• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    153
Merhabalar siz hangi doktora gidiyorsunuz acaba konyada benim plasenta da rahim ağzında ben de konyadayım doktor arayışındayım şu an
Medicana hastanesi Sibel özler canım, hem perinatolog uzmanı hemde prof kadın doğum. Riskli gebeliklere bakıyor. Ona ameliyat olacam, sanada öneririm, bizim gibi çok ameliyat yapıyor kendisi işinin ehli

İyi geceler kızlar aranızda oruç tutmayı düşünen var mı
Ramazanın başında ve 1 hafta sonrasında kontrollere giderek tutmayı düşünüyorum. Oda biz kesinlikle sahura kadar uyumayız gün tersine dönmüş gibi olur beslenme açısından, o yüzden cesaret ediyorum. 2. Bebekte ilk 3 aya denk gelmişti ozaman bebek anneden besleniyor plesenta oluşmadı diye 30 tam tutmuştum. bebeğin gelişimi 2 hafta ileri gitmişti. Ama şuan plasenta besliyor o yüzden kontrol değerlendirme yapicam suyu gelişimi bir olumsuzluk olursa tutmayacağım.

Ramazanın başında ve 1 hafta sonrasında kontrollere giderek tutmayı düşünüyorum. Oda biz kesinlikle sahura kadar uyumayız gün tersine dönmüş gibi olur beslenme açısından, o yüzden cesaret ediyorum. 2. Bebekte ilk 3 aya denk gelmişti ozaman bebek anneden besleniyor plesenta oluşmadı diye 30 tam tutmuştum. bebeğin gelişimi 2 hafta ileri gitmişti. Ama şuan plasenta besliyor o yüzden kontrol değerlendirme yapicam suyu gelişimi bir olumsuzluk olursa tutmayacağım.
Bende geç uyuyup geç uyanıyorum zaten bi kaç gün deneyeceğim bakalım

Amin canım kanama insana çok panik yaratıyor ya hemen akla en kötüsü geliyor Allah yardımcın olsun
Aynen canım bide benimki normal bir kanama değildi heryer kan oldu durduramadım parça parça düştü bide aklım çıkmıştı 🥺Allah bütün hamilelerin yarıdmıcısı olsun 🤲

Bende geç uyuyup geç uyanıyorum zaten bi kaç gün deneyeceğim bakalım
Ben ilk çocukta ilk 2 gün tutmadım 3. Gün doktora kontrole gitmiştim tuttum eve geldim iftara 5-10 dk kalmış yemek yapayım derken kan boşaldı tabii oruçtan kaynaklı değildi ama o yüzden oğlumda da bunda da ona cesaret edemiyorum Allah ım kazasını yapmayı nasip etsin inşallah bana ve isteyip de tutamayacak olanlara

Aynen canım bide benimki normal bir kanama değildi heryer kan oldu durduramadım parça parça düştü bide aklım çıkmıştı 🥺Allah bütün hamilelerin yarıdmıcısı olsun 🤲
İlk hamileliğimde kanama alanından dolayı aynı kanamayı bende yaşamıştım kaç hafta boyunca durmamıştı tam durdu dediğim haftalarda açılma olup doğum yaptım o kanama bende derin bir yara 1 damla görsem bile aklım çıkıyor

Kızlar ben en son 3 hafta önce kontrole gittim bugün 9:20 de randevum var bana gebelik şekeri yapalım demedi gittiğim doktor bugünki doktor söyler mi bilmiyorum ama benim ağzım sürekli kuruyor bir de 3-4 gündür başım dönüyor ben mi desem yapın diye 28+1 oldum 12 den sonra da sadece su içtim bu aklımda olduğu için bugün zaten günüm hastanede geçer büyük ihtimalle kan uyuşmazlığı iğnesi yaptıracağım çünkü

Medicana hastanesi Sibel özler canım, hem perinatolog uzmanı hemde prof kadın doğum. Riskli gebeliklere bakıyor. Ona ameliyat olacam, sanada öneririm, bizim gibi çok ameliyat yapıyor kendisi işinin ehli
Öyle mi ben de görüşeyim o zaman kendisiyle. Bana kendi doktorum kan bankası olan bi hastane önerdi kanama ihtimaline karşı. Medicana da kan bankası var mı biliyor musunuz

Ahh haklısınız
Zaten bir sürü korkuyla doktora gidiyoruz
Duyduklariniz ile korkularınız daha artmıştır
Neyseki o günleri atlattiniz ve düzgün doktoru bulmuşsunuz
İnşallah en sağlıklı şekilde kucağınıza alın 3 yavrunuzu da 😊
Çok teşekkür ederim. İnşallah siz de sağ salim kucağınıza alırsınız ❣️

Şimdi kontrolden çıktım 1226 gram olmuş haftasıyla uyumlu su içtim diye Şeker testini yapmadı rahim boyunu ölçmedi geri peritonologa gittim o da jinekologa gönderdi 28 cm ölçtü vajinal 25 in altı riskli diyor 2 haftada 1 jinekologa gelmeliymişim ben sıkıntı olduğunu biliyordum zaten fark ediliyor da

Şimdi kontrolden çıktım 1226 gram olmuş haftasıyla uyumlu su içtim diye Şeker testini yapmadı rahim boyunu ölçmedi geri peritonologa gittim o da jinekologa gönderdi 28 cm ölçtü vajinal 25 in altı riskli diyor 2 haftada 1 jinekologa gelmeliymişim ben sıkıntı olduğunu biliyordum zaten fark ediliyor da
Merhaba, gecmis olsun, umarim her sey yoluna girer. Normalde seker testi icin 24-28 hafta arasinda diye biliyorum. Bence vakit kaybetmeden yarin yaptirabiliyorsaniz yaptirin.
Sanirim siz tek doktor takibinde olmadiginz icin bu tarz sorunlar oluyor, biliyorum devlet hastanesine gidiyorsunuz. Oradaki sistemi bilemiyorum ama hep ayni doktordan randevu almak gibi bi sansiniz olmuyor mu?
Bir de Philips Avent'in hamilelik uygulamasini yuklerseniz orada hangi testler hangi haftalar arasinda tavsiye ediliyorgosteriyor, ona gore doktorunuza da sorabilirsiniz.

Maşallah bebisinize🙏🏻 ölçüm servikal mi yapıldı? Serkılajiniz zaten koruyacaktır sizi ve bebeği.Ben de şeker testi yaptirmadim. Sanırım açlık şekerim düşük çıktığı için Dr gerek görmedi.

Merhaba, gecmis olsun, umarim her sey yoluna girer. Normalde seker testi icin 24-28 hafta arasinda diye biliyorum. Bence vakit kaybetmeden yarin yaptirabiliyorsaniz yaptirin.
Sanirim siz tek doktor takibinde olmadiginz icin bu tarz sorunlar oluyor, biliyorum devlet hastanesine gidiyorsunuz. Oradaki sistemi bilemiyorum ama hep ayni doktordan randevu almak gibi bi sansiniz olmuyor mu?
Bir de Philips Avent'in hamilelik uygulamasini yuklerseniz orada hangi testler hangi haftalar arasinda tavsiye ediliyorgosteriyor, ona gore doktorunuza da sorabilirsiniz.
Evet devlet hastanesi bu yönden sıkıntılı gittiğin doktoru Bi daha bulamıyorsun ki su sıkıntı yaratmaz diye düşündüm yarın ver dedi hastane uzak gelemem eşim bugün izinli zaten

Maşallah bebisinize🙏🏻 ölçüm servikal mi yapıldı? Serkılajiniz zaten koruyacaktır sizi ve bebeği.Ben de şeker testi yaptirmadim. Sanırım açlık şekerim düşük çıktığı için Dr gerek görmedi.
Evet alttan ölçtü 25 olmadığı sürece sıkıntı yok dedi jinekologda 20 olmadığı sürece sıkıntı yok dedi bakalım ne olacak

Ben su içtiğim halde yapıldı litre litre içmezsek sıkıntı olmaz yani

Umarım hiçbir sıkıntı olmaz,🙏🏻
İnş ben bu kadar düşeceğini hiç düşünmemiştim yanlış ölçme gibi ihtimali de yok gibi 3 hafta önce 35 mi 45 mi ne ölçmüştü tam hatırlamıyorum o da vajinaldi

Back