Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    154
Kızlar ben genelde bir beslenmede bir memeyi diğer beslenmede diğer memeyi veriyorum. Emmeyi yenş yeni öğreniyor 15 günlük. Ama internette her iki memeyide verin diyor. Emzirme zamanı nasıl anlayacağım değişim yapmam gerektiğini? Normalde 5 dk emip bırakıyordu 2 gündür memede kalma süresi çok şükür arttı. Ama her emzirmede iki meme mi verilecek nasıl olacak bilmiyorum
Evet 2 memeyide emzirmemiz gerek ama senin yaptığın da kötü bir yöntem deği bazen uyuya kalıyorlar çünkü diğerine geçemiyor insan şu şekilde anlayabilirsin kah kah yutkunma sesi oluyot ya bir emme bir yutkunma olmalı eğer iki üç emme bir yutkunma ise artık süt bitmiş diğerine geçmelisin

Ilk günler benim iştahım hiç yoktu sadece süt olsun diye bir şeyler yiyordum canım hiç yemek istemiyordu hatta sevinmiştim böyle giderse çok iyi olur diye ama 1. Aya yaklaşırken çok fena iştahım arttı çok sık yemeye başladım sürekli acıkıyorum elim ayağım titriyor, haliyle de kilo alıyorum.
Ah bende bu durumdayım midemde çuval var sanki ne yesem doymuyorum

Hamileyken de çok açılmıştı şimdi aynı hız devam ediyo maalesef :(( bu kiloları ne zaman verebilcem acaba bu boğazla…

Off sormaa psikolojim bozuk kilo vermek istiyorum amaa sürekli yemek yemek istiyorum böyle nasıl kilo vericem 36 beden benn az önce 40 beden bir elbise olmadı 😭😭😭 nasıl vericem bu kiloları

Kilo konuşulmuşken doğumdan sonra aldığınızın fazlasını verdiniz mi kızlar . Sonradan mı açılıyor iştah benim 9gün oldu ama normal seyrediyor kilo almak istemiyorum diyetisyenimle devam edicem biraz daha toparlanıp ama o süreye kadar almaktan korkuyorum
Galiba emzirme dönemi daha çok kilo alınıyor bende aynı durumdayım 2 kilo fazlam var çok dğeil ama deli gibi de iştahım var fazla yememiz gerekli süt için evet aşırı kilo yapmaz yedikleirmiz ama dikkatli de olmamız lazım

Kızlar kusma olayından konuşulmuş. Bu durumdan bende muzdaribim. 16 günlük bebeğim. Küvez sürecimiz olduğu için bu konuda çok hassasım. Ne kadar verdiğimi bilmem gerekiyor diye düşünüyorum. Bazen 110 yiyor bazen 70 bazen 50 yiyor. Ağzını kilit yapıyor açmıyor. Altı temiz gazını alıyorum ama yok. Yedirdiğimde de kusuyor bazen. Zorlayamıyorum da ne yapacağımı şaşırdım.

Kızlar 2. Vajinal doğumunu yapanlara soruyorum özellikle vajinada dolgunluk hissiniz varmı sarkma vs falan Acelya A Acelya A senin 2. İdi canım sende varmı öyle bişey ben biraz dolgunluk hissediyorum özellikle yürürken ama kontrol etmeye korkuyorum orayı artık bıktım yeminle 😢
Canım bende ikisindede hiçbir his olmadı dediğin gibi dolgunlukta yok aynadan baktım doğumdan hemen sonraydı hala eskisi gibiydi görüntüsüde çok şükür Allaha

Evet 2 memeyide emzirmemiz gerek ama senin yaptığın da kötü bir yöntem deği bazen uyuya kalıyorlar çünkü diğerine geçemiyor insan şu şekilde anlayabilirsin kah kah yutkunma sesi oluyot ya bir emme bir yutkunma olmalı eğer iki üç emme bir yutkunma ise artık süt bitmiş diğerine geçmelisin
Çok teşekkür ederim dikkat edeyim, az öncede emdi 15 dk felan uyudu yatağa koydum 10 dk sonra uyandı yine aynı memeyi verdim ama diğerini mi vermeliyim bu durumda

Biz mi yanlış yapıyoruz bilmiyorum ki, emdikten bi 5-10 dk sonra gazını çıkartmak istediğimde kusması sanki olmadı, acaba sütü hemen sindiremedikleri için gazını çıkarmaya çalıştığımız için mi kusuyorlar anlamadım ki 🥹🥹 iki gündür sırtına sıcak havlu koyup onunla pışpışlayınca gazı daha çabuk çıktı
Ben de burda gorup yaptim sicak havluyu , bayaa rahatlatti. Dun o kadar ikindi ki yavrum 😥 benimki her kosulda kusscagi varsa kusuyor, mommys bliss veriyorum onda da kusuyor,azcik emince de kusuyor, gazini alinca da kusuyor ama bence ben gazini almayi beceremiyorum😅 Ucuncu ayda duzelicek diyorlar onu bekliyorum artik, cok bunaldim.

Çok teşekkür ederim dikkat edeyim, az öncede emdi 15 dk felan uyudu yatağa koydum 10 dk sonra uyandı yine aynı memeyi verdim ama diğerini mi vermeliyim bu durumda
On sutun ve sonraki sutun icerikleri de farkli birbirinden, Sut emmeye baslayinca once sekerli az yogun kisim, sonra daha yogun ve besleyici kisim geliyor . O yuzden bir meme bitmeden digerine gecmemek lazim diye biliyorum. Hatta her emzirmede bir meme yapiyor anneler, hangisini emzirdijlerini unutmamak icin bileklerindeki lastik tokanin yerini degistiriyorlar emzirme sonrasi.

On sutun ve sonraki sutun icerikleri de farkli birbirinden, Sut emmeye baslayinca once sekerli az yogun kisim, sonra daha yogun ve besleyici kisim geliyor . O yuzden bir meme bitmeden digerine gecmemek lazim diye biliyorum. Hatta her emzirmede bir meme yapiyor anneler, hangisini emzirdijlerini unutmamak icin bileklerindeki lastik tokanin yerini degistiriyorlar emzirme sonrasi.
Aynen canım ben de tam olarak böyle bildiğim için sağ ve sol her seferinde birini verip en az 20 dk emzirmeye çalışıyorum. Danışman da emmeye başladıktan 7-8 dk sonra son süt gelir demişti

Galiba emzirme dönemi daha çok kilo alınıyor bende aynı durumdayım 2 kilo fazlam var çok dğeil ama deli gibi de iştahım var fazla yememiz gerekli süt için evet aşırı kilo yapmaz yedikleirmiz ama dikkatli de olmamız lazım
Benim canım sürekli tatlı çekiyor ya hamileyken pek istemezdi normalde de çok severim zaten 🤦🏻‍♀️ sütlaç muhallebi yemekten bıktım resmen 😂😂

Benim canım sürekli tatlı çekiyor ya hamileyken pek istemezdi normalde de çok severim zaten 🤦🏻‍♀️ sütlaç muhallebi yemekten bıktım resmen 😂😂
Aynı durumdayım şeker yedikçe süt şireleniyor bence allahın hikmeti işte ☺️tatlıyı hiç sevmem ama her emzirme seansında 30 tanr hurma yiyebiliyorum 🤭

Aynen canım ben de tam olarak böyle bildiğim için sağ ve sol her seferinde birini verip en az 20 dk emzirmeye çalışıyorum. Danışman da emmeye başladıktan 7-8 dk sonra son süt gelir demişti
Bu dakikayı bebeğin ayına göremi söyledi çünkü üç dört aylık olduklarında 10 dk da memeden doyup kalkıyorlar

Kızlar bebişin kafasında özellikle de kel kısımda isilik oldu.. minik minik benek benek sivilce gibi 🥹🥹 vücudunda yok sadece kafasında var, neden olur ve nasıl geçer fikriniz var mı? Dün oldu ilk defa

Henüz memenin bittiğini anlayamıyorum ya ben 😂 düzgün emmeye başlayalı bi kaç gün oldu çok savaştım 🥹 o zaman doğru yapıyorum diye anladım. Bende her emzirmede bir memeyi vermeye çalışıyorum

Ya bir de ikinci çocuğum bu. İlkinde asla böyle bir sorun yaşamadım bunda niye böyle oldu anlamıyorum. O kadar berbat haldeyim ki kırmızı kırmızı et görünüyor yarıklardan resmen öyle çatladı. Pazartesi genel cerraha gideceğim :(
Ayy seni o kadar iyi anlıyorum ki bende ilk emzirdigimde öyle olmuştum 4 sene önce bunda hemen gümüş kapak kullandım çok kaliteli bir zeytinyağı sürdüm. Yine biraz yara oldu ama ilki gibi değil hamd olsun. Hala sağ meme başı ağrıyor ama dayanıyorum. Allah kolaylık versin sana bebeğin emme şekliyle alakalı bu sefer olman bence

Kızlar bebişin kafasında özellikle de kel kısımda isilik oldu.. minik minik benek benek sivilce gibi 🥹🥹 vücudunda yok sadece kafasında var, neden olur ve nasıl geçer fikriniz var mı? Dün oldu ilk defa
Kızımda da var,bebeklerde genelde oluyor .Oğlumda da olmuştu.Nasıl geçtiğini bilmiyorum zararsız ama canım bildiğim kadarıyla 🥹

Kızlar benim de bir sorum var .Bebeğimin kafası uzun ,hatta oğlum kivi kafa diye seviyor 🥹ben çok takıldım buna .Her yöne yatırıyorum da ,düz kafa yastığı da aldım .Herkes normal ,zamanla şekilleniyor diyor .Oğlum da öyleydi şimdi çok güzel bir kafa yapısı var ama sanki kızımın kafası daha uzun gibi görünüyor

Allah senin de yardımcın olsun canım. Gündüz uyumadıklarında da ayrı bir zor oluyor. Huysuzlanmayıp dursalar neyse de bir de sürekli kucakta olmaları iyice zorlaştırıyor. Ben artık dayanamayıp anneme kaçtım dün gece 500 km yol gittik. Bu sabahtan itibaren 3 hafta rahatım inşallah. Güzel bir sabaha uyandım. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲🏻
Sağol canım anlamadım valla bende sabah 7 den beri uyanık mesela yine en fazla 5 dk WC ye gidebildim 🤦🏻‍♀️ Benim de yarın asıl mesai başlıyor tekim baba da yok bakalım napcaz 🤦🏻‍♀️ çok sevindim canın 3 hafta sende dinlenme fırsatı bulursun çok iyi yapmışsın ☺️

Back
X