Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    155
@pepsi mmmm :KK74:

Ben genel anestezi ile sezaryen yapmıştım. Bana iğne yapıp uyuttuktan sonra sonda takmışlar. Hiç anlamadım. Çıkartırken de bi şey hissetmedim. Bir saniye sürdü.

Keşke su an kendime sonda takabilseydim de geceleyin 5 kere wc ye kalkmak zorunda olmasaydım diye düşünüyorum. :KK45:

Bunda da genel anestezi isteyeceğim. İns aynı uygulama olur.

Canım geçmiş olsun. İlk gebeliğimde müthiş bi ödemim vardı. Pompayla şişirilmiş balon gibi:eek: Dr onu görüp idrarda proteinden şüphelendi. Tansiyon da o an endiselendigim için yükselmişti. Hadi bu gece yat idrarı burada toplayalım dedi. 24 saatlik idrar sonucu temiz geldiği için taburcu oldum. Tansiyonum da normaldi.

Şimdi yine hamileyim. Geçenlerde kötü bi haber aldım. İki saat sonra üst karın ağrısı (ama öyle bi ağrı hic yasamadım), şiddetli kusma ( ki ben beş aydır kusuyorum zaten bu bambaşka bir kusma idi ) 6-7 saat süren bi nöbet geçirdim. Şehir hastanesi aciline gittim. İdrarda 3+ protein çıktı. Yatış yapacağız dediler. Bayramdı. Perinatoloji Dr u yokmuş. Zeynep Kamile sevk ettiler. Orada da yine benzer testler. Protein var ama korkulacak seviyede değil dediler.

Geçen perşembe günü Perinatoloji polikliniğe randevu alıp gittim. Yanımda 24 saatlik idrarla beraber.. Kan ve idrar tahlillerimi verdim. Şeker ve tansiyon ölç, pazartesi sonuçlara bakalım dedi. Gebelik şekerinden sebep diyet yapıyorum.

Dün gittim. Sonuçlar iyi. 24 saatlik idrar sonucu normal insanda üst sınır 0.14 yani 140 ml. Ama hamilelerde 300 mg a kadar normal kabul ediliyor. Benimki de normal sınırlarda çıktı. Ama 2 haftada bi kontrol edicem. Tansiyon şeker takibine devam dedi.

Tek başına idrarda protein gebelik zehirlenmesi teşhisi koydurmaz. Yüksek tansiyonla bi anlamı oluyor. O yüzden korkma.

Çok uzattım diyeceğim o ki, kesinlikle stres ve üzüntüden uzak durmaya çalış. Önce kendi nefsim, sonra hepimize bu uyarım. Çünkü bambaşka şeyleri tetikleyebiliyor. Su an hiçbir şey karnımızdaki bebeklerden mühim değil. Tuz tüketimini olabildiğince azalt. Eğer bi manin yoksa günde yarım saat yürüyüş. Bol su iç ve evde otururken dahi ayağının altına bi tabure sandalye koy. Ayaklar çok kolay ödem topluyor.

Sevgiler 💙
Ne kadar rahatlattı beni mesajınız çok tesekkür ederim . İnşallah sizinde süreciniz en güzel şekilde ilerler.
İnsan internette yazılanları okuyunca hep en kötüsü çıkıyor karsısına. Tavsiyelerine uyacağım canım. Hiç dikkat etmedim bu ana kadar . Dikkat edersem belki düzene girer. Bendende Sevgiler❤️

Çok geçmiş olsun kafanıza çok takmamaya cakisin stres tetikler tansiyonu anksiyete korku hepsi tetikliyor bol su için magnezyum rahatlatma özelliği var aliyo musunuz
Evet canım dünden beri panik atak gibi oldum cok haklısın düşündükçe kuruyorsun.Magnezyum alıyorum düzenli . İnşallah hepimiz saglıkla alalım kucagımıza🌸

Ne kadar rahatlattı beni mesajınız çok tesekkür ederim . İnşallah sizinde süreciniz en güzel şekilde ilerler.
İnsan internette yazılanları okuyunca hep en kötüsü çıkıyor karsısına. Tavsiyelerine uyacağım canım. Hiç dikkat etmedim bu ana kadar . Dikkat edersem belki düzene girer. Bendende Sevgiler❤️
Google emmiye göre teşhis koyarsak, hepimizin bi ayağı çukurda, ölüyoruz.:KK53:

Rabbim, bu bebekleri sağlıkla ve kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🤲🏼🥰

Erken doğum riski çoğumuzda var uzulme canim. Dua edicez beraber. Hersey en hayırlı ve en güzel şekilde olsun inşallah. Senin de plasenta asagidaydi de mi
Amin canım hepimiz için inşallah doktor bana plasentan küçük kalmış dedi . Bebeğe göre küçükmüş anlamadım . Geçen devlette acile gitmiştim oradada erken doğum riskin var dediler benim gebeliklerim hep plasenta kaynaklı erken oluyor .

İnşallah sorunsuz geçer dualarım hepimizle ama tansiyon olmayınca sıkıntı olmuyormuş sanırım hep sıkıntısız ilerler inşallah
benimde 22. hfatada tansiyon başladı ama hep sınırda çıkıyordu 12-13 lerde dikkat edelim takip edelim dedi ayaklarım çok şişiyor uzatmazsam ya da uzanmazsam asla inmiyor balon gibi oluyor idrarda proteinden korktular çok şükür çıkmamıştı o zaman ama hala takip ediyorlar bunların hepsi bir arada olunca erken doğum oluyor gebelik zehirlenmesi diyorlar. bir arkadaşım yaşamıştı ama gözetim altında bir hafta falan tutabildikleri kadar tutmuşlardı onu

Kızlar 31+3 e girdim 3 haffador doktora gitmedim. Haftaya doktor kontrolüm var . Ama ben nedense uzun geldi gibi hissedip strese giriyorum. Bebek iyi mi suyum iyi mi gelişimi iyi mi ben iyi miyim diye son bi kaç gündür strese girmeye başladım. Şansıma da doktorum izinde ve haftaya salo en erken gidebileceğim. Yoksa hemen bu hafta gidecektim endişe etmek yerine .
Bir sorun sıkıntı olsa illaki hissederdim değil mi? Bir şeyler ters gittiğinde illaki hissediliyor mu :( 30 dan sonra iyice bu panik hali yüklenei üzerime . Süre uzadıkça da gidişimde acaba neler duycam korkusu sarıyor. Bi taraftanda diyorum ki eskiler çok daha az doktor kontrolüne gidiyordu ve onlar daha iyiydi. Yurt dışında kontroller hala biizmkine göre daha az diyw biliyorum . Acaba ne kadar az o kadar daha mı rahat kafa. Ama bi yandan da ters nir durum varsa gitmediğim için öğrenemicem diyerek suçluluk duygusu hissediyorum. Hamilrlik hormonlarkyla birlikte çok allak bullak oldum iyice . Bebeğimin hareketlerini hissediyorum. Kendimi de iyi hissediyorum . Bunlar yeterli mi acsba
Canım hiç korkma vücut belli ediyor. Biraz proteimin arttı göz kapaklarıma kadar şiştim .Allah korusun illaki belli ediyor vücut. Hiçbir sorun yoktur kendini iyi hissediyorsan . Ama çok haklısın süre uzayınca insan tedirgin oluyor. Artık seninde muayene süreni 2 haftaya düşürür bence doktor. Güzel haberlerle gel inşallah

benimde 22. hfatada tansiyon başladı ama hep sınırda çıkıyordu 12-13 lerde dikkat edelim takip edelim dedi ayaklarım çok şişiyor uzatmazsam ya da uzanmazsam asla inmiyor balon gibi oluyor idrarda proteinden korktular çok şükür çıkmamıştı o zaman ama hala takip ediyorlar bunların hepsi bir arada olunca erken doğum oluyor gebelik zehirlenmesi diyorlar. bir arkadaşım yaşamıştı ama gözetim altında bir hafta falan tutabildikleri kadar tutmuşlardı onu
Evet doktorumda aynısını söyledi. Benim dün muayene esnasında tansiyonum normaldi eve gönderdi şdrar toplamam için . Evde ölçüyoruz 2 farklı aletle 14.9 filan cıkıyor. Stresten olabilir dedi aradım. Bakalım idrar sonucum belirleyici olacak. Sanırım 1 hafta filan sürem olursa akdi durumda ciğer geliştirici filan vurulabilirim belki kuvezde daha az kalır . idrar sonucum iyi çıkarsa sıkıntı olmaz takipte kalır diye düşünüyorum.Sizde bebeğinizi sağsalim alırsınız kucagınıza inşallah

Evet doktorumda aynısını söyledi. Benim dün muayene esnasında tansiyonum normaldi eve gönderdi şdrar toplamam için . Evde ölçüyoruz 2 farklı aletle 14.9 filan cıkıyor. Stresten olabilir dedi aradım. Bakalım idrar sonucum belirleyici olacak. Sanırım 1 hafta filan sürem olursa akdi durumda ciğer geliştirici filan vurulabilirim belki kuvezde daha az kalır . idrar sonucum iyi çıkarsa sıkıntı olmaz takipte kalır diye düşünüyorum.Sizde bebeğinizi sağsalim alırsınız kucagınıza inşallah
inşallah canım hepimiz sağlıkla kavuşalım ama korkma yaşam sınırını geçti artık bebişler mayıs grubunda biri 20 li haftalarda doğurdu bebeği küvezde ama yaşıyor şükür iyi düşün iyi olsun stres yapma tansiyonu ölçmeden önce 5 dk otur dinlen 2 derin nefes al ver öyle ölçtür

Günaydın güzel anneler🌸
Hastane çıkışımız geldi.Aynı zamanda fotoğraf çekimi için.Nasil minnoşlar nasıl güzeller 🥰
Bu arada ilk alışverişim. Hiçbirşey almamistim.Artik başlıyorum almaya yavaş yavaş.

Eklentiler

• 1000105217.webp
    1000105217.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 36
Kızlar selam geçen hafta 30.haftamda Nst başlandı sancı hiç çıkmadı ama ben evde ara ara sancı girdiğini hissediyorum anlık olduğu için çıkmamış olma ihtimali var mı sizce

Mide yanmalarınızı nasıl geçiriyorsunuz ben yemek bile yemek istemiyorum yanmadan dolayı delircem artık açım açken bile yiyemiyorum

Kızlar selam geçen hafta 30.haftamda Nst başlandı sancı hiç çıkmadı ama ben evde ara ara sancı girdiğini hissediyorum anlık olduğu için çıkmamış olma ihtimali var mı sizce

Nstde 20 dakika içinde en az 3 kez sancı olmasını bekliyorlarmış. Ve nstde çıkan sancıyı hissetmeme olasılığımız varmış. Belki hissettiğiniz sancı başka bir şeyle alakalıdır. Doktora sordunuz mu

Bugün kontrolümüz vardı. 31+1 deyim
Bebeğimiz adına her şey yolunda. Kilosunu öğrendim ilk defa 😄 1563 gr. Çok şükür her şey yolunda

Artık kendini yorma, sık sık dinlen, nefes nefese kalacak şeyler yapma dedi. Rahme giden damarlarımdan birinde çentik vardı. Kalan aylarda bu nedenle dikkat etmeliyiz ama sorun olacağını sanmıyorum dedi

Bir de bebeğin hareketleri için şunu dedi. Hareket etmediğini düşünüyorsan, bir yere uzan, dinlenme pozisyonu al. 2 saat boyunca en az 10 kere hareketini sayarsan sorun yok. Ama bunu kendine dert etme. Pimpiriklenme dedi 😄 beni tanıyor artık doktorum
Zaten sağlıklı bir bebek ve gebelik. Sorun olsa seni şu an yatırırım hastaneden çıkartmam dedi

Sizlerin de aklında olsun

Haftaya da doğum iznine ayrılıyorum pazartesi günü inşallah. Artık bebeğimin hazırlıklarıyla ve kendimle ilgileneceğim 🙏🏼

Mide yanmalarınızı nasıl geçiriyorsunuz ben yemek bile yemek istemiyorum yanmadan dolayı delircem artık açım açken bile yiyemiyorum
Tahin iyi geliyor ama bana doktorum rennie verdi ben günde 3 5 tane atıyorum yoksa dayanılacak gibi değil

Bugün kontrolümüz vardı. 31+1 deyim
Bebeğimiz adına her şey yolunda. Kilosunu öğrendim ilk defa 😄 1563 gr. Çok şükür her şey yolunda

Artık kendini yorma, sık sık dinlen, nefes nefese kalacak şeyler yapma dedi. Rahme giden damarlarımdan birinde çentik vardı. Kalan aylarda bu nedenle dikkat etmeliyiz ama sorun olacağını sanmıyorum dedi

Bir de bebeğin hareketleri için şunu dedi. Hareket etmediğini düşünüyorsan, bir yere uzan, dinlenme pozisyonu al. 2 saat boyunca en az 10 kere hareketini sayarsan sorun yok. Ama bunu kendine dert etme. Pimpiriklenme dedi 😄 beni tanıyor artık doktorum
Zaten sağlıklı bir bebek ve gebelik. Sorun olsa seni şu an yatırırım hastaneden çıkartmam dedi

Sizlerin de aklında olsun

Haftaya da doğum iznine ayrılıyorum pazartesi günü inşallah. Artık bebeğimin hazırlıklarıyla ve kendimle ilgileneceğim 🙏🏼
sevindim senin adına canım ne güzel bizim kontrolde yarın bakalım heyecanlıyız doğum tarihimiz belli olacak inşallah doğum iznimde bu hafta başlıyor ama kararsızım çıkıp çıkmamakta

Bazen çok şiddetli oluyor tabi ama birkaç şey uyguluyorum. Yemeklerin yanında içecek içmiyorum o zaman artıyor yanmalar. Suyu veya içecekleri mutlaka yemekten en az 45 dk-1 saat kadar önce veya sonra içiyorum.
Bir de yatmadan önce 2.5-3 saat kadar önce yemeği kesiyorum mutlaka. Gün içinde de açıkmadan ve durmadansürekli yemek yememeye çalışıyorum. Sindirme için yemek aralarında 2-3 saat boş geçiriyorum sağlıklı sindirim için. Açıkçası baya faydasını gördüm. Bi de fazla şeker tüketimi etki ediyor daha çok yakıyor mideyi.

Back
X