Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Boyle benim regl sancisi gibi oldu bugun hep, demin panikledim bu sefer kalbim kut kut atmaya basladi. Ilk gebeligimde hic agri sizi olmamisti benim, simdi olunca sanki anormal bi sey gibi geliyo. Normaldir di mi 🥹🥹🥹
Her gebelik farklı ilerliyor kendine özel 😊 normalmiş Dr söyledi 😊 hamile arkadaslarimla da konustuk rahim büyüyüp kalınlasiyor diye sanci çekiyoruz normal diyorlar 😊

3. Gebeliğim şuan 8 . Hafta dolmak üzere her gebelik farklı oluyor mus gerçekten gerçi hepsinde mide bulantısı koku hassasiyeti ve kusma yaşadım bu gebeliğim dede yaşıyorum Rabb'im yardım etsin bizlere gebeliğin ilk 3 ayi böyle bulantılar oluyor 3 . Ayı atlatırsak inşallah daha da iyi oluruz 😅

Yaşadığım yerde kadın doğum acili yok, ultrason yok. En erken pazartesi gidebilirim. Sanırım öyle yapacağım. Çok ağlıyorum. Karnım da ağrıyor
Sana bi sey diyim mi, subatta hamile kaldim ben, o kadar insanin kanamasi oldu sancisi oldu su gibi akintilari oldu gece acillere gidenler igne yaptiranlar vs vs, simdi hepsi ekim annesi oldu. Benim hicbi seyim yoktu ne agri ne sanci ne kanama, bebegimin kalbinin durdugunu bile doktor kontrolunde ogrendim halbuki gule oynaya gitmistim. Yani diyecegim o ki, tutunan tutunuyor bi sekilde. Biz ne kadar paniklesek de bosuna, kendimize engel olamiyoruz evet ama yine de aklinin bi kosesinde olsun, sakin kalmaya calis. Bi hastaneye gidebilsen keske yakinda olsaydi iyi olurdu, bazen bebek disinda alakasiz bi kanama alani oluyo, igne veriyo doktorlar ve bebekle kanamanin zerre alakasi olmuyo. Oyle dusun, iyi dusunelim iyi olsun insallah 🤲🏻 dua edicem sana cok

Yaşadığım yerde kadın doğum acili yok, ultrason yok. En erken pazartesi gidebilirim. Sanırım öyle yapacağım. Çok ağlıyorum. Karnım da ağrıyor
Kadın doğumun acili olmasına gerek yok canım hastanenin aciline git düşük önleyici iğne yaparlar progestan ignen varsa evde yap yada fitil 😥 Allah'ım korusun inşallah dualarımız seninle 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Sana bi sey diyim mi, subatta hamile kaldim ben, o kadar insanin kanamasi oldu sancisi oldu su gibi akintilari oldu gece acillere gidenler igne yaptiranlar vs vs, simdi hepsi ekim annesi oldu. Benim hicbi seyim yoktu ne agri ne sanci ne kanama, bebegimin kalbinin durdugunu bile doktor kontrolunde ogrendim halbuki gule oynaya gitmistim. Yani diyecegim o ki, tutunan tutunuyor bi sekilde. Biz ne kadar paniklesek de bosuna, kendimize engel olamiyoruz evet ama yine de aklinin bi kosesinde olsun, sakin kalmaya calis. Bi hastaneye gidebilsen keske yakinda olsaydi iyi olurdu, bazen bebek disinda alakasiz bi kanama alani oluyo, igne veriyo doktorlar ve bebekle kanamanin zerre alakasi olmuyo. Oyle dusun, iyi dusunelim iyi olsun insallah 🤲🏻 dua edicem sana cok
Allah razı olsun. Doğru söylüyorsun, doğacak bebek nolursa olsun doğuyor. Daha önce de düşük yaptım. Bu ağrıdan çok daha şiddetliydi. Maalesef ki biraz mahrumiyet bölgesinde yaşıyoruz. Çok kaygılıyım, korkuyorum. Bebeğime bir şey olmasından ödüm kopuyor. Bu yerleşme dedikleri şey mi hiç emin olamıyorum. Pazartesi gideceğim

Kadın doğumun acili olmasına gerek yok canım hastanenin aciline git düşük önleyici iğne yaparlar progestan ignen varsa evde yap yada fitil 😥 Allah'ım korusun inşallah dualarımız seninle 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Düşük önleyici iğne aklıma gelmedi aslında bu olabilir. Kanama inşallah durur ve daha devam etmez 🥺

Kızlar ya benim ilk gebeliğim tecrübeli kadınlarımız ne düşünür söylediğim hakkında dinlemek isterim . 2 li test 4lü test vb testler konusunda kararsızım. Bu arada tam sağlık sigortam var fetal dna ya kadar ücretsiz yaptırabiliyorum . Fakat Allah korusun hiçbir ihtimalde bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum, düşünmüyorsam bu testler ile kendimi strese sokmamın anlamı var mı? Bildiğin kadarıyla ultrasyonda doktorlar gayet az çoo anlıyorlar notmalde sıkıntı sezerlerse 2 li testlere yönlendirmeleri gerekiyor fakat artık günümüzde herkesi yönlendiriyorlar . Bu parasal bir mevzu olabilir mi diyorum kendi kendime . Herkesi yönlendirmek yerine neden sadece şüphe duyulanlar yönlendirilmiyor.
Ayrıca 2li testte hatalı çıkma durumları da çok oluyor ve dolayısıyla anne gereksiz bir stres altında kalıyor. Bunu çevremde çok yaşayan oldu ve hamilelikleri zehir oldu.
Şimdi FETAL DNA var onun kesinliği daha yüksek ben onda karar kılmıştım. Ama bir taraftan da ditoeum ki %99 engelli olduğunu öğrensem ne değişcek aldırcak mıyım hayır. O zaman neden yaptırıp strese giriyorum sonucunun açıklanması bile stres sebebi.
İkinci gebeliğini yapan tanıdıklarım genel olarak 2. De yaptırmadık diyorlar. 1. De bu olaylar bizi çok strese soktu çok kötü etkiledi 2.de bilinçliydik yaptırmadık diyor.
Benim kafam bu konuda çok karışık

Ben bugün 7+5 oldum kizlar, buraya ilk yazdigimda daha 3 4 haftalik kese karinda gozukmemisti bile 🥹
Sabretmesi zor gercekten, sizi cok iyi anliyorum.
Ben daha 5 gun once muayne oldum, 11. Haftada perinatoloğa ikili teste yonlendirdi beni simdi onu olmayi bekliyorum bakalim, inş. Hic bir problem cikmaz

Ağrilari olanlar icinde normal diyebilirim, 5. Haftada benimde 2 gun kasik agrim olmustu, bebek yerlesiyor rahim genisliyor vsvs. Kanama olmadigi surece endise etmeyin bence 🥰

Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Düşük önleyici iğne aklıma gelmedi aslında bu olabilir. Kanama inşallah durur ve daha devam etmez 🥺
İnşallah canım inşallah yerleşme kanamasıdır ama Allah korusun artarsa sancın kanaman muhakkak git bebişin sımsıkı tutunur sana hayırlısıyla hepimize kucağımıza almak nasip olsun 🤲🏻 🌸

Acile gittim ama yapılmıyormuş. Kadın doğumcunun reçetesi olması gerekiyormuş. Yapışmadı iğne, eve dönüyorum 😔

Hic ultrasonla falan da mi bakmadilar?
Yok canım. Burda kadın doğum doktoru bile bu hafta geldi onun da ultrasonu yok zaten 🤦🏻‍♀️ ülkenin en geri kalmış yerinde yaşıyorum. Yarın ya da pazartesi gideceğim artık. Karın ağrımla gaz sancım birbirine karıştı resmen.
Ağlamaktan şiştim artık. Uyuyayım en iyisi.

Çok teşekkür ederim. Herkese iyi geceler diliyorum

Yok canım. Burda kadın doğum doktoru bile bu hafta geldi onun da ultrasonu yok zaten 🤦🏻‍♀️ ülkenin en geri kalmış yerinde yaşıyorum. Yarın ya da pazartesi gideceğim artık. Karın ağrımla gaz sancım birbirine karıştı resmen.
Ağlamaktan şiştim artık. Uyuyayım en iyisi.

Çok teşekkür ederim. Herkese iyi geceler diliyorum
Ayni anda yazdigimiz icin yorumlarini hic farketmemisim canim, tedirgin oldum senin icin.

Google 4 ve 5. Haftalarda hafif kanamalar, lekelenmeler olabilir diyor, yerlesme kanamasiymis, benimde 4. Haftada 4 gun boyunca hafif hafif kanamam olmustu pembemsi ve kahverengi.
5. Haftada ise kasigima agri saplanip cikiyordu.

Kanamanin miktarini takip etmelisin, yoğun parlak kirmiziya donerse, pihtiliysa adet kanamasi gibiyse acile gorunmende fayda var tekrardan.
Pembemsi, kahverengimsi vs kanamalar normal kabul edilir ama miktarida onemlidir.
Randevune kadar bol bol dinlen, ayakta cok fazla kalmamaya zorlanmamaya calis, kanama sana anormal geliyorsa bir kadin dogum doktoruna gorunmelisin, bu durumlarda pregstn baslatiyolar.

X