- 26 Mart 2024
- 262
- 344
- 23
Ne kadar rahatlattı beni mesajınız çok tesekkür ederim . İnşallah sizinde süreciniz en güzel şekilde ilerler.@pepsi mmmm
Ben genel anestezi ile sezaryen yapmıştım. Bana iğne yapıp uyuttuktan sonra sonda takmışlar. Hiç anlamadım. Çıkartırken de bi şey hissetmedim. Bir saniye sürdü.
Keşke su an kendime sonda takabilseydim de geceleyin 5 kere wc ye kalkmak zorunda olmasaydım diye düşünüyorum.
Bunda da genel anestezi isteyeceğim. İns aynı uygulama olur.
Canım geçmiş olsun. İlk gebeliğimde müthiş bi ödemim vardı. Pompayla şişirilmiş balon gibiDr onu görüp idrarda proteinden şüphelendi. Tansiyon da o an endiselendigim için yükselmişti. Hadi bu gece yat idrarı burada toplayalım dedi. 24 saatlik idrar sonucu temiz geldiği için taburcu oldum. Tansiyonum da normaldi.
Şimdi yine hamileyim. Geçenlerde kötü bi haber aldım. İki saat sonra üst karın ağrısı (ama öyle bi ağrı hic yasamadım), şiddetli kusma ( ki ben beş aydır kusuyorum zaten bu bambaşka bir kusma idi ) 6-7 saat süren bi nöbet geçirdim. Şehir hastanesi aciline gittim. İdrarda 3+ protein çıktı. Yatış yapacağız dediler. Bayramdı. Perinatoloji Dr u yokmuş. Zeynep Kamile sevk ettiler. Orada da yine benzer testler. Protein var ama korkulacak seviyede değil dediler.
Geçen perşembe günü Perinatoloji polikliniğe randevu alıp gittim. Yanımda 24 saatlik idrarla beraber.. Kan ve idrar tahlillerimi verdim. Şeker ve tansiyon ölç, pazartesi sonuçlara bakalım dedi. Gebelik şekerinden sebep diyet yapıyorum.
Dün gittim. Sonuçlar iyi. 24 saatlik idrar sonucu normal insanda üst sınır 0.14 yani 140 ml. Ama hamilelerde 300 mg a kadar normal kabul ediliyor. Benimki de normal sınırlarda çıktı. Ama 2 haftada bi kontrol edicem. Tansiyon şeker takibine devam dedi.
Tek başına idrarda protein gebelik zehirlenmesi teşhisi koydurmaz. Yüksek tansiyonla bi anlamı oluyor. O yüzden korkma.
Çok uzattım diyeceğim o ki, kesinlikle stres ve üzüntüden uzak durmaya çalış. Önce kendi nefsim, sonra hepimize bu uyarım. Çünkü bambaşka şeyleri tetikleyebiliyor. Su an hiçbir şey karnımızdaki bebeklerden mühim değil. Tuz tüketimini olabildiğince azalt. Eğer bi manin yoksa günde yarım saat yürüyüş. Bol su iç ve evde otururken dahi ayağının altına bi tabure sandalye koy. Ayaklar çok kolay ödem topluyor.
Sevgiler![]()
İnsan internette yazılanları okuyunca hep en kötüsü çıkıyor karsısına. Tavsiyelerine uyacağım canım. Hiç dikkat etmedim bu ana kadar . Dikkat edersem belki düzene girer. Bendende Sevgiler