Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    85
Canim ben gecende Kaan Kocatepenin youtubeunda kendi haftamin videosunu izliyordum ve o dogumdan once surmeyin dedi. Meme ucu uyarilmasi dogumu tetikleyebiliyormus. Bana da biraz mantikli geldi, ama sanirim zamani gelince meme uclarima bakip karar vericem😂
Yaa çok mantıklı aslında o zaman ben de gidiş ne gösterirse ona göre hareket ederim🥰

Selam kızlar bugün 25+0 olduk. Normalde kendi doktor kontrolüm 17 Aralık. Yani haftaya bugün. Doktorum gelmeden bulunduğun ilçede şeker yüklemesi ve kan tahlillerini yaptır öyle buraya gel demişti. Benim bulunduğum ilçede sağlık ocağı gibi hastane var poliklinik yok burda yapılmıyor. Ben de yan ilçenin hastanesinden randevu aldım bugün gittim. Bu arada ben tüp bebek tedavisi gördüğüm doktorumun takipli hastasıyım. neyse bugün yan ilçeye gittim sabahtan. “ hocam 25 haftalık hamileyim” dedim, tebrik ederim dedi. Hocam bulunduğumuz ilçede bu tahlilleri yapmıyorlar rica etsem burda yapabilir miyiz dedim. O an suratını göreceksiniz sanki borç para istedim. Bir havalar bir tripler artistlikler🤦🏻‍♀️ “sen kimin takipli hastasısın? Dedi. Dedim Denizli’de doktorum tedavi ile oldu o yüzden dedim. Yani bana ne geliyorsun demeye getirdi. Döndü sekreterine şu tahlilleri iste dedi geçmiş olsun dedi bana da bakmadan.Dedim nasıl ne yapacağım. İn aşağıda anlatırlar dedi. Ben oraya sabahtan gitmişim aç yapılan bir test kendi de biliyor. Okula gidemem yani öğretmenim hocam böyle böyle rapor yazabilir misiniz dedim hani bu şekilde okula gitmem mümkün değil. Şak diye “yazamam” dedi. Tamam dedim çıktım. Yani bu neyin tribi? Hamile insan gelmiş karşına sen o Hipokrat yeminini etmedin mi haspam? Bana şimdi yazmayacaksın da ne zaman yazacaksın 35-40 km köy okuluna gidip geliyorum e benim bu tahlili yaptırmam da lazım 3 tüp aç kan verdim 9:50 de içtim şekerli suyu 10.50 de ikinci kanı verdim 11.50 de üçüncü kanı verdim. Ben keyfimden mi senden rapor istiyorum. Senin takipli hastan olmak zorunda mıyım? Ben oraya geldiysem sen o tahlili istemek zorundasın o tahlilin aç aç 3 saati bulduğunu bu şekilde okula gidemeyeceğimi de biliyor olman lazım. Sinirimi bozdu gerçekten ya. Neyse Allahtan sonuçlar normal çıktı sanırım doktoruma atmadım giderken götüreceğim ama referans değerlerinde çıkmış. Ama içecek ilk bir saat sarstı beni ya böyle bir değişik oldum
Ne kadar anlayışsız, kaba insanlar var ya. Açıklamanı yapmışsın, halden anlaması lazım, neyin tribi. Değer mi hamilelerin ponçik kalbini kırmaya. Zaten canımız burnumuzda, her şeyi kendimiz hallediyoruz. Baksan ne olacak, empati yoksunları

Ben bayaa iciyordum ve sukur ogrendigim gibi biraktim ama ben de aldigim kiloyu biraz da ona bagliyorum, dusununce hamilelik + sigara icin 10 kusur kilo cok iyi geliyor😂 biraz kilo verip sikilasinca o catlaklar eskisi gibi gozukmeyecek bence, en olmadi lazer mazer ne varsa deneriz 👯‍♀️
Harika, kiloyu bahane edebilecegimiz sebeplerin cogalmasi :KK70:
Lazer secenegi benim de icimi rahatlatiyor yoksa ciddi anlamda psikolojim bozulur herhalde

Yaa çok mantıklı aslında o zaman ben de gidiş ne gösterirse ona göre hareket ederim🥰
o zaman normal doğumda 37. haftada belki başlanabilirrr. Ay ben yağı komple memiklerime sürüyorum uç muç her yere o da tetikler mi kiiii E elektroforez
Harika, kiloyu bahane edebilecegimiz sebeplerin cogalmasi :KK70:
Lazer secenegi benim de icimi rahatlatiyor yoksa ciddi anlamda psikolojim bozulur herhalde
O cidden işe yarıyor mu acaba yaaa

Kızlar gebeliğini öğrenince sigarayı bırakan var mı aramızda? 14 yıl aktif içen birisi olarak hamileliğimi öğrenince direkt bıraktım ve iştahımın açık olmasını biraz da buna bağlıyorum, nasıl başa çıka çıkacağız bununla 🥲
Ben canım. 5 sene içmiştim. 5 sene boyunca içmedim sonra sigaraya başladım 2 ay içtim ve hamile olduğumu öğrendim. O an bıraktım.
Sigaraya aşık biriyim. Bu ara rüyalarımda görmeye başladım. Benim hızlı kilo alma sebebim tabi ki sigara. Çünkü sigara içerken eriyeb biriyim. İştah sıfırlanıyor

Kızlar gebeliğini öğrenince sigarayı bırakan var mı aramızda? 14 yıl aktif içen birisi olarak hamileliğimi öğrenince direkt bıraktım ve iştahımın açık olmasını biraz da buna bağlıyorum, nasıl başa çıka çıkacağız bununla 🥲
Been. Ne kadar istedim mideö bulansın diye ama midem de bulanmadı. İlk haftalar akşam eşimden bir iki fırt çektim içime çekmeden. İş sözleşmem bitmişti temmuz ortası, yenilemedim hamileyim diye( özel eğitimde öğretmendim, çocuklar anlamadan bazen zarar verebiliyor) Bir de onun stresi vardı. Maden suyuna verdim kendimi 😄 sonra ondan sıkıldım ve yemeğe başladım. Belki de fazla kilo almamda bu da etkendir. Evde sigara tutmuyorum, kül tablası fln balkonda dolabın içinde. Kafamı meşgul ediyorum. Bazen yürüyüş, bazen alışveriş sitelerinde bebeğe bir şeyler bakıyorum, masalotobusu var instada benim,pc açıp masal yazıyorum ve resimlendirip yüklüyorum. Ama yine de arada aklıma vurduğu oluyor. Yalnız kesinlikle bir daha eskisi kadar içmem gibi geliyor. Nasıl günde 20 tane içiyormuşum hayret ediyorum şuan kendime.

Kızlar ya tokluk şekerim 9.4 çıkmış internette gizli şeker diyor bebek icin zararlı falan diyor. Ebe daha aramadı bilgi vermek icin ama içimi korku sardı

Ben bıraktım ama mide bulantıları yüzünden bıraktım , ayrıca bı çabam olmadı şükür 😁

Ben canım. 5 sene içmiştim. 5 sene boyunca içmedim sonra sigaraya başladım 2 ay içtim ve hamile olduğumu öğrendim. O an bıraktım.
Sigaraya aşık biriyim. Bu ara rüyalarımda görmeye başladım. Benim hızlı kilo alma sebebim tabi ki sigara. Çünkü sigara içerken eriyeb biriyim. İştah sıfırlanıyor

Been. Ne kadar istedim mideö bulansın diye ama midem de bulanmadı. İlk haftalar akşam eşimden bir iki fırt çektim içime çekmeden. İş sözleşmem bitmişti temmuz ortası, yenilemedim hamileyim diye( özel eğitimde öğretmendim, çocuklar anlamadan bazen zarar verebiliyor) Bir de onun stresi vardı. Maden suyuna verdim kendimi 😄 sonra ondan sıkıldım ve yemeğe başladım. Belki de fazla kilo almamda bu da etkendir. Evde sigara tutmuyorum, kül tablası fln balkonda dolabın içinde. Kafamı meşgul ediyorum. Bazen yürüyüş, bazen alışveriş sitelerinde bebeğe bir şeyler bakıyorum, masalotobusu var instada benim,pc açıp masal yazıyorum ve resimlendirip yüklüyorum. Ama yine de arada aklıma vurduğu oluyor. Yalnız kesinlikle bir daha eskisi kadar içmem gibi geliyor. Nasıl günde 20 tane içiyormuşum hayret ediyorum şuan kendime.

Ben bıraktım ama mide bulantıları yüzünden bıraktım , ayrıca bı çabam olmadı şükür 😁

Ilk hafta inanilmaz zordu benim nazarimda, cevremde esim dahil herkes aktif içici oldugu icin ister istemez sinirleniyordum bir de sanki benim yuzumden birakmak zorunda herkes gibi hissettim fakat sonra sacma dusundugumu fark ettim :olamaz:Simdiyse canim hic istemiyor artik sasirtici bir sekilde, analik boyle bir seymis demek ki diyorum surekli :KK70:

Ilk hafta inanilmaz zordu benim nazarimda, cevremde esim dahil herkes aktif içici oldugu icin ister istemez sinirleniyordum bir de sanki benim yuzumden birakmak zorunda herkes gibi hissettim fakat sonra sacma dusundugumu fark ettim :olamaz:Simdiyse canim hic istemiyor artik sasirtici bir sekilde, analik boyle bir seymis demek ki diyorum surekli :KK70:
benim de kahve bağımlılığım böyle kendimi tutuyorum 😂😂

Minicik bir can nasil da tum aliskanliklarimizi ve hayatimizi degistirebiliyor bir anda :KK15:
Evet yani
Öncesinde defalarca bırakmaya çalıştım eşim kullanmıyor ve aramızda sorun oluyordu
Bırakamadım. Hamile olduğumu öğrendiğim gibi toplayıp paketleri arkadaşıma verdim. Ve kan tahlilinde negatif çıkmıştı hamileliğim buna rağmen her içtiğimde belki de içinde bir can var ve sen sigara içiyorsun diyordum kendi kendime. O hafta içtiğim bütün sigaralar yarımdı. Gerçekten hamileymişim.

X