- 26 Aralık 2015
- 11.782
- 19.008
- 298
- 34
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #11.981
Aynı demir ilacını ben de kullanıyorum. Hatta bana doktorum bir de omega 3 multivitamin verdi onda da folik asit var. Bu durumu ben de düşünmedim değil. Gittiğimde soracağım ben dekızlar demir ilacı olarak kullandığınız ilacın içinde folik asit var mı? Bir de onun yanında farklı kullandığınız bir vitamin var mı? Ben normal vitamin olarak ocean mumy kullanıyorum içinde 0.4 mg folik asit var. Doktor demir ilacı olarak Gyno Ferro Sanol verdi onun içinde de aynı miktar folik asit var. 12. hafta itibariyle zaten kesiyorlar da bu haftalarda iki yerden birden almak bana fazla geldiğinden bi korkmadım değil. Sizler nasıl, hangi demir ilacını kullanıyorsunuz?
yaa evet seninkini çook merak ediyoruum. Acabaa senin de erkek miiiHatta senle benim özellikleri cok benzetmiştim bakalım benim ne çıkacak
Bu arada doktor bana da diyet listesi verdii ahjhdkKızlar herkese günaydın
imagination forever Canım ben de gece biraz yüzüstü yatmışım hafif kramp var sok kasığımda benim de ama ciddi birşey değildir ikimizinki de bebekler büyüyor bence
Sağlıklı beslenmeye devam mıııimagination forever E elektroforez @Ebussshhh @papatya113
Ben küçük bir reçel kaçamağı da yapmış olabilirim anneciğim yapmış getirmiş dünsizlerde durum ne
İkili testteki veriler; kandaki iki değer (pap-a ve beta hcg) ve çocuğun burun kemiğinin olması ve ense kalınlığı. Canım teste bunlar harmanlanıyor ve o grafik çıkıyor işte. Benim doktorumda ikili testi önemsiyor, pap-a değeri bize epey fikir verir diyor. Şimdi senin ultrasonda her şey yolunda denmiş ama ikili testin bakılırken burun kemiği bilinmiyor denmiş. O verinin bu şekilde girilmesi bile hastalık olasılığını arttırır. Muhtemelen yanlış girildi. Öyle olsaydı sana ultrasonda her şey normal denmezdi, burun kemiğini göremiyorum diye söylerdi doktor. Benim ikinci gebeliğimde ultrasonda ense kalınlığı çok yüksek çıkmıştı mesela, onun haricinde daha da önemsedikleri bebeğimin tüm vücudunu saran bir ödem vardı. Test için gittiğim hastane, kan almadı. Sonuç nasılsa bu verilere göre yüksek riskli çıkacak deyip perinatolojiye yönlendirdi. Yani bir sıkıntı varsa zaten ultrasonda tahmin ediliyor. Arkadaşların da dediği gibi bu test olasılık testi. Fetal sonucun çıkana kadar çok yıpratmamaya çalış kendini. Hayırlı haberler al inşallah.
şimdi kadın negatifse erkek pozitifse kan uyuşmazlığı oluyor :) ilk gebelikte sorun olmuyormuş ama ikinci gebelik için iğne vuruluyor. Kadın pozitif erkek negatif olsa sıkıntı olmuyordu .)nasıl anlaşılıyor kan uyuşmazlığı ? bu arada evet iğne ile kolayca çözülebiliyor. tedavi olmazsa sorun oluşturabilir ama iğne olunduğu takdirde hiçbir şey olmuyor :)
teşekkür ederim ayrı tekrar test zorunluluğu var sandım :)şimdi kadın negatifse erkek pozitifse kan uyuşmazlığı oluyor :) ilk gebelikte sorun olmuyormuş ama ikinci gebelik için iğne vuruluyor. Kadın pozitif erkek negatif olsa sıkıntı olmuyordu .)
Kızlar dün başka doktora gittim biliyorsunuzdur. Doktor kan uyuşmazlığı var kan testi yapalım dedi. Tabi fiyatı duyunca kaçtım. Kan uyuşmazlığı olan arkadaşlar siz yaptırdınız mı ?
Canım ben de kan grubumu başta negatif hatırlıyordum onun için doktorumla da konuşmuştum bu konuyu oradan hatırlıyorum sadece hamileliğin ilerleyen bir ayında sana iğne vuruluyor diye biliyorum yani bunun ayrıca bir testinin gerek olduğunu bilmiyorum ben. Yani kimseyi suçlamak istemem tabii ama hastane sahibi şimdi para almak için acaba sana böyle ekstra testler falan mı yapmak istiyor başka bir doktora da danışsan mıevet ben 0 negatifimmm, iğneyi de söyledi ama tahlil neden yapılır ki? Bu arada doktor hastanenin sahibi :) Tahlilleri de kendi hastanesinde yaptırılmasını isteyen biri. Benim sürekli doktorum değil kendisi
Hadi sıra sende o zaman sendeyiz bekliyoruzAy ben daha haftaya cuma gideceğim onda da gösterirse. Göstermezse bir ay daha bekleriz gibibir de haftaya cuma gösterirse de ben mini arkadaşlarımla cinsiyet partisi yapacağım yani cumartesi öğrenmiş oluruz
Aşkım bizim var ben rh- eşim rh+ . Bana sadece 27 . Haftada iğne yapacağını söyledi sonraki çocuklar içinKızlar dün başka doktora gittim biliyorsunuzdur. Doktor kan uyuşmazlığı var kan testi yapalım dedi. Tabi fiyatı duyunca kaçtım. Kan uyuşmazlığı olan arkadaşlar siz yaptırdınız mı ?
Ben ilk andan itibaren kız hissediyorum ama erkek olursa da başımın üstünde yeri var ama aşırı merak ediyorum. Sabrediyorum haftaya öğreneceğiz inşallah gösterirseyaa evet seninkini çook merak ediyoruum. Acabaa senin de erkek miii
Bu arada doktor bana da diyet listesi verdii ahjhdk
Yaa sana ne diyeti verdi kuş kadarsınn seeenyaa evet seninkini çook merak ediyoruum. Acabaa senin de erkek miii
Bu arada doktor bana da diyet listesi verdii ahjhdk
Maya bence baktır çünkü önemli bir faktör diye biliyorum. Bebek doğduğu zaman onun kan grubuma göre de önlem alınıyor. K vit. Diye bir iğne yapıyorlar sanırım benim ilk gebelik kaybımda da kan uyuşmazlığı yok eşimle ona rağmen bakmışlardı tahlil olarak mutlaka kendi doktorun ile görüş.şimdi kadın negatifse erkek pozitifse kan uyuşmazlığı oluyor :) ilk gebelikte sorun olmuyormuş ama ikinci gebelik için iğne vuruluyor. Kadın pozitif erkek negatif olsa sıkıntı olmuyordu .)
ben de öyle ya o yüzden sorayım dedi sizlere, kendi doktoruma zaten danışıcam :)teşekkür ederim ayrı tekrar test zorunluluğu var sandım :)
Tabii tabii idarelik ona gittim zaten kendi doktoruma sorcam bir de ayrıntılı için perinatoloğa gidicem ya olmadı ona da sorarım. Test 3 bin tl di :)Canım ben de kan grubumu başta negatif hatırlıyordum onun için doktorumla da konuşmuştum bu konuyu oradan hatırlıyorum sadece hamileliğin ilerleyen bir ayında sana iğne vuruluyor diye biliyorum yani bunun ayrıca bir testinin gerek olduğunu bilmiyorum ben. Yani kimseyi suçlamak istemem tabii ama hastane sahibi şimdi para almak için acaba sana böyle ekstra testler falan mı yapmak istiyor başka bir doktora da danışsan mı
Hadi sıra sende o zaman sendeyiz bekliyoruz
Ben de böyle biliyorum doktor kafamı karıştırdı. Tamam ne gerekiyorsa yapalım desem boşu boşuna 3 bin giricek :)Aşkım bizim var ben rh- eşim rh+ . Bana sadece 27 . Haftada iğne yapacağını söyledi sonraki çocuklar için
Coombs indirect testiymiş. Ben de sorayım 5 inde gideceğimben de öyle ya o yüzden sorayım dedi sizlere, kendi doktoruma zaten danışıcam :)
Tabii tabii idarelik ona gittim zaten kendi doktoruma sorcam bir de ayrıntılı için perinatoloğa gidicem ya olmadı ona da sorarım. Test 3 bin tl di :)
Ben de böyle biliyorum doktor kafamı karıştırdı. Tamam ne gerekiyorsa yapalım desem boşu boşuna 3 bin giricek :)
Sen negatifsen mutlaka tahlil yaptir derimm yani cok para almak icin oyun dönüyor gibi gelmedi bana amaevet ben 0 negatifimmm, iğneyi de söyledi ama tahlil neden yapılır ki? Bu arada doktor hastanenin sahibi :) Tahlilleri de kendi hastanesinde yaptırılmasını isteyen biri. Benim sürekli doktorum değil kendisi
Ayy üç bin ne boşver ya bir kendi doktoruna sor aynen cebine eziyet etmeben de öyle ya o yüzden sorayım dedi sizlere, kendi doktoruma zaten danışıcam :)
Tabii tabii idarelik ona gittim zaten kendi doktoruma sorcam bir de ayrıntılı için perinatoloğa gidicem ya olmadı ona da sorarım. Test 3 bin tl di :)
Ben de böyle biliyorum doktor kafamı karıştırdı. Tamam ne gerekiyorsa yapalım desem boşu boşuna 3 bin giricek :)
Aynı seylerı yasıyor olmak ıcımı rahatlattıBikac gun once benimde ayni boyleydi. Sol kasigimda agri ve sertlik vardi. Ozellikle ayaktayken yururken daha cok hissediyordum agriyi. Ama diger gun gecti
Ooh cok guzel bır kahvaltıı yarasıınnn mınnosunaKızlar herkese günaydın
imagination forever Canım ben de gece biraz yüzüstü yatmışım hafif kramp var sok kasığımda benim de ama ciddi birşey değildir ikimizinki de bebekler büyüyor bence
Sağlıklı beslenmeye devam mıııimagination forever E elektroforez @Ebussshhh @papatya113
Ben küçük bir reçel kaçamağı da yapmış olabilirim anneciğim yapmış getirmiş dünsizlerde durum ne
ya evet 52 çıktım yani ne diyeti sdhfskjYaa sana ne diyeti verdi kuş kadarsınn seeen
ay sorayımm o zamaanMaya bence baktır çünkü önemli bir faktör diye biliyorum. Bebek doğduğu zaman onun kan grubuma göre de önlem alınıyor. K vit. Diye bir iğne yapıyorlar sanırım benim ilk gebelik kaybımda da kan uyuşmazlığı yok eşimle ona rağmen bakmışlardı tahlil olarak mutlaka kendi doktorun ile görüş.
aman doktoruma sorayım o zaman ya bilgi alayım biiSen negatifsen mutlaka tahlil yaptir derimm yani cok para almak icin oyun dönüyor gibi gelmedi bana ama(
tabii ki :)
heh işte kaynanalar böyle oluşuyor hahaBu akşam kınadaydım düşündüm de bizim oğlumuz bi kızla evlencekkk anammmm biz napcaz erkek anaları kasvet çöktüüübizden daha mı çok sevcek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?