ek D vitamini vs. de alabilirim.
Cinselligi de sordum cunku ben korktugum icin bisey yasamiyoduk, hicbir sorun olmaz dedi ama biz 12.hafta dolunca oyle seylere girismeye karar verdik kesin olsun
Simdilik bu kadar kizlar, sizde ne var ne yok
Insallah ultrasonu olanlarin muayenesi olanlarin cok guzel gecsin muayeneleri bu hafta