Arada benimkinde de oluyor doğru düzgün nefes alamıyor mu diye düşünüyorum doktora sorcam bende
Sarılık geçtiyse bencede olmaz canım ya geçen gece gece 12 de uyuttum dedim 2 gibi kalkıp emzircem 2 de kalktım kendisi uyuyordu 45 dk uyandıramadım naptıysam tamamen altını da açmadım mayışık emizreyim tamamen ayılmasın hemen tekrar uykuya geçsin diye ay bu bir uyandı bir daha uyumadı kabus gibiydi sabaha kadar gözünğn içine baktım uyusun diye bugün de 2 saatte bir e kurdum alarm calmış kapatmışım

3. Saate kendisi uyandı iki tur aynısı oluyor 3 saatte bir uyandı 2 sinde de alt değiştirdik emdirdik uyuduk çok şükürler e ıkına ıkına yapabildi çocuk catlayacakmgibi oluyor insan üzülüyor
Genellikle, yenidoğan bebekler ilk birkaç hafta boyunca kilo alımları yeterli olana kadar beslenmek için uyandırılmalıdır. Ancak bebeğinizin kilosu iyi gidiyorsa ve doktorunuz herhangi bir özel durum belirtmediyse, yaklaşık 3-4 haftalık olduktan sonra bebeği uyandırmadan besleme yöntemine geçebilirsiniz.
Ne Zaman Bebeği Uyandırmaya Gerek Kalmaz?
1. Doğum kilosunu geri kazanmışsa (Genellikle ilk 10-14 gün içinde olur).
2. Kilo alımı düzenliyse (Haftada yaklaşık 150-200 gram alıyorsa).
3. Günde en az 6-8 kez bezini ıslatıyorsa ve düzenli dışkılıyorsa.
4. Sağlıklı ve aktifse, emme refleksi güçlü ve gün içinde yeterince besleniyorsa.
Ne Zaman Uyandırmak Gerekir?
• Prematüre veya düşük doğum ağırlıklı bebekler
• Sarılığı olan bebekler (Çünkü daha uykulu olabilirler ve yeterince beslenmeyebilirler)
• Yeterli kilo almayan bebekler
Eğer bebeğiniz sağlıklıysa ve kilo alımı normalse, gece boyunca 4-5 saat uyuyorsa uyandırmanıza gerek kalmaz. Ancak gündüzleri bebeğinizin çok uzun uyumasına izin vermek gece beslenmesini etkileyebilir. Bu yüzden, gündüz 3-4 saatten fazla uyuyorsa nazikçe uyandırıp beslemek, gece uykularının daha uzun olmasına yardımcı olabilir.