- 13 Nisan 2020
- 2.308
- 4.266
-
- Konu Sahibi Mervenur277
- #8.081
Bir kaç gündür giremiyorum canım beni etiketleyerek yazanları birazdan güncelleyeceğim başka öğrenen varsa konuşma çok fazla birikmiş tek tek okuyamayacağım sürekli söylüyorum beni etiketleyerek yazın diye :)
Ben hamile kalmadan once de yasiyordum. 1,5 altinda olmasi ideal TSH'in hamilelikte. Benim de dozumu arttirdi hamile kalinca.Bu arada bana tiroid ilacı başladı özelde gittiğim doktor. TSH 3.16 ST4 1,06 çıkmış. Tiroid sorunu yaşayan var mı ? Ekstra dikkat edilmesi gereken bir şey var mı ?
Çok sağ ol canım. Aynı şekilde söyledi doktorum da. İlk trimester döneminde baktırmıştım 2,5 civarıydı şimdi biraz yükselmiş. Gebelik boyunca kullanacaksın dedi inşallah bi sorun olmazCanım ben ocaktan beri kullanıyorum. Sabah kahvaltıdan en az 1 saat önce aç karna iç ve aynı saatlerde içmeye özen göster. Tiroid bebek için çok önemli aksatma. Geçmiş olsun
ethroux 50 mg verdi inşallah düzelir ilaçla, bebiş için bayağı önemliymiş. Ekstra yediğiniz içtiğiniz bir şey için herhangi bir kısıtlaması oldu mu ?Ben hamile kalmadan once de yasiyordum. 1,5 altinda olmasi ideal TSH'in hamilelikte. Benim de dozumu arttirdi hamile kalinca.
Ilacinizi ayni saatlerde icmeye dikkat edin, sabah ac karnina ve ictikten sonra da 20-30dk bir sey yemeyin.
Canım ben normalde 50 mg kullanıyordum ama benim hamilelikte biraz dengesiz gidiyor yükseldi doktorum 75 mg a çıkardı ilacı. Cumartesi tekrar kan vereceğim sürekli kontrol ediliyor.Çok sağ ol canım. Aynı şekilde söyledi doktorum da. İlk trimester döneminde baktırmıştım 2,5 civarıydı şimdi biraz yükselmiş. Gebelik boyunca kullanacaksın dedi inşallah bi sorun olmaz
Yo bir sorun olmaz ama her ay TSH'inizi olcmeleri gerekiyor, ona gore doz ayarlamasi yaparlar. Ilacinizi alirsaniz endiselenicek bir durum yok.Çok sağ ol canım. Aynı şekilde söyledi doktorum da. İlk trimester döneminde baktırmıştım 2,5 civarıydı şimdi biraz yükselmiş. Gebelik boyunca kullanacaksın dedi inşallah bi sorun olmaz
Bir doktoruna danış istersen canım, bana bulantın çok rahatsız edici seviyedeyse ilaç verebilirim demişti. İdare ettiğim için istemedim benYa bende öyle çok aşırı bulantı kusma yaşamadım ara ara oldu bazı günler çok sert geçti ama şu demir ilacını içtiğimde ki gibi bir kusmayı hiç yaşamadım baya kötü etkiledi beni
Tamamdır teşekkür ederimYo bir sorun olmaz ama her ay TSH'inizi olcmeleri gerekiyor, ona gore doz ayarlamasi yaparlar. Ilacinizi alirsaniz endiselenicek bir durum yok.
Bende hasimato troidi oldugu icin (otoimmun hastalik), gluteni olabildigince azaltin diyorlar. Denedim ama iste o zamanda keton cikti idrarimda, su an her seyi yiyorum. TSH degerimde de pek oynama olmuyor. Doktor soylemediyse bence bir yeme icme kisitina gitmeyin su asamada.ethroux 50 mg verdi inşallah düzelir ilaçla, bebiş için bayağı önemliymiş. Ekstra yediğiniz içtiğiniz bir şey için herhangi bir kısıtlaması oldu mu ?
Aylık baktır dedi bana da. Her ay rutin baktırayım ben de takvimime not aldım. Hamilelik öncesi benim 5,5 civarındaydı aslında şüpheleniyordum ilk testte 2,5 çıkınca rahatlamıştım. Demek ki oynayacak benim ki deCanım ben normalde 50 mg kullanıyordum ama benim hamilelikte biraz dengesiz gidiyor yükseldi doktorum 75 mg a çıkardı ilacı. Cumartesi tekrar kan vereceğim sürekli kontrol ediliyor.
Ekstra bir şey söylemedi. 3 hafta sonra tekrar kontrolüm var o zaman bir danışırım olmadı. İlaca da başlamış olacağım testi yaptırıp giderim daha sağlıklı olurBende hasimato troidi oldugu icin (otoimmun hastalik), gluteni olabildigince azaltin diyorlar. Denedim ama iste o zamanda keton cikti idrarimda, su an her seyi yiyorum. TSH degerimde de pek oynama olmuyor. Doktor soylemediyse bence bir yeme icme kisitina gitmeyin su asamada.
Bende de haşimato tiroidi var doktora sorduğumda gluteni azaltayım mı diye doktor hayır gerek yok demişti. Benim için de gluteni azaltmak o kadar zor kiBende hasimato troidi oldugu icin (otoimmun hastalik), gluteni olabildigince azaltin diyorlar. Denedim ama iste o zamanda keton cikti idrarimda, su an her seyi yiyorum. TSH degerimde de pek oynama olmuyor. Doktor soylemediyse bence bir yeme icme kisitina gitmeyin su asamada.
Özeldeki doktoruna da mutlaka söyle canımAylık baktır dedi bana da. Her ay rutin baktırayım ben de takvimime not aldım. Hamilelik öncesi benim 5,5 civarındaydı aslında şüpheleniyordum ilk testte 2,5 çıkınca rahatlamıştım. Demek ki oynayacak benim ki de
Ben çok uzun zamandır hashimoto hastasıyım canım gebelik ile birlikte daha sıkı takip ediyoruz, önemli olan nokta sabahları ilacı aynı saatlerde almak ve ilaçtan sonra min. 45 dk aç olmak. Ek olarak brokoli, brüksel lahanası ve karnıbahar gibi guatrojen besinleri az tüketiyorum iyot emilimine zarar vermemesi için.Bu arada bana tiroid ilacı başladı özelde gittiğim doktor. TSH 3.16 ST4 1,06 çıkmış. Tiroid sorunu yaşayan var mı ? Ekstra dikkat edilmesi gereken bir şey var mı ?
Ben tuketiyorum. :) Bu konuda cok doktor gezdim 6-7 yildir yasiyorum bu sorunu. Benim gluteni kesince cok farkediyor, hamile kalmadan once de 3-5 ay yememistim farki yasadim. Ama hamilelikte bas edemedim :)) Dogumdan sonra yine bi duzene girerim diye kafamda, bakalim, kismet :)Bende de haşimato tiroidi var doktora sorduğumda gluteni azaltayım mı diye doktor hayır gerek yok demişti. Benim için de gluteni azaltmak o kadar zor kionun dışında ıspanak, brokoli, karnabahar en sevdiğim sebzeler onları çok tüketmiyorum bilmiyorum işe yarıyor mu?
ne demek detaylı yapılmıyor yaaa. tövbeeeee. randevu oluşturabiliyorsan detaylı da yaparlar bence zaten o gün geldiğinde.182 yi aradım şimdi. Onlarla görüşünce açıldı ama detaylı usg yapılmıyor diyoray çıldırmalık nasıl alcaz bu randevuyu anlamadım
Ben 12.haftadan beri sirt ustu yatarsam belim agriyor. Dun gece de hatta nasil olduysa donmusum yine sirt ustu. Sabah kendimi sirt ustu yatarken buldum ve acaip bi bel agrim vardi. Sonra biraz hareket edince gecti neyse ki.Kızlar bu arada sırt üstü yattığımda rahmimde çekilme varmış gibi hissediyorum mecburen sağa veya sola yatıyorum artık uzun süre sırt üstü yatamıyorum. Var mı yaşayan? Doktoruma sordum sola veya sağa yatın sıkıntı yok dedi.
Geçmiş oldun canım, dikkat edeyim ben de. Daha önce ilac kullanmamıştım biraz endişelendim ilaca başlatınca çok sağ olBen çok uzun zamandır hashimoto hastasıyım canım gebelik ile birlikte daha sıkı takip ediyoruz, önemli olan nokta sabahları ilacı aynı saatlerde almak ve ilaçtan sonra min. 45 dk aç olmak. Ek olarak brokoli, brüksel lahanası ve karnıbahar gibi guatrojen besinleri az tüketiyorum iyot emilimine zarar vermemesi için.
ne zaman öğreneceksiniz? tüm hamilelikler farklı cidden. ben 6 yıl önce kızımda prenses gibi bi hamilelik geçirdim, ne bulantı ne kusma ne de halsizlik. ama oğluş beni şimdiden pert ettiKızıma hamileyken 3. Trimesterde yamulma oluyordu karnımda bunda çok erken oldu bildiğin bebek yani belli yumruk gibi solda yığılmışeğer erkekse solda olduğu doğru daha cinsiyetini bilmiyoruz