- 22 Ekim 2024
- 1.650
- 4.086
- 48
- 25
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #32.561
Yani doğumun yakındır şeklinde değil de 35 haftadan sonra odemlerim aşırı artmıştı, elimle artık bir şeyleri sıkı tutamiyodum bile yumruk bile yapilmiyordu. Sebebi ödem tuzku tüketiyor musun bilmiyorum ama ben yeme konusunda felaket kotuydum gece gec saatlerde aşırı tuzlu şeyler tukettigim de oluyordu ama o ödemin zarari son haftalar yansıdı işteBenim de doğumum yakın diyebilir miyim bu durumda? 38. Haftama başladım bugün. Bebeğim iri biraz (geçen hafta 3.300) o yüzden çok beklemesin istiyorum sezaryen korkum var normal doğumdan korkmuyorum ilk olacak ama normal doğum değil sezaryen korkutuyor beni
Çatı veya açıklık artık ne ise bu muayenelerden sonra zaten lekelenme normal karşılanıyor aşırı değilse. Ben 3 cm açıklıkla bir ay nerdeyse takıldım snbxbdbx arada sanci yokluyordu ama artmiyodu en son bebek daha fazla irileşmesin diye kendim yatışı kabul edip biraz da suni yardımıyla doğurdum 5 saat sonrasındaKızlar merhaba herkese bugün kontrolum vardı çatı muayenesi oldu biraz kanamam oldu gibi o esnada lekenme tarzı 2-3 cm açıklık varmış 3 saat sonra felan kanlı mukus geldi nişan mi acaba o ne zmana doğururum tahminen sizce eve geldim çok sancım yada suyum gelirse gidiecem tekrar
Evet ben de aynen böyle düşünüyorum çok şükürİlk zamanlar zaten sık sık Dr a gideceksiniz ilk hafta bir miktar ödem atacak zaten ama sonrasında hemen kilo alımı başlıyor..Dr sizi zaten yönlendirir sütün varsa mamayi aklından bile geçirme acaba da deme demek istediğimrabbim onun rizkini veriyordur. Benim bir Dr um Afrikalı yemekten temiz sudan bir haber annelerin sütü oluyorda senin mi olmayacak sürecin farklıdır ama illaki gelir demişti ( ilk cocugumda çok gec geldi sütüm baya zorlandım).. anladığım seninde masallahin var rabbim kuzunun rızkını her daim bol etsin
Benim hamileligim boyunca elim ayagim hic sismedi. Ama dogumdan birgun once farketmistim ayaklarim balon gibi sismis. Belki sizinde yakindir dogum. Ama benim dogumdan 2 gun once sancilarim baslamistiBenim de doğumum yakın diyebilir miyim bu durumda? 38. Haftama başladım bugün. Bebeğim iri biraz (geçen hafta 3.300) o yüzden çok beklemesin istiyorum sezaryen korkum var normal doğumdan korkmuyorum ilk olacak ama normal doğum değil sezaryen korkutuyor beni
Of canım benim çok geçmiş olsun okurken yaladım resmen çok kötü oldum bendeGün geçmiyor ki lohusalıkta yaşanan durumların üzerine başka durumlar eklenmesin kuzum. Bugün ömrümden ömür gitti hayatımın en kötü sabahını yaşadım bugün. Sütüm yeterli olmadığı için mama da veriyorum sarılık durumu var. Bugün aniden bebeğimin boğazına kaçtı. Nefessiz kaldı. Ters çevirdim sırtına beş kez o ilk yardım hareketini yaptım tekrar çevirdim yavrumu baktım aynı gibi nefes alamıyor kafayı yicem annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan. Tekrar çevirdim tekrar yaptım ilk yardım hareketini. O an bana öyle bir güç geldi ki ne ameliyat acısı kaldı ne sancı kaldı ne göğüs ucu acısı hiçbir şey . kalktım koşturuyorum . Tekrar yaptım nefes alışını duydum ses çıkardı. Oh dedim oturdum çevirdim yavrumu baktım donuk donuk bakıyor hareket yok kıpkırmızı. Tamam dedim Kerem’im gitti artık bağırmaya başladım eşim koşarak alt komşuya indirdi alt komşu hemşire ben hemen 112 yi aradım ağlıyorum bir yandan adam adres soruyor nasıl adres verdim bilmiyorum verdim kapattım. Aşağıya seslendim nefes alıyor mu diye. Alıyor dediler. O an işte bağıra bağıra ağladım. Çıkardılar Kerem’imi yukarı sarıldım öptüm Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı kimseye. Kızlar ilk yardım manevrasını mutlaka herkesin öğrenmesi lazım. Ben bilmiyordum kesinlikle. O gün haberlerde 112 yi arayan bebeği mamadan boğulma anneyi izlemiştim sizler de görmüşsünüzdür orda o hareketi anlattılar izledim kaydettim. Ordan öğrendim. İlk yardım eğitim semineri alacaktık ben öğretmenim tam doğum iznine ayrıldık alamamıştım. Her neyse sonra ambulans geldi satürasyonu falan ölçtüler baktılar iyi ama önlem amaçlı hastaneye gittik bir de doktor baktı. Sıkıntı yok ama ateş olursa takip edin dedi mama ciğere belki kaçma yaptıysa enfeksiyon yapabilirmiş az ihtimal de olsa. Onun takibini yapacağız. O an gözümün önünden gitmiyor kızlar ara ara ağlıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun kimseye yaşatmasın
Deneme amaçlı bi kere yaptım ve bi saat içinde çocuğun gözünden tekrar enfeksiyon aktı resmen bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilemedim o yüzden doktora götürücemİnstagram'da bir dr sütle silmeyin enfeksiyon olur demişti. Kimi doktor da silebilirsiniz beze damlatıp diyor ama bence riske girme. Doktora götür canım.
Hepimiz ilkyardım kursu almalıyız gerçekten. O videoyu ben de kaydetmiştim. Allah korusun ama lazım olursa bilmek lazım be yapacağımızı.Canım hala ağlıyorum ara ara. Gözümün önünden gitmiyor o an. Çok korktum çok. Allahım yaşatmasın ama bilmek lazımmıs cidden onu anladım saniyelik olaylar. Bir saniye bilemek kıymetli o an
İnşallahKanlı mukus= nişan diye biliyorum namı diğer mukus tıkacı. Bu tıkaç ayrıldıktan günler sonra da olabilir doğum saatler sonra da deniliyor sizin açılmanız da varmış inşallah çok sürmez kolaylıkla olur doğumunuz
İnşallah gelsin artık yaNişan olabilir canım. Doktoruna bilgi ver mutlaka. Doktorum bana nişan ya da suyun gelirse acele etme duş al üzerini giyin öyle hastaneye geç demişti. Vaktin var ama çok değil
Ben de çorapsiz daha rahat uyuduğunu düşünüyorum gaz yapma durumu olabilir mi bilmiyorum ama ayaklar battaniye içinde oluyo yani cibil cibil yatmiyo xnxnnddnjd inşallah yapmiyodurEge bölgesinde yaşıyoruz ısıtmayı dün kapattık. Sıcaktan çok huysuzlandigini fark ettik. Ben sadece tulum giydiriyorum bezinin üstüne. Patikli olanlardan tek parça. Sabaha karşı aynı sizlerin de yaptığı gibi kolunun altından muslin örtü sıkıştırıyorum. Onun dışında örtünmeden uyutuyorum. Dün gündüz oda 26 dereceydi sadece kısa kollu zıbın ile duruyordu. Göğüs de sırt da sıcaktı ama kv ve komşu teyze ısrarla çorap ve örtü ört dedi. Tamam dedim tartismamak için. 5 dk geçmedi Evren örtüyü tekmeledi, ayakları da sürte sürte çorabı çıkartmaya çalıştı. İstemiyor gördünüz diyip çıkardım ben de. Gaz olmasına sebep mi oluyorum bilmiyorum ama hem çocuk sıcak oluyor hem çok sıcak değilken daha keyifli oluyor ve uyuyor diye rahat bırakıyorum ben. Şimdi de örtüsüz uyuyor. Bir de doktorlar siz ne giyiyorsaniz bir fazlasi diyorlar ya ben uzun kollu ince pijama + pike ile uyuyorum ama eşim şort tişört ve örtüsüz. İkimizi ortalayinca da tek uzun pijama ile uyumak kalıyor bizim oğlana
Chicco tuttu ama şuan tutmuyo fazla, gece çok emmesine rağmen uyumayinca veriyorum bir iki dk emip atıyor yine ağzından sonra dalıyor bir şekilde uykuya da. Genelde açken alıyor emziği tokken midesi bulanir gibi çıkarıyorGerçekten ilkyardım bilmemiz gerekiyor da hep ihmal ediyorum kendi adıma. Ben sizlere iki soru sormak istiyorum.
Bebeği emzik tutanlar hangi marka model kullanıyorsunuz?
Diğer sorum da bebeğinizin memeyi boşalttığından nasıl emin oluyorsunuz? Benimki iki memeden emmiyor her beslenmede tek meme. Bırakmıyor diğerine geçemiyoruz. Prematüre olduğu için de yenidoğan kadar çok az emiyor şu an. Sağım yapıyor musunuz memeyi boşaltmak için? Vücuda göre çok sıcak geliyor. Sağmali miyim bilemedim mastit olmaktan korkuyorum
Çok üzgünüm, çok geçmiş olsun, gözlerim dolarak okudum.. allah ne tekrarını ne de kötüsünü yaşatsınGün geçmiyor ki lohusalıkta yaşanan durumların üzerine başka durumlar eklenmesin kuzum. Bugün ömrümden ömür gitti hayatımın en kötü sabahını yaşadım bugün. Sütüm yeterli olmadığı için mama da veriyorum sarılık durumu var. Bugün aniden bebeğimin boğazına kaçtı. Nefessiz kaldı. Ters çevirdim sırtına beş kez o ilk yardım hareketini yaptım tekrar çevirdim yavrumu baktım aynı gibi nefes alamıyor kafayı yicem annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan. Tekrar çevirdim tekrar yaptım ilk yardım hareketini. O an bana öyle bir güç geldi ki ne ameliyat acısı kaldı ne sancı kaldı ne göğüs ucu acısı hiçbir şey . kalktım koşturuyorum . Tekrar yaptım nefes alışını duydum ses çıkardı. Oh dedim oturdum çevirdim yavrumu baktım donuk donuk bakıyor hareket yok kıpkırmızı. Tamam dedim Kerem’im gitti artık bağırmaya başladım eşim koşarak alt komşuya indirdi alt komşu hemşire ben hemen 112 yi aradım ağlıyorum bir yandan adam adres soruyor nasıl adres verdim bilmiyorum verdim kapattım. Aşağıya seslendim nefes alıyor mu diye. Alıyor dediler. O an işte bağıra bağıra ağladım. Çıkardılar Kerem’imi yukarı sarıldım öptüm Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı kimseye. Kızlar ilk yardım manevrasını mutlaka herkesin öğrenmesi lazım. Ben bilmiyordum kesinlikle. O gün haberlerde 112 yi arayan bebeği mamadan boğulma anneyi izlemiştim sizler de görmüşsünüzdür orda o hareketi anlattılar izledim kaydettim. Ordan öğrendim. İlk yardım eğitim semineri alacaktık ben öğretmenim tam doğum iznine ayrıldık alamamıştım. Her neyse sonra ambulans geldi satürasyonu falan ölçtüler baktılar iyi ama önlem amaçlı hastaneye gittik bir de doktor baktı. Sıkıntı yok ama ateş olursa takip edin dedi mama ciğere belki kaçma yaptıysa enfeksiyon yapabilirmiş az ihtimal de olsa. Onun takibini yapacağız. O an gözümün önünden gitmiyor kızlar ara ara ağlıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun kimseye yaşatmasın
Ben philips avent kullanıyorum, bence kalan sütünü sağ hem depolamış olursunGerçekten ilkyardım bilmemiz gerekiyor da hep ihmal ediyorum kendi adıma. Ben sizlere iki soru sormak istiyorum.
Bebeği emzik tutanlar hangi marka model kullanıyorsunuz?
Diğer sorum da bebeğinizin memeyi boşalttığından nasıl emin oluyorsunuz? Benimki iki memeden emmiyor her beslenmede tek meme. Bırakmıyor diğerine geçemiyoruz. Prematüre olduğu için de yenidoğan kadar çok az emiyor şu an. Sağım yapıyor musunuz memeyi boşaltmak için? Vücuda göre çok sıcak geliyor. Sağmali miyim bilemedim mastit olmaktan korkuyorum
Ayyy insallah doğurmak istiyorum artık yaYani doğumun yakındır şeklinde değil de 35 haftadan sonra odemlerim aşırı artmıştı, elimle artık bir şeyleri sıkı tutamiyodum bile yumruk bile yapilmiyordu. Sebebi ödem tuzku tüketiyor musun bilmiyorum ama ben yeme konusunda felaket kotuydum gece gec saatlerde aşırı tuzlu şeyler tukettigim de oluyordu ama o ödemin zarari son haftalar yansıdı iştevalla ben ikisinden de korkuyodum, ama bi şekilde çıkacak sonuçta diye düşünerek en son kendim teslim oldum korkma herkesin süreci bambaşka, her ikisinde de sorun olabilir olmayabilir sağlıkla alırsın inşallah minik kuşunu kucağına
Çatı veya açıklık artık ne ise bu muayenelerden sonra zaten lekelenme normal karşılanıyor aşırı değilse. Ben 3 cm açıklıkla bir ay nerdeyse takıldım snbxbdbx arada sanci yokluyordu ama artmiyodu en son bebek daha fazla irileşmesin diye kendim yatışı kabul edip biraz da suni yardımıyla doğurdum 5 saat sonrasındaama beklesem daha beklermişim yani açıklık da bazen bi kriter olmuyor ama doktorun özelse zaten onun görüşünü alarak sürece bakabilirsiniz, devletse direkt doguruyorsun sen yatış yapalım kafasında oluyorlar malesef yatmicam bilgi verin diyince de muhattap bulamiyorsun vs..... Sanırım senin nişan da gelmiş ama Nişan da direkt doguruyorsun anlamına gelmiyor bazen haftalar sürüyor ndnxndn net bir şey de yok ama doktorun varsa iletişimde olmani öneririm dogurman yakınsa da Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım
Kalkan kullanıyorum canımmben göğsümün ucu hem büyüyor hem sarkıyor kullandıkça vakumlar gibi büyüttü şimdide çok büyük olduYa kizlar 2 gun gogus ucum vardi emdi simdi nedense birden gitti ememiyor cocuk nw yapmak gerek
Bende bunu merak ediyorum benimde çok büyüdü, gördüğüm kadarıyla bebeğin ağzına tam alması gerek diyorlar ama mümkün değilBenim meme ucum bebeğin yüzü kadar kızlar ağzına sokana kadar cebelleşiyoruz o açıyor kocaman ben sıkıp sokmaya çalışıyorum her geçen gün büyüyor bu uçve acılar da artmaya başladı krem kullanıyorum şuan inşallah daha fazla artmaz kalkan kullanıyorum birde kalkanda meme ucumu kocaman ediyor
Minnacık ağzına tüm ucunu alabiliyor ama kahverengiyi tam alamıyor onuda alması lazım alsa belki yara da olmayacak acımayacak benimkini emebiliyorsa seninkinide bebeğin alabilir diye düşünüyorumBende bunu merak ediyorum benimde çok büyüdü, gördüğüm kadarıyla bebeğin ağzına tam alması gerek diyorlar ama mümkün değil
Ayyy çok geçmiş olsunn benim bebeğim de emerken sürekli boğazına kaçırıyor nefessiz kalıyor boynunu dik tutup yüzüne ufleyince düzeliyor nasıl bir şeyse ama okurken içim titredi çok zor bir durum bir daha yaşamazsınız insaAllah, anne olmak ne garip bir hismis yaa ben daha once kimse için böyle endişe duymamıştım şimdi gece nefesini dinliyorum sürekli.Gün geçmiyor ki lohusalıkta yaşanan durumların üzerine başka durumlar eklenmesin kuzum. Bugün ömrümden ömür gitti hayatımın en kötü sabahını yaşadım bugün. Sütüm yeterli olmadığı için mama da veriyorum sarılık durumu var. Bugün aniden bebeğimin boğazına kaçtı. Nefessiz kaldı. Ters çevirdim sırtına beş kez o ilk yardım hareketini yaptım tekrar çevirdim yavrumu baktım aynı gibi nefes alamıyor kafayı yicem annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan. Tekrar çevirdim tekrar yaptım ilk yardım hareketini. O an bana öyle bir güç geldi ki ne ameliyat acısı kaldı ne sancı kaldı ne göğüs ucu acısı hiçbir şey . kalktım koşturuyorum . Tekrar yaptım nefes alışını duydum ses çıkardı. Oh dedim oturdum çevirdim yavrumu baktım donuk donuk bakıyor hareket yok kıpkırmızı. Tamam dedim Kerem’im gitti artık bağırmaya başladım eşim koşarak alt komşuya indirdi alt komşu hemşire ben hemen 112 yi aradım ağlıyorum bir yandan adam adres soruyor nasıl adres verdim bilmiyorum verdim kapattım. Aşağıya seslendim nefes alıyor mu diye. Alıyor dediler. O an işte bağıra bağıra ağladım. Çıkardılar Kerem’imi yukarı sarıldım öptüm Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı kimseye. Kızlar ilk yardım manevrasını mutlaka herkesin öğrenmesi lazım. Ben bilmiyordum kesinlikle. O gün haberlerde 112 yi arayan bebeği mamadan boğulma anneyi izlemiştim sizler de görmüşsünüzdür orda o hareketi anlattılar izledim kaydettim. Ordan öğrendim. İlk yardım eğitim semineri alacaktık ben öğretmenim tam doğum iznine ayrıldık alamamıştım. Her neyse sonra ambulans geldi satürasyonu falan ölçtüler baktılar iyi ama önlem amaçlı hastaneye gittik bir de doktor baktı. Sıkıntı yok ama ateş olursa takip edin dedi mama ciğere belki kaçma yaptıysa enfeksiyon yapabilirmiş az ihtimal de olsa. Onun takibini yapacağız. O an gözümün önünden gitmiyor kızlar ara ara ağlıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun kimseye yaşatmasın
Çok geçmiş olsun canım Allah birdaha yaşatmasınGün geçmiyor ki lohusalıkta yaşanan durumların üzerine başka durumlar eklenmesin kuzum. Bugün ömrümden ömür gitti hayatımın en kötü sabahını yaşadım bugün. Sütüm yeterli olmadığı için mama da veriyorum sarılık durumu var. Bugün aniden bebeğimin boğazına kaçtı. Nefessiz kaldı. Ters çevirdim sırtına beş kez o ilk yardım hareketini yaptım tekrar çevirdim yavrumu baktım aynı gibi nefes alamıyor kafayı yicem annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan. Tekrar çevirdim tekrar yaptım ilk yardım hareketini. O an bana öyle bir güç geldi ki ne ameliyat acısı kaldı ne sancı kaldı ne göğüs ucu acısı hiçbir şey . kalktım koşturuyorum . Tekrar yaptım nefes alışını duydum ses çıkardı. Oh dedim oturdum çevirdim yavrumu baktım donuk donuk bakıyor hareket yok kıpkırmızı. Tamam dedim Kerem’im gitti artık bağırmaya başladım eşim koşarak alt komşuya indirdi alt komşu hemşire ben hemen 112 yi aradım ağlıyorum bir yandan adam adres soruyor nasıl adres verdim bilmiyorum verdim kapattım. Aşağıya seslendim nefes alıyor mu diye. Alıyor dediler. O an işte bağıra bağıra ağladım. Çıkardılar Kerem’imi yukarı sarıldım öptüm Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı kimseye. Kızlar ilk yardım manevrasını mutlaka herkesin öğrenmesi lazım. Ben bilmiyordum kesinlikle. O gün haberlerde 112 yi arayan bebeği mamadan boğulma anneyi izlemiştim sizler de görmüşsünüzdür orda o hareketi anlattılar izledim kaydettim. Ordan öğrendim. İlk yardım eğitim semineri alacaktık ben öğretmenim tam doğum iznine ayrıldık alamamıştım. Her neyse sonra ambulans geldi satürasyonu falan ölçtüler baktılar iyi ama önlem amaçlı hastaneye gittik bir de doktor baktı. Sıkıntı yok ama ateş olursa takip edin dedi mama ciğere belki kaçma yaptıysa enfeksiyon yapabilirmiş az ihtimal de olsa. Onun takibini yapacağız. O an gözümün önünden gitmiyor kızlar ara ara ağlıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun kimseye yaşatmasın
Çok değerli bu bilgiler. Basit gibi görünüyor ama panik anında ev adresimi söyleyemeyebilirim. Teşekkürler paylaşımınız için.Çok üzgünüm, çok geçmiş olsun, gözlerim dolarak okudum.. allah ne tekrarını ne de kötüsünü yaşatsınhiçbirimizin başına gelmesin dilerim ki
Gebe okulunda dersini aldık. Hemşiremiz "siz öğrenin ama çevrenize de öğretin. Böyle durumda anne soğukkanlılıkla müdahale edemeyebilir" demişti.
Sizin gibi soğukkanlı kalabilmek de hiç kolay değilelinizden gelenin en iyisini yapmışsınız güzel anne
Gebe okulunda verilen 2 tavsiyeyi paylaşmak istiyorum (umarım kimsenin ihtiyacı olmaz):
1. Sizinle birlikte bebeğin yanında olacak yakınlarınıza da ilk yardım eğitimini aldırın veya siz öğretin.
2. Kapıya veya buzdolabına (kolay görünecek bir yere) evinizin adresini yazın. 112'yi siz değil, yanınızda olan akrabanız veya komşunuz arayacak olabilir (veya panik anında siz de adresi karıştırabilirsiniz).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?