• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    153
görümcengil filan yok mu sen de toplayıp ona gitseydin ben yapamıyorum bir el atın deseydin
Görümcem geldi yardım etti canım ama oda anladı dedi anneme bu hamile haliyle zor olacak akşam bitince pertim çıktı doyorki biz zamanında akşamlara kadar ekmek yapardık hicbisey olmazdı şimdikler citkirildim ah canım anacim kendisini çok severdim ama beni kaybetti

Her şey olacağına varır , kendini strese sokma sen dert etsen de etmesende olacak olan oluyor. Belki daha güzel daha huzurlu bir ev bulursunuz bebek için de güzel bir başlangıç olur.
Beni de erken çağırdı canım bu sefer, daha sık gel artık dedi. Kilo takibi filan yapmaya başladılar ya artık sık çağırırlar. Endişelenmemeye çalış kendini rahat bırak hiçbir şey olmaz. Kötü şeyleri düşündükçe daha kötüleri geliyor. Oluruna bırak :)
Doğru, olacak olan kötü seylere engel olamıyoruz ne yazık ki. Kötü dediğimiz daha da iyidir belki dedigin gibi. Cok teşekkür ederim her şey için 🤗
Hep iyi olsunlar, biz de iyi olalım. 💕

Oluyor tabi ama içim rahat etmiyor Sezeryan ciddi bi operasyon olduğuniçin tedirginim Mersin’de yapmaya karar verdim gibi bakalım 🙃
İçinin rahat olması, senin iyi hissetmen daha önemli. İnşallah kolaylıkla, sorunsuz geçer ve cok memnun kalırsın. Bebisine saglikla kavuşmak nasip olsun 🤗🫶🏻

Herkese selam bir süredir bende giremedim buralara çok zor bir hafta geçirdim ev sahibimiz evi satmış gelen kişide çıkın diyince şoka girdik bu evde neredeyese 8 senedir oturuyordum. deprem bölgesinde olduğum için çok zor ev Bulduk evi eşyaları falan toparladik sağolsun eşim yaptı birçok şeyi bu hafta içi evi taşıyacağız elimden geldiğince dikkat edicem ama taşınma işi zor bı kere daha taşınmıştım çünkü hamile halimle nasıl olur bilmiyorum teyzemler kızkardeşim yardım edecekler geçen hafta kontrole gittim bende bebeğim iyi çok şükür sadece çatı kemiklerimde ağrı oluyor baskı gibi baş aşağı pozisyon almış muhtemelen ondan ağrı olur dedi doktorum şeker yükleme testi de yaptırmadım kızımda da yapılmadı umarım bu benim için sorun oluşturmaz benden haberler bukadar bu arada o bes kilo mantıyı bana yaptırdılar iki gün çok ağladım sinirden üstüne taşınma işi de çıkınca zor bir hafta geçirdim başımın belası kabızlık da geri geldi stresten bence doğuma kadar kaynanamlari görmek istemiyorum 🥲
Gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Bu zamanda böyle yapmaları bencillik. Sadece kendini düşün lütfen, araya mesafe koy. Çünkü yapmayı reddetseydin onlar zaten gönül koyup yine seni inciteceklerdi. Ne kadar iyi olsalar da insanlar böyledir. Düşünceli olsalardı onlar senin için bu süreçte bir sey yaparlardı. Elinden geldiğince taşınma sürecinde bir sey yapmamaya calış. Zaten vücut ağırlaştı, ağrılar artıyor. Simdi gelip onlar yapsın ev işlerini, umarım teklif ederler senin söylemeni beklemeden.

Görümcem geldi yardım etti canım ama oda anladı dedi anneme bu hamile haliyle zor olacak akşam bitince pertim çıktı doyorki biz zamanında akşamlara kadar ekmek yapardık hicbisey olmazdı şimdikler citkirildim ah canım anacim kendisini çok severdim ama beni kaybetti
Zamanında yapıyorsan yine yaparsın anacığım al sen yap deseydin ya totomuzu kaldıramıyoruz yerden milletin gırtlağını mı düşüncez bu halde, ters birine denk gelse (mesela bana) kibarca kapıyı gösterebilirdim😁

Doğru, olacak olan kötü seylere engel olamıyoruz ne yazık ki. Kötü dediğimiz daha da iyidir belki dedigin gibi. Cok teşekkür ederim her şey için 🤗
Hep iyi olsunlar, biz de iyi olalım. 💕
Ne demek destek aradığımız bir dönemdeyiz hepimiz , umarım sen de kolayca atlatırsın kendini yorma sakın 💕💕

Kızlar, gizli gebelik şekerim var sanırım. Tokluk sekerim 140 in üzerinde cikiyor. Gün içi açlık sekerimde 136 çıktı. Yani değerler yüksek. Gebelikte şekeri çıkan var mı, neler yapıyorsunuz? Kilo da almadım. Hala kusuyorum. Doktor 3 gün kontrol et, durumu degerlendirelim dedi.

Kızlar, gizli gebelik şekerim var sanırım. Tokluk sekerim 140 in üzerinde cikiyor. Gün içi açlık sekerimde 136 çıktı. Yani değerler yüksek. Gebelikte şekeri çıkan var mı, neler yapıyorsunuz? Kilo da almadım. Hala kusuyorum. Doktor 3 gün kontrol et, durumu degerlendirelim dedi.
Şeker yüklemesinde şekerim sınırda çıktı canım tokluk şeker 140 çıktı. Doktorum karbonhidrat ve tatlıya dikkat et dedi telefonda görüşmeye gidince ekstra biseyler söyler mi bilmiyorum.

Zamanında yapıyorsan yine yaparsın anacığım al sen yap deseydin ya totomuzu kaldıramıyoruz yerden milletin gırtlağını mı düşüncez bu halde, ters birine denk gelse (mesela bana) kibarca kapıyı gösterebilirdim😁
Sürekli ters olduğum birisi olsaydı kesinlikle yapardım ama kayınvalidemler çok iyi insanlar normalde ilk kızıma hamile iken görümcelerim tüm işi benim üstüme koydu diye eşime karini al eve git tüm iş onun üstüne koyuyorlar diyen bir kadın lohusa döneminde 40 gün ayağıma yemek getiren bir kadın 10 yıldır evliyim daha ilk defa böyle bişey istedi benden keşke şu dönem olmasaydı neden bunu yaptı bana bilmiyorum son zamanlarda huyu değişti diyordu eltim inanmıyordum ama bundan sonra mesafe koyucam ona benim annem yok vefat etti onj annem yerine koymuştum yaptığı şeyi asla unutmam insan gebelikte lohusalikta yapılanları unutmaz derlerdi gerçekten doğru

Gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Bu zamanda böyle yapmaları bencillik. Sadece kendini düşün lütfen, araya mesafe koy. Çünkü yapmayı reddetseydin onlar zaten gönül koyup yine seni inciteceklerdi. Ne kadar iyi olsalar da insanlar böyledir. Düşünceli olsalardı onlar senin için bu süreçte bir sey yaparlardı. Elinden geldiğince taşınma sürecinde bir sey yapmamaya calış. Zaten vücut ağırlaştı, ağrılar artıyor. Simdi gelip onlar yapsın ev işlerini, umarım teklif ederler senin söylemeni beklemeden.
Çok samimiyiz kayınvalidemlerle her hafta biz gideriz onlara ama bundan sonra mesafe koyacağım

Sürekli ters olduğum birisi olsaydı kesinlikle yapardım ama kayınvalidemler çok iyi insanlar normalde ilk kızıma hamile iken görümcelerim tüm işi benim üstüme koydu diye eşime karini al eve git tüm iş onun üstüne koyuyorlar diyen bir kadın lohusa döneminde 40 gün ayağıma yemek getiren bir kadın 10 yıldır evliyim daha ilk defa böyle bişey istedi benden keşke şu dönem olmasaydı neden bunu yaptı bana bilmiyorum son zamanlarda huyu değişti diyordu eltim inanmıyordum ama bundan sonra mesafe koyucam ona benim annem yok vefat etti onj annem yerine koymuştum yaptığı şeyi asla unutmam insan gebelikte lohusalikta yapılanları unutmaz derlerdi gerçekten doğru
Eskiden Samanyolu vardı orada gelinine eziyet eden kayınvalideler filan vardı resmen öyle bir olay, Allah akıl fikir versin

Çok samimiyiz kayınvalidemlerle her hafta biz gideriz onlara ama bundan sonra mesafe koyacağım
Keşke böyle olmasaydı da sizin için hep güzel olarak kalsalardı. Hep iyilikle gitmişsiniz, iyilik de görmüşsünüz. Ama insan desteğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda kullanıldığını ya da düşünülmediğini hissedince daha çok yıpranıyor. Umarım her şey gönlünce olur, hep mutlu olursun.

Keşke böyle olmasaydı da sizin için hep güzel olarak kalsalardı. Hep iyilikle gitmişsiniz, iyilik de görmüşsünüz. Ama insan desteğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda kullanıldığını ya da düşünülmediğini hissedince daha çok yıpranıyor. Umarım her şey gönlünce olur, hep mutlu olursun.
Aynen öyle canım bendeki tüm krediyi bir günde bitirdiler 🥲

Kızlar herkese selam, umarım hepiniz iyisinizdir. Birkaç gündür giremedim.
Cumartesi kontrolüm vardı şeker yükleme testi sonucum güzel çıktı, bebişim 994 gr olmuş. 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı.
Kordondaki damarların birinde kan akışı yavaş olduğu için kilo almasının da yavaş olabileceğini söyledi. Kontrole giderken acaba kilo aldı mı, küçük mü diye düşündükçe üzülüyorum sürekli.
Bir de üzerine pat diye çıkan taşınma durumumuz gündemde. Yeni ev bulmak durumundayız. O kadar stresli bir hafta sonu geçirdim ki baş ağrısı, mide krampları, ilk kez mide bulantısı yaşadım. Tansiyonum 13/9 larda çıkıp duruyor.
Şimdi biraz daha rahatım çok şükür.
Sizler nasılsınız, kontrolleriniz nasil gecti?
Gecmis olsun canim evet tasinma kolay bir surec degil ama dikkat et sen once bebegini dusunmek zorundasin....Ayni seyi banada soyledi doktorum damarlarin bir tanesinde kan akisi az oldugu icin daha sık kontrole cagiriyor ilk basta cok korkmustum ama simdi saha rahatim simdilik benimkininde kilosu guzel....

Kızlar bu arada bende kabızlık tekrardan başladı duphalac kullandım 3 gün hiç bı işe yaramıyor bugün sağlık ocağından magnesie calcinee diye bı ilaç yazdı kullanan varmi

Ben 3 ay kabızlık çektim sinra geçmişti ama kaynanam gilden sonra tekrar başladı heo sinir stresten çok ağladım ben çok ağrı çektim o mantidan sonra eşime dedim doğuma kadar bana sakın annemlere gidelim deme dedim görmek istemiyorum hiçbirini
Ah canim bu kayinvalidelerin cogu boyle heralde hepsi anlayisssiz bosver sen kendi ailene bak kimseyi dusunme bende oyle yapmaya calisiyorum ama gormedikce inan daha mutluyum😊

Kızlar 25.haftadayim, yemek yapmak bile çok yoruyor beni.. bel ağrısı oluyor hemen, dinlenince geçiyor.. bide iş yerindeyken minik bebis hep göbeğimin altına vajina üstüne hani vuruyor, evde uzandığımda karnıma vuruyor.. iste olduğumda sıkışıyor diye üzülüyorum.. hafif mide bulantım da var… rapor mu alsam bilemedim..
Bende işyerinde sürekli ekran başındayım ve uzun uzun oturuyorum, akşama doğru bel ve kasık ağrısından duramıyordum, doktorum 10 gün rapor verdi ara ara rapor verelim erken doğumu tetiklemesin kasılmaların dedi. Sıklıkla dinlenmeye çalış, 32.haftaya kadar koru kendini dedi

Kızlar bu arada bende kabızlık tekrardan başladı duphalac kullandım 3 gün hiç bı işe yaramıyor bugün sağlık ocağından magnesie calcinee diye bı ilaç yazdı kullanan varmi
Demir ilacı kabızlık yapıyor canım 🥹 normalde magnezyum kullanıyor muydun ikisi birbirini dengeliyor aslında, sana verilen direk kabızlık için bir tür magnezyum

Herkese selam bir süredir bende giremedim buralara çok zor bir hafta geçirdim ev sahibimiz evi satmış gelen kişide çıkın diyince şoka girdik bu evde neredeyese 8 senedir oturuyordum. deprem bölgesinde olduğum için çok zor ev Bulduk evi eşyaları falan toparladik sağolsun eşim yaptı birçok şeyi bu hafta içi evi taşıyacağız elimden geldiğince dikkat edicem ama taşınma işi zor bı kere daha taşınmıştım çünkü hamile halimle nasıl olur bilmiyorum teyzemler kızkardeşim yardım edecekler geçen hafta kontrole gittim bende bebeğim iyi çok şükür sadece çatı kemiklerimde ağrı oluyor baskı gibi baş aşağı pozisyon almış muhtemelen ondan ağrı olur dedi doktorum şeker yükleme testi de yaptırmadım kızımda da yapılmadı umarım bu benim için sorun oluşturmaz benden haberler bukadar bu arada o bes kilo mantıyı bana yaptırdılar iki gün çok ağladım sinirden üstüne taşınma işi de çıkınca zor bir hafta geçirdim başımın belası kabızlık da geri geldi stresten bence doğuma kadar kaynanamlari görmek istemiyorum 🥲
Canım öncelikle eşinin annesi bir zamanlar aran ne kadar iyi olsa da kendi annen gibi olamaz. Kendi annen zaten bırak mantıyı kolay bi yemek bile yapmanı istemez ona, hamilelik döneminde. Ki ben eşimin annesine anne bile demiyorum, hiç samimi gelmiyor 😂 Herkesin bir annesi vardır, nokta 😂 Taşınma konusu da dikkatimi çekti, neden taşınıyorsunuz? Ev sahibi mahkemeye bile verse en az iki sene oturabilirsin, hiçbir şey de yapamaz. Ya da huzursuz oldum çıkayım dersen taşınma parası iste, öyle çık. Kimse yüzünden rahatını, keyfini kaçırma bu özel döneminde. 🌹

Back