Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Cidden dut kürü enfeksiyonunu giderdi mi

evet evet ya 18. haftadan beri kullanıyorum aslında demirim 155ti ilk aylar şimdi 55 olmuş şok oldum bebi nasıl da emmiş

yok endişe etmiyorumm canım doktor yaptır derse yaptırcam
Cumartesi kontrolüm var canım bakalım ne dicek :)
Evet, ben 2 yıldır antibiyotik içmedim bunun sayesinde Herkeste etkisi farklı olabilir tabii ama bana çok iyi geliyor
ay anlat bize de nasıl yapılıyoo

Süt pompası için ben ilk başta manuel bir şey almayı düşünüyorum. Meme uçlarım kendimi bildim bileli yarık parça parça duruyor. Krem daha once de kullanıyordum bu durumdan muzdarip olduğum için ama maalesef bir etkisi olmamıştı. Ne kadar emzirebilirim veya süt gelir meçhul olduğu için normal bir ürünle deneyip eğer fazla olacak olursa o zaman elektrikli bir şey almayı düşünüyorum.

Burun temizleme aspiratörleri için yalnız olmadığımı bilmek de sevindirdi. Sanki tiksiniyor olmak çok anormal bir durum gibi hissettiriyordu.

İdrar yolu enfeksiyonu için doktorunuza da danışıp iç çamaşırına bir damla olacak şekilde nioli yağı kullanın. Özellikle mantardan kafayı yemek üzere olduğum dönemlerde bir gecede kesiyordu. Enfeksiyona da etkisi var. Kadın sağlığı için çok faydalı

Evet ufak hamilelikle birlikte sistiler ama birinin ucu hic cikik degil digerinin de cok az cikik. Tekrar denemeyeyim o zaman. Boyle videolari gorunce acaba bende ise yaramaz mi, iade mi etsem diye dusunmustum. Umarim kullanabilirim
Ben silikon uçla emzirdim 1 hafta kadar ama kızım hiç sevmemişti hep kavga dövüş emiyordu sonra birini uçsuz tuttu. Diğerine de şırıngayla çözüm buldum. Şırıngayı kesip ter tarafından geçirdim kestiğim yerden. Diğer taraftan meme ucunu çektim kremleyip. Çekip hemen ağzına verdiğimde tutuyordu bi kaç gün öyle yaptıktan sonra onu da tutabilmişti. Hasta çantanıza bence şırıngada koyun yada alırsınız silikon uca alışan bebeğinde bırakması zor oluyor ve verimli emdiklerini düşünmüyorum o şekilde. Süt ziyanlığı da oluyor illa kayıyor akıyor

Her bebekte tıkanıklık oluyor mu Belki olmaz Ben de otribebeninkini almıştım ama çekebileceğimi hiç sanmıyorum Eşim ya da o an yakında yardımcı olacak kim varsa artık bakıcam duruma göre

Selamlar herkese bugun 19 haftalik olduk, su zamana kadar bebegimi ilk bir bir bucuk ay bilmeden kendimi yorup isten dolayi stres yasamak haricinde bebek ve ben cok guzel ilerlemistik. Kendime cok iyi baktim ve bebegim de iyi oldugunu bana en buyuk mutluluktu insallah da benim ve hepimizinki boyle devam eder. Ne yazik ki dun gercekten uzucu bi durum yasadim. Sinir krizi gecirdim ve hala cok uzgunum. Hareketini hissetmeden buraya da girmedim simdi kendimi toparlamak istiyorum ama basarisiz oluyorum. Esim de yarin yurtdisina gidecek yanimda olamayacak bebisle yalniz kalacagiz :) kendimi tutamayip bebege zarar verdim diye de ekstra canim sıkkın bu ruh halinden nasıl cıkabilirim acaba

Silikon uc almadim hic arastirmadim da. Elektrikli gogus pompasi aldim, o da cikmasina destek olmaz mi acaba

Silikon uc almadim hic arastirmadim da. Elektrikli gogus pompasi aldim, o da cikmasina destek olmaz mi acaba
Pompa vakumlayana kadar bide süt gidicek pompaya felan ugrastırır ben sağım yapmam gereken harici bi faydasını görmedim. Bide çok vakumladığı için baş parmak kadar büyüyor göğüs ucu ve o şekilde bebeğe verdiğinizde daha çok yara olma ihtimali oluyor. Onu sağım amaçlı kullanırsınız illa ki lazım oluyor. Ben 4-5 kere sağım yapmıştım sütüm çok fazla değildi genelde yeterli gelirdi bazen tek göğsü sağmam gerekiyordu. Şırıngayla çekip bebeğe vermek 10 sn bile surmuyor

Düşünmemeye çalış yaşadığın olayı aklına gelirse algını değiştir başka çözüm yok maalesef. Bende zor şeyler yaşıyorum ama unutmak zorundayım bebeğine de bişey olmamıştır korkma her duyguyu anne karnında öğrenmeye başlamaları çok doğal

Bebegi üzdüm diye ekstra vicdan yapıp durumu daha da berbat ediyorum. Teşekkür ederim haklısınız

Bebegi üzdüm diye ekstra vicdan yapıp durumu daha da berbat ediyorum. Teşekkür ederim haklısınız
Hayır hayır vicdan yapma tabiki hissetti ama hayatımız polyana gibi geçmeyecek kendini telkin et sakin kalmaya çalış ama duygularını da bastırma buda bi stres sebebi

Kendini başka şeylerle meşgul et, yapmaktan hoşlandığın bir şeyler varsa dizi izlemek, dışarı çıkmak vs daha iyi olur senin için. İnsan evde kaldıkça ve boş oldukça daha çok odaklanıyor sorunlara maalesef. Ama bebişine bişey olmaz o kadar da sıkma canını insanız hepimiz tabi ki yeri gelicek üzülücez ağlicaz sinirlenicez :)

Canım benim kıyamam, şu an nasılsın daha sakin misin?
Korkma bebislerimiz bize sıkıca tutuldu artık öyle kolay değil başına bir şey gelmesi. Sen kendini rahatlatmanın yollarını bul kafanı dagit

Benim oğlum doğumdan sonra bir hafta yogun bakimda kaldı onun için süt sağmak zorunda kaldım ve bebek hemşiresinin yanlış yönlendirmesiyle daha göğüslerim doğum sonrası aşırı hassasken pompanın en yüksek ayariyla çekim yaptırdi. Ve sag göğüs ucum o zaman alttan bildiğiniz yarıldı. Sonra sağım yaptıkça iyilesmedi. Aslında önce el ile masaj yapip makinenin en küçük ayarıyla başlasaydim yavaş yavaş yükseltseydim hiç problem olmazdi. Sonrasında oğlum yoğun bakımdan çıkıp yanlışta tutunca kopma raddesine geldi elimle sagip biberinla verdim onu bi müddet 2 ay sonra artık gümüş kapağı bi deneyeyim dedim ve onunla çok şükür 1 haftada kapandı yarasi emzirmeye başladım. Ama bir müddet hassaslık gidene kadar emzirmeden sonra taktım yinede.

Göğüs ucu yarası belkide bu çocuk olayının en Zor kısmıydi benim icin. Ama tabi bu kişinin bünyesine göre değişiyor kimisi hiç yara olmuyo kimisi benim gibi çok çekiyor. Onun icin eger ilk günler acımaya başlarsa anlayın ki yara olma potansiyeli vardır. Bana sadece gümüş kapak fayda etti ama herkese eder mi bilmiyorum

Bende dün çok kötü olaylar yaşadım Eşimle tartıştık sonra kayınvalidem eşime kızdı çünkü eşim haksızdı. Eşim iyice sinirlendi sinir krizi geçirdi sonra kayınvalidemde sinir krizi geçirdi saçma sapan şeylerin içinde kaldım. Çok korktum... Moralim çok bozuk. Sonra bebeğime bisey oldu mu diye tedirgin oldum hala tedirginim. 16. Hafta olduğu için hareketlerini de hissetmiyorum birşey olmamıştır inşallah dua edin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…