- 17 Haziran 2015
- 4.803
- 9.958
- 158
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #30.061
Çok fazla üşüdüm birkaç gün. Kesin çok kan kaybettim ameliyatta. Ondan da olabilir tabiHeheh sevindim canim olmamasina bi de kansizlik vs oluyorsa belki dogum sonrasi ondan da bas agrisi oluyordur
kanka zaten ben ha diyince gidemiyorum hastaneme hahdjjdjdj 2 saat falan sürüyor benim doktoruma ahhdjdj o yüzden yumurta tavuğun ağzına gelene kadar burdayım inşallah sabreder 10 gün dahaSakin ol jsbdjdndj kasilmalar bende de oluyodu artmiyorsa dogurmuyosunuz dndbdbhdjxn artmayi tetikleyen de hastahaneye gitmek oluyo bende öyleydi sjbdjdndkd tabelayı görene kadar tık yok tabelayı gördüğüm gibi bam güm basliyordu 10dkda bir düzenlibenim doğurmamı 2 haftadir bekleyen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum sjbddndjjdjd doğru diyorsun @Quinnn seni de bekleriz kiz
Ah keşke sadece bana bastırmakla kalsalardı yani korkuturum diye çok ayrıntı da veremiyorum kolla alttan müdahale mi etmediler defalarca. Bana çatı muayenesini güya zor yapmıştı o doktor bey çatın dar diyerek serçe parmağı ile dokundu dokunmadı belli değil hakkımı helal etmiyorum asla sonra kollarla neler yapıldı sezaryen sonrası.ilk doğumum böyleydi. O yüzden o acı tecrübe ile oturdum ben şimdiki doktorumla hepsini konuştum didik didik sordum bütün sorularıma incelikle cevap verdi beni aydınlattı ve rahatlattı doktorum o yüzden içim rahat. Burda daha önce kısaca acı tecrübemden bahsettim ki ben bu tecrübeyi yaşadım sizler de yaşamamak adına doktorunuzla en ince ayrıntısına kadar konuşun sorun cevaplarınızı alın öyle doğumunuza girin diye. Sonradan duyduk ki ilk doğumumu yaptığım hastanenin yaptığı uygulamaymış bu. Çocuğu beş dakikadan çıkarıp odaya yollayıp kirli kanı ebeler aracılığıyla bu şekilde temizlemek. Ama ben nice akrabalarımla sezaryen yapan arladaşlarımla konuştum sordum hepsi şok olmuştu hiçbirine yapılmamış böyle bir şey. Annem bile son kardeşimi sezaryenle dünyaya getirmişti o bile o zaman çok kızdı o doktora ve ebelere siz napıyorsunuz ben 18 yıl önce sezaryen yaptım böyle bir uygulama görmedim diye. O yüzden kızlar tekrar tekrar söylüyorum doğumunuzdan önce doktorunuzla en ince ayrıntısına kadar konuşun aklınızda soru kalmasın.Peki bu uygulamayı neden yapıyorlar bende merak ediyorum bazıları sezaryen de bastırdılar kaburgama kadar zarar verdiler diyenler var bir yandan hiç bastırmadılr çok kolay geçti diyenler var neye göre acaba normalde çıktığı delik belli hadi diyelim ama bunda kesi var
Kuzum korkma geçecek her doğan bebek illa ki yenidoğan sarılığı oluyor. Benim de ilk bebeğim olmuştu hastaneye götürdük iki gün onun özel ışığı var onun altında tutuldu tedavi oldu ve çıktık. Ama sen zorla uyandırmaya çalış beslemeye çalış. Baktın olmuyor hiç korkma bak hastanede geçiyor o ışık ile tedavi ile.Kızlar bebeğim sarılık oldune yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim tecrübesi olan var mi bu konuda. Göğüs ucum yok diye silikon ucla emzirmeye başladım ama bebeğim ememiyor çok zorlanıyor kaç gündür, kaşıkla vermeye başladık ama oda yeterli gelmedi sanırım. Dünden beri bayılmış bir vaziyette yatıyor acıkınca bile uyanmıyor öyle çok korktum ki, teni de sararmaya başladı, mecbur sütümü sagip biberonla vermeye başladım ama öyle bir vaziyet aldı ki emmek için uyandiramiyorum bile iki saatte bir zorla zorla ağzına sokuyorum biberonu ama emmiyor zorla saatler uğraşı sonucu bir kaç içiyor süt o kadar. Bugün doktora gittik sarılık sınırda bir gün daha bekleyelim 2 saatte bir bolca emzir dedi geçmezse hastane yatisi verecek ama çocuğu beslemek için asla uyandiramiyorum. Normalde acıkınca çok güzel uyanır ağlardı şimdi baygın baygın yatıyor ne yapacağım ben
Benimkide hala duşmedi. Gobek dusmedende dogum başlayabiliyormuş. Yani belli olmuyorDoğum yapan herkese cok gecmis olsun sağlıkla yavrularinizi büyütün insaAllah. Doğum yapan hanımlar cocuk kanala girince göbek düsüyomus bu doğru mu? Kaçıncı haftada oluyor bu acaba ? Benim göbegim yerinde duruyo o kadar yukardaki cok zor nefes alıyorum bazen
Sonuç itibariyle bebeğine kavuşmana sevindim ama kötü bir tecrübe olmasına üzüldüm açıkçası. Umarım kolay toparlarsın.Kızlar hıcbırınızı korkutmak istemedıgımden bazı detaylara gırmeyecegım fakat zorlu bı amelıyat gecırdım,benek cıkarken cok zor cıkardılar 3 kısı üzerime bastırdı dıyebılırım,hatta sonra bebek solunum alamadıgı ıcın bu yuzden dogunca aglamadı hemen ama Allaha sukur kolay toparladı yanımıza geldı ıkı saat kadar sonra.neden boyle oldu bılmıyorum,sonrasında kanama kontrolu adı altında ıkı kez rahme baya bı bastırdı hemsıreler gelıp,bıldıgınız bagırmalı bır surec,sonrasında tabıı bu zorlanmaların verdıgı nedenlerlede dıkıs yerlerım ve gobegım karnım omzum aşırı derecede agrımaya basladı,surekli iğne vurdular bana andovan gobı kuvvetlı agrı kesıcıler,bıraz ıyı hıssedıyordum bugun eve cıktık,agrı kesıcı olmayınca ılk gunden beterım resmen bugun.ayaklarımda davul gıbı oldu olmazsa yarın dr a yazacam bır bakalım.kısacası malesef kötü bir deneyım yasasım ama bu benım sanssızlıgım oldu sız etkılenmeyın lütfen.daha bes dakıka bıle uyumadım bılıyormusunuz,agrı sancı bebek emzırme surecı vs.en son perdembe gunu uyumustum ve hıc abartmıyorum.Umarım bırkac gune bıraz ıyılesırımburda dogum yaptıgım ıcın pişman oldum,ama bebegım ıcın herseye katlanıyorum.umarım kötü bişey olmazda dogru duzgun ıyılesırım şu dakıkadan sonra.bebek gec agladıgında o travmayı asla ama asla unutmayacagım.neyse bu sebeplerde gıremedım hatta telefonu elıme bıle alamadım dıyebılırım.dogumdan sonra ayaklarınız şiştimi sizinde sizde 48!saat uykusuz kaldınızmı?ben bırakamıyorum bebegı o kadar sevıyorum kı heran onun yanından ayrılamıyorum
Çok geçmiş olsun canım. Allah analı babalı büyütsün. Doktorum bana cataflan yazdı. Ağrım olunca içtim ve çok faydasını gördüm. Ödem ahKızlar hıcbırınızı korkutmak istemedıgımden bazı detaylara gırmeyecegım fakat zorlu bı amelıyat gecırdım,benek cıkarken cok zor cıkardılar 3 kısı üzerime bastırdı dıyebılırım,hatta sonra bebek solunum alamadıgı ıcın bu yuzden dogunca aglamadı hemen ama Allaha sukur kolay toparladı yanımıza geldı ıkı saat kadar sonra.neden boyle oldu bılmıyorum,sonrasında kanama kontrolu adı altında ıkı kez rahme baya bı bastırdı hemsıreler gelıp,bıldıgınız bagırmalı bır surec,sonrasında tabıı bu zorlanmaların verdıgı nedenlerlede dıkıs yerlerım ve gobegım karnım omzum aşırı derecede agrımaya basladı,surekli iğne vurdular bana andovan gobı kuvvetlı agrı kesıcıler,bıraz ıyı hıssedıyordum bugun eve cıktık,agrı kesıcı olmayınca ılk gunden beterım resmen bugun.ayaklarımda davul gıbı oldu olmazsa yarın dr a yazacam bır bakalım.kısacası malesef kötü bir deneyım yasasım ama bu benım sanssızlıgım oldu sız etkılenmeyın lütfen.daha bes dakıka bıle uyumadım bılıyormusunuz,agrı sancı bebek emzırme surecı vs.en son perdembe gunu uyumustum ve hıc abartmıyorum.Umarım bırkac gune bıraz ıyılesırımburda dogum yaptıgım ıcın pişman oldum,ama bebegım ıcın herseye katlanıyorum.umarım kötü bişey olmazda dogru duzgun ıyılesırım şu dakıkadan sonra.bebek gec agladıgında o travmayı asla ama asla unutmayacagım.neyse bu sebeplerde gıremedım hatta telefonu elıme bıle alamadım dıyebılırım.dogumdan sonra ayaklarınız şiştimi sizinde sizde 48!saat uykusuz kaldınızmı?ben bırakamıyorum bebegı o kadar sevıyorum kı heran onun yanından ayrılamıyorum
Mutlaka yapılması gereken bir işlem mi? Ya da daha nazik yapılamaz mı?Ah keşke sadece bana bastırmakla kalsalardı yani korkuturum diye çok ayrıntı da veremiyorum kolla alttan müdahale mi etmediler defalarca. Bana çatı muayenesini güya zor yapmıştı o doktor bey çatın dar diyerek serçe parmağı ile dokundu dokunmadı belli değil hakkımı helal etmiyorum asla sonra kollarla neler yapıldı sezaryen sonrası.ilk doğumum böyleydi. O yüzden o acı tecrübe ile oturdum ben şimdiki doktorumla hepsini konuştum didik didik sordum bütün sorularıma incelikle cevap verdi beni aydınlattı ve rahatlattı doktorum o yüzden içim rahat. Burda daha önce kısaca acı tecrübemden bahsettim ki ben bu tecrübeyi yaşadım sizler de yaşamamak adına doktorunuzla en ince ayrıntısına kadar konuşun sorun cevaplarınızı alın öyle doğumunuza girin diye. Sonradan duyduk ki ilk doğumumu yaptığım hastanenin yaptığı uygulamaymış bu. Çocuğu beş dakikadan çıkarıp odaya yollayıp kirli kanı ebeler aracılığıyla bu şekilde temizlemek. Ama ben nice akrabalarımla sezaryen yapan arladaşlarımla konuştum sordum hepsi şok olmuştu hiçbirine yapılmamış böyle bir şey. Annem bile son kardeşimi sezaryenle dünyaya getirmişti o bile o zaman çok kızdı o doktora ve ebelere siz napıyorsunuz ben 18 yıl önce sezaryen yaptım böyle bir uygulama görmedim diye. O yüzden kızlar tekrar tekrar söylüyorum doğumunuzdan önce doktorunuzla en ince ayrıntısına kadar konuşun aklınızda soru kalmasın.
Funda bir şey soracağım ya aklıma takıldı. Benim doktorumda ameliyattan sonra sen daha uyuşukken gelip bir baskı uyguluypruz kontrol amaçlı dedi. Ama ben bu her sezeryanda yapılıyor sandım. Yani normaldr ameliyatta düzgün temizlenirse gerek yok mu. Senin doktor böyle bir açıklamamı yaptı. Detay verebilir misin gidince konuşayım doktorumlaAh keşke sadece bana bastırmakla kalsalardı yani korkuturum diye çok ayrıntı da veremiyorum kolla alttan müdahale mi etmediler defalarca. Bana çatı muayenesini güya zor yapmıştı o doktor bey çatın dar diyerek serçe parmağı ile dokundu dokunmadı belli değil hakkımı helal etmiyorum asla sonra kollarla neler yapıldı sezaryen sonrası.ilk doğumum böyleydi. O yüzden o acı tecrübe ile oturdum ben şimdiki doktorumla hepsini konuştum didik didik sordum bütün sorularıma incelikle cevap verdi beni aydınlattı ve rahatlattı doktorum o yüzden içim rahat. Burda daha önce kısaca acı tecrübemden bahsettim ki ben bu tecrübeyi yaşadım sizler de yaşamamak adına doktorunuzla en ince ayrıntısına kadar konuşun sorun cevaplarınızı alın öyle doğumunuza girin diye. Sonradan duyduk ki ilk doğumumu yaptığım hastanenin yaptığı uygulamaymış bu. Çocuğu beş dakikadan çıkarıp odaya yollayıp kirli kanı ebeler aracılığıyla bu şekilde temizlemek. Ama ben nice akrabalarımla sezaryen yapan arladaşlarımla konuştum sordum hepsi şok olmuştu hiçbirine yapılmamış böyle bir şey. Annem bile son kardeşimi sezaryenle dünyaya getirmişti o bile o zaman çok kızdı o doktora ve ebelere siz napıyorsunuz ben 18 yıl önce sezaryen yaptım böyle bir uygulama görmedim diye. O yüzden kızlar tekrar tekrar söylüyorum doğumunuzdan önce doktorunuzla en ince ayrıntısına kadar konuşun aklınızda soru kalmasın.
Uyuşukken yapılıyorsa sıkıntı yok kuzum. Ben ilk doğumumda genel anestezi almıştım. Uyandığımda doğal olarak uyuşukluk falan hiçbir şey kalmamıştı odama geçtiğimde müthiş sancı içinde kıvrandım sebebi içimdeki temizlenmeyen o şeylermiş . Sonra dediğim gibi gelip gidip bastırarak müdahale ederek temizlediler. Uyuşuk da olmadığım için kötü oldu. Şimdiki doktorum genellikle sen ameliyatta iken temizliyoruz dedi. Çok elzem durumlar oluyor dedi. Plesanta yapışıksa, riskli bölgedeyse vs o an dokunmuyoruz kanama riskinden, yırtılma gibi durumlardan dolayı dedi. Gerekirse ameliyat sonrası sen uyuşukken bir iki bastırma oluyor ben öyle anladım. Ya da rahmin toparlanmasını bekliyoruz dedi ameliyat durumun iyileştikten sonra temizliyoruz dedi. Ama çok elzem durumlarda oluyor dedi. Genellikle ameliyat ortamında alınıyormuş işte.(Spinal artı epidural olacağım.) (ve kanamam olup şimdiki hastanemde yattığımda doğum yapanların hiçbirinden bağırdı cagırtı gelmiyordu herkes çok huzurluydu. Bebeği ile ilgileniyordu. Ama ilk doğum yaptığım hastane benim gibi bağıran çağıran ile doluydu)Funda bir şey soracağım ya aklıma takıldı. Benim doktorumda ameliyattan sonra sen daha uyuşukken gelip bir baskı uyguluypruz kontrol amaçlı dedi. Ama ben bu her sezeryanda yapılıyor sandım. Yani normaldr ameliyatta düzgün temizlenirse gerek yok mu. Senin doktor böyle bir açıklamamı yaptı. Detay verebilir misin gidince konuşayım doktorumla
Eğer içindeki kan mı diyim eş mi diyim o temizlenmediyse ameliyat esnasında, o şekilde odana geldiysen rahmi de toparlamak için mutlaka yapılması gerekiyor yoksa sancıdan yeri göğü inletiyorsun. Ben sezaryen oldum odaya geldim geldikten 15-20 dakika sonra sancının tarifi yok bağıra çağıra sancı yaşadım sanki bir de normal doğum yaptım. Sonra gelip o işlemi yaptılar kanı boşalttılar öyle geçti sancı. Daha nazik olur mu bilmiyorum ama ben öylesine maruz kalmıştım maalesef. Normalde ameliyat esnasında ya kum torbası koyuluyormuş ya da orada temizleniyormuş ya da sen uyuşukken yapılıyormuş. Olması gereken de bu yöntemler bence. İşte tecrübem yoktu bilemedim. O tecrübeyi yaşadıktan sonra özellikle bu hamileliğimde güvenilir doktoru çok araştırdım ve her şeyi en başında konuştum.Mutlaka yapılması gereken bir işlem mi? Ya da daha nazik yapılamaz mı?
Canım selamlar bende ilk kez gebelikte tanıştım hemoroid ile. Bende de çıktı 3-4 tane ağrı yapmıyor ama dışarıda oluştu. doktorum tek başına normal doğuma engel değil dedi fakat bebeğimin başı 2-3 hafta önden gittiği için + hemoroid olduğu için normal doğum yapabilirsin ama çok zorlanırsın dikiş vs olur muhtemelen karar senin dedi ben de bu yüzden sezeryana kaydım.Kızlar merhabalar. Bi sorum olacak. Şu an 36+2 yim. Bebeğim hep 2 hafta önden gidiyordu. Şu anda kilosu biraz normale döndü ama bi hafta önde. Son hafta çok kilo almamıştı. Doktor böyle devam ederse sezeryan yaparız demişti. Bunun üzerine 1 aydır hemoroid sıkıntısıyla uğraşıyorum. Normalde 1 adet dışta vardı çok önceden son 1 ayda 4 tane oldu bi anda. Ve tekrar içeri girmiyor. Hatta 1 haftadır bi tanesi aşırı şişti ve morardı kaç tane genel cerraha gittim. Genel cerrah da doğum doktorum da normal yapmamalısın sezeryan ol dedi o şiş ve mor hali görünce. Ayın 19 una sezeryan günü aldım. Zaten oturamıyordum bile dehşet bir acı gerçekten çok kötü.Hastaneden geldim doktor tavsiyesiyle batikonlu ılık suda oturdum ertesi gün patladı ve çok şaşırdım patlamasına baya kan çıktı o şekilde rahatladım. Ama hala 4 adet hemoroid duruyor tuvalette falan biraz ıkınsam şişiyor ama sadece ağrısı geçti. Ağrı geçer geçmez bende acaba normal deneyebilir miyim düşüncesi oluştu. Ama aynı şeyleri yaşamaktan da çok korkuyorum. İlk bebeğim bu arada. Sizce ne yapmalıyım doktoru mu dinlemeliyim normal doğumda ıkınırsam yine basurum şişerse bir de dikiş falan illa ki oluyor zaten daha beter olur muyum? Hiç riske atmadan sezeryan mı olsam hazır acım dinmiş iyileşmişken?
Bence kesinlikle sezeryan ol çünkü hiç hemoroidi olmayan bile doğumdan sonra bu sıkıntıyı yaşıyor çünkü bildiğin ikiniyorsun ya zorlarken orası zorlanıyor kabız olduğunu düşün o şekilde ikiniyorsunKızlar merhabalar. Bi sorum olacak. Şu an 36+2 yim. Bebeğim hep 2 hafta önden gidiyordu. Şu anda kilosu biraz normale döndü ama bi hafta önde. Son hafta çok kilo almamıştı. Doktor böyle devam ederse sezeryan yaparız demişti. Bunun üzerine 1 aydır hemoroid sıkıntısıyla uğraşıyorum. Normalde 1 adet dışta vardı çok önceden son 1 ayda 4 tane oldu bi anda. Ve tekrar içeri girmiyor. Hatta 1 haftadır bi tanesi aşırı şişti ve morardı kaç tane genel cerraha gittim. Genel cerrah da doğum doktorum da normal yapmamalısın sezeryan ol dedi o şiş ve mor hali görünce. Ayın 19 una sezeryan günü aldım. Zaten oturamıyordum bile dehşet bir acı gerçekten çok kötü.Hastaneden geldim doktor tavsiyesiyle batikonlu ılık suda oturdum ertesi gün patladı ve çok şaşırdım patlamasına baya kan çıktı o şekilde rahatladım. Ama hala 4 adet hemoroid duruyor tuvalette falan biraz ıkınsam şişiyor ama sadece ağrısı geçti. Ağrı geçer geçmez bende acaba normal deneyebilir miyim düşüncesi oluştu. Ama aynı şeyleri yaşamaktan da çok korkuyorum. İlk bebeğim bu arada. Sizce ne yapmalıyım doktoru mu dinlemeliyim normal doğumda ıkınırsam yine basurum şişerse bir de dikiş falan illa ki oluyor zaten daha beter olur muyum? Hiç riske atmadan sezeryan mı olsam hazır acım dinmiş iyileşmişken?
Benim 2 gün oldu geçeli geçmese cerrahi müdahale bile yapılabilirdi aşırı şiş ve morarmıştı. Hatta genel cerrah patlatayım dedi uyuşturmadan falan korkudan yaptıramadım 2 gün sonra çok şükür kendisi patladı. 1 aydır ne oturabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum kabız olcam diye. Gerçekten çok zormuş doktor da ıkınmayla doğumda patlayabilir falan dedi zaten kesinlikle normal önermiyorum dedi. Yani acaba sezeryana mı yönlendiriyo diye düşündüm ama en başından beri normal diyodu ta ki benim çiçek gibi açmış hemoroidleri görene kadar :))Canım selamlar bende ilk kez gebelikte tanıştım hemoroid ile. Bende de çıktı 3-4 tane ağrı yapmıyor ama dışarıda oluştu. doktorum tek başına normal doğuma engel değil dedi fakat bebeğimin başı 2-3 hafta önden gittiği için + hemoroid olduğu için normal doğum yapabilirsin ama çok zorlanırsın dikiş vs olur muhtemelen karar senin dedi ben de bu yüzden sezeryana kaydım.
Evet zaten ne yapsam geçmiyor şu an bebek baskı yaptığı için. Sezeryandan sonra da olabiliyormuş kabızlıkla ama en azından dikkat ederim baskı da azalınca biraz düzene girer heralde. Ikınmaktan her türlü iyidir sanırım.Bence kesinlikle sezeryan ol çünkü hiç hemoroidi olmayan bile doğumdan sonra bu sıkıntıyı yaşıyor çünkü bildiğin ikiniyorsun ya zorlarken orası zorlanıyor kabız olduğunu düşün o şekilde ikiniyorsun
Hayır öyle düşünmeyin korkmaniz için yazmadım benim doğum yaptığım yerde yarım saatte doğurup çıkanlar vardı bu tamamen bünye meselesi benimle alakalı olduğunu düşünüyorum Dr sezeryan önermişti ben tutturdum normal diye birazda Dru dinlemek gerekiyo sanırımAy bak iyice tırstım suankilolu bebekte dikişsiz dogum yapmak imkansiz sanirim. Ben az dikişede raziyim
Kizlar bu bahsettigim sanci ara sira gelip gidiyor 40 dkda bir falan. 5 dkya yakin suruyor. Siddetli bir agriKizlar 15 dk once rahminin hemen ustunde kasigimda bir agri oldu 3-4 dk surdu. Adet agrisi gibi ama tam benzemiyorda.hareket ettim gecmedii uzandim gecmedi wcye gittim hafiifledi gecti. Simdi yine basladi yine 3-4dk surdu. Hiic bole agri olmamistii bugune kdr. Sanci bole bseymi acaba
Hı doğum yapacağım hastane de doğum yapan bir arkadaşla konuştum da. O da uyuşukken yaptıklarını falan söyledi. Cuma randevum var o zaman gittiğimde de iyice bi konuşayım doktorlaEğer içindeki kan mı diyim eş mi diyim o temizlenmediyse ameliyat esnasında, o şekilde odana geldiysen rahmi de toparlamak için mutlaka yapılması gerekiyor yoksa sancıdan yeri göğü inletiyorsun. Ben sezaryen oldum odaya geldim geldikten 15-20 dakika sonra sancının tarifi yok bağıra çağıra sancı yaşadım sanki bir de normal doğum yaptım. Sonra gelip o işlemi yaptılar kanı boşalttılar öyle geçti sancı. Daha nazik olur mu bilmiyorum ama ben öylesine maruz kalmıştım maalesef. Normalde ameliyat esnasında ya kum torbası koyuluyormuş ya da orada temizleniyormuş ya da sen uyuşukken yapılıyormuş. Olması gereken de bu yöntemler bence. İşte tecrübem yoktu bilemedim. O tecrübeyi yaşadıktan sonra özellikle bu hamileliğimde güvenilir doktoru çok araştırdım ve her şeyi en başında konuştum.
Gaz sancısı falan mı acaba? Ya da tecrübeliler cvplasın belki doğum sancısıdırKizlar bu bahsettigim sanci ara sira gelip gidiyor 40 dkda bir falan. 5 dkya yakin suruyor. Siddetli bir agrisanki tuvaletim varmis gibi oluyor. Sonra kendiliginden geciyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?