Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
kanka zaten ben ha diyince gidemiyorum hastaneme hahdjjdjdj 2 saat falan sürüyor benim doktoruma ahhdjdj o yüzden yumurta tavuğun ağzına gelene kadar burdayım inşallah sabreder 10 gün daha

Ah keşke sadece bana bastırmakla kalsalardı yani korkuturum diye çok ayrıntı da veremiyorum kolla alttan müdahale mi etmediler defalarca. Bana çatı muayenesini güya zor yapmıştı o doktor bey çatın dar diyerek serçe parmağı ile dokundu dokunmadı belli değil hakkımı helal etmiyorum asla sonra kollarla neler yapıldı sezaryen sonrası.ilk doğumum böyleydi. O yüzden o acı tecrübe ile oturdum ben şimdiki doktorumla hepsini konuştum didik didik sordum bütün sorularıma incelikle cevap verdi beni aydınlattı ve rahatlattı doktorum o yüzden içim rahat. Burda daha önce kısaca acı tecrübemden bahsettim ki ben bu tecrübeyi yaşadım sizler de yaşamamak adına doktorunuzla en ince ayrıntısına kadar konuşun sorun cevaplarınızı alın öyle doğumunuza girin diye. Sonradan duyduk ki ilk doğumumu yaptığım hastanenin yaptığı uygulamaymış bu. Çocuğu beş dakikadan çıkarıp odaya yollayıp kirli kanı ebeler aracılığıyla bu şekilde temizlemek. Ama ben nice akrabalarımla sezaryen yapan arladaşlarımla konuştum sordum hepsi şok olmuştu hiçbirine yapılmamış böyle bir şey. Annem bile son kardeşimi sezaryenle dünyaya getirmişti o bile o zaman çok kızdı o doktora ve ebelere siz napıyorsunuz ben 18 yıl önce sezaryen yaptım böyle bir uygulama görmedim diye. O yüzden kızlar tekrar tekrar söylüyorum doğumunuzdan önce doktorunuzla en ince ayrıntısına kadar konuşun aklınızda soru kalmasın.

Kuzum korkma geçecek her doğan bebek illa ki yenidoğan sarılığı oluyor. Benim de ilk bebeğim olmuştu hastaneye götürdük iki gün onun özel ışığı var onun altında tutuldu tedavi oldu ve çıktık. Ama sen zorla uyandırmaya çalış beslemeye çalış. Baktın olmuyor hiç korkma bak hastanede geçiyor o ışık ile tedavi ile.

Benimkide hala duşmedi. Gobek dusmedende dogum başlayabiliyormuş. Yani belli olmuyor

Sonuç itibariyle bebeğine kavuşmana sevindim ama kötü bir tecrübe olmasına üzüldüm açıkçası. Umarım kolay toparlarsın.
Ayak ve bacak şişmesi normal. Doktorum beni ameliyat öncesi bilgilendirmişti bununla ilgili. Zaten ilk sezaryenimde de davul gibi şişmişti ayaklarım ve bacaklarım. Tam 1 hafta sürdü o şişlik. Uyku konusuna gelince ilk gece sadece 5 den 7 ye kadar uyudum. Psikolojik olarak ilk günler uyuyamadım. Başımı yastığa her koyuşumda nefesim tıkanarak kalktım. Benim sorunum biraz farklıydı. Bol bol dua okuyarak uykuya dalabildim, uyumaktan korkuyordum çünkü. Ne yazık ki ilk doğumumda da bu korkuları yaşadığım için tekrarlamasından da korkuyordum. Çok şükür şu an daha iyiyim.
Çok geçmiş olsun tekrar. Allah analı babalı büyütsün, sağlıcakla

Çok geçmiş olsun canım. Allah analı babalı büyütsün. Doktorum bana cataflan yazdı. Ağrım olunca içtim ve çok faydasını gördüm. Ödem ah 37 giyiyorum ama ilk hafta doktor kontrolüne 42 numara terlikle gittim. Davul gibiydi. Bir haftada anca indi ödem.

Mutlaka yapılması gereken bir işlem mi? Ya da daha nazik yapılamaz mı?

Funda bir şey soracağım ya aklıma takıldı. Benim doktorumda ameliyattan sonra sen daha uyuşukken gelip bir baskı uyguluypruz kontrol amaçlı dedi. Ama ben bu her sezeryanda yapılıyor sandım. Yani normaldr ameliyatta düzgün temizlenirse gerek yok mu. Senin doktor böyle bir açıklamamı yaptı. Detay verebilir misin gidince konuşayım doktorumla

Kızlar merhabalar. Bi sorum olacak. Şu an 36+2 yim. Bebeğim hep 2 hafta önden gidiyordu. Şu anda kilosu biraz normale döndü ama bi hafta önde. Son hafta çok kilo almamıştı. Doktor böyle devam ederse sezeryan yaparız demişti. Bunun üzerine 1 aydır hemoroid sıkıntısıyla uğraşıyorum. Normalde 1 adet dışta vardı çok önceden son 1 ayda 4 tane oldu bi anda. Ve tekrar içeri girmiyor. Hatta 1 haftadır bi tanesi aşırı şişti ve morardı kaç tane genel cerraha gittim. Genel cerrah da doğum doktorum da normal yapmamalısın sezeryan ol dedi o şiş ve mor hali görünce. Ayın 19 una sezeryan günü aldım. Zaten oturamıyordum bile dehşet bir acı gerçekten çok kötü.Hastaneden geldim doktor tavsiyesiyle batikonlu ılık suda oturdum ertesi gün patladı ve çok şaşırdım patlamasına baya kan çıktı o şekilde rahatladım. Ama hala 4 adet hemoroid duruyor tuvalette falan biraz ıkınsam şişiyor ama sadece ağrısı geçti. Ağrı geçer geçmez bende acaba normal deneyebilir miyim düşüncesi oluştu. Ama aynı şeyleri yaşamaktan da çok korkuyorum. İlk bebeğim bu arada. Sizce ne yapmalıyım doktoru mu dinlemeliyim normal doğumda ıkınırsam yine basurum şişerse bir de dikiş falan illa ki oluyor zaten daha beter olur muyum? Hiç riske atmadan sezeryan mı olsam hazır acım dinmiş iyileşmişken?

Uyuşukken yapılıyorsa sıkıntı yok kuzum. Ben ilk doğumumda genel anestezi almıştım. Uyandığımda doğal olarak uyuşukluk falan hiçbir şey kalmamıştı odama geçtiğimde müthiş sancı içinde kıvrandım sebebi içimdeki temizlenmeyen o şeylermiş . Sonra dediğim gibi gelip gidip bastırarak müdahale ederek temizlediler. Uyuşuk da olmadığım için kötü oldu. Şimdiki doktorum genellikle sen ameliyatta iken temizliyoruz dedi. Çok elzem durumlar oluyor dedi. Plesanta yapışıksa, riskli bölgedeyse vs o an dokunmuyoruz kanama riskinden, yırtılma gibi durumlardan dolayı dedi. Gerekirse ameliyat sonrası sen uyuşukken bir iki bastırma oluyor ben öyle anladım. Ya da rahmin toparlanmasını bekliyoruz dedi ameliyat durumun iyileştikten sonra temizliyoruz dedi. Ama çok elzem durumlarda oluyor dedi. Genellikle ameliyat ortamında alınıyormuş işte.(Spinal artı epidural olacağım.) (ve kanamam olup şimdiki hastanemde yattığımda doğum yapanların hiçbirinden bağırdı cagırtı gelmiyordu herkes çok huzurluydu. Bebeği ile ilgileniyordu. Ama ilk doğum yaptığım hastane benim gibi bağıran çağıran ile doluydu)

Mutlaka yapılması gereken bir işlem mi? Ya da daha nazik yapılamaz mı?
Eğer içindeki kan mı diyim eş mi diyim o temizlenmediyse ameliyat esnasında, o şekilde odana geldiysen rahmi de toparlamak için mutlaka yapılması gerekiyor yoksa sancıdan yeri göğü inletiyorsun. Ben sezaryen oldum odaya geldim geldikten 15-20 dakika sonra sancının tarifi yok bağıra çağıra sancı yaşadım sanki bir de normal doğum yaptım. Sonra gelip o işlemi yaptılar kanı boşalttılar öyle geçti sancı. Daha nazik olur mu bilmiyorum ama ben öylesine maruz kalmıştım maalesef. Normalde ameliyat esnasında ya kum torbası koyuluyormuş ya da orada temizleniyormuş ya da sen uyuşukken yapılıyormuş. Olması gereken de bu yöntemler bence. İşte tecrübem yoktu bilemedim. O tecrübeyi yaşadıktan sonra özellikle bu hamileliğimde güvenilir doktoru çok araştırdım ve her şeyi en başında konuştum.

Canım selamlar bende ilk kez gebelikte tanıştım hemoroid ile. Bende de çıktı 3-4 tane ağrı yapmıyor ama dışarıda oluştu. doktorum tek başına normal doğuma engel değil dedi fakat bebeğimin başı 2-3 hafta önden gittiği için + hemoroid olduğu için normal doğum yapabilirsin ama çok zorlanırsın dikiş vs olur muhtemelen karar senin dedi ben de bu yüzden sezeryana kaydım.

Bence kesinlikle sezeryan ol çünkü hiç hemoroidi olmayan bile doğumdan sonra bu sıkıntıyı yaşıyor çünkü bildiğin ikiniyorsun ya zorlarken orası zorlanıyor kabız olduğunu düşün o şekilde ikiniyorsun

Benim 2 gün oldu geçeli geçmese cerrahi müdahale bile yapılabilirdi aşırı şiş ve morarmıştı. Hatta genel cerrah patlatayım dedi uyuşturmadan falan korkudan yaptıramadım 2 gün sonra çok şükür kendisi patladı. 1 aydır ne oturabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum kabız olcam diye. Gerçekten çok zormuş doktor da ıkınmayla doğumda patlayabilir falan dedi zaten kesinlikle normal önermiyorum dedi. Yani acaba sezeryana mı yönlendiriyo diye düşündüm ama en başından beri normal diyodu ta ki benim çiçek gibi açmış hemoroidleri görene kadar :))

Evet zaten ne yapsam geçmiyor şu an bebek baskı yaptığı için. Sezeryandan sonra da olabiliyormuş kabızlıkla ama en azından dikkat ederim baskı da azalınca biraz düzene girer heralde. Ikınmaktan her türlü iyidir sanırım.

Ay bak iyice tırstım suan kilolu bebekte dikişsiz dogum yapmak imkansiz sanirim. Ben az dikişede raziyim
Hayır öyle düşünmeyin korkmaniz için yazmadım benim doğum yaptığım yerde yarım saatte doğurup çıkanlar vardı bu tamamen bünye meselesi benimle alakalı olduğunu düşünüyorum Dr sezeryan önermişti ben tutturdum normal diye birazda Dru dinlemek gerekiyo sanırım

Kizlar bu bahsettigim sanci ara sira gelip gidiyor 40 dkda bir falan. 5 dkya yakin suruyor. Siddetli bir agri sanki tuvaletim varmis gibi oluyor. Sonra kendiliginden geciyor

Hı doğum yapacağım hastane de doğum yapan bir arkadaşla konuştum da. O da uyuşukken yaptıklarını falan söyledi. Cuma randevum var o zaman gittiğimde de iyice bi konuşayım doktorla

Kizlar bu bahsettigim sanci ara sira gelip gidiyor 40 dkda bir falan. 5 dkya yakin suruyor. Siddetli bir agri sanki tuvaletim varmis gibi oluyor. Sonra kendiliginden geciyor
Gaz sancısı falan mı acaba? Ya da tecrübeliler cvplasın belki doğum sancısıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…