• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Hı doğum yapacağım hastane de doğum yapan bir arkadaşla konuştum da. O da uyuşukken yaptıklarını falan söyledi. Cuma randevum var o zaman gittiğimde de iyice bi konuşayım doktorla
Konuş maya cidden konuşmak gerekiyor. Ben bugün bile ‘sonda’ya varana kadar sordum. Uyuşukken mi takılıyor öncesinde mi takılıyor diye. Aklımda hiçbir soru işareti kalsın istemedim. Kalmamalı aklımızda

Hı doğum yapacağım hastane de doğum yapan bir arkadaşla konuştum da. O da uyuşukken yaptıklarını falan söyledi. Cuma randevum var o zaman gittiğimde de iyice bi konuşayım doktorla
Hic boyle bi gaz sancisida yasamadim hayatimda :( mesela suan yine basladi. Tam daliyorum uykumdan uyandiriyoe. Ve yarim saat yada 40 dk da bie oluyor. Bence bi tuhaflk var ama hadi hayirlisi. Tecrubeli annelerde uykuda suan şansima 😔😔

Hic boyle bi gaz sancisida yasamadim hayatimda :( mesela suan yine basladi. Tam daliyorum uykumdan uyandiriyoe. Ve yarim saat yada 40 dk da bie oluyor. Bence bi tuhaflk var ama hadi hayirlisi. Tecrubeli annelerde uykuda suan şansima 😔😔
Aynısı bende 5 gündür var 😥

Kizlar 15 dk once rahminin hemen ustunde kasigimda bir agri oldu 3-4 dk surdu. Adet agrisi gibi ama tam benzemiyorda.hareket ettim gecmedii uzandim gecmedi wcye gittim hafiifledi gecti. Simdi yine basladi yine 3-4dk surdu. Hiic bole agri olmamistii bugune kdr. Sanci bole bseymi acaba 😐
Bunu alintilamisim anca yazabiliyorum sjdbbdnd sancılar 3-4 dk sürüyor mu bilmiyorum ama genelde 1dk civarı sürüyor doğumda da öyle zaten sadce gelme sıklığı artıyor mesela en başta 10 dakikada bir gelip 1 dk sürüyorsa, sonlara doğru artık 3-4-5 dk da bir gelip 1 dk sürüyor gibi yani benim böyle oldu belki farklı bir bilgi vardir yonlendirmis olmayayim ama kendini dinle ❤️
Canım benimde ilkim senin gibi baya dikisliydi orada suni yediğim için muhtemlen bebeği zorladılar kafası upuzun çıktı hattakoprucuk kemiği kırıldı ama iyileşti otururken dikiş yerim geriliyordu hatta o halimle kızım da enfeksiyon var diye serviste kaldık 10 gün kadar düşün pandemi dönemiydi hem bebeğe bakıyordum hem kendim o halde hastane odasında temiz tutmaya çalışıyordum neyse bende dedim bir daha yapmam sanırım diye ama ikinciyi yaptım çokta korkarak ve ilkine ggore bambaşka dikişsiz oldu o kadar farkı vardiki yürüyerek çıktım zayıf bebek cidden daha rahat doğuyor neyse mesela futbilolcu Volkan Demirel var ya eşi zeynep sever Demirel diye bı kadin o da bizlerle berebaer doğurdu ikinci çok kolay evde doğurmuş ama 3. De zorlandım diyordu eninde sonunda doğuyor işte sağlıklı olsunlar da senin dikiş işine gelince geçiyor hiç bir iz bile kalmıyor resmen
Senin baya sıkıntı olmuş ya bi de üstüne pandemi çok sıkıntı, hastahanede emzirmek dışında hiçbir şey yapmadim kv yaptı hepsini pandemi olsa düşünemiyorum gerçekten çok geçmiş olsun :( umarim bende de kalmaz iz vs sjndjdjd her doğum farkli zaten o yüzden Delallll Delallll korkutma kendini 🌸
kanka zaten ben ha diyince gidemiyorum hastaneme hahdjjdjdj 2 saat falan sürüyor benim doktoruma ahhdjdj o yüzden yumurta tavuğun ağzına gelene kadar burdayım inşallah sabreder 10 gün daha😅😅
Yani zaten ha diye dogurmazsin diye düşünüyorum ben kadar evde duracağını sanmıyorum ki ben bu kadar kalmama rağmen doğurmadim ha diye skdhsjdndjdj sabreder sabreder 🤗🤗
Kizlar bu bahsettigim sanci ara sira gelip gidiyor 40 dkda bir falan. 5 dkya yakin suruyor. Siddetli bir agri😒 sanki tuvaletim varmis gibi oluyor. Sonra kendiliginden geciyor 😒
40 dkda bir okey düzensiz dersin ama sancılar 5 dk sürmüyor:( yordun mu kendini naptin ağrı varsa ya yordun ya o çatı kemiği vs oluyor ya kendini doğuma hazirliyor. Mesela şuan benim çatı kemiği tarafim ağrıyor ara ara eski haline dönmeye çalışıyor herhalde 😂 😂 bence öyle bir ağrıdır 🥹 sancıya donerse anlarsin merak etme 👍👍👍

Eğer içindeki kan mı diyim eş mi diyim o temizlenmediyse ameliyat esnasında, o şekilde odana geldiysen rahmi de toparlamak için mutlaka yapılması gerekiyor yoksa sancıdan yeri göğü inletiyorsun. Ben sezaryen oldum odaya geldim geldikten 15-20 dakika sonra sancının tarifi yok bağıra çağıra sancı yaşadım sanki bir de normal doğum yaptım. Sonra gelip o işlemi yaptılar kanı boşalttılar öyle geçti sancı. Daha nazik olur mu bilmiyorum ama ben öylesine maruz kalmıştım maalesef. Normalde ameliyat esnasında ya kum torbası koyuluyormuş ya da orada temizleniyormuş ya da sen uyuşukken yapılıyormuş. Olması gereken de bu yöntemler bence. İşte tecrübem yoktu bilemedim. O tecrübeyi yaşadıktan sonra özellikle bu hamileliğimde güvenilir doktoru çok araştırdım ve her şeyi en başında konuştum.
Ben de sezeryan oldum daha ameliyathanedeyken karnımda aşırı baskı hissettim tabi ne olduğunu anlamadım bir şey de hissetmedim acı vs. En son ameliyathaneden çıkarılırken temizlik personeli kanı temizleyelim vs diyordu. Kendime geldikten sonra anladım bu işlemi anestezi etkisindeyken ameliyathanede yapmışlar
Benim de yaklaşık 1 buçuk saattir iki göğsümün tam ortasında bir ağrı var ama nasıl canım yanıyor. Sırtıma vuruyor bir de ağrısı. Ağlayacak kıvama geldim. Gaz sancısı mı farklı mı anlamadım. Lohusa da olunca korkuyorum ama bulunduğumuz ilçede gittiğimde ilgilenecek bir acil servis yok

Bunu alintilamisim anca yazabiliyorum sjdbbdnd sancılar 3-4 dk sürüyor mu bilmiyorum ama genelde 1dk civarı sürüyor doğumda da öyle zaten sadce gelme sıklığı artıyor mesela en başta 10 dakikada bir gelip 1 dk sürüyorsa, sonlara doğru artık 3-4-5 dk da bir gelip 1 dk sürüyor gibi yani benim böyle oldu belki farklı bir bilgi vardir yonlendirmis olmayayim ama kendini dinle ❤️

Senin baya sıkıntı olmuş ya bi de üstüne pandemi çok sıkıntı, hastahanede emzirmek dışında hiçbir şey yapmadim kv yaptı hepsini pandemi olsa düşünemiyorum gerçekten çok geçmiş olsun :( umarim bende de kalmaz iz vs sjndjdjd her doğum farkli zaten o yüzden Delallll Delallll korkutma kendini 🌸

Yani zaten ha diye dogurmazsin diye düşünüyorum ben kadar evde duracağını sanmıyorum ki ben bu kadar kalmama rağmen doğurmadim ha diye skdhsjdndjdj sabreder sabreder 🤗🤗

40 dkda bir okey düzensiz dersin ama sancılar 5 dk sürmüyor:( yordun mu kendini naptin ağrı varsa ya yordun ya o çatı kemiği vs oluyor ya kendini doğuma hazirliyor. Mesela şuan benim çatı kemiği tarafim ağrıyor ara ara eski haline dönmeye çalışıyor herhalde 😂 😂 bence öyle bir ağrıdır 🥹 sancıya donerse anlarsin merak etme 👍👍👍
Mesela azonceki 2 dk surdu. 5dk bir gelene kdr ciddiye aliorum zaten ama gercekten siddetli bir agri. Kıvrandırıyor resmen. Ve makatimada baski yapiyor. Sanirim dedigin gibi vucut hazirliyor artk kendini 😒

Mesela azonceki 2 dk surdu. 5dk bir gelene kdr ciddiye aliorum zaten ama gercekten siddetli bir agri. Kıvrandırıyor resmen. Ve makatimada baski yapiyor. Sanirim dedigin gibi vucut hazirliyor artk kendini 😒
Bende de oluyodu son ay uzanirken de kivrandiriyordu makata vuruyordu değişik bir şeydi ben de doguracak miyim tribine giriyodum o gece boyu jsbdjdbjfndjdd sancıyı görene kadar insan anlamiyo sanci mi bu diye 😂😂 o ağrıların sebebi yüksek ihtimalle çatı kemiği diye düşündüm ben cokkkk rahatsiz eder sürekli olursa doktora gidince sor yine aklinda kalmasın 🌸

Bende de oluyodu son ay uzanirken de kivrandiriyordu makata vuruyordu değişik bir şeydi ben de doguracak miyim tribine giriyodum o gece boyu jsbdjdbjfndjdd sancıyı görene kadar insan anlamiyo sanci mi bu diye 😂😂 o ağrıların sebebi yüksek ihtimalle çatı kemiği diye düşündüm ben cokkkk rahatsiz eder sürekli olursa doktora gidince sor yine aklinda kalmasın 🌸
Sagol cnm bilgiler icin🙏 ayin 6sinda randevum var kesin yine yatişimi isticek. Tabi ozamana dogurmazsam😀

Konuş maya cidden konuşmak gerekiyor. Ben bugün bile ‘sonda’ya varana kadar sordum. Uyuşukken mi takılıyor öncesinde mi takılıyor diye. Aklımda hiçbir soru işareti kalsın istemedim. Kalmamalı aklımızda
Ay evet sondayı uyuşukken taksınlar söylicem

Sagol cnm bilgiler icin🙏 ayin 6sinda randevum var kesin yine yatişimi isticek. Tabi ozamana dogurmazsam😀
Ne demek ayol ben de bişi bilmiyorum da işte sonucu görünce aaa böyleymiş oluyorum ondan 😂😂 kiz senin de az kalmış he normalde tarihlere göre benden iki gün sonra yani yarın dogurman lazim wushwjhsjddjdjdjdjd

Ne demek ayol ben de bişi bilmiyorum da işte sonucu görünce aaa böyleymiş oluyorum ondan 😂😂 kiz senin de az kalmış he normalde tarihlere göre benden iki gün sonra yani yarın dogurman lazim wushwjhsjddjdjdjdjd
Evet seni 2 gunle takipteyim ama sen resmen tarihini kendin sectin planli sezaryen gibi yaptin tarihte ilksin büşra 😀

Evet seni 2 gunle takipteyim ama sen resmen tarihini kendin sectin planli sezaryen gibi yaptin tarihte ilksin büşra 😀
Ya var ya kilosunu bilsem o kadar birden alabilecegini vallahi bekletmezdim o güne kadar skndjsxjndjdjd 14 ünde çıkar giderdim doğuma jendjdndjd ben saf salak max 3500 olmuştur diyodum çünkü zaten yavaş alıyordu son dk gol atti bana tosunum 😂😂

Delallll Delallll canım ovalayınca geçmeyen pozisyon değiştirince geçmeyen sancı şeklinde baskı şeklindeki şey doğum sancısıdır. Gittikçe şideeti artar süre kısalır süre kısalıyorsa ve baskı hissediyorsan hazırlıklı ol bi müddet sonra suyun da gelebilir aksi bişey varsa bilmiyorum . Rahat ol yani tedirgin olma artarsa acile git direk

Kızlar bebek sureklı gaz sancısı cekıyor sütümde daha tam gelmedı mamada yemıyor,hepımız ayaktayız suanda kızılca kıyaöet koptu evde o aglıyo ben aglıyorum,bu yenıdogdanda gaz sancısı neden olur ne ıyı gelır yasayan oldumu hiç

Delallll Delallll canım ovalayınca geçmeyen pozisyon değiştirince geçmeyen sancı şeklinde baskı şeklindeki şey doğum sancısıdır. Gittikçe şideeti artar süre kısalır süre kısalıyorsa ve baskı hissediyorsan hazırlıklı ol bi müddet sonra suyun da gelebilir aksi bişey varsa bilmiyorum . Rahat ol yani tedirgin olma artarsa acile git direk
Pozisyon degistirsemde gecmiyor valla :( ilk basta 40 dk da bir geliyordu sanci. Sonra 20 dk bir gelmeye basladi. Smdi en sonki 15 dk sonra oldu. Ve 2dk suruyor. Ama belim degil kasigimda oluyor agri. Rahmime ve makatima baski yapiyor 😏

Kızlar bebeğim sarılık oldu 😔😔 ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim tecrübesi olan var mi bu konuda. Göğüs ucum yok diye silikon ucla emzirmeye başladım ama bebeğim ememiyor çok zorlanıyor kaç gündür, kaşıkla vermeye başladık ama oda yeterli gelmedi sanırım. Dünden beri bayılmış bir vaziyette yatıyor acıkınca bile uyanmıyor öyle çok korktum ki, teni de sararmaya başladı, mecbur sütümü sagip biberonla vermeye başladım ama öyle bir vaziyet aldı ki emmek için uyandiramiyorum bile iki saatte bir zorla zorla ağzına sokuyorum biberonu ama emmiyor zorla saatler uğraşı sonucu bir kaç içiyor süt o kadar. Bugün doktora gittik sarılık sınırda bir gün daha bekleyelim 2 saatte bir bolca emzir dedi geçmezse hastane yatisi verecek ama çocuğu beslemek için asla uyandiramiyorum. Normalde acıkınca çok güzel uyanır ağlardı şimdi baygın baygın yatıyor ne yapacağım ben
Benimki de sarilik oldu ve kilo kaybi da coktu. Beslemek icin uyandirdigimda once altini aciyordum, soguk islak mendille siliyordum iyice uyansin diye, aglatiyordum. Bana doktor sut ustune mama da ver demisti, mama da verdim. Bol bol cisli kakali bez saymak gerekiyordu. Kakayla cisle vucuttan atiliyor gibiymis.

Kuzum korkma geçecek her doğan bebek illa ki yenidoğan sarılığı oluyor. Benim de ilk bebeğim olmuştu hastaneye götürdük iki gün onun özel ışığı var onun altında tutuldu tedavi oldu ve çıktık. Ama sen zorla uyandırmaya çalış beslemeye çalış. Baktın olmuyor hiç korkma bak hastanede geçiyor o ışık ile tedavi ile.
Biz de şuan hastanedeyiz ışık tedavisine başladılar insaAllah geçer bizimki de

Kızlar bebek sureklı gaz sancısı cekıyor sütümde daha tam gelmedı mamada yemıyor,hepımız ayaktayız suanda kızılca kıyaöet koptu evde o aglıyo ben aglıyorum,bu yenıdogdanda gaz sancısı neden olur ne ıyı gelır yasayan oldumu hiç
Canim gazini iyi cikartiyor musun? Kendi beslenmene de dikkat etmen gerekiyor biliyorsundur zaten ama ben ustunden geceyim, kurubaklagiller, narenciyeler, kafein, brokoli karnabahar, bazen sut ve sut urunleri, bazen yumurta, cikolata gaz yapabiliyor. Biraz deneyip kendinde goreceksin. Bana en cok dokunan sey anne cayi ve rezene oldu mesela, cocuk da ben de kivrandik.
Onun disinda gaz cikartma yontemleri klasik bebegi emzirdigin gbi hatta iki meme emzirmesi arasinda sag gogse kafasini kiyuyorsun, asagdan yukari pat patliyorsun, bastirsrak elinin icini yine asagdan yukari yapiyorsun bir de saat yonunde elini yuvarlak yapa yapa yukari cikartiyosun. Bunu yaparken sen diksin. Ayni hareketi bir de sol omza koyup yapiyorum ben onda daha yukarda oluyor. Sonra once cok az saga yatirip sirtini sivazliyorum sonra da daha uzun sola yatirip sivazlamasini yapiyorim. En etkilisi de bebegi dizime oturturyorum, tek elimle boynunu destekliyorum ve kafasindsn tutuyorum, diger elimle sivazlamasini yapiyorum ve one arkaya yatiriyorum. Bunlari emzirdigin gbi yapman lazim. Gaz icin burada gripe water verdi doktorum, ama tr de damlalar var sanirim, bir de bebegin karnina sicak havlu koymak, kiraz cekirdegi kesesi ve de bebegin ayagini ilik suya sokmak gaz icin iyi diye biliyorum ama denemedim.

Back