Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    124
Benim birkaç gecedir kollarım ve ellerin uyuşuyor, özellikle dün gece çok uyuştu, sabah da uzun süre geçmedi. Akşamları da huzursuz bacak sendromu gibi bacaklarım durmuyor bir türlü rahat edemedim. Magnezyum kullanıyorum rahatlatsın diye ama çok da etki etmiyor gibi. Var mı bunları yaşayan, çözüm bulan 🥲
Merhabalar b12 düzeyi düşük olabilir. Magnezyum yeterli olmayabiliyor çünkü. B12 eksikliğinde de benzer şikayetler oluyor

Kızlar grip oluyor gibiyim, rahatsız eden burun tıkanıklığı geliyor gümbür gümbür. Bu süreçte burun açıcı sprey kullanabilir miyim mesela ‘illiadin’ var elimde hamilelik öncesi kullanırdım onu. Şu an kullanabilir miyim? Ya da başka ne gibi bi yol izleyebilirim? 🥲
İliadin kortizon içerdiği için onerilmiyor. Geçen eczaneye gitmiştim ben de hiçbir burun spreyi ki vermedi kadın bana. Evde ılık tuzlu su yapıp onu sıktım 🤷🏻‍♀️ ama çok zor tıkalı burun Allah kolaylık versin.
Canım bi önceki gebeliğimde böyle olmuştum. Ki hiç hayatımda yaşamadım kabızda değildim. Sonradan öğrendimki idrar yollarında iltihap nedeniyle olmuş. İdrar yolu iltihabının hemoroidle bağlantılı olabileceği benim aklıma bile gelmemişti.
Canim bir önceki gebeliğimde benim de başıma geldi yine. Ama hiç idrar yolları enfeksiyonu olmadım. Şimdi de enfeksiyon yok. Seninki muhtemelen denk gelmiş ❤️

Gebelikte hemoroid şu sebeplerle olur genelde rahim büyüdüğü için toplar damarlara baskı yapar, kan dolaşım sistemi genel olarak gebelikte yavaşlar, progesteron hormonu damar duvarini genişletir bağırsak hareketlerini yavaşlatır, eğer kabızlık varsa o da etkiler, bir de pompalanan kan miktarı artar o da bazı damarların şişmesine neden olur. ❤️

Son düzenleme:
Back
X