Amin sağ olun.Cok cok gecmis olsun. Bol istirahat ve ilaclar care olur insallahBenim bebek daha 29. Haftada dogum pozisyonu aldi ama doktorum magnezyum ve duphaston disinda bir sey yazmadi. Hareketlerini kisitla dedi bir de ama full yatiyor degilim. Sadece belli bir sureyi astigimda veya egilip kalktigimda kasik agrisi oluyor dinlenince hafifliyor. Sizde baska belirti var miydi nasil anlayacagiz rahim agzinin durumunu ansizin bir sey olur diye cok endiseleniyorum
![]()

Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada doğum pozisyonuna dönmemişti aslında ama kanama olmuştu, kanama sebebiyle rahim ağzı kısalığı olduğu anlaşılmıştı. Bir de kuyruk sokumu ağrım oluyordu, uzun süre yerde oturma kaynaklı, ufak bir çocuğum daha vardı onunla yerde uzun saatler oyun oynardık o zamanlar. Belirti olarak gördüğüm bunu söyleyebilirim. Başka aklıma bir şey gelmiyor. 4 ay kadar doğuma kadar ciddi ciddi sürekli yattım, tuvalet harici asla kalkmadım, 38 hafta bitince doğum oldu.
Bu sefer de zaten aklımın köşesinde hep o aynı şeyleri yaşama endişesi olduğu için kendimi gözlemliyordum açıkçası. Dün bütün gün önceki günlerden farklı bir şekilde alt tarafta çok baskı hissetmeye başladım. En son doktora 28 haftalıkken muayene olduğumda ayakları aşağıdaydı. Başı aşağı döndü kesin diye düşünüyordum, o yüzden bu şekilde değişik hissettiğimin farkındaydım. Ama baskılar geçmeyince doktora muayene oldum. Belirtiler bu şekilde şu an için başka bir şey yok. İnşaallah başka ciddi bir belirti yaşamam, durum kötüye gitmez. Aynı doktorumla hamilelik sürecimi sürdürdüğüm için kendisine güveniyorum inşaallah. Yat yedi yatmaya başladım. Onun dediği ilaçları kullanıyorum. Pazartesi yine gel, işe yaramış mı bakalım duruma göre kasılma önlesin diye Adalat ilacını başlatırız dedi. Allah korusun her ihtimale karşı bebeğin ciğerlerinin hızlı gelişmesi için 2 doz Celestone iğne verdi. Bir de progestan. Onun dışında klasik vitaminler var. Her şey Allah’ın izniyle sağlıkla bebeğimize kavuşmak için.