Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    27
Çok geçmiş olsun inşallah sadece ihtimalle kalır bebeğini sağ salim kucagina alırsın canım 🤲🏻 🤲🏻 eşimin kuzeni bugün bu konudan bahsetti onun bebeğininde ense kalınlığı yüksekmiş ve sadece ultrasonla olmaz kanda da bakalım diye 2li test yapmışlar sendrom çıkmamış ileriki haftalarda ense kalınlığıda düzelmiş ultrasonda çok şükür bal küpü bı oğlu var öpmelere doyamadigimiz evet ihtimaller vardır ama siz Rabbime sığının onun verdiğinde vardır bı hayır bizimde dualarimizda olacaksın elbette içinizi ferah tutun Rabbim sağlıkla hayırla kucağınıza alıp buyutmeyi nasip etsin test sonuçlarınız mükemmel çıksın inşallah 🤲🏻 🤲🏻 🤲🏻 🌸 🌸
Çok teşekkür ederim, amin inşallah🙏🏻çok sağolun mesajınız için. Ne güzel, eşinizin kuzeni adına çok sevindim, her zaman sağlıkla büyümesini diliyorum 🌸🍀

Merhaba,
yeni üyelik açtım. Tanımadığım insanlarla dertleşmeye ihtiyacım var sanırım.
34 yaşındayım.11+2 haftalık hamileyim. İlk hamileliğim.
Bugün ense kalınlığı testi yaptırmaya gittik. Maalesef sonuç yüksek çıktı. 4.4.
Doktor amniyosentez istedi. Yarın hastaneyi arayıp ilk fırsatta bu işlemi yaptıracağız.

Çok üzgünüm. Yurtdışında yaşıyorum. Sadece ablam biliyor hamile olduğumu. Ailelerimizin geri kalan üyeleri ile henüz hamilelik haberini paylaşmamıştık. Onlara mutlu haberi nasıl veririz diye planlar yaparken şimdi bu durumla karşılaştık. Kimseyi üzmemek adına ailelerimize bu durumu söylemek istemiyoruz. Ama içim çok üzgün. Umarım sonuçlar olumlu olur fakat aksi ihtimalin varoluşu tarif edemeyeceğim bir mutsuzluk.
Bazı annelerin testleri yaptırmayıp nasıl olursa kabulüm dedikleri mesajlar okudum bu sitede, içimde onlara karşı büyük bir saygı duydum. Güçlü ve her duruma razı olabildiklerini düşündüğümden. Kendimde bunu görmüyorum. Özellikle kötü ihtimalde; çocugumuzun sorunu olursa bizden sonra nasıl hayatını sürdürür, mutlu olur mu, ona zor bir hayat yaşatmış olur muyum, biz nasıl başederiz düşünceleri zihnimde dolanıp duruyor.
İyi insanların dualarının kabul olma ihtimaline tutunarak benim için iyi dileklerde bulunmanızı bekliyorum. Belki hamilelerin duaları daha çok kabul oluyordur.
Buradaki hamile olan tüm annelere sağlıklı, güzel hamilelikler diliyorum. Tabiki herkesin süreci farklı olacaktır ama bu durumumda olan ya da bu durumu yaşamış tanıdıkları olan varsa ve benimle deneyimlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Merhaba,
Umarim doktor yanlis olcmustur🙏🏻
Amniyosentez sonrasi süreci bilemiyorum acikcasi dinlenmek vs gerekir mi ama belki bi iki günlüğüne tr ye uçma şansınız var mi ? Ben de almanyadayim ve kesinlikle tr deki doktorlarin cok cok daha deneyimli, iyi olduğu dusuncesindeyim bir sıkıntı olsa hic burada uğraşmam tr ye giderim diye düşünüyorum hep
Bir de facebookta göçmen kadinlar diye bir grup var belki oradan doktor/süreç tavsiyesi de bulabilir/alabilirsiniz.
İyi haberlerle dönmeni dilerim 🙏🏻

Merhaba,
Umarim doktor yanlis olcmustur🙏🏻
Amniyosentez sonrasi süreci bilemiyorum acikcasi dinlenmek vs gerekir mi ama belki bi iki günlüğüne tr ye uçma şansınız var mi ? Ben de almanyadayim ve kesinlikle tr deki doktorlarin cok cok daha deneyimli, iyi olduğu dusuncesindeyim bir sıkıntı olsa hic burada uğraşmam tr ye giderim diye düşünüyorum hep
Bir de facebookta göçmen kadinlar diye bir grup var belki oradan doktor/süreç tavsiyesi de bulabilir/alabilirsiniz.
İyi haberlerle dönmeni dilerim 🙏🏻
Ben de henüz amniyosentez sonrası süreci bilmiyorum. İnternetten okuduğum kadarıyla birkaç gün dinlenmek gerekiyormuş. Bu işlemi yaptıracağım zaman detaylı sorarım.
Doktor konusunda tecrübeli değilim ama buradaki doktorumu beğeniyorum, güveniyorum. İyi bir profesör. Ense kalınlığı için bizi yönlendirdiği doktor için bilgim yok çünkü sırf kendi doktorum önerdiği için ona gittik. Fakat bugünkü doktor, bir daha ölçsek belki 3.8 çıkacak belki 4.2 ama sonuçta belirgin bir fazlalık var dedi 😞
Ocak ayında ailemin yanına İstanbul’a gideceğiz, inşallah planladığımız gibi güzel haber vermek için gideriz 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

U Uva Allah yar ve yardımcınız olsun o testlerin yanılma payı çok yüksek inşallah sizde de test yanılıyordur Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın zor bir sınav .Çevremde hasta down sendromlu diyip doğan bir sürü kişi var iyi ki doktorların bi lafın inanıp kötü şeyler yaptırmamısız diyorlar .Yanlıs bilmiyorsam amniyosentez için 16. Hafta bekleniyor o arada fetal yaptırsanız en azından o risk de yüksek çıkarsa on göre işlem yaptırırsınız çünkü özellikle down sendromu konusunda yanılma payları çok az diye biliyorum kromozal testlerin.

U Uva Allah yar ve yardımcınız olsun o testlerin yanılma payı çok yüksek inşallah sizde de test yanılıyordur Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın zor bir sınav .Çevremde hasta down sendromlu diyip doğan bir sürü kişi var iyi ki doktorların bi lafın inanıp kötü şeyler yaptırmamısız diyorlar .Yanlıs bilmiyorsam amniyosentez için 16. Hafta bekleniyor o arada fetal yaptırsanız en azından o risk de yüksek çıkarsa on göre işlem yaptırırsınız çünkü özellikle down sendromu konusunda yanılma payları çok az diye biliyorum kromozal testlerin.
Çok teşekkür ederim O Ozlemce16 .
Dediğin doğru, ben de sonradan çeviri yaparken buraya yanlış yazdığımı farkettim. Kafam da karman çorman. Benden istenen amniyosentez değil, CVS. İkili test, üçlü test vs için dediğin gibi yanılma payı olduklarını okudum ya da duydum ama ense kalınlığı için duymamıştım. İnşallah dediğin gibi bu da yanıltıcı bir şeydir bizler için 😞🙏🏻

Kızlar 12+5 teyim bir iki gündür sanki regl olacakmışım gibi kasık ağrım başladı bütün gün istirahat halindeyim dinlenmemde de bir eksiklik yok normal mi hala kasık ağrısı yaşayan var mı aranızda benim gibi

Kızlar 12+5 teyim bir iki gündür sanki regl olacakmışım gibi kasık ağrım başladı bütün gün istirahat halindeyim dinlenmemde de bir eksiklik yok normal mi hala kasık ağrısı yaşayan var mı aranızda benim gibi
Birkac gun once bende oldu o zaman 11+3 falandim, sabahtan aksama kadar surdu ama siddetli sanci degildi hafif bi regl agrisi gibiydi rahmim geriliyo gibiydi, doktora yazdim lekelenme kanama var mi diye sordu yok dedim, idrarinda yanma oluyo mu diye sordu enfeksiyon mu var acaba diye yok dedim, akintimda da koku vs yoktu, o zaman bol su ic magnezyum al dinlen dedi. O gun komple dinlendim ertesi sabah uyandim hicbi seyim kalmamisti. Bugun doktor kontrolum vardi bi problem yoktu cok sukur.

Aminn. Bende kullanıyorum ve bende yaşıyorum yani hiç normal rüya gördüğümü hatırlamıyorum hep kötü hep kötü. Gece uyurken eşimin parmağı bile olsa tutuyorum yani öyle kendimi avutuyorum. Ama ilaçtan olduğunu bilince uyanınca çok etkisinde kalmıyorum ben.
Ben her seferinde kötü rüya görmüyorum aslında, uzun bitmek bilmeyen aşırı detaylı rüyalar... o yüzden şimdiye kadar ben de rüyayı görmek dışında sonrasında gün boyu etkisinde kalmazdım, ama dün geceki sesimi duyuramama olayı beni kötü yaptı. Bilmiyorum varsın midem bulansın yeter ki şunlar tekrar yaşanmasın. Bir de ilacı içmesem de bu rüya yan etkisi uzun sürüyor galiba. Kaç günde geçer acaba... hiç rüya görmediğim mutlu gecelerimi özledim.

Birkac gun once bende oldu o zaman 11+3 falandim, sabahtan aksama kadar surdu ama siddetli sanci degildi hafif bi regl agrisi gibiydi rahmim geriliyo gibiydi, doktora yazdim lekelenme kanama var mi diye sordu yok dedim, idrarinda yanma oluyo mu diye sordu enfeksiyon mu var acaba diye yok dedim, akintimda da koku vs yoktu, o zaman bol su ic magnezyum al dinlen dedi. O gun komple dinlendim ertesi sabah uyandim hicbi seyim kalmamisti. Bugun doktor kontrolum vardi bi problem yoktu cok sukur.
Magnezyum saatlerimi geciktirdim 1-2 gündür ondan mı oluyor benimde acaba kontrolüm 1 ocakta daha

Hamileliğimin başında doktor bey bana istersek fetal dna veya amniyosentez yöntemlerinden bahsetmişti. Hiç ikili, üçlü test konusu konuşmadık.
Yarın fetal dna için randevumuz vardı ancak bugünkü bu ense kalınlığı sonucundan sonra doktor fetal dna’ya %100 güvenemeyeceğimizi söyleyerek direkt ammiyosentez yapmamızı önerdi.
Ben amiyosentez onermem ya karindan su alinmiyor mu bebisten?
Fetal dna yaptir canim ikisi de ayni yani fetalde her sey cikiyor
Yurtdisinda ki doktorlar bizim doktorlarimiz gore daha katilar
Ense kalınlığı durumunda yanılma payi cok yuksek oluyor
Gorumcemin bebegine doktoru ensesi kalin diye korkuttu kizi ikili tarama ve ilerleyen haftalarda hicbisey çıkmadı simdi sağlıklı 2 yasina gircek

• Amin
Reactions: Uva
Kizlar ben bugun tam 14 haftalik oldum ve gobegim bu sekilde, esim diyorki sen nasi 3 ayliksin 😄🤷
Sizin gobekleriniz ne durumda
Ben 13+1'deyim, bir kısmı göbek ona eminim :) ablam gördüğünde dedi ki, alt tarafların da çıkmış, birazı da bebek :) Ben hala hamile kaldığım kilomdayım, kilo almış da olamam. O yüzden hepsi bebekmiş gibi seviyorum onu

Merhaba,
yeni üyelik açtım. Tanımadığım insanlarla dertleşmeye ihtiyacım var sanırım.
34 yaşındayım.11+2 haftalık hamileyim. İlk hamileliğim.
Bugün ense kalınlığı testi yaptırmaya gittik. Maalesef sonuç yüksek çıktı. 4.4.
Doktor amniyosentez istedi. Yarın hastaneyi arayıp ilk fırsatta bu işlemi yaptıracağız.

Çok üzgünüm. Yurtdışında yaşıyorum. Sadece ablam biliyor hamile olduğumu. Ailelerimizin geri kalan üyeleri ile henüz hamilelik haberini paylaşmamıştık. Onlara mutlu haberi nasıl veririz diye planlar yaparken şimdi bu durumla karşılaştık. Kimseyi üzmemek adına ailelerimize bu durumu söylemek istemiyoruz. Ama içim çok üzgün. Umarım sonuçlar olumlu olur fakat aksi ihtimalin varoluşu tarif edemeyeceğim bir mutsuzluk.
Bazı annelerin testleri yaptırmayıp nasıl olursa kabulüm dedikleri mesajlar okudum bu sitede, içimde onlara karşı büyük bir saygı duydum. Güçlü ve her duruma razı olabildiklerini düşündüğümden. Kendimde bunu görmüyorum. Özellikle kötü ihtimalde; çocugumuzun sorunu olursa bizden sonra nasıl hayatını sürdürür, mutlu olur mu, ona zor bir hayat yaşatmış olur muyum, biz nasıl başederiz düşünceleri zihnimde dolanıp duruyor.
İyi insanların dualarının kabul olma ihtimaline tutunarak benim için iyi dileklerde bulunmanızı bekliyorum. Belki hamilelerin duaları daha çok kabul oluyordur.
Buradaki hamile olan tüm annelere sağlıklı, güzel hamilelikler diliyorum. Tabiki herkesin süreci farklı olacaktır ama bu durumumda olan ya da bu durumu yaşamış tanıdıkları olan varsa ve benimle deneyimlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Merhaba,
Öncelikle güzel haberler almanızı dilerim. İnşallah hayırlısıyla atlatırsınız
'Şunu yaptırın, bunu yaptırmayın' ya da 'bence o şey tehlikeli' söylemlerini doğru bulmuyorum. Sadece deneyim paylaşmalıyız.
Belki birkaç doktordan daha görüş almak yolunuzu çizmenize yardımcı olur
Ben nedense pozitif, güzel bir sonuç alacaksınız diye hissettim
Kendinizi çok yıpratmayın, sevgiler

Bizde bugun 12+5 haftalik olduk. Bende de öyle ağrilar var , yetmemiş başim da ağriyor 🥴 ben 10 haftadan beri takip ediyorum her hafta pazartesi Salı böyle ağrılar oluyor. Acaba rahim geriliyor olabilirmi?

14. Haftadayım 2. Trimesterda bi enerji geliyor falan diye okumustum az kaldı ikinci trimestera ama bende hiç öyle bir güç enerji gelme durumu yok ya acaip yorgunum sürekli uykum var vücut neden hala alışmadı ilk başlarda normal deniyordu da hâlâ öyle olan var mı iki adım atıyorum sanki iş görmüş gibi yoruluyorum

14. Haftadayım 2. Trimesterda bi enerji geliyor falan diye okumustum az kaldı ikinci trimestera ama bende hiç öyle bir güç enerji gelme durumu yok ya acaip yorgunum sürekli uykum var vücut neden hala alışmadı ilk başlarda normal deniyordu da hâlâ öyle olan var mı iki adım atıyorum sanki iş görmüş gibi yoruluyorum
Bence 16 haftadan sonra gelir enerji .

Bizde bugun 12+5 haftalik olduk. Bende de öyle ağrilar var , yetmemiş başim da ağriyor 🥴 ben 10 haftadan beri takip ediyorum her hafta pazartesi Salı böyle ağrılar oluyor. Acaba rahim geriliyor olabilirmi?
benim de birkaç gündür başım ağrıyor. tansiyonum da normal. 11-9, 10-5 gibi. neden ağrıyor bilemedim.

15.hafta tam. bi kaç gündür bi tık iyi olsamda hala çok yorgun hissediyorum kendimi. Sabah enerjik başlıyorum ama öğle saatlerine geldiğimde pilim bitiyor.

X