İkili testteki veriler; kandaki iki değer (pap-a ve beta hcg) ve çocuğun burun kemiğinin olması ve ense kalınlığı. Canım teste bunlar harmanlanıyor ve o grafik çıkıyor işte. Benim doktorumda ikili testi önemsiyor, pap-a değeri bize epey fikir verir diyor. Şimdi senin ultrasonda her şey yolunda denmiş ama ikili testin bakılırken burun kemiği bilinmiyor denmiş. O verinin bu şekilde girilmesi bile hastalık olasılığını arttırır. Muhtemelen yanlış girildi. Öyle olsaydı sana ultrasonda her şey normal denmezdi, burun kemiğini göremiyorum diye söylerdi doktor. Benim ikinci gebeliğimde ultrasonda ense kalınlığı çok yüksek çıkmıştı mesela, onun haricinde daha da önemsedikleri bebeğimin tüm vücudunu saran bir ödem vardı. Test için gittiğim hastane, kan almadı. Sonuç nasılsa bu verilere göre yüksek riskli çıkacak deyip perinatolojiye yönlendirdi. Yani bir sıkıntı varsa zaten ultrasonda tahmin ediliyor. Arkadaşların da dediği gibi bu test olasılık testi. Fetal sonucun çıkana kadar çok yıpratmamaya çalış kendini. Hayırlı haberler al inşallah.