Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    184
Kızlar bugün kontrolde bebeğim 49 buçuk cm 2700 gram cıktı 170 gram almış bu hafta birde aklıma birşey takıldı kafa ölçümü küçük cıktı 2 hafta ebemi aradım böyle ölçmüş diye bebek yerleşince küçük çıkar dedi başına gelen var mı

Hm Benım gün içinde çok sık sertleşme olıyor bebek sağda taş gibi duruyor hep genelde. Ama ağrı olayı bazen var hep değil
Yattığım için mi öyle denk geliyor bilmiyorum ama gece hep ağrılı oluyor, gündüz kasılsa da zorlamıyor benim. Benim de sağ tümsek oluyor sırtı sağa yaslı baş geliş pozisyon almış 😂 dönmediyse tabii

Yattığım için mi öyle denk geliyor bilmiyorum ama gece hep ağrılı oluyor, gündüz kasılsa da zorlamıyor benim. Benim de sağ tümsek oluyor sırtı sağa yaslı baş geliş pozisyon almış 😂 dönmediyse tabii
Benımde en son baş aşağıydı dönmediyse 😂
Hareketi azalmadı bende sürekli bir hareket halinde . Yerı daralınca hareketi azalır demişlerdi bende devam .

Düzenli değil fsrkindayim da neden oluyor onu anlayamıyorum herkeste olmuyo çünkü şuan bir de bunun oluyo olması neyi doğurur sona kadar böyle mi olacak
Sanırım buna yalancı kasılma diyorlar aşkım rahim kendini hazırlıyormuş doğuma düzensiz kasılmalara öyle diyorlar

Sen kaçıncı haftanda Serklaj oldun? Ben 22. Haftamda acil oldum . Rutin kontrolde rahmın tamamen açılmış olduğunu gördük ve acil serklaja alındım . Çok kötü gunlerdi bugünlere çok şükür 🙏
Bı kaç gün daha gelmesem doğum yapacakmışım. Ama hiçbir şey hissetmemiştim, ilk gebeliğim Benım.
1 ya kadar yattım sonra işlerimi yaptım rutin. Şuanda da normal ev işlerimi yemeğimi vs yapıyorum.
14. Haftada yapıldı canım ilk gebeliğimde 23+6 doğum yaptım ikinci gebeliğimde önlem serklaj atıldı 39+6 da doğum yaptım bunda da yine önlem amaçlı yapıldı 28 haftaya kadar bişey yoktu rahim ağzı kısalığı ve hunileşme oldu şuan yatarak geçiriyorum günleri öncesinde yemeğimi de işimi de yapıyordum çocuğuma da bakıyordum

Düzenli değil fsrkindayim da neden oluyor onu anlayamıyorum herkeste olmuyo çünkü şuan bir de bunun oluyo olması neyi doğurur sona kadar böyle mi olacak
Braxton hicks deniliyor bunlara. Şurada detaylı anlatılıyor

Kızlar 31+4 teyim en başından beri hep kasık ağrılarım var ztn. Ama son günlerde tam rahimde sanki çıkmak istiyor bebiş gibi bir ağrı. Aniden bıçak girer gibi sanki içimde balık dönüyor kocaman. Bağırtıyor hatta ağladığım bile oldu. Bunları yaşayan varmı. Bu kasılma değil sanki ama bilemiyorum da. Plasenta da kireçlenme var 1 aydırda. En son pazartesi gittim dr a kireçlenme artmış dedi alakası varmı bilmiyorum
Dönüyor olabilir doğum pozisyonuna alabilir

Hm Benım gün içinde çok sık sertleşme olıyor bebek sağda taş gibi duruyor hep genelde. Ama ağrı olayı bazen var hep değil
Benim bugün karnımın sağı tamamen tümsek gibiydi semsert. Normalde gün içinde düzensiz 10-15 kasılmayı normal kabul ediyorlar ama tüm gün olunca doktorum nst’ye girmemi istedi. Ben de acile gittim çok şükür önemli bir kasılma çıkmadı. 40’a yakın ya da altında değerler çıktı. Benim bugün anladığım bu kasılmalara regl, kasık ve bel ağrısı eşlik ettiğinde takip etmek önemli. Ağrı yoksa sadece sertleşme, kasılma oluyorsa bir sorun gibi görmüyorlar. Mesela benim şu an bile sağ taraf baya şekil aldı semsert duruyor öyle 😂 takmıyorum artık

Sleepy aldım ben 1 ve 2 numara 4 er 5 er laket stokladim
Bende saf gibi 3 paket 1 numara almisim zaten Dr iri diyo belkide 1 paket anca kullanabilicem inşallah pişik falan yapmaz slepy Prima falan çok pahalı annem pahalı beze alıştırma ilk başta dene olmazsa alırsın sonuçta tek kullanımlık dedi bende aldım bakalım iyi gelecekmi

Bende yazmıştım hatirliyosaniz sizin haftalarda sürekli adet sancısı gibi çektim dedim geliyo hatta gece gittim açıklığa falan baktı bişey yok o ara çok ağrım oldu şimdi azaldı sanki ağrılarım gece bazen sert sancı giriyo okadar şimdi de lekelenme başladı bende belki sizindr öyledir ama cogalirsa gidin tabiki

14. Haftada yapıldı canım ilk gebeliğimde 23+6 doğum yaptım ikinci gebeliğimde önlem serklaj atıldı 39+6 da doğum yaptım bunda da yine önlem amaçlı yapıldı 28 haftaya kadar bişey yoktu rahim ağzı kısalığı ve hunileşme oldu şuan yatarak geçiriyorum günleri öncesinde yemeğimi de işimi de yapıyordum çocuğuma da bakıyordum
39+6da yaptığın doğumda dikişler ne zaman alınmıştı

Benim bugün karnımın sağı tamamen tümsek gibiydi semsert. Normalde gün içinde düzensiz 10-15 kasılmayı normal kabul ediyorlar ama tüm gün olunca doktorum nst’ye girmemi istedi. Ben de acile gittim çok şükür önemli bir kasılma çıkmadı. 40’a yakın ya da altında değerler çıktı. Benim bugün anladığım bu kasılmalara regl, kasık ve bel ağrısı eşlik ettiğinde takip etmek önemli. Ağrı yoksa sadece sertleşme, kasılma oluyorsa bir sorun gibi görmüyorlar. Mesela benim şu an bile sağ taraf baya şekil aldı semsert duruyor öyle 😂 takmıyorum artık
Aynen bende alıştım. Ama bak şimdi bu saatte bacaklarıma vuruyor ağrı ve arada midemi bulandırıyor ve kalçalarıma vuruyor ağrı sertlikle birlikte . Yeni başladı Buda 😃

O kadaf çok miğdem yanıyoooki , içimde küçük bir ejderha var sankii ölüyorum kızlar
3 gün mide ağrısı yanması geçmemiş birisi olarak söylüyorum sade kefiri soğukken yavaş yavaş tüket birde patates haşla tuzsuz baharatsız ye 3 günün sonunda keşfettim bu ikiliyi böbrek ağrısı çekmesem hayat kalitem arttı derim 🥺

Back
X