Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Yani doğumun yakındır şeklinde değil de 35 haftadan sonra odemlerim aşırı artmıştı, elimle artık bir şeyleri sıkı tutamiyodum bile yumruk bile yapilmiyordu. Sebebi ödem tuzku tüketiyor musun bilmiyorum ama ben yeme konusunda felaket kotuydum gece gec saatlerde aşırı tuzlu şeyler tukettigim de oluyordu ama o ödemin zarari son haftalar yansıdı işte valla ben ikisinden de korkuyodum, ama bi şekilde çıkacak sonuçta diye düşünerek en son kendim teslim oldum korkma herkesin süreci bambaşka, her ikisinde de sorun olabilir olmayabilir sağlıkla alırsın inşallah minik kuşunu kucağına
Çatı veya açıklık artık ne ise bu muayenelerden sonra zaten lekelenme normal karşılanıyor aşırı değilse. Ben 3 cm açıklıkla bir ay nerdeyse takıldım snbxbdbx arada sanci yokluyordu ama artmiyodu en son bebek daha fazla irileşmesin diye kendim yatışı kabul edip biraz da suni yardımıyla doğurdum 5 saat sonrasında ama beklesem daha beklermişim yani açıklık da bazen bi kriter olmuyor ama doktorun özelse zaten onun görüşünü alarak sürece bakabilirsiniz, devletse direkt doguruyorsun sen yatış yapalım kafasında oluyorlar malesef yatmicam bilgi verin diyince de muhattap bulamiyorsun vs..... Sanırım senin nişan da gelmiş ama Nişan da direkt doguruyorsun anlamına gelmiyor bazen haftalar sürüyor ndnxndn net bir şey de yok ama doktorun varsa iletişimde olmani öneririm dogurman yakınsa da Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım

Evet ben de aynen böyle düşünüyorum çok şükür

Benim hamileligim boyunca elim ayagim hic sismedi. Ama dogumdan birgun once farketmistim ayaklarim balon gibi sismis. Belki sizinde yakindir dogum. Ama benim dogumdan 2 gun once sancilarim baslamisti

Of canım benim çok geçmiş olsun okurken yaladım resmen çok kötü oldum bende çok şükür ki iyi kuzucuk
Allah bir daha yaşatmasın, beterinden korusun inşallah canım insan öyle panik zamanlarda donup kalıyor da ne yapacağını bilemiyor Allah tan bilgin varmış ben far görmüş tavşan gibi kalırdım muhtemelen haklısın hepimizin bilmesi gerekiyor ne olacağı belli olmuyor güzel günler güzel şeyler görelim hepbirlşkfe funda kuşum çok geçmiş olsun tekrardan yavrularının ve sizin uzun sağlıklı huzurlu ömürleri olsun

İnstagram'da bir dr sütle silmeyin enfeksiyon olur demişti. Kimi doktor da silebilirsiniz beze damlatıp diyor ama bence riske girme. Doktora götür canım.
Deneme amaçlı bi kere yaptım ve bi saat içinde çocuğun gözünden tekrar enfeksiyon aktı resmen bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilemedim o yüzden doktora götürücem

Canım hala ağlıyorum ara ara. Gözümün önünden gitmiyor o an. Çok korktum çok. Allahım yaşatmasın ama bilmek lazımmıs cidden onu anladım saniyelik olaylar. Bir saniye bilemek kıymetli o an
Hepimiz ilkyardım kursu almalıyız gerçekten. O videoyu ben de kaydetmiştim. Allah korusun ama lazım olursa bilmek lazım be yapacağımızı.
Yıllar önce komşumun kızı bendeydi. Daha 4-5 yaşlarında. Ara sıra gelirdi bana, mısır patlatırdım, saklambaç falan oynardık. Evde şeker vardı, istedi verdim. Otururken bir süre sonra yüzüme ifadesiz baktı, ne oldu diyorum yanıt yok ama tepki de yok. Bildiğimden değil ama kucağıma aldığım gibi heimlich manevrasını yaptım. Bir yandan da kapıya doğru gidiyorum. Üst kata evlerine götürüyorum o panikle. Manevra sayesinde boğazına takılan şeker çıktı. Kesinlikle Allah korudu o çocuğu. Çünkü ben o olaydan sonra yaptığım hareketin adını öğrendim. Annesine anlattım. Boğazına bir şey takılınca tepki vermiyor demez mi? O an farketmesem ne olurdu bilmiyorum. Ömür boyu vicdan azabı...

Gerçekten ilkyardım bilmemiz gerekiyor da hep ihmal ediyorum kendi adıma. Ben sizlere iki soru sormak istiyorum.

Bebeği emzik tutanlar hangi marka model kullanıyorsunuz?

Diğer sorum da bebeğinizin memeyi boşalttığından nasıl emin oluyorsunuz? Benimki iki memeden emmiyor her beslenmede tek meme. Bırakmıyor diğerine geçemiyoruz. Prematüre olduğu için de yenidoğan kadar çok az emiyor şu an. Sağım yapıyor musunuz memeyi boşaltmak için? Vücuda göre çok sıcak geliyor. Sağmali miyim bilemedim mastit olmaktan korkuyorum

Ben de çorapsiz daha rahat uyuduğunu düşünüyorum gaz yapma durumu olabilir mi bilmiyorum ama ayaklar battaniye içinde oluyo yani cibil cibil yatmiyo xnxnnddnjd inşallah yapmiyodur
Chicco tuttu ama şuan tutmuyo fazla, gece çok emmesine rağmen uyumayinca veriyorum bir iki dk emip atıyor yine ağzından sonra dalıyor bir şekilde uykuya da. Genelde açken alıyor emziği tokken midesi bulanir gibi çıkarıyor belki aventi de alıp denerim kararsızım uyku için iyi olurdu uykuya dalmasina yardim etse yeterdi yani...

Çok üzgünüm, çok geçmiş olsun, gözlerim dolarak okudum.. allah ne tekrarını ne de kötüsünü yaşatsın hiçbirimizin başına gelmesin dilerim ki

Gebe okulunda dersini aldık. Hemşiremiz "siz öğrenin ama çevrenize de öğretin. Böyle durumda anne soğukkanlılıkla müdahale edemeyebilir" demişti.
Sizin gibi soğukkanlı kalabilmek de hiç kolay değil elinizden gelenin en iyisini yapmışsınız güzel anne

Gebe okulunda verilen 2 tavsiyeyi paylaşmak istiyorum (umarım kimsenin ihtiyacı olmaz):

1. Sizinle birlikte bebeğin yanında olacak yakınlarınıza da ilk yardım eğitimini aldırın veya siz öğretin.

2. Kapıya veya buzdolabına (kolay görünecek bir yere) evinizin adresini yazın. 112'yi siz değil, yanınızda olan akrabanız veya komşunuz arayacak olabilir (veya panik anında siz de adresi karıştırabilirsiniz).

Ben philips avent kullanıyorum, bence kalan sütünü sağ hem depolamış olursun

Ayyy insallah doğurmak istiyorum artık ya

Benim meme ucum bebeğin yüzü kadar kızlar ağzına sokana kadar cebelleşiyoruz o açıyor kocaman ben sıkıp sokmaya çalışıyorum her geçen gün büyüyor bu uç ve acılar da artmaya başladı krem kullanıyorum şuan inşallah daha fazla artmaz kalkan kullanıyorum birde kalkanda meme ucumu kocaman ediyor

Bende bunu merak ediyorum benimde çok büyüdü, gördüğüm kadarıyla bebeğin ağzına tam alması gerek diyorlar ama mümkün değil

Bende bunu merak ediyorum benimde çok büyüdü, gördüğüm kadarıyla bebeğin ağzına tam alması gerek diyorlar ama mümkün değil
Minnacık ağzına tüm ucunu alabiliyor ama kahverengiyi tam alamıyor onuda alması lazım alsa belki yara da olmayacak acımayacak benimkini emebiliyorsa seninkinide bebeğin alabilir diye düşünüyorum

Ayyy çok geçmiş olsunn benim bebeğim de emerken sürekli boğazına kaçırıyor nefessiz kalıyor boynunu dik tutup yüzüne ufleyince düzeliyor nasıl bir şeyse ama okurken içim titredi çok zor bir durum bir daha yaşamazsınız insaAllah, anne olmak ne garip bir hismis yaa ben daha once kimse için böyle endişe duymamıştım şimdi gece nefesini dinliyorum sürekli.

Çok geçmiş olsun canım Allah birdaha yaşatmasın

Çok değerli bu bilgiler. Basit gibi görünüyor ama panik anında ev adresimi söyleyemeyebilirim. Teşekkürler paylaşımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…