• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    154
Ben her sabah ikisini aynı anda yutuyorum bana hiç eksisi olmadı tam tersi tiroidim düşmüş baya . Demir emilimi azalıyormuş öyle olunca anlamadım
Bilmiyorum canım bu zamana kadar hep düzgündü bu ay yükselmiş benim aklıma da arkadaşın dediği geldi çünkü sabah 9 buçukta uyanıp içiyorum hapımı bekliyorum öyle kahvaltı yapıyorum

Sabah uyanınca tiroid ilacı, sonra d vitamini, sonra magnezyum sonra multivitamin en sona da demiri yüklüyorum ve günü bitiriyoruz 🤣🤣🤣 yaşlı neneler gibi ilaç takibi yapıyoruz yoruldum valla 🥴
Hiç deme valla bana yine iğne yazdı vitamin için tekrar başlayacağım

Azcık zamanımız kaldı minnoşlar doğana kadar direneceğiz 🤕 uzun uzun yürümek istiyorum, yüzüstü yatmak ve dilediğimce abur cubur yemek istiyorum 😬
Bende özellikle yüz üstü yatmak ve bir şeyi yemeden önce kırk kere düşünmemek 😅 tabi bir de arada kahve-sigarayı da özlüyorum 🙈😅 ama emzirirken de içmeyeceğim ona bir süre daha var yani 😬

Kızlar merhabalar bir şey danışmak istiyorum sizlere . Ben detaylı ultrasonumu fakülteden iyi denilecek bir hocaya yaptırdım birçok kişi yaptırıyordu zaten ona . Fetal DNA da yaptırmıştım üstelik bir sıkıntı çıkmamıştı . Onun sonucuna dayanarak mı emin olamıyorum benim detaylı ultrasonumu taş çatlasın 15-20 dk yaptı bir sıkıntı yok dedi. O zaman plesentam aşağıdaydı onu söyledi . Dün bir arkadaşımla konuşurken onun detaylısını perinatolog yapmış riskliydi zaten ve 2 saat boyunca baktı diyor. Başka bir arkadaşımıza aynı doktor 3 saat bakmış çocuk dönmediği için . Benimde aklımda soru işareti kaldı . Acaba çok mu kısa baktı tekrar baktırayım mı diye ? Bugün o perinatoloğun kliniğini aradım ve yapabileceğini 28 . Haftaya bakıldığını söyledi . Fiyatı da7000 tl ben aşırı kararsız kaldım. Birde detaylıdan sonra benim 2 kere yoğun kanamam oldu şu an yok gayet iyiyim ama siz olsanız ne yapardınız?
Benim detaylı ultrasonumda kısa sürdü
Burda baya meshur özelde kendi muayenehanesi olan bir kişiden randevu almistim
Bence taş çatlasın 20-25 dk falan sürmüştür benimkide

Bir kadeh kirmisi sarapla sigarayi cok cok ozledim 🥹ama bndr emzirme surecinde bekleyecegim
off buz gibi bir bira içmeyi özledim ben de. Yazın zor olacak dayanmak 😬 arada alkolsüz biralardan alıyorum çok canım çekerse , sütü çok artırıyormuş bu arada 😂

Bu grupta kim demişti ya troid ilacıyla demir ilacı aynı saatlerde alınmıyor diye bugün kontrolüm vardı değer aralığında ama biraz yükselmiş ilacın yetersiz kalmış düzenli kullanmıyor musun dedi ben troid ilacını içip yarım saat sonra demiri alıyordum bir aydır ondan mı acaba doktorun yanındayken hiç aklıma düşmedi
Ben söylemiştim canım. Ben de peş peşe kullandığım için troid fırladı endokrine gittim doktor demir ilacı troid ilacının emilimini düşüyor dedi arada en az 4 saat olması lazımmış ben de aç karna nasıl alicam diye sordum illa sabah aç karna almak zorunda değilsin akşam aç karna alabilirsin yemeklerden önce dedi. Senin de büyük ihtimal ondan dolayı olmuştur ben ilacın dozunu hiç degistirmeden demiri akşama cekerek kullandım 5.5 dan 0.92 düştü TSh.

Ben söylemiştim canım. Ben de peş peşe kullandığım için troid fırladı endokrine gittim doktor demir ilacı troid ilacının emilimini düşüyor dedi arada en az 4 saat olması lazımmış ben de aç karna nasıl alicam diye sordum illa sabah aç karna almak zorunda değilsin akşam aç karna alabilirsin yemeklerden önce dedi. Senin de büyük ihtimal ondan dolayı olmuştur ben ilacın dozunu hiç degistirmeden demiri akşama cekerek kullandım 5.5 dan 0.92 düştü TSh.
Benim doktorun yanındayken aklıma düşmedi söylesem belki değiştirmezdi 75 mg lık yazdı bakalım bende dikkat edeyim bundan sonra

Benim doktorun yanındayken aklıma düşmedi söylesem belki değiştirmezdi 75 mg lık yazdı bakalım bende dikkat edeyim bundan sonra
Aksam aç karna içsen de olur demiri. İlla sabah içmek zorunda değilsin canım. Ben kalsiyum da kullanıyorum yani artık napcam sasirdim. Kalsiyum da demirin emilimini düşürüyormuş bir de çay kahve ile arasında 2 saat olması lazımmış. Troid ilacını zaten etkiliyor demir ilacı hepsi birbirini etkiliyor. Beynim yandı artık 😂😂

Kizlar iyi hafta sonlati diliyorum sizin bir knuda fikrinizi almak istiyorum ben anne yani park yatak yerine anne yanina ayni boyutlqrda ahsap besik almak istiyorum ahsap besikle park yataklatlr arasinda kullanim acisindan cok fark varmi

Kizlar iyi hafta sonlati diliyorum sizin bir knuda fikrinizi almak istiyorum ben anne yani park yatak yerine anne yanina ayni boyutlqrda ahsap besik almak istiyorum ahsap besikle park yataklatlr arasinda kullanim acisindan cok fark varmi
Bizimki öyle canım yeğenimin vardı, onu getirdik iki kademesi var alt üst olarak kardeşim 1 yıl kullanıp montessorri yatağa odasına geçirmişti , bildiğin beşik ama tabi kenarları falan açılır değil ytaktan doğru bebeği alıcam dersen bizimki için içinden almak gerekicek

Kizllarr selam nasıl biberon tercih ettiniz acaba banada yadimci olur musunuz rica etsem kac tane almam gerekiyor kac ml olarak ve cam mi tercih ettinizzz en hizlisindan cevaba ihtiyacim varr🫢

Kızlar şimdi doktordan çıktık. Her şey yolunda çok şükür. Oğluş yine tam yüzünü göstermedi yine kordon vardı önünde az da olsa görebildik 🫠 Bir daha 3 hafta sonra gel çağırdı ve göğüs ucu kremine başla dedi. Bizde haberler bu kadar👶🏻
Yaa maşallah bebisine🙏🏻 Hep güzel haberler alalım inşallah.

Back