Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Sali gunu kontrolum vardi ozaman alttan bakmisti acikligin yok demisti ama nst de kasilmalarim cikti yatisimi istedi ben kabul etmedim. Cnku ozaman hic agrim biseyim yoktu. Ayin 6 sinda yine kontrolum var ozaman belli olur hersey zaten
Kasılma hep çıkıyor anlamasakta 20 üzeri kasılma sayılıyor mesela . Sıkma canını kendini takip et tedirgin olma doğum başlaması böyle direk sonuca doğru gider süre vermez yani ağrı olup bi saat bekletmez . Muhtemel yalancı sancın oldu ve biraz zorladı seni açılman da ilerlemiş olabilir . Kanama su ve of puf ettiren düzenli sancı dışında tedirgin olma bişeycik olmaz

Tamam cnm cok tesekkur ederimmm

Kuzum çok gecmiş olsun gözün aydın bebeğine kavuştun ben anlamadım sadece sonuçta sezeryandı neden zor
çıkarttılarki devlettemi doğurdun acaba..benim incecik ayaklarımdavul gibiydi eşim bile diyordu sanki şimdi patlıcak balon gibi ayakta duramıyordum uyuyamıyordum ayaklarımı hiss etmiyordum bile ama geçti gitti hepsi çok şükür

Gaz sancısı olduğuna emin misin peki? Yenidoğan çok üşür, sürekli kucakta olmak ve memede durmak ister. O yüzden de çok ağlar. Bebeği güzelce giydirip patiğini yeleğini vs, kucağındayken pilates topunda hafif hafif zıplayabilirsin. Rahatlayacaktır inşallah. Sütün az diye düşünme, memede tutman bile ona iyi gelir.

Sanirim kesiyi kucuk acmislar. Bebegi iri bebekti biraz daha buyuk acmalari gerekiyormus sanirim ben oyle anladim

Şöyle 1 tanesi aşırı şişmişti ve morarmıştı artık içi sanki kan pıhtısıyla dolu gibiydi. Hareket bile edemiyodum acısından devlette genel cerraha gittim. Dedi bunu kesip patlatayım biraz ağlarsın ama rahatlarsın. Ben dedim canlı canlı uyuşturmadan falan mı? Hamilesin anestezi veremem dedi ben de buna dayanamam dedim kabul etmedim yani dokunamıyodum bile. Ertesi gün özelde genel cerraha gittim şu an cerrahi bi işleme gerek yok dedi. Ilık suya otur ama içine baticon damlat dedi. O akşam baticonlu suya oturdum. Sonra da kortos diye krem kullanıyodum onu sürdüm pamuk koyup yattım sabah bi baktım pamuk hep kan olmuş şişlik ve morarma inmiş. Ben de çok şaşırdım nasıl oldu öyle bi şey. Baticon etki etti sanırım. Ama çok rahatladım. Hala duruyor kaybolmadı ama acısı geçti şükür.

Bana da doktorum ılık suya otur demişti ama bir şey olur diye çekindim yapamadım. Zaten benim senin gibi değil sadece şişiyor morarma vs olduğunu düşünmüyorum acısı yok çünkü. Ama rahatladıysan iyi bari

Canım ben doktoruna sordum 2 gün üstüne kaka yapmayınca. Olur öyle dedi sıkıntı yokmuş. Mamasına bir iki damla hakiki zeytinyağı damlat dedi.

Ben de zor yaptım arka tarafa doğru oturdum zaten son aylarda hareket etmek zor oluyo. Kabızlığım falan da yoktu bebek baskı yaptıkça arttı benim de. Suyuma yediğime falan da dikkat ediyorum ama baskı azalmadan geçmedi. Patlaması korkuttu ama çok da rahatlattı o şekilde napardım bilmiyorum 1 aydır çekiyodum. Acısı geçince bi an acaba normal denesem mi diye geçirdim içimden ama aynı şeyleri yeniden yaşamak istemiyorum. Tuvalette bile azcık fazla otursam şişmeye meyilli ıkınınca daha beter olur. Bence sen de genel cerraha görün. Ben 3 tane genel cerraha göründüm 1 tanesi oturamadığım halde yaparsın ya normal doğum dedi. Ama diğer ikisi ve doğum doktorum yapma dediler. Hem kesi acısı hem hemoroid şişerse sezeryandan beter olur gibi. Doğumdan sonra ağırlık ve baskı da azalınca biraz daha rahatlarım diye düşünüyorum. O yüzden ben de sanırım sezeryan olucam

İlk iki hafta gaz sancısı olmaz diyor doktorlar osman gönülalın videolarını izlermisin nasıl bir ağlama ? İlk günler açlıktan ağlar bebekler der hep gaz sancısıysa da sıcak tutmaya çalış ayakta hafif yaylanarak tutun bebeyi benimki hep açlıktan ağlardı mama verince uyurdu
Sanirim kesiyi kucuk acmislar. Bebegi iri bebekti biraz daha buyuk acmalari gerekiyormus sanirim ben oyle anladim
abimin eşi 4 kilo doğurdu bebeği sezaryen kesisi minnacık baş parmak boyu kadar bile değil bastırmada yapmamışlar herkes bir çeşit valla

Elektroforez kaç gündür aklımdasın. Sen nasılsın? Toparladın mı iyice?
Yaa öyle mi bende dikkat edeyim artık evet benimkinde de kilo kaybı çok maalesef
Canım kaç kilo kaybı oldu? %olarak yazman mümkün mü? Benim bebeğimin 6.gününde toplam %7 ağırlık kaybı oldu. Sarılık değeri de 9 du. Sık emzir dediler. Sarılık değeri kaç olunca riskli acaba?
Kuzum daha önce yazmıştım hatırlar mısın bilmiyorum. Eve gelince 2.gün sütümü sağdım, 15 dk da 5 ml ancak çıktı. 2 gün önce sağdım 30 ml çıktı. Bebeğin midesi küçük ya, bebek büyüdükçe artacak sütümüz. Sağdığın süte göre az diye düşünme. Kilo kaybı olursa zaten mamadan destek de alırsın.
Cnm sabaha kdr sıklıgı azaldı. Yarım saatte bir sonra 1 saatte bir gibi olmaya basladi.Duzensizdi yani. Mesela azonce yine oldu. Belliki yalanci sanci yasiyorum. Ama yalanci sancilar kac gun devam ediyor acaba merak ettim
Ben sezaryen oldum ama çok erken baskı hissetmeye başladım. 37. Haftadan itibaren de sancılarım oldu. Yalancı deniyor ama çektirdiği acı fenaydı. Zaten 38+0 da kendi doğmadan sezaryene girdim. Sen şimdi nasılsın? Dinlenince uzanınca duş alınca hafifliyor mu ağrıların?

Sarılık 20 yi yada o civarları geçince tehlikeli oluyor her bebek sarılık oluyor yükseliyor geri düşüyor beslenmesine göre 22 olmuştu oğlumun sarılığı sabaha kadar emzirdim 18 dediler eğer yükselirse tekrar yatış dediler 16 oldu öyle öyle düştü

Gideceğim de randevu alıp gidemedim devlette cezaya girdim. Ayın 12 sine kadar randevu vermiyor. Ama ben zaten hemoroid sebebiyle sezeryana giricem. Benim kendi doktorum da sezeryan önerdi. Normal doğum yanlısı olmasına rağmen. Senin sağlığın daha önemli dedi. Ikınırsam fırtlar. Normal hemoroid i olmayanlar bile doğumdan sonra çıkıyor. Bir de gebelikten sonra geçiyormuş doğru mu acaba?

Biz iyi gibiyiz, bebis daha iyi, kilo almaya basladi ama ben bir kac gundur cok kotuyum, gaz, kusma, ishal bir sey cok dokundu ama cozemedik. Dogru duzgun beslenemiyorum, hatta dun esimle annem bakti bebege ben kenarda kivrandim bir kac saat. Az once de altima kacirdim, ne yasiyorum hicbir fikrim yok, bayaa alt ust oldum ama bir sey olmamis gbi bebekle ilgilenmeue calisiyorum annelik cidden cilginlik.
Sen nasilsin? Nasil gidiyor annelik
Sarilik degeri 14 den sonra sikinti dediler bize burada, 12.9 la daha cok yukselme olmadi diye okeysiniz demislerdi bize ama yine burasi ve tr farki olabilir tabi.

Evet kabız olmamaya dikkat edilirse hareketli olursak söner diye düşünüyorum. Benimki de gebelikten oldu zaten. O ağırlık azaldığında geçeceğini düşünüyorum şu an ne yapsak da her oturmada bi baskı oluyor geçmesini engelliyor. Benim doktorum da normal yanlısıydı. Bazı yorumlarda çok gördüm hemoroid engel değil o şekilde yaptım diyenleri falan o yüzden dedim acaba ben yanlış mı düşünüyorum. Hatta iyice ıkın sonra da hemoroid ameliyatı olursun diyen bile var sanki çok basit bi şey gibi. Yaşadığımı bi ben biliyorum alt taraftaki sıkıntılar cidden kısa sürede geçmiyor ya iyileşmesi uzun sürüyor. Bir de doğumdan sonra kanamayla ıslak kalcak sürekli o da var. sezeryan ondan daha çabuk iyileşiyo sanki duyduklarıma göre yani inşallah öyle olur

Ilık suya oturmak gerçekten cok ise yarıyor. Bende soyle bisey aldim kolaylik olsun diye oturma banyosu diye satiliyor gerçekten düzenli kullandigimda faydasini gordum sıkıntı yaşayan arkadaslara tavsiye ederim.

Eklentiler

• 1000092627.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 36
Aynı problemi yaşıyorum doktorum genelde geçiyor dedi. Burda önemli olan gebelik öncesi hemoroidin varlığı anladığım kadarıyla. Önceden varsa doğumdan sonra da geçmiyor. Benimki de ilk kez gebelikte çıktı. İnşallah geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…