Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de 30 yaşında ilk defa hamileyim, ilk denememde hamile kaldım :KK70: Baktığım uygulamaların hesaplarına göre bebek 2 Mart'ta doğacak görünüyor, 7 hafta 6 günlük. Kendimi yorgun hissetmekteyim aşırı üşengecim. Hiç kanamam vs. olmadı. Ara sıra karnım ağrıyor çoğunlukla gazdan diye tahmin ediyorum. Hiç kusmadım ama şu zamana kadar midem 3-4 defa bulandı.
Henüz doktora hiç gitmedim. Aslında 20 haftalıkken ilk kez gidip cinsiyet öğrenmeyi planlamıştım ama karnım ağrırken işkillenip 29 Temmuz'a devlet hastanesine randevu aldım. Acaba direkt gittiğim gün beni ultrasona sokarlar mı yoksa başka gün randevu al gel falan mı derler merak ediyorum.
Bebeğin sağlıkla gelsin inşallah canım 😊20 hafta mı? 🤔10 - 12. Hafta arasında yapılması gereken testler ve taramalar var, bazı şeyler için çok büyük riskleri de beraberinde getirir ve bazı müdahalelerin gerekmesi halinde yasal süreç 12.hafta son.. Ama tabi tercih meselesi.. Herhangi bir pişmanlık yaşanmaması adına tedbirli olunması gerektiğini düşünüyorum şahsım adına 😊
 
Güzel anneler 🤗, bana da fikrinizi söyleyebilir misiniz? Uygulamaya göre 4+3 hamileyim. Bir önceki hamileliğim (ilk) düşükle sonuçlandığı için doktorum şimdi progestan fitil yazdı. Bebeğe zarar verecek diye korkuyorum. Biraz tedirginim, kullanan var mı aranızda?
Hayırlı olsun canım benim bebeğin, sağlıkla gelsin inşallah 🥰 hiç korkma fitilden hiçbir zararı yok onun, hatta bebeğin sağlıklı tutunması ve düşüklerin engellenmesi için en etkili yöntem. Ayrıca fitil olarak verdiği için de onun doğal alanını koruma altına alıyor. İçin rahat olsun 🥰
 
Gittiğinde zaten direkt ultrasonla muayene edecek zaten canım, hatta kalp atışını bile duyabilirsin minik meleğin 🥰
 
Kızlar ne belirtileriniz var?
7+4 ten bildiriyorum
Bulanti ( sabah, ogle, aksam) bazen de mide yanmasi
Kabizlik, halsizlik
Bazi kokulara hassasiyet (tereyagi, kahve, et)
Koyu sari- acik kahve sumuksu bir akinti ( bazen) ve surekli sari akinti
Meme buyumesi, hassasiyeti bir aydir var, ona alistim😂
Kasigimda kas agrisi gibi bir agri, saga sola donerken ya da yataktan kalkmaya calisirken arada agri saplanmasi
Bir de uc defa bastigim yer sallaniyor gibi bir hissiyat oldu, bayilicam sandim, tansiyonla alakali bir sey yasadim sanirim.
 
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 8-03-2025

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.




ANNE ADI 🌸YAŞKAÇINCI ÇOCUKSATKESEKALP ATIŞITAHMİNİ CİNSİYETCİNSİYETTAHMİNİ DOĞUM TARİHİBEBEĞİN İSMİ🧸ŞEHİR
Kizlar listeyi olusturmaya basliyorum. Beni etiketleyip bilgilerinizi yollarsaniz hepinizi ekleyebilirim:)
 
Kizlar listeyi olusturmaya baslayacagim,

Kizlar listeyi olusturmaya basliyorum. Beni etiketleyip bilgilerinizi yollarsaniz hepinizi ekleyebilirim:)
İsim Acelya
Yaş 25
2. Çocuk
Sat 17 mayıs
Tahmini cinsiyet Kız
Tahmini doğum 1 mart ama kesin değil
Kese ve kalp atışı belli değil güncellerim hastaneye gidince 😊
şehir Kahramanmaraş
E elektroforez
 
Son düzenleme:
Kizlar listeyi olusturmaya basliyorum. Beni etiketleyip bilgilerinizi yollarsaniz hepinizi ekleyebilirim:)
Ad: ParlayanGece
Yaş: 28
Kaçıncı Çocuk: 1.
Sat: 24 Haziran
Tahmini cinsiyet: Kız
Tahmini doğum tarihi: 31 Mart
Şehir: İstanbul

E elektroforez
 
Son düzenleme:
Kızlar sabah yazmıstım kımse cevap vermemıstı agrı nedenı ıle.dr a gıttık bebekte kesede hersey olusmus ama kocaman kanama alanı var yanında kesenın düşük tehlıkesı var dedı,saglıklıysa tutunur bebek dedı,yani eger benım gıbı normalden degısık ve fazla agrınız olursa doktora gıdın dıye sızede soyleyım dedım.bende lekelenme kanama yok ama rahımın ıcınde kesenın yanında kanama alanı var.
Benim de öyle oldu kuzum sormuştum ya geçen kasık ağrıları devam eden var mı diye. O gece pembe renk su gibi kanamam geldi hemen progestan ı fitil olarak kullanmamı söyledi ve bi iğne verdi. Kanama ertesi gün durdu. İstirahat dedi ve bol su. Evet sağlıklıysa tutunuyormuş. Rabbim bizlere bağışlasın bebeklerimizi 🌸 yarın kontrolüm var benim de 3 gündür yatmaktan serseme döndüm :) halen bel ve kasık ağrım var bu arada.
 
kizlar ben idrar yolu enfeksiyonu olmusum ne yapabilirim acaba bir oneriniz var mi antibiyotik kullanmak istemiyorum
antibiyotik kullanmaniz gerekiyorsa kullanmanizi tavsiye ederim, antibiyotigin bi zarari olmuyor bebege, enfeksiyon cok tehlikeli, o da antibiyotiksiz geçmez maalesef 😟
 
X