Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    115
Bende öyleyim düşme var yüksekme yoktu en son ikisinin belirti farkı ne acaba çünkü sürekli kan beynime sıçrıyor bayılma hissi oluyor düştüğünü düşünüyorum
Bende öyle oluyorum tansiyon aleti alamadım bi türlü ama sürekli düşük yani. Aynı şekilde sanki bütün kan birden beynime doğru gidiyor gibi hissediyorum gözlerim falan kararıyor oturuyorum bi beş dk sonra falan geçiyor anca

Tansiyon kaç oluyor böyle hissedince
Ben de yakınlarda sağlık kuruluşu olduğu içün ölçtüremedim gittiğimdede iyi olduğum karnım tok olduğu zamanlar 8/5 çıkıyordu

Tansiyon kaç oluyor böyle hissedince
Ben de yakınlarda sağlık kuruluşu olduğu içün ölçtüremedim gittiğimdede iyi olduğum karnım tok olduğu zamanlar 8/5 çıkıyordu
Tansiyon aletim yok ama bende ölçtürdüğümde en son 10/8 falan çıkmıştı. Karın tokluğuyla ilgili değil bence karnım tokta olsa yatmadan önce falanda oluyor bana

YD olduğunu bimiyordum canım şimdi anladım

Kızlar bu hurma ananas vs doğumu kolaylaştıran dedikleri şeyleri kaçıncı haftadan sonra yapılması lazım ya bilen var mı jdncjdndj

Şekerle nasıl gidiyor? Orada sistem nasıl merak ettim
Salı günü diyetisyen görüsmem var. Hem diyetisyen hemde şeker icin bi doktor var onunla görüsüyorum kendileri bana bir kutu verdiler şeker ölcüm cihazı malzemeleri falan. Defteri var günlük ölcümleri ona yazdım mail olarak gönderdim 3 hafta sonrası falan iyi dediler şimdi 2 gün ölçmeyip 3. Gün ölcüyorum. Şimdi ultrasondan cıktım suyu iyi kilosu 1772 gram cıktı. Diyetede cok uymuyorum. İlk başta cok sıkı diyet yapmıstım. Psikolojik olarakta etkilenmistim. Sonra kasmadım ama mesela pizza falan yedim ölctüm iyi cıktı. Yediklerime baka baka ilerledim. Beyaz ekmek yükseltiyor. Pirin pilavı yedim ölctüm iyi cıktı. Salı günü diyetisyenle görüsünce söyliycem. Ebeye söyledim dün cok iyi dedi zaten son ay yemeden de olmaz dedi yükselmiyorsa dikkatli şekilde devam et dedi

Geçen akşam baş ağrısıyla acile gittiğimde beni önce ultrasona, sonra nts'ye aldılar. Özelde takipliyim, daha önce yapılmadı nts dediğimde şaşırdı hemşire. Bizde mi abartılıyor, orası mı umursuz acaba.

Kişiye göre değişir mesela burda yaşlı türkler asla bu sistemden memnun olmazlar. Cünkü istedikleri zaman acile gidemezler acile bile önce doktoru ararsın ciddi birseyse acile yönlendirir. Türkiyede gittiğimde hemen serum iğne yapılır ilaclar yazılır. Randevudan dolayı sıkıntı ederler. Kişiye göre değişiyor ama ben burda 6 aşılama yaptırdım bildiğin özel gibi hastaneler zaten insanlar tıkış tıkış olmaz. Hamileliğimin başında türkiyedeydim beni aşırı strese soktular. Devlete gittim daha bebek bile yok ne kalp atışı duydun falan diye cok kötü etkiledi beni. Üni hastanesine gittim aman hollamdaya gitme ucakta bebeğini kaybedersin dedi. Özele gittim devlet gibi insanlar tıkıs tıkıs saatimde asla giremedim. Hepsinede para ödedim bu arada. Ama buraya geldim aşırı rahat güzel bi hamilelik gecirdim. İlk zamanlar cok korkuyordum beni cok rahatlattılar. Cok fazla ilac kullanmayı seven bi insqn olmadığım icinde ben memnunum.

Aa süper kaç çıkıyor mesela?

Kızlar bu hurma ananas vs doğumu kolaylaştıran dedikleri şeyleri kaçıncı haftadan sonra yapılması lazım ya bilen var mı jdncjdndj
herkes farkli bir seyyazmis, 34, 35, 36 yazanlar olmus, 35 de baslarim ben yavas yavas, sonra dozu arttiririm diyordum ama biraz daha arastirayim

herkes farkli bir seyyazmis, 34, 35, 36 yazanlar olmus, 35 de baslarim ben yavas yavas, sonra dozu arttiririm diyordum ama biraz daha arastirayim
Aynen yani o erken doğum riski dediğimiz hafta kaç mesela 35 mi oluyo 34 mü ona göre ben de başlarım sanirim zaten ocağın 24 üne randevu aldım olmazsa doktora da danisirim zaten 24 ünde 33 bitiyo gibi oluyo sanırım bilmiyorum

Mantık ile düşünürsek 36 dan sonra bebekler doğmaya hazır hale geliyor ciğerleri gelişmiş oluyorsa ve erken doğum sayılmıyorsa 36 dan itibaren başlanabilir
Ama doktorumuza sormak lazım yinede
Buarada ben narda yedim doğumum çok kolay çok hızlı oldu ogün birden fazla şey yaptım ama hangisi veya ne buna sebeb oldu anlayamadım belki üst üste geldiği için oldu hurma yemeye daha başlamamıştım almıştım ama

Hah evet bende bunu düşündüm burdamı her hastalığın üstüne çok düşülüyor çok ilaç yazılıyor yoksa ordamı eksiklik diye
Ha bende yurtdışında gibi hareket etmiyor değilim oğlumu bile kolay kolay hastaneye götürmedim pişman ettiler götürdüğümde yenidoğan çetesinin eline düşüyorduk benim çırpınışlarım olmasaydı

Nar da mı etki ediyomuş oha ben 2. Trimester zamanlari baya nar yiyodum bilmeden Allah'tan abartmamisim

Benim doktorum mu rahat anlamadım gitti tüm ölçüleri mi 3 hafta önde
normalde özele gidiyorum en son gittiğimde kendi doktorum iki hafta gibi önde demişti tekrar kontrole gitmeden tahlillerimi yaptırmak için devlete gittim ordaki doktor 2,3 hafta önde gözüküyor perinatolojiye yönlendireyim dedi ultrasyon kağıdı vermedi şuan neresi nekdr önde bilemiyorum o yüzden.

iki hafta önce idrar tahlilinde protein çıkmıştı onun stresini yaşadım antibiyotik kullandım şimdi protein halen varmı diye tahlil yaptırmaya gittim şükür o temiz çıktı ama perinatoloji ne dicek diye stresim başladı hep bi stres.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…