Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Bebişin karnını ve ayaklarını sıcak tutun canım. İlk günler kıyafetinin üzerinden el havlusu sardık biz. Ayaklarını da pamukla sarıp öyle çorabı giydiriyoruz.

Yaa öyle mi bende dikkat edeyim artık evet benimkinde de kilo kaybı çok maalesef

Şuan iki günlük gün içinde kaç kere kaka yapması lazim ya benim süt malum zaten de mama takviyesi yapıyoruz 3cc demislerdi hastahanede ama zaten 3 cc bitiremiyo neyse. Kaka bi hastahanedeyken yaptı. Bi de çıkarken yapmiş evde de yine iki kere yaptı sanırım ama öğlenden sonra kakalı bez görmedim napcam ya bir şey olur mu ? İnternette 4-5 diyo. Şubat analarina sordum onlar da ilk günler 4 falan yapiyomuş

Çişli bez daha önemli diye biliyorum kuzum, çişi açık renk ve 5-6 yapıyor mu? Beslenme sonrası huzurlu şekilde uyuyor mu? İlk kakayı görmeden taburcu etmiyorlar ama sonrasında belli bi sayı hedefi yok, hatta anne sütü aldıkları için az yapabiliyorlar, bir de sonuçta sindirim sistemi yeni çalışmaya başladı.

Ay öyle mi ya ben de sütüm hiç yok mama veriyoruz ama yine kaka yok az mi geliyo diye korktum bazi yerlerde sadece anne sütü ile besleniyorsa 9 güne kadar kaka yapmamasi bile normal diyordu. Bilemedim zaten mamayi az veriyoruz yani biberonluk bile degil. Cişli bezi 3-5 arası o zaman öyleyse rahat bir nefes alayim pztesi ebeye danisayim tekrar

Canım ilk 10 günde huzursuz ve ağlıyorsa açtır, beslenme sonrası huzurlu şekilde uykuya dalıyorsa doymuştur, 2-3 saatte bir mutlaka besle uyanmasa da uyandır zaten yenidoğan doktor ve kilo kontrolü olacak (ne zamana gel dediler?)

Beslenmesinin een güzel kanıtı kiloyu gereğinden fazla kaybetmemesi ve çişi. Çişi açık renk ve 5se dertlenme bence. İlk günler mama verdiğin için de kötü hissetme sarılık olup hastanelerde yatmasındansa şırıngayla azcık mama vermekten bir şey olmaz. Bol bol kucağına al kokla emzir, ten tene temas da anne sütünü çok güzel artırıyor kıyafetli değil de mümkün mertebe bebek sadece bezliyken sen de üstün kıyafetsizken emzir. Memeyi güzel kavradığından emin ol, Emzirdikten sonra sağ belki gelirse onu verirsin 3 cc mama yerine bir de çişince turunculuk kırmızılık olursa o da az beslendiğinin kanıtı ona dikkat edebilirsin. Çişinin açık sarı olması lazım.

Anne sütünü artıran kanıtlı teek şey annenin bol su+sıvı tüketmesi ve de mutlaka ama mutlaka dinlenmesi. Bebek uyuduğu gibi sen de uyu dinlen. Çok iyiyim normal doğurdum ayaktayım diye etrafta fır dönme sakın vücudun yorgun dinlenmeye ihtiyacı var.

Kakayla ilgili ben hiç bir şey duymadım ilkini yapmış devamını da yapar masaj bacaklarıyla bisiklet sürme hareketleri gibi hareketler yaptırabilirsin.

Ama rabiki bence anne iç güdüsü diye bir şey var, içine yolunda gitmeyen bir şeyler var hissi gelirse gitmek lazım doktora, seni yanlış yönlendirmeyeyim sağlıcakla büyüt

Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor? Çok gitemiyorum bebişim sürekli memede kucakta bugün sütümü sağayım dedim hiçbir şey gelmedi anlamadım inşallah bebişe yeterince süt gidiyordur. İlk kez denedim sağmayı sanırım daha zamanı var bunun için

Doğum parası için başvurdunuz mu acaba? Nereye nasıl başvuru yapmamız lazım bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?

Ayy tabi öyle olur 9 ay hep karnındayken şimdi nasıl soğuk yatakta dursun kıyamam ona

Benim bebiş yerinde mutlu 40 olacağız doğum emaresi yok ama çooookkkk plansız bir misafirlik çıktı keyfim kaçık (bide eşimin arkadaşı.. olduğumuz şehire geldi ve dün gece oteline bırakmış eşim rezervasyonu olduğu halde odasını başkasına vermişler mecburen geri aldı eve geldi.. tahmin edersiniz ki hiç misafir havamda değilim gezinemiyorum rahat)

Doğum parası resmi gazetede yaynlanmadığı için henüz kimse 5 bin falan alamıyormuş, yayınlanınca başvurucaz sanırsam

Bastırma olayını bende normalde yapıyorlar sadece zannediyordum ama çok zor değil 2-3 sn bastırıyor altan kan akıışı sağlansın diye

Maalesef bunu bende duydum inşallah ozamana bzi kapsar

Kaka sayısı değilde denildiği gibi çişli bez sayacaksın çiş çok daha çnemli şuan kaç tane bez gitmeli bilmiyorum ama ben açtığımda mutlaka yapmış olmasına uzun süre açmadıysam doldurmuş olmasına çok dikkat ettim ayrıca sarılığıda çiş ve kakadan atarlar

Oy oy oyyyy bakalım senim bebiş ne zaman gelmeyi seçecek benimkinin de gelesi yoktu biraz zorla getirdik kdkskskakaks
Aksiliğe bak ya, rahat gezinmeyi geç karnın zaten burnunda her şey batar kıyamam sana ya kaç gün kalacak peki?

Aaa teşekkür ederm canım bekleyeyim o zaman ben de

Yok iki gunluk icin iki yaziyor bende hastanenin verdigi kitapcikta, dert edecek bir sey yok senin durumda:)

Cnm sabaha kdr sıklıgı azaldı. Yarım saatte bir sonra 1 saatte bir gibi olmaya basladi.Duzensizdi yani. Mesela azonce yine oldu. Belliki yalanci sanci yasiyorum. Ama yalanci sancilar kac gun devam ediyor acaba merak ettim
Yalancı sancı karnın toplanıp kendini bırakması böyle huzursuzluk veriyor ağrı falan vermez fazla . Yarım saat sürebilir bi saat sürebilir benim 15 gündür sancım var mesela ama öyle yalancı sancı yani

E benim yaşadigim ne ozaman ciddi bir agridan bahsediyorum kıvrandiriyor ama allahtan kisa suruyor 2 dk amca suruyor. Gunduzde bakicam devam ederse hastaneye gidiyim diyorum ama duzensiz oldugu icin bosyere gitmis olmaktanda korkuyorum

Merhaba, benimde 1 tane olan hemoroid im 3 tane oldu ve özellikle bu haftada diğer eskilere göre şişti. Yani eskiden hiç görünmezdi ağrısı acısı kanaması yoktu. Şuan dışa vurdu. Hamilelikten beri hiç kabız olmadım ıkınmak zorunda kalmadım. Ama doktorum normal doğum onayı için genel cerraha gitmem gerektiğini söyledi gidemedim hala. Fakat normal doğum için riske atıp girmek istemiyorum. Çünkü doktorum normal doğum sürecinde ani bir durumda güçlü bir ıkınmada daha büyüyebileceğini, normal doğum sonrasındaki süreçte beni daha zorlayabileceğini belirtti. Açıkcası bende dediği gibi düşünüyorum. Sağlığımız cok önemli. Benim şaşırdığım nasıl patladı? Patlayınca bir şey olmadı mı?

E benim yaşadigim ne ozaman ciddi bir agridan bahsediyorum kıvrandiriyor ama allahtan kisa suruyor 2 dk amca suruyor. Gunduzde bakicam devam ederse hastaneye gidiyim diyorum ama duzensiz oldugu icin bosyere gitmis olmaktanda korkuyorum
Acı eşiğini bilmiyorum ama kıvrandırıyorsa seni of puf ediyorsan bi görün istersen . Gaz sancısı da olabilir anlamazsın . Alttan falan muayene etti mi seni doktorun bu haftalarda ediyorlar hep

Acı eşiğini bilmiyorum ama kıvrandırıyorsa seni of puf ediyorsan bi görün istersen . Gaz sancısı da olabilir anlamazsın . Alttan falan muayene etti mi seni doktorun bu haftalarda ediyorlar hep
Sali gunu kontrolum vardi ozaman alttan bakmisti acikligin yok demisti ama nst de kasilmalarim cikti yatisimi istedi ben kabul etmedim. Cnku ozaman hic agrim biseyim yoktu. Ayin 6 sinda yine kontrolum var ozaman belli olur hersey zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…