- 29 Mart 2024
- 365
- 949
- 18
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #30.101
Bebişin karnını ve ayaklarını sıcak tutun canım. İlk günler kıyafetinin üzerinden el havlusu sardık biz. Ayaklarını da pamukla sarıp öyle çorabı giydiriyoruz.Kızlar bebek sureklı gaz sancısı cekıyor sütümde daha tam gelmedı mamada yemıyor,hepımız ayaktayız suanda kızılca kıyaöet koptu evde o aglıyo ben aglıyorum,bu yenıdogdanda gaz sancısı neden olur ne ıyı gelır yasayan oldumu hiç
Yaa öyle mi bende dikkat edeyim artık evet benimkinde de kilo kaybı çok maalesefBenimki de sarilik oldu ve kilo kaybi da coktu. Beslemek icin uyandirdigimda once altini aciyordum, soguk islak mendille siliyordum iyice uyansin diye, aglatiyordum. Bana doktor sut ustune mama da ver demisti, mama da verdim. Bol bol cisli kakali bez saymak gerekiyordu. Kakayla cisle vucuttan atiliyor gibiymis.
Şuan iki günlük gün içinde kaç kere kaka yapması lazim yaBenimki de sarilik oldu ve kilo kaybi da coktu. Beslemek icin uyandirdigimda once altini aciyordum, soguk islak mendille siliyordum iyice uyansin diye, aglatiyordum. Bana doktor sut ustune mama da ver demisti, mama da verdim. Bol bol cisli kakali bez saymak gerekiyordu. Kakayla cisle vucuttan atiliyor gibiymis.
Çişli bez daha önemli diye biliyorum kuzum, çişi açık renk ve 5-6 yapıyor mu? Beslenme sonrası huzurlu şekilde uyuyor mu? İlk kakayı görmeden taburcu etmiyorlar ama sonrasında belli bi sayı hedefi yok, hatta anne sütü aldıkları için az yapabiliyorlar, bir de sonuçta sindirim sistemi yeni çalışmaya başladı.Şuan iki günlük gün içinde kaç kere kaka yapması lazim yabenim süt malum zaten de mama takviyesi yapıyoruz 3cc demislerdi hastahanede ama zaten 3 cc bitiremiyo neyse. Kaka bi hastahanedeyken yaptı. Bi de çıkarken yapmiş evde de yine iki kere yaptı sanırım ama öğlenden sonra kakalı bez görmedim napcam ya bir şey olur mu ? İnternette 4-5 diyo. Şubat analarina sordum onlar da ilk günler 4 falan yapiyomuş
Ay öyle mi ya ben de sütüm hiç yok mama veriyoruz ama yine kaka yok az mi geliyo diye korktumÇişli bez daha önemli diye biliyorum kuzum, çişi açık renk ve 5-6 yapıyor mu? Beslenme sonrası huzurlu şekilde uyuyor mu? İlk kakayı görmeden taburcu etmiyorlar ama sonrasında belli bi sayı hedefi yok, hatta anne sütü aldıkları için az yapabiliyorlar, bir de sonuçta sindirim sistemi yeni çalışmaya başladı.
Canım ilk 10 günde huzursuz ve ağlıyorsa açtır, beslenme sonrası huzurlu şekilde uykuya dalıyorsa doymuştur, 2-3 saatte bir mutlaka besle uyanmasa da uyandır zaten yenidoğan doktor ve kilo kontrolü olacak (ne zamana gel dediler?)Ay öyle mi ya ben de sütüm hiç yok mama veriyoruz ama yine kaka yok az mi geliyo diye korktumbazi yerlerde sadece anne sütü ile besleniyorsa 9 güne kadar kaka yapmamasi bile normal diyordu. Bilemedim zaten mamayi az veriyoruz yani biberonluk bile degil. Cişli bezi 3-5 arası o zaman öyleyse rahat bir nefes alayim pztesi ebeye danisayim tekrar
Ayy tabi öyle olur 9 ay hep karnındayken şimdi nasıl soğuk yatakta dursunKızlar nasılsınız nasıl gidiyor? Çok gitemiyorum bebişim sürekli memede kucaktabugün sütümü sağayım dedim hiçbir şey gelmedi anlamadım inşallah bebişe yeterince süt gidiyordur. İlk kez denedim sağmayı sanırım daha zamanı var bunun için
Doğum parası için başvurdunuz mu acaba? Nereye nasıl başvuru yapmamız lazım bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?
Bastırma olayını bende normalde yapıyorlar sadece zannediyordum ama çok zor değil 2-3 sn bastırıyor altan kan akıışı sağlansın diyeFunda bir şey soracağım ya aklıma takıldı. Benim doktorumda ameliyattan sonra sen daha uyuşukken gelip bir baskı uyguluypruz kontrol amaçlı dedi. Ama ben bu her sezeryanda yapılıyor sandım. Yani normaldr ameliyatta düzgün temizlenirse gerek yok mu. Senin doktor böyle bir açıklamamı yaptı. Detay verebilir misin gidince konuşayım doktorumla
Maalesef bunu bende duydum inşallah ozamana bzi kapsarAyy tabi öyle olur 9 ay hep karnındayken şimdi nasıl soğuk yatakta dursunkıyamam ona
Benim bebiş yerinde mutlu 40 olacağız doğum emaresi yokama çooookkkk plansız bir misafirlik çıktı keyfim kaçık (bide eşimin arkadaşı.. olduğumuz şehire geldi ve dün gece oteline bırakmış eşim rezervasyonu olduğu halde odasını başkasına vermişler mecburen geri aldı eve geldi.. tahmin edersiniz ki hiç misafir havamda değilim gezinemiyorum rahat)
Doğum parası resmi gazetede yaynlanmadığı için henüz kimse 5 bin falan alamıyormuş, yayınlanınca başvurucaz sanırsam
Kaka sayısı değilde denildiği gibi çişli bez sayacaksın çiş çok daha çnemli şuan kaç tane bez gitmeli bilmiyorum ama ben açtığımda mutlaka yapmış olmasına uzun süre açmadıysam doldurmuş olmasına çok dikkat ettim ayrıca sarılığıda çiş ve kakadan atarlarŞuan iki günlük gün içinde kaç kere kaka yapması lazim yabenim süt malum zaten de mama takviyesi yapıyoruz 3cc demislerdi hastahanede ama zaten 3 cc bitiremiyo neyse. Kaka bi hastahanedeyken yaptı. Bi de çıkarken yapmiş evde de yine iki kere yaptı sanırım ama öğlenden sonra kakalı bez görmedim napcam ya bir şey olur mu ? İnternette 4-5 diyo. Şubat analarina sordum onlar da ilk günler 4 falan yapiyomuş
Oy oy oyyyy bakalım senim bebiş ne zaman gelmeyi seçecekAyy tabi öyle olur 9 ay hep karnındayken şimdi nasıl soğuk yatakta dursunkıyamam ona
Benim bebiş yerinde mutlu 40 olacağız doğum emaresi yokama çooookkkk plansız bir misafirlik çıktı keyfim kaçık (bide eşimin arkadaşı.. olduğumuz şehire geldi ve dün gece oteline bırakmış eşim rezervasyonu olduğu halde odasını başkasına vermişler mecburen geri aldı eve geldi.. tahmin edersiniz ki hiç misafir havamda değilim gezinemiyorum rahat)
Doğum parası resmi gazetede yaynlanmadığı için henüz kimse 5 bin falan alamıyormuş, yayınlanınca başvurucaz sanırsam
Yok iki gunluk icin iki yaziyor bende hastanenin verdigi kitapcikta, dert edecek bir sey yok senin durumda:)Şuan iki günlük gün içinde kaç kere kaka yapması lazim yabenim süt malum zaten de mama takviyesi yapıyoruz 3cc demislerdi hastahanede ama zaten 3 cc bitiremiyo neyse. Kaka bi hastahanedeyken yaptı. Bi de çıkarken yapmiş evde de yine iki kere yaptı sanırım ama öğlenden sonra kakalı bez görmedim napcam ya bir şey olur mu ? İnternette 4-5 diyo. Şubat analarina sordum onlar da ilk günler 4 falan yapiyomuş
NaptınPozisyon degistirsemde gecmiyor vallailk basta 40 dk da bir geliyordu sanci. Sonra 20 dk bir gelmeye basladi. Smdi en sonki 15 dk sonra oldu. Ve 2dk suruyor. Ama belim degil kasigimda oluyor agri. Rahmime ve makatima baski yapiyor
Cnm sabaha kdr sıklıgı azaldı. Yarım saatte bir sonra 1 saatte bir gibi olmaya basladi.Duzensizdi yani. Mesela azonce yine oldu. Belliki yalanci sanci yasiyorum. Ama yalanci sancilar kac gun devam ediyor acaba merak ettimNaptınDelallll hala aynımı durumun
Yalancı sancı karnın toplanıp kendini bırakması böyle huzursuzluk veriyor ağrı falan vermez fazla . Yarım saat sürebilir bi saat sürebilir benim 15 gündür sancım var mesela ama öyle yalancı sancı yaniCnm sabaha kdr sıklıgı azaldı. Yarım saatte bir sonra 1 saatte bir gibi olmaya basladi.Duzensizdi yani. Mesela azonce yine oldu. Belliki yalanci sanci yasiyorum. Ama yalanci sancilar kac gun devam ediyor acaba merak ettim
E benim yaşadigim ne ozamanYalancı sancı karnın toplanıp kendini bırakması böyle huzursuzluk veriyor ağrı falan vermez fazla . Yarım saat sürebilir bi saat sürebilir benim 15 gündür sancım var mesela ama öyle yalancı sancı yani
Merhaba, benimde 1 tane olan hemoroid im 3 tane oldu ve özellikle bu haftada diğer eskilere göre şişti. Yani eskiden hiç görünmezdi ağrısı acısı kanaması yoktu. Şuan dışa vurdu. Hamilelikten beri hiç kabız olmadım ıkınmak zorunda kalmadım. Ama doktorum normal doğum onayı için genel cerraha gitmem gerektiğini söyledi gidemedim hala. Fakat normal doğum için riske atıp girmek istemiyorum. Çünkü doktorum normal doğum sürecinde ani bir durumda güçlü bir ıkınmada daha büyüyebileceğini, normal doğum sonrasındaki süreçte beni daha zorlayabileceğini belirtti. Açıkcası bende dediği gibi düşünüyorum. Sağlığımız cok önemli. Benim şaşırdığım nasıl patladı? Patlayınca bir şey olmadı mı?Kızlar merhabalar. Bi sorum olacak. Şu an 36+2 yim. Bebeğim hep 2 hafta önden gidiyordu. Şu anda kilosu biraz normale döndü ama bi hafta önde. Son hafta çok kilo almamıştı. Doktor böyle devam ederse sezeryan yaparız demişti. Bunun üzerine 1 aydır hemoroid sıkıntısıyla uğraşıyorum. Normalde 1 adet dışta vardı çok önceden son 1 ayda 4 tane oldu bi anda. Ve tekrar içeri girmiyor. Hatta 1 haftadır bi tanesi aşırı şişti ve morardı kaç tane genel cerraha gittim. Genel cerrah da doğum doktorum da normal yapmamalısın sezeryan ol dedi o şiş ve mor hali görünce. Ayın 19 una sezeryan günü aldım. Zaten oturamıyordum bile dehşet bir acı gerçekten çok kötü.Hastaneden geldim doktor tavsiyesiyle batikonlu ılık suda oturdum ertesi gün patladı ve çok şaşırdım patlamasına baya kan çıktı o şekilde rahatladım. Ama hala 4 adet hemoroid duruyor tuvalette falan biraz ıkınsam şişiyor ama sadece ağrısı geçti. Ağrı geçer geçmez bende acaba normal deneyebilir miyim düşüncesi oluştu. Ama aynı şeyleri yaşamaktan da çok korkuyorum. İlk bebeğim bu arada. Sizce ne yapmalıyım doktoru mu dinlemeliyim normal doğumda ıkınırsam yine basurum şişerse bir de dikiş falan illa ki oluyor zaten daha beter olur muyum? Hiç riske atmadan sezeryan mı olsam hazır acım dinmiş iyileşmişken?
Acı eşiğini bilmiyorum ama kıvrandırıyorsa seni of puf ediyorsan bi görün istersen . Gaz sancısı da olabilir anlamazsın . Alttan falan muayene etti mi seni doktorun bu haftalarda ediyorlar hepE benim yaşadigim ne ozamanciddi bir agridan bahsediyorum kıvrandiriyor ama allahtan kisa suruyor 2 dk amca suruyor. Gunduzde bakicam devam ederse hastaneye gidiyim diyorum ama duzensiz oldugu icin bosyere gitmis olmaktanda korkuyorum
Sali gunu kontrolum vardi ozaman alttan bakmisti acikligin yok demisti ama nst de kasilmalarim cikti yatisimi istedi ben kabul etmedim. Cnku ozaman hic agrim biseyim yoktu. Ayin 6 sinda yine kontrolum var ozaman belli olur hersey zatenAcı eşiğini bilmiyorum ama kıvrandırıyorsa seni of puf ediyorsan bi görün istersen . Gaz sancısı da olabilir anlamazsın . Alttan falan muayene etti mi seni doktorun bu haftalarda ediyorlar hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?